День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. OldMan

OldMan Well-Known Member

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Не усложняйте и не переворачивайте. Человек, напавший на Вас в вашем доме по отношению к Вам агрессор, даже если Вы сами отъявленный преступник-рецидивист.

2. OldMan

OldMan Well-Known Member

Если писают в море Вы перестанете считать море морем?

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

В Киеве бывали, Полковник ?
    Так наз. "октябрьский дворец" видели ?
    Там до постройки дворца "Украина" коммунисты устраивали свои съезды. А до войны в подвалах О.Д. славные чекисты расстреливали НАШИХ ЗЕМЛЯКОВ и останки (частично) вывозили в Быковню. А над оставшимися останками заседали коммунисты (см. выше).
    И пытались безымянные захоронения в Быковне списать на оккупантов. Вот только в конце 80-х эксперты подтвердили, когда, куда, с какого растояния и из какого оружия людей убивали.
    Теперь в Быковне - мемориал. А в сентябре 1989 тысячи людей повесили на деревья ленты и таблички с фамилиями пропавших родственников. Не НА войне пропавших. А ДО войны.

А ведь убивали потенциальных солдат, командиров, фортификаторов, врачей. Потом недоумевали, "как это так - Киев оставили".
    А вот так! И далеко не всем (крестьянам, например) вовсе не хотелось, чтобы "горела земля под ногами немецких оккупантов".
    А ПОЧЕМУ, не задумывались ? Замполит в училище не сказал ?

• Подобається Подобається x 1
  4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Підтримуючи цю думку я пригадав старий єврейський анекдот, коли молодий Абрам прийщов до рабіна і питає - равві, женитися мені чи не женитися? Рабін відповідає - женитися ВАМ, а не мені.
    Отже хто рахує потрібним - святкуйте, хто ні - have a nice public holiday!
    Звичайно, в нас на цьому грунті не може бути спільної думки з Полковником, Читачем, Невстранцем чи Салатою. Вони представники нації - колонізатора, окупанта. Ми ж для них тільки бувша колонія.
    Тo що? To celebrate or not to celebrate? It's up to everyone...

• Подобається Подобається x 2
  5. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Если уж с примерами...
    Предположим, есть усадьба, в которой хозяин - один усатый помещик, грузин. И рабы в ней живут настолько плохо, что помимо материальных ценностей у них отобрали всё - даже в Церковь нормально нельзя сходить.... И тут на усадьбу совершено нападение - напал соседний помещик, австриец. Что должны делать рабы?
    Есть два врага - внешний и внутренний. Причем внешнего победить куда проще, чем внутреннего, потому что грузин успел запудрить мозги порядочной части рабов.....
    Так что сначала по идее нужно, используя силы австрийца, низложить грузина, а потом уже начать бороться с австрийцем... :)

6. Сталкер

Сталкер Well-Known Member

Я так понимаю, что вопрос стоит о государственном празднике - "День победы".

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

чомусь складається таке враження, що для росії головним ворогом є кавказькі країни...
    а найбільше грузія...
    і чого б це раптом?...

8. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Мне вот все интересны вот ети словечки....:cool:
    Прожив тридцать лет сознательной жизни в России...я за всю ту жизнь не видел в Перми колониальных товаров из Украины.....
    Сахар был Курский..Мука Казахстанская....
    Сало венгерское....Кавуны Астраханские....Одежда фабрики "Пермодежда"....
    Куда отправлялись товары из колониальной Украины?А?:confused:
    И что то я не видел в примерах Истории...ну на примере Великобритании...
    Что бы государства колонии...жили лучше государства колонизаторов???
    Уж насчет Украины 80-х годов...лучше бы и не свистели...это был оазис благоденствия на все территории СССР!!!!!!

9. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

У нас, знаєте, в 91р., почали розкопки в місцевій тюрмі (до війни це була катівня НКВД, пізніше жіноча колонія для неповнолітніх), так там також чудес багато було - поховання тіл без черепів, окремо черепи з отворами від тупих предметів (не від куль, економили мабуть), яма з вапном де топили людей і т.д., шкода що Ви там не були.

10. mota_boy

Приємно що Ви так думаєте, одна з причин - пили менше

11. mota_boy

Якщо громадянину РФ боляче за Україну, значить ми, таки, рухаємось в правильному напрямку.

12. mota_boy

Поковнику, я про своє ставлення до всіх хто виїхав на постійно (не тимчасово на навчання) вже писав, воно в мене не змінилося, але з'явилось одне питання, всі хто покидаючи Україну перетнули її західний кордон - пишуть українською, хто перетнув російський кордон пишуть російською, к чему бы это, як думаєте?

