День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А Ви досі не знали? Читайте:

"Сучасний етнос, що нарікся українцями (див. М. Грушевського «Історія України»), склався в результаті злиття східнослов'янських племен (антів) і кочових народів. Психологічні особливості степових племен і понині присутні в українському менталітеті. Багато половецьких слів вважаються споконвічними в українській мові (тато, казан, страва, козак, кум). А от галицкі українці сформувалися під впливом західних народів. Тому метр українського кіно Олександр Довженко писав, що Південна і Західна Україна – двоюрідні сестри".

http://siver.com.ua/publ/2-1-0-45

• Подобається Подобається x 1
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Я на форумі міста іноземної держави, в Інтернеті. Зараз я у Москві, на вул. Намєткіна. :) Що до принижування громадян нагадаю вам продовження моєї фрази:
    Ваші слова - це натяк на те, що я розмовляю з нерозумними?:pardon:
    Процитую:

Останнє редагування: 13 січ 2009
    • Подобається Подобається x 3
  3. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Не знаю. А це дуже важливо? Ви виправдовуєте більшовиків тому, що на вашу думку вони не "спалили" сіл?
    А навіщо? Та Вам будь-які документи покажи, будь-які докази, будь-які свідоцтва - Ви все одно не повірите. Ви ж вірите тільки тим джерелам, на сторінках яких є штамп: "Одобрено для оболвания.КГБ".
    На вашу думку для всіх? Ваша думка єдина вірне? Ну коли так....

4. Шурави

Шурави Well-Known Member

:good: Это надо записать. :haha:

5. Salata

Salata Well-Known Member

Потеря частной собственности и потеря жизни - разного уровня проблемы. Просто запомните.

Снег, как я понимаю, идет оттого, что взбивает перину госпожа Метелица? А что? Подтверждение есть и во всем мире практически известное. :)

З.Ы. Как я понимаю, в Новосибирске тоталитаризм дошел до того, что заставляет работать за компьютером детей лет с 10-ти :)
    Непримиримых таких развенчателей авторитетов и борцов с отсталыми взглядами :)

6. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Інтервенція російських військ під проводом радянської влади сформованої в Росії та проголошеної в Харкові можна сміло називати окупацією, бо то і було захоплення території із знищенням мирних жителів, які тому протистояли

7. Salata

Salata Well-Known Member

За исключением - не только граждан России, но и других государств во всем мире, согласна.
    Один вопрос: кто заставляет галичан что-либо праздновать? И как?

Вы государства, государства-участников тех событий назовите. Интересно.

8. Марусино

Марусино Well-Known Member

на НАШУ думку коли ви не бачите не читали всього.

не вважають так тільки угорсько-західні українці. Які взагалі то від нас усіх відрізняються. Ех, жити б мирно, а ту завжди ці товариші знайдуть, що перетерти - від Тузли до шароварів і від газу до бандери. Дістали. А, ще: все в них, бачте, Росія винна. І лише.

• Подобається Подобається x 2
  9. Степаныч

Нє, ну це я знаю. Цього зараз вчать зі школи. А давайте подумаємо, мозг підключимо, логіку?;) Була країна - Російська імперія. Вона мала територію, адмністративно-територіальний поділ і, звісно, населення. І от на теренах цієї держави відбувається революція (зараз кажуть переворот, неважливо), потім громадянська війна. Громадянська війна - це не війна між територіями, а війна між громадянами. І вона точилася по всій імперії. В основному був поділ на червоних і білих. Перемогли червоні. Уточню - не було "інтервенції російських військ", а була "перемога червоних військ", які, як і білі, були інтернаціональні. Що стосується протистояння мирних жителів, то частина протистояла (яка за білих), а частина підтримувала (яка за червоних). То про яку окупацію може йти мова?

Звісно, це схематично, взагалі.

10. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Забавно читать споры двух иностранцев о праздиках моей страны....:scratch_one-s_head:
    Сошлись в непремиримой схватке любители "Марсельезы":
    Отречёмся от старого мира,
    Отряхнём его прах с наших ног!

