А в Самборі зберігаються його мощі. І люди туди їдуть, щоб попросити любові для себе, для рідних. Кажуть, що там дійсно творяться дива. Ми якось з Мавпусиком збиралися туди поїхати.... думаю,, що все попереду.
Мене нервую "гамериканизм" цього свята,чесно.Оця тема з червоним кольором,неодмінними шоколадними цукерками і валентинками з одного боку геть запозичена,не слов"янська,не говорячи про те що не українська.Але з другої сторони ще один "календарний" привід зробити коханому приємно.Тому щороку пишу в цей день валентинку та годую цим самим шоколадом.Стереотипно,але приємно,та й у нас саме з цією датою пов"язані сімейні спогади.Тому отакі подвійні стандарти)
Пам'ятайте, що не всі чуда від Бога. Інші сили теж мають владу в цьому світі. Моя хресна теж шлюб брала 14 лютого, але так призначив їм священик, вони навіть не думали, що то якесь свято, хоча для них то точно було свято! Ой, "наши родители" таке відмічали різне, що хто знає чи день Валентина набагато гірший. Та й із Заходу теж багато прийшло. Тільки погане? А яким чином має бути українська чи слов'янська??? Тут вже, як прийшло в пакуночку з кокардкою, так і "прижилося". Цікаво, яким чином воно мало "українізуватися"? Звідки прийшло, таке і є.
Не св"яткуємо, і ніколи не св"яткували. А от в ті часи коли була без пари так недобре було від цих всіх валентинок і св"яткувань навколо.
Мені так само не добре в цей день. Хоча я дуже рада, що більшість є закоханих, мають своїх половинок.... а що робити в цей день самотнім?
У мене відраза лише до тих, що лижуться привселюдно. А через щасливих закоханих мені недобре не було - сама чи ні. Іншим добре, то й Богові дякувати! Так що, як там казала качка у мультику про "Курчатко Ципа": расслабиться, не париться и забить на все. Так можна ж тоді святкувати інакше. Тут так, як ви описали, радше дітки в школах святкують і підлітки. Дорослі в листівки не бавляться і шоколад у них обов'язковим атрибутом теж не є. Я спитала чи тільки негативне прийшло? Позитивне щось є? Бо Геловін я теж не сприймаю.
Ми цей день не святкуємо.ну хіба шо на рівні "Привіт"-"Вітаю".Але ж я минулого року йому відіслала подарунок "Нічним Експресом") Просто дуже вже хотілося сюрприз зробити, а тут і нагода трапилась
Насмішили,ну чесно)))Женя просто обожнює шоколад,а листівки я люблю писати...ось такі ми "не дорослі"))) Офф-топ: Люлю,ну хто ж Вас так розгнівав чи у Вас сьогодні день категоричності?!
Розгнівав? Я подумала, що вам НЕ подобається спосіб святкування, тому й написала, що тут є різне :8:. Як на мене, то свято спершу в школах з'явилося, завдяки вчителям англійської, таке в мене враження, тому й святкування свята тільки на рівні школи.
Есть позитивное, музыка, например. Для меня 14 февраля никакого праздника нет. Да и вообще какой-то он искусственный, чесслово.
Для вас - это для кого? Я 23 февраля тоже не праздную. А 8 марта - выходной, так что есть чему радоваться. И подарки дарят. К тому же ДР у папы с бабушкой (Вот повезло людям, а! )
Для мене і мого чоловіка. День Валентина ми не святкуємо. Гм... не святкували. Тільки цього року Роман забув мені нові перфуми на Різдво купити (точніше, поза іншими подарунками вони в бюджет не втиснулися), тому переніс то на 14 лютого. Аби якась особлива нагода була. У нас вихідних нема. Ні на 14 лютого, ні на 8 березня.
От як Вам колись подарунок подарує 14 лютого той, від кого найбільше хотілось отримати... то й ставлення Ваше змінеться до того дня . Все залежить від наших асоціацій. Поки що день Валентина асоціюється у Вас із самотністю. Але, думаю, це поправимо