День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

багато? хиба що тут :)))

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ведо,
    в принципі Ви правильно пишете, але:
    Топік - "Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?"
    "Гілко-стартер" і не думав, до та тяганина і штовханина проіснує так довго.

Поки були живі рідні та знайомі ветерани (справжні, не тил і не НКВД) - я їх шанобливо вітав. Бо це були Солдати, а не політики. І на "гражданкє" займалися мирними справами, а не "нагнітали" у холодній війні (де совок, само собою, був приречений).

Потім - дивіться, прийшли на цю гілку Полковники. Щоби посварити Ромка зі Степаничем.

Приклад з помідорами і порівняння цінностей людей зі Сходу та Заходу - не котить.
    Ведо, зрозумійте одну річ: Західних українців лише НАМАГАЛИСЯ зіпсувати і тривало це на 20 років менше ніж в інших областях.
    Ціле покоління! Причому те - західне покоління - НЕ було відірване від Цивілізації!

Ось і весь секрет.

• Подобається Подобається x 3
  3. Sandy

Sandy GRAND

Схід не відмовляє вам в цьому праві, чужі - так чужі. Але для Східної України націоналісти, бандерівці та їх послідовники завжди були чужими. І залишаться чужими, що не роби та скільки б часу не спливло...

4. Веда

Веда Well-Known Member

Я навела цей приклад, щоб не цінності протиставити, а пояснити що ми по-різному сприймаємо 9 травня. І це не чиясь провина, не "совковість", і такий хід історії. І що, незважаючи ні на що, ми повинні порозумітися, навідь у такому непростомі питанні. Бо об'днує нас значно більше, ніж роз'єднує, незважаючи ні на що.

Сложно принять, но можно понять. По крайней мере постараться.
    Вы знаете, мой путь к пониманию начался именно в Днепропетровске еще в советское время... С разговора с бывшим бойцом НКВД. Тогда еще был жив мой дедушка. И я, после этого разговора, задала ему очень неудобные вопросы. И я очень благодарна ему, за то что он сумел мне многое объяснить. Он был очень порядочным и мудрым человеком.
    А уже потом мне приходилось не раз брать интервью у ветеранов, которые иногда увлекались, но быстро спохватывались и просили "Деточка, это не для печати, пожалуйста"

Останнє редагування: 14 січ 2009
  5. Шурави

Шурави Well-Known Member

6. Марусино

Марусино Well-Known Member

ППКС

Самойловиче, я то взагалі то ніякий не схід. Так что не катит эта поделенность ваша на запад-восток.

7. Фесько

Фесько Well-Known Member

В будь-деякій армії є свої злочинці, які вважають себе богом над беззбройною людиною. Червона армія, як і всяка інша - не вийняток. Це проблеми всякої армії. У кожного своя "чесність", своє бачення "захисту" батьківщини, помсти, своє виховання, своя пошана - кожен солдат йде воювати за свою країну та сім'ю і кожен по-своєму. А скільки було червоноармійців, які у час війни воювали за свої сім'ї, а їх в цей час нищили та репресували більшовики? А скільки було тих, кого брали у полон? Чи за це вони своє життя віддавали ? У будь-якому випадку треба цих людей шанувати та поважати, не кожен би зміг як вони, але річ не в цьому. Питання 9-го травня суто політичне зараз в Україні. 9 травня - це день перемоги однієї фашистської ідеології над такою ж самою людовбивчою. Це не війна народів, це не інтерес народів - це війна партій і їх ідеологій. А нам, нашим дітям, онукам ще продовжувати жити та жити...

• Подобається Подобається x 2
  8. Веда

Веда Well-Known Member

Повірте, нас не так вже й мало. І якщо б ще політики людьми були, а не тролями...

9. Boris_Kiev

Одни людоїди прийшли, інші втекли.
    Потім інші прийшли, перші втекли.

Слов"янським племенам, які жили на середині шляху "із варяг у греки" - чого найбільше хотілося ?
    Щоби і ті, й ті провалилися у пекло. Ото й буде Свято!

Для мене День Перемоги - це 21 (навіть не 24!) серпня 1991 року.
    Щороку святкуємо.

• Подобається Подобається x 4
  10. Sandy

Sandy GRAND

Вы знаете, скелеты водятся в очень многих шкафах, и зачастую не нужно прилагать больших усилий, чтобы их обнаружить. В рамках шага навстречу, понимания (в вашей терминологии) я согласен не считать врагов моих дедов своими личными врагами, ибо это просто глупо по прошествии стольких десятилетий, тем более, когда перед всеми нами сейчас стоят совсем другие испытания. Глупо сейчас вострить штыки против уцелевших ныне воинов СС, латышского или эстонского легиона, УПА или НКВД... Но я всегда решительно буду выступать против того, чтобы делать кого-либо из вышеперечисленных героями той или иной нации! Каратели все они, и пусть скажут спасибо хотя бы за то, что к ним относятся нейтрально и толерантно (по крайней мере, я). Воины немецкого вермахта - жертвы (но не герои!) той войны, т.к. ту войну они, как ни крути, проиграли. И целый пласт человечества - это миллионы простых мирных жителей Украины, России, Белоруссии, Польши, Чехословакии, Венгрии, Франции и многих других стран, павших жертвами карателей, список которых приведен выше. Ну а воины Советской Армии (при всех известных истории исключениях и недостатках) - это и есть самые настоящие герои, которые освободили человечество от разномастных и не к ночи будь упомянутых карателей, а также разгромили немецкую армию и победили в той жесточайшей войне. Слава им! Погибшим - вечная память!

