День Перемоги - це свято?

Discussion in 'Політика і політики' started by Полковник, Apr 18, 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 vote(s)
    44.3%
  2. ні

98 vote(s)
    55.7%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Чупага

Чупага Well-Known Member

Ни кто не может говорить от имени польской нации .:)
    Слышал поляков в вермахте ,было больше чем украинцев, латышей или русских.
    Пана Agatona читайте.Хорошо пишет ,приведу переведу.
    " после победы народная власть в бывшие нем лагеря сажала всех -шльозякув , кашубув и тех у кого рожа крыва."
    Местные постреливали госслужащих хоть и не так что бы очень много , тому что " небыло при Франце Йосипе границ мама за бугор в костёл и на ярмарку ходила".
    Теперь опять страшных границ нет , мне это очень нравится.

Невстранец
    "А про поляков я такого не знал. Не что русских терпеть не могут (в большинстве), не о разных мнениях внутри общества"

Больше говорят о победителях о легионерах Пилсудского (проавстрийских) В те времена был и Пулавский легион ( пророссийский) О нем помнят наверное только специалисты.

Last edited: May 8, 2009
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

У меня сложилось впечатление, что многие тут жалеют, что гитлер проиграл...Им очень хотелось бы, чтобы он выиграл...
    Вот только интересно - сколько бы было тогда пунктов в перечислении "бед и ужасов" этой победы....Впрочем - какие перечисления? Умели бы писать нынешние плакальщики по бесноватому - вот в чем вопрос....

3. terrible

terrible Well-Known Member

Ви не зовсім праві. не в Гітлері справа. а в іншому.
    що в той час Україна боролась за волю. і програла боротьбу Союзу...

4. Может. Президент (или у них от имени нации - премьер? Я не в курсах, помню, польский МИД как-то называл заявления Качиньского в Тбилиси "частным мнением") :)

К тому же, есть заявления политиков "определенного лагеря" и результаты выборов этих политиков, есть тематические опросы, которые вполне могут показывать текущее настроение респондентов и т.д. Есть большинство - есть и мнение. Когда я говорю "в России день Победы воспринимают как не очень веселый, но очень важный Праздник" - я говорю от имени россиян. Это превалирующее мнение и в моём близком кругу, и в других мне известных, если потребуете (если вдруг важно) - поищу и статистику, хотя не думаю, что кто-либо тут в этом сомневается :)

- мне тоже.

5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Так, згіден, що днів війсковой та дирломатичної перемогі мав тоді СРСР немало (хоча якраз не "Чуда на Висле" :crazy:).

Треба точніше і канонічно - давайте, спробуємо
    скажимо нп.
    "День перемоги СРСР над Німеччину і завоювання Польщи і .... з рук німецьких для СРСР"

Хіба це зміняє суть справи ?

Отже таке довге звання не міститься у календарі пропоную зручнішу аббревятуру "ДП СРСРнНіЗПі..ЗРНдСРСР".
    Колись ми вчились різних райкомів, ВКПБ, ОГПУ...вивчимось і цього. ;)
    Соррі якщо лексика незграбна - можна виправити.

6. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Вобще то он завтра, если не ошибаюсь :)))

7. sl4m

sl4m Well-Known Member

кст а вы знаете что в еуропе уже гворят что не ссср победила войну, а сша... которая до последнего момента думала за кого заступиться.. за совок или фашистов

да... если б за фашистов... то уж точно было бы веселее... правда?

все куплено москалямы? все плохое делают москали?... та кто же они такие
    дайте на них посмотреть, на этих уродов, которые нам жизнь портят

и еще про Крым (лучше в другую ветку, но там я уже писал) - для вас он всегда был Украинским, для пророссийских организаций он всегда Российский, для татар (повзело несколько раз, как с ВОВ так и с указом президента) - так он никогда и не переставал быть ОрдыноИговским.... (что они очень хорошо доказывали во время ВОВ... почитайте в инете, что люди пишут про них)
    ЗЫ ни на одном другом форуме так не обсуждают укророссийские отношения как на ЛФ =) видимо по этому я тут

8. Полякам виднее. Вы говорите - не меняет. Имеете право (наверное).

Главное, разобрались "Хто сказав" :)

9. terrible

а довести ці Ваші сновидіння можна якось? ;)

10. І.Павлович

І.Павлович Well-Known Member

Читайте останні дописи теми "Бронзовий солдат...". І виступали вони не "За", а "Проти".

