День Покрови в Києві

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 14 жов 2010.

1. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

[OFFTOP]
    Хочешь сказать, что все одесситы на всех предприятиях всегда были взяточники ? Ну, я-то знаю, что это так. Хорошо, что ты, как одесситка, это подтверждаешь. А то некоторые любят сильно восхвалять качества одесситов, маскируя нелицеприятные моменты всякими словами :)
    [/OFFTOP]

2. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Як казав один поет: "Не той тепер Миргород, Хорол-річка не та". Те ж саме можна сказати про Одесу. Від попередньої Одеси (конгломерату культур українців, євреїв, болгар, бесарабського люду...) мало що залишилося. Цей конгломерат витіснила одна культура з півночі, чим приблизила Одесу по "фейсу" до якоїсь там Рязані.
    Так що не варто спекулювати на прошлому Одеси, воно так же зникло, як і бувший колорит, для прикладу, Бердичева чи київського Подолу.
    А порядки в 1948 році були не зовсім "советскими", бо не був би вимушений Жуков підключати навіть армію для наведення цього "советского" порядку. Оцей "м'ясник" і додушив бувшу Одесу.
    До речі, одеські братки (з блатних) по тюрмах та таборах поважали представників УПА, а ті, хто не поважав, були просто підкорені.

3. Luna

Luna Guest

Мне даже не смешно читать то, что Вы пишете. За все время пребывания на форуме - ни одного позитивного поста, только Ваши собственные домыслы, возведенные в ранг истины. Само по себе это понятно...но все время со знаком "минус" - удивительно.
    Для того, чтобы так рассуждать об Одессе, в ней нужно не только побывать...Ею нужно "пожить". Конечно, она уже не та...Думаю, в ТОЙ комфортно себя сегодня мало бы кто чувствовал. Сериал Ликвидация хорош...

Рада видеть такую осведомленность о политических предпочтениях одесских братков конца 40-х. Думаю, у Вас есть какие-то данные об этом?
    И ещё...удивительная особенность моего города - о нем не рассуждает глубокомысленно только ленивый:) лучше всех в одесской действительности разбираются Львов, Донецк и Харьков - по моим наблюдениям. Киев догоняет. ИМХО.

4. Luna

Luna Guest

Хочу сказать, что за деньги спрятали бы не только Шухевича, но и Сталина превратили бы в Троцкого с наименьшими затратами.
    Все одесситы на всех предприятиях всегда - что за чушь?

5. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Превратили бы. Но не везде. :)

6. andrzej

andrzej Дуже важлива персона

Да не прятали они его, они просто не знали, кто перед ними. И Шухевич им не представлялся, как Роман Шухевич, и документы были у него на другое имя, и легенда была, кто он, и что.

7. Luna

Luna Guest

А везде и не надо))
    Тогда вообще в чем вопрос? Не знали и не знали...Учитывая то, что НКВД-МГБ рыло носом землю в поисках Шухевича, а он в это время поправлял здоровье на одном из лучших советских курортов... История нетривиальная по крайней мере. - что нетривиального в том, что его не узнали?

8. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Даю позитивний допис, чи "пост" по вашому. Я скучаю за бувшою Одесою, бо в неї був дійсно свій шарм. Справжня Одеса перестала бути такою, коли Лейзери Іосифовичи Вайсбейни стали перетворюватися в Лєонідів Осіповичів Утьосових.

9. Luna

Luna Guest

:))
    Дійсно...Моя парбабця спробувала бути Лідією Іванівною, але Іду Ізраїлевну в ній це ніяк не прибило))))))

Не в переименованиях дело.."Не модньо":sad:

10. Forpost

Forpost Стоїк

а врагов, как учил дедушка Ленин, нада уничтожать,а мьі вас тут увещеваем, хочем человеком сделать

11. Forpost

Forpost Стоїк

и к гадалке не ходите!

12. Luna

Luna Guest

та ну да!
    А как же у нас с немцами полный октоберфест?))) Не, ну мы им , конечно, после третьей "Хенде хох!" кричим, но не деремся же...:o

13. Forpost

Forpost Стоїк

значит мало

14. Luna

Luna Guest

Ай, провокатор, маладца!
    А Вам щас в ответ - это бандеровцев мало мочили, сильнее же были, нет бы всю ЗУ напалмом!:rock:

Какие вы все таки ..одинаковые.

15. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Жити в двох особах людям - це скорочує їх життя і не дає повноцінність його. Я не можу позавидувати вашій бабці. Як і тій жлобисі, яка мучить себе, силком переходячи з вимови м'ягкого черкасько-полтавського "Л" на якийсь незвичний для неї тамбовський говор. Хоча різниця є - вашу бабушку дурнувате життя заставляло це робити, а нашу черкаську жлобиху особиста дурь.

16. Luna

Luna Guest

:)
    мені важко зараз сказати, що саме заставляло бабусю...бо я такого не застала. Каже дід, було у 70-х, я тільки народилась і прабабки ще не знала. коли ми познайомились, вона звалась власним ім"ям і іншого не припускала.

А взагалі, навіть в Одесі за радянські часи були поширені антисемітські настрої. Це вже пам"ятаю особисто, на жаль.

17. Forpost

Forpost Стоїк

а єто не ваш соплеменнник в своем либретто написал? http://musicalworld.ws/russian/stadium/stadium_txt.html
    все вірно, ми одинакові тому що не хочемо щоб всякі TanTo у нас на оборі сиділи і вчили як нам жити,і зауважте не ми до них прийшли а вони до нас приперлися то в них називається "визволити"

18. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Сліпа мода - це культура лиш жлоба та відсталих міщан. І це є НАЙБІЛЬШОЮ ПРОБЛЕМОЮ УКРАЇНИ. Не модньо зараз вироблять, а жлобу модньо займатися своїм ремеслом "купив дешевше - продав дорожче". По цій моді Україна опинилася в когорті найбідніших країн Європи на такій Богом даній багатющій землі.

19. Luna

Luna Guest

Соплеменниками могу считать русских, украинцев, евреев, поляков - надеюсь, вы не все их творческое наследие мне в укор будете постить?))

20. Luna

Luna Guest

З першим - згодна. А далі...Я виховувалась в родині виробників, живу в такій родині і сподіваюсь , що мої діти продовжать справу. Невеличке виробництво є партнером досить вагомих компаній, таких, як Карло Паззоліні (виробництво взуття) та Boeing.
    Ви недооцінюєте вітчизняного виробника.

а де твій аватар? :)