P.S. И День Победы (9 мая) - конечно же праздник, несмотря на любую смену общественного строя. Огромное спасибо всем тем, кто приближал этот день, как мог!

11. Марусино

Марусино Well-Known Member

зараз скажуть "совок" замоскалений чи ще шось))

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ну як, нащадок людей, які були в комуністичній партії та які з 1793 року були у складі Російської імперії скажу: "Совок замоскалений".

• Подобається Подобається x 5
  13. Sandy

Sandy GRAND

Я б сказав, що справжнім початком кінця було все ж таки 20 серпня 1991-го. А є ще така дата як 8 серпня 2008 року - теж початок кінця агресивних правителів держави, прапор якої зараз майорить на Вашій аватарі. Поки ще майорить :)))

14. Boris_Kiev

20.08 був досить напружений день. Людей надихнуло визначення Єльцина "Спроба державного перевороту". Там, де був я (не в Україні і не в Росії), справжнє свято наступило саме 21. І мені є що святкувати - я був не глядачем.

Я протилежної думки про горду і мужню державу, яка Вам не подобається.
    Сподіваюся, що то - початок кінця іншої "держави".

15. Шурави

Шурави Well-Known Member

Для меня праздник, это к примеру Новый год. А день победы, тут нет лучшего слова для определения, как украинское свято.

16. Patrick

Patrick Well-Known Member

100% згідний.Недай Боже війна , чмо на вертольоті прилетить , то йому рука і НЕ сіпниться , щоб не стрільнути...потім перед такими як він буде хвалитися , скока бандьор сєводня замачіл.
    Зрештою , коли пізніше бої пройдуть , почнуться чистки.То на черзі будуть всі "центристи" , які хиталися....
    Львів таке памятає , ....члени КПЗУ і ліберальна інтелегенція ,як надіялася на лояльність "перших москалів" , а перші (КПЗУ) їх з квітами зустрічали.То кілька місяців пізніше разом їхали в одному товарному вагоні в Казахстан , якраз їхні традиційні львівські капелюхи і плащі виявилися "відповідні" до казахської зими.
    ...або їхні понівечені тіла - виколоті очі , розпорені животи , лежали поруч на залитій кровю підлозі Бригідки чи Лонського.
    Нє... почнется щось таке подібне , то НЕ буде ніякої толерантності.....краще бути як мусульманин -смертник...І під кінець возрадуватися , що з собою кілька "асвабатітєлєй" потягнув.

Останнє редагування: 15 січ 2009
  17. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Попалась мне как то книга по истории для прибалтийских детей. С описанием событий и вопросами в концею Она была в pdf. Я ее сохранилв начале, а потом потерял. Но не в этом суть. Одобрена ЕЭС, на русском языке.

В кгиге четко описано, что в зависимости от обстоятельств молодые парни могли оказаться на той или иной стороне. Во многих случаях это было даже где то и случайно. А сопределенного момента уже возврата нет и больше нет выбора.
    Именно этому пониманию учат детей. Мудрости в общении. (отдельный разговор о политических лидерах в этих странах ия пока не буду об этом писать. Это они проповедники националистической идеологии, разрушающие экономики своих стран)

Вот моего дела не раскулачили, сын был в КА, а могли раскулачить и вся бы жизнь пошла бы по другому сценарию. Но означает ли та или иная жизнь сейчас, что кто то лучше, а кто-то хуже ? Совсем нет. Не от этого наша сегодняшняя жизнь зависит, а исключительно от нас самих современных. Наших знаний, опыта, терпимости и умения работать вместе. И все. И от этого надо и строить отношения, а не считать, я лучше, из-за того что мой родственник пострадал или нет. Был он с этой идеологией или нет. Это в принципе неважно уже ИМХО. Важно как мы сами строим отношения. И все.

И какого фига идеологию тащить. Любую. А что идеология на бытовом уровне ? Эта вера, что ты владеешь правом на истину и можешь судить людей загоняя их в привычные массовые категории "врагов", непонимающих, "зомбированных, отсталых. Именно идеология и якобы дает право судить людить, вешать на них ярлыки, приписывать на свою сторону какие-то миллионы единомышленников. Я вот соглашаюсь или нет, и все тут разные со своми особенными точками зрения, где то я могу согласиться, а где-то нет. И это нормально в нормальном обществе.

Лучше ли украинцы русских, лучше ли западные украинцы восточных ? А правда в том, что можно сравнить только двух людей, и каждый будет индивидуально отличаться. А сравнивать массы, это уже идеология. Причем вредная. Поэтому я против любой идеологии. Есть экономика, ее законы, она все расставляет на свои места.

Останнє редагування: 15 січ 2009
  18. Sandy

Sandy GRAND

Та ще й з таким гордим та мужнім президентом :haha:

19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Вайткап Нео!!!! выходите из матрицы :))) Возвращаюсь к притче о "Неуловимом Джо"... простите но кому надо на Вас нападать ??????

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не знаю як Ромко, але я не сварився. Ні з ним, ні з Самойловичем, Педро, Патріком, ..., навіть Олею. Те, що погляди у нас на минуле, сьогодення і майбутнє різні - то так. Але хіба хтось прагне того, щоб замінити один тоталітаризм (більшовицький) на інший (націоналістичний)?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)