11. Чупага

Чупага Well-Known Member

20.08.43 Квебек. Заседание нач. штабов США и Великобритании обсуждался вопрос о выходе этих стран из антигитлеровской коалиции и выступлении в войну на стороне Германии.
    Источник rian.ru/analytics/20050325/395
    Можна сi нарити це раніше в СРСР тільки правду показували про "Ленин в Октябре ", була цензура .

12. Agaton

Agaton Well-Known Member

Гм...для мене загальність такого враження, це черговий успіх радянскої логики навчання історії отих часів. (Не гнівайтесь, ще не до вас особисто.)
    Противник/ворог СРСР = прихильник Гітлера.
    Як це просто в голову входить...

Скажимо: ворог Армії Крайової = прихильник Гітлера.
    Не гірше, не ? :scratch_one-s_head:

Ось на конкретному прикладі
    Мене особисто з багатьох причин близька справа елітарних Гарцерских Батальйонів АК (тзв "Шаре Шереги") . Знаєте, у 2 найбільш відомих з них, повстання варшавське пережило небагато. У "Парасоля" якесь 5%, у батальоні "Зоська" трохи більше. А це не були во дитиська - бороюча з ними група СС Дірлевангера мава протягом 2 місіци втрати більш 300% (триста відсотків)
    А зараз найкраще: уявляєте собі, що майже усі вояки "Зоськи" зостали після війни арештувани нквд-истами і УБ-івцами і засуджені за СПІВПРАЦЮ з НІМЦЯМИ.

Якщо довевдеться вам колись бути в Варшаві - дуже рекоммендую музей повстання.

13. Полковник

Полковник миється в бані

Завтра, завтра.
    Раз от чистого сердца, то молодца, конечно.
    Но что-то мне говорит, глядя на смайлик, сердце чисто не совсем.
    Почитал обсуждение Вашего поста на Вашем форуме.
    Стёб это.
    Ждёте - забанят или не забанят?
    Закроют ветку или не закроют?
    У нас модераторов не принято обсуждать.
    Но я бы Ваш пост отсюда перенёс.
    У нас уже живут 2 ветки про День Победы и куча веток с поздравлениями.
    А Вам бы предупреждение влепил на невнимательное изучение Правил форума.

Хм, как-то интересно ВЫ начинаете с ЛФ длужить, господа-товарищи из города Донецка.....

• Подобається Подобається x 1
  14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Галичина - то вся Україна?

• Подобається Подобається x 1
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Думаю, что Пан имел в виду обратный порядок данных слов.

16. terrible

я не говорив про Галичину. визвольний рух був і на Східній Україні, але в значно меньшій, звичайно, мірі:sad: просто... совети вибили тут всіх, хто міг мати рішучість повстати в 1921-1941. скажете, не так?

знов жартуете? справа в тому... той, хто думає-до таких звань не дослужується;)

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Скажу, звісно. Логічна помилка Вас і Ваших однодумців у тому, що у вашому розумінні "совети" це тільки і виключно росіяни. Українці за ознакою "советами" бути ніби-то не могли. А були.

18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Г-н Невстранец, прокоментуючи Вашу словну еквілібристику про польсько- німецьке "братерство зброї" :crazy: забув про це:

Це Ваш особистий досвід ?
    Спробуйте нагадатися звідки про це дізнались, і чи випадково не про совєтів річ йшла, або про державну политику ?
    Чи просто "усі так кажуть".

В нас в большинстве це розрізняють. ІМХО.

19. terrible

ну чому ж хибна? я не збираюсь заперечувати, що і українці були... це було б смішно заперечувати. я говорю про тих, хто відчував себе українцем, а не малоросом. таких вибили в громадянсьску або вони пішли в еміграцію. били терором. потім всіх покарали голодомором. не так?

для прикладу... мій прадід в 1915 потрапив на війну, потрапив в полон. пішов в 1-у козачу дивізію (Синю), повернувся на Україну. коли дивізію розформували, прийшов додому, боровся проти гетьмана та німців. потім потрапив в Червону армію, в 1919 дезертирував і прийшов додому. боровся проти "добровольців". потім в загоні Гонти - проти червоних. вийшов з лісу лише на початку 1922, коли гранатою відірвало 3 пальці - почалось навіть загнивання рани - скористався амністією. помер під час голоду в 1933.

20. Раздрай

Раздрай Active Member

Я думаю, что нужно находить компромисы а не заниматься бановством!
    Сами понимаете- ждем конечно... Проверяем...
    А Вы не забаньте! :)))
    Покажите свою добрую волю.
    Я например уже давно, принципиально, никого не баню на DKR
    По поводу смайлика... ну нетуть у Вас смайлика с рос.флагом.
    А как Вы понимаете... я сторонник России и тоже, кстати, из Москвы

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)