День Покрови в Києві

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 14 жов 2010.

1. Inga

Inga Дуже важлива персона

Смотрела передачу с его участием... приколола его манера картинно улыбаться. Вот прям заметно, что он смотрит на себя со стороны и любуется.

2. STK

STK Дуже важлива персона

Фігня, а не рейтинг. Чому держав тільки 40? Що означає статок українців? Як він міг впасти більш, як в два раза за два роки?

3. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Много чего.

4. Luna

Luna Guest

:scratch_one-s_head:

Так его тут не знал никто:)

5. Юрко НОТОЦО

Юрко НОТОЦО Хлопський фільозоф

Шо Ви гаварітє!Taк тaкi спробувала!
    По-геройськи це...Нє направду.
    Передавайте бабушці привіт від нотоцо.
    А нaш Тягнибок,також не міняв прізвище,то хіба це не геройство,панімаш! :empathy:

До Януковича-президента булa допущена екс-голова Верховної Ради УРСР Валентина Ізраїлевнa (?) Шевченко. Символічно!

6. andrzej

Кроме НКВД-МГБ ессно.

Мы о чем спорим, пані Luna?

7. Tan To

Tan To сын империи

Ну наконец то, а то как о России, так правда-истина, а как об Украине, так сразу фигня.;)

8. Luna

Luna Guest

Прабабушки нет..уже давно.
    Она виртуальных приветов не понимала, гусаков не обижала и шлимазлам говорила все, шо думает, в ясные очи))
    Сама в недоумении)))
    Очевидно, в Вашем сообщении о пребывании Шухевича неузнанным я уловила нотку того, что в Одессе его скрывали, разделяя убеждения.
    Наверное, неправильно Вас поняла.

9. andrzej

Он инкогнито в Одессе был. Ну как еще....????

10. Luna

Luna Guest

Сорри, я тоже не совсем понимаю - Вы о чем у меня спрашиваете?

11. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Були в Одесі ті, що розділяли, а були й такі, що ні. Відсотки порахувати важко. Жуков всі архіви спалив про ті часи. А ось наступний опис не встиг спалити.

Одеса. Третя ночi.
    - Тук-тук!
    - Ой, а хто там?
    - Бандити.
    - Ой, а що Вам потрібно?
    - Сто кiлограмiв Вашого золота.
    - Ой, а сто десять?
    - Сто десять, так сто десять
    - Софа, золотко, вставай,- за тобою прийшли …

А було ще й таке:

Мойсей Фішбейн: Для мене УПА - це святе
    15 жовтня 2008, 14:56
    ВВС

Бі-Бі-Сі розмовляла з українським поетом еврейського походження Мойсеєм Фішбейном.

Свого часу в інтерв’ю він сказав, що якби жив у той час і був молодою людиною, то пішов би в УПА, але чому?

Мойсей Фішбейн: Якби я жив у той час і був навіть не молодою людиною, я б усе одно пішов до Української повстанської армії. УПА була єдиною армією, яка воювала за незалежність України. До якої армії ще я, український поет, міг піти!

Навіщо взагалі УПА воювала, адже шанси тоді на створення української незалежної держави були майже нульові?

Мойсей Фішбейн: В такому разі я вас запитаю: навіщо була Українська Гельсінська група? Навіщо були українські політв’язні, які знали, що їх все одно, і Василь Стус знав, й Іван Світличний знав, й інші знали, що їх позаарештовують і вони сидітимуть в буцегарні. Воювали ті, а ці – боролися за незалежну Україну.
    Навіщо взагалі УПА воювала, адже шанси тоді на створення української незалежної держави були майже нульові?

Ви знаєте, що УПА інкримінують дуже серйозні речі – етнічне насильство, антипольські, антиєврейські дії. Чи це вас турбує?

Мойсей Фішбейн: Я вам скажу: те, що ви щойно сказали про антиєврейські акції УПА – то є провокації, які запускаються з Москви. Це провокації. Це брехня, буцімто УПА винищувала євреїв. Скажіть мені, як УПА могла винищувати євреїв, коли євреї були в УПА, служили в УПА? І я був знайомий з євреями, які служили в УПА. Наприклад, я був знайомий з доктором Абрагамом Штерцером, він по війні жив в Ізраїлі. Був Самуель Нойман, його псевдо було Максимович, був Шай Варма (псевдо Скрипаль), був Роман Винницький, його псевдо було Сам. Була видатна постать в УПА, жінка, яку звали Стелла Кренцбах, вона написала спогади потім. Вона народилася в Болехові на Львівщині, вона була донька рабина, сіоністка, і вона товаришувала там, у Болехові, з донькою греко-католицького священика, яку звали Оля. 1939 року Стелла Кренцбах закінчила філософський факультет Львівського університету. Від 1943 року вона була в УПА медсестрою і розвідницею. Навесні 1945 року її схопили енкаведисти на зустрічі зі зв’язковим у Рожнятові. Потім там була тюрма, катування і смертний вирок, і її визволили вояки УПА, Стеллу Кренцбах, єврейку.

Влітку 1945 року вона перейшла з українськими повстанцями в Карпати і 1 жовтня 1946 року пробилася до англійської окупаційної зони в Австрії. І відтак дісталася Ізраїлю. Знаєте, де вона працювала в Ізраїлі? В міністерстві закордонних справ. У своїх спогадах Стелла Кренцбах написала: «Тим, що я сьогодні живу і усі сили моїх 38 років віддаю вільному Ізраїлю, я завдячую, мабуть, тільки Богові і Українській повстанській армії. Членом героїчної УПА я стала 7 листопада 1943 року. У нашій групі я нарахувала 12 євреїв, з них 8 лікарів». Так от, я сподіваюся, що Українська держава назве їх усіх поіменно. Їх, що не бувши етнічними українцями, воювали за незалежність України, Українська держава назве своїми героями.

а де твій аватар? :)