и "Весны 45-го года":
    Мы трудной дорогой к победе пришли
    Весной сорок пятого года.

Результатом все равно будет:
    Врагу не сдаётся наш гордый "Варяг",
    Пощады никто не желает!
    :)
    P.S. идея использовать тексты песен (с) levandivka :)

• Подобається Подобається x 4
  11. Letot_Nsk

Я так і написав. На ВАШУ думку.:)
    Вам "савецкає" виховання дозволяє ображати незнайому людину? І Ви звичайно вважаєте що пристойний чоловік не відповідатимемо на образу жінки?:) Ви маєте рацію!:) Так!:give_rose:

12. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А на территории какой державы Вы пребыаете, Педро?

13. Степаныч

Как по мне, тут не в "иностранности" дело. Мне вот часто, когда читаю наших национал-радикалов, вспоминается В. С. Высоцкий:

"А в кипящих котлах прежних войн и смут
    Столько пищи для маленьких наших мозгов,
    Мы на роли предателей, трусов, иуд
    В детских играх своих назначали врагов".

Ведь действительно, в детстве мир контрастно-двухцветный, деление только на свой-чужой. Мы тоже в детстве в войнушку играли, все хотели быть "нашими". При этом "наши" всегда и все поголовно герои, а "немцы, фрицы" - соответственно все поголовно негодяи и трусы. По мере взросления человек реальнее начинает смотреть на мир. Но многие так и остаются "в детстве". Отсюда и радикализм, и эмоциональность, и абсолютная убежденность в своей правоте... Стоп! Оффтоп. Или нет?

• Подобається Подобається x 4
  14. Letot_Nsk

Брест-Литовський мирний договір:

Статья VI
    Россия обязывается немедленно заключить мир с Украинской Народной Республикой и признать мирный договор между этим государством и державами Четверного союза. Территория Украины незамедлительно очищается от русских войск и русской Красной гвардии. Россия прекращает всякую агитацию или пропаганду против правительства или общественных учреждений Украинской Народной Республики.
    Эстляндия и Лифляндия также незамедлительно очищаются от русских войск и русской Красной гвардии. Восточная граница Эстлявдии проходит в общем по реке Нарве. Восточная граница Лифлявдии проходит в общем через озеро Чудское и Псковское озеро до его юго-западного угла, потом через Любанское озеро в направлении к Ливенгофу на Западной Двине. Эстлявдия и Лифляндия будут заняты германской полицейской властью до тех пор, пока общественная безопасность не будет там обеспечена собственными учреждениями страны.
    Финляндия и Аландские острова также будут немедленно очищены от русских войск и русской Красной гвардии, а финские порты - от русского флота и русских военно-морских сил.

Вам не кажеться, що укладати мирний договір можна тільки з державою яку визнаєш? Нагадаю також, що договір був ратіфцирован 15 березня 1918 р. IV Чрезвычайным съездом Советов.

Що було далі?