13. OldMan

OldMan Well-Known Member

Звычайно. Но вот небольшое сомнение у меня остаётся - а вдруг они не чистокровные представители. Вот например с Азаровым всё понятно, он чистокровный, А как относиться к Еханурову? Или вот Турчинов. По фамилии вроде колонизатор, однако... Или взять Кендзьора, ну явный ведь чистокровный польский колонизатор, разве нет?
    Ловко мимикрируют.
    Проблема, однако. Я думаю, что тут для полной определённости, во избежание дезориентированности масс, надо приказом гаранта определить чёткий пофамильный список представителей наций-оккупантов и опубликовать его в Вестнике Президента Украины.
    Это пока, дальше глянем, чего достойны эти господа.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Думаю, что иноземные языки им худо даются- которые на ЗАПАД, а русский, вроде как второй - РОДНОЙ - для тех кто на ВОСТОК:)
    Вот и пишут по-русски!
    Прикольно бы было, если бы Педро начал тут писать на языке австралийских аборигенов! :D

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

помиляєтеся... Якраз італійську/португальську вчать як рідну, і менш ніж за три місяці. Тільки парадокс залишається - як на Захід - то там поважають мову кожного, тому й пишуть люди рідною. Як на схід - ну, з братами жити - по-братьськи й говорити...

16. Одессит

Одессит Well-Known Member

Зачем догадки, теории?
    Да спросите же их!

17. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

то ви до кого - до Полковника?
    а моя відповідь - вона є цілком коректна - на заході українців поважають як українців, і їм нічого маскуватися під когось.
    Ну, а на схід - ті, хто свідомо туди їдуть - свідомі того, чого туди їдуть, як там зустрінуть їх, якщо вони не дай боже спробують відстоювати свою гідність... Ото й залишають гідність вдома - до кращих часів.

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Даруйте, прогуляв день, а тут напостили...
    Доведеться з дальніх цитат.
    Чітатєль! Це ж чудово доводить тезу: "чим далі від совєцького дюбілізьму (з центром "не скажу, де), і ближче до Заходу - тим менше дебілізму, тим краще люди працюють/живуть"! З'їздили ж в Сваляву на халяву, побачили, воочію мали б переконатися...

Не зовсім ТАК:
    1.каждий (теоритично) хапав "по способностям/возможностям" .
    2. якщо батьки могли підмазати/відмазати в медінституті (далі - по тексту)...
    Вам, Угра, може і "нє важно", але...
    Є давні фольклорні вирази (без бажання образити, мова про певний менталітет):
    1.Была бы вотка, а повод мы всигда найдём!
    2. Нам, татарам, всьо-равно, шо вотка, шо пулємьотная очєрєдь, оби с ног сшибало.
    Ну-у-у...
    ТАК Ви і Чітатєля без Сваляви лишите!

ОлдМене, не "на всякого дурака довольно простоти".
    1. На мешканців ЗУ (а попередньо і СУ) напав ворог. І цей ворог переміг, і заполонили сини ворожі цю (і східну) цю землю.
    2. У ЗУ живуть (деяких перемістили у СУ) діти і онуки тих, кого виловлювали і заград-отрядами викидали гарматним м'ясом Побєди. У цих громадян України немає вдячності защітнєгам, і немає причин для свята (хіба - траур)

Якщо хоч один пункт відповідає Вашому світоглядові...

Воно від масштабу залежить і приналежності:
    хто визнає локальну для совдепії війну/перемогу, і відчуває себе приналежним до совдепії,
    хто про світ і Світову війну...

Музей дійсно не існує, але з інших, неполітичних причин. Платити хто буде?
    Значна частина матеріалів про похованих на ХС вояків зберігається "на руках" у колишніх працівників.
    Я пробував відшукати експонати (і відео) про Янівський концтабір з МХС. Нажаль, невдало.
    З колишніми працівниками і досі спілкуємося (з 1971 року).

19. mota_boy

А якщо так все було чудово і прекрасно, чому кордони були закриті?????
    Чому була страшна проблема виїхати з країни?????
    Як думаєте, щоб радянські громадяни не травмували свою ніжну психіку дивлячись на класову нерівність в капіталістичній Європі, чи може якісь інші причини???

20. young

young Well-Known Member

Треба..
    Хіба українські вояки не приймали участі у війні?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)