"Ідея утворення радянської України виникла у більшовиків у боротьбі з Центральною Радою. Як здавалося Леніну, прибрати УНР до рук можна було скликанням, за російським сценарієм, Всеукраїнського з’їзду рад і обранням на ньому замінника Центральної Ради — Центрального Виконавчого Комітету рад України.
    Підступний задум «переобрати» Центральну Раду у Києві не здійснився. Проте більшовикам вдалося повторно скликати Всеукраїнський з’їзд рад у захопленому за день до того Харкові. На ньому в грудні 1917 року було проголошено утворення формально незалежної від Росії Радянської республіки під тією ж назвою, яку дала державі Центральна Рада — Українська Народна Республіка. Радянський уряд назвали Народним секретаріатом, а не Раднаркомом, як у Москві. Схожість у назві з Генеральним секретаріатом Центральної Ради теж кидалася у вічі. Після утворення харківського радянського центру Раднарком дістав змогу воювати з Центральною Радою з-за спини Народного секретаріату.
    Конструювання «незалежної» радянської республіки в Україні було вимушеним кроком з боку Кремля. Та вожді більшовиків почали відмовлятися від такого небезпечного кроку, як тільки поліпшилася ситуація на фронтах. Коли УНР була окупована німецько-австрійськими військами, вони створили в Москві Комуністичну партію (більшовиків) України, скорочено КП(б)У, на правах обласної організації єдиної централізованої партії — РКП(б). В резолюції установчого з’їзду ставилося завдання «боротися за революційне об’єднання України з Росією на засадах пролетарського централізму в межах Російської Радянської Соціалістичної Республіки».
    Однак 28 листопада 1918 року політбюро ЦК РКП(б) санкціонувало утворення «робітничо-селянського» уряду України. Щоб пояснити причини цього, доведеться зацитувати частину листа, який написав Ленін наступного дня головкому Червоної армії І. Вацетісу: «З просуванням наших військ на Захід і на Україну створюються обласні тимчасові радянські уряди, покликані зміцнити ради на місцях. Ця обставина має ту хорошу сторону, що позбавляє змоги шовіністів України, Литви, Латвії, Естонії розглядати рух наших частин як окупацію і створює сприятливу атмосферу для подальшого просування наших військ. Без цієї обставини наші війська були б поставлені в окупованих областях у нестерпне становище, і населення не зустрічало б їх як визволителів».
    Отже, Ленін промовив ці слова: «окуповані області». Територію, яка залишалася поза впливом його уряду, вимагав окупувати, тобто застосувати для здобуття контролю над нею силовий вплив."

Тепер повернемося до Вашого визначення
    Дале, якщо пам"ятаєте, за цим же сценарієм більшовики діяли і пізніше:

"1 декабря 1939 года в газете «Правда» было опубликовано сообщение, в котором говорилось, что в Финляндии образовано так называемое «Народное правительство», во главе которого встал Отто Куусинен. В исторической литературе правительство Куусинена обычно именуется «терийокским», поскольку находилось оно, после начала войны, в городе Терийоки (ныне Зеленогорск). Это правительство было официально признано СССР, и с ним уже 2 декабря был заключён Договор о взаимопомощи и дружбе."

Але у Фінляндії не вийшло. А якби вийшло? Ви б також запевняли б що захоплення не було, що була "громадянська війна"?

С большой долей уверенности можно предположить: если бы дела на фронте шли в соответствии с оперативным планом, то это «правительство» прибыло бы в Хельсинки с определённой политической целью — развязать в стране гражданскую войну. Ведь обращение ЦК компартии Финляндии прямо призывало […] свергнуть «правительство палачей». В обращении Куусинена к солдатам «Финляндской народной армии» прямо говорилось, что им доверена честь водрузить знамя «Демократической Финляндской Республики» на здании дворца президента в Хельсинки.

15. Степаныч

Ми вже на ЛФ цю тему обговорювали, тут буде оффтоп.
    Ні, звісно. Не можна порівнювати ці ситуації.

16. Марусино

що за офтоп, до чого фінни та більшовики до 9 травня, не валіть усе гуртом

17. Salata

Salata Well-Known Member

Ведите себя по-детски, на здоровье. Я же не говорю что это недостаток...
    Просто излишне категорично рассуждаете. Забавно ;)

Я тоже бываю категорична, несмотря на архаичность "сделано в СССР" :) Но гораздо реже :)

Ветка сама по себе не от большой воспитанности завелась. Вряд ли найдется в инете хотя бы пара тем "почему галичане не чествуют День Победы". Ну нет и не надо, лишь бы не рушили памятники погибшим и не обижали ветеранов зря (надеюсь, враки).
    Людям, этот день отмечающим нет дела до неотмечающих.

Выросло поколение совершенно не знающее ветеранов и их традиций. Какая водка в День Победы? Какое гуляние? Да, ветераны могли себе позволить за встречу и в память. Для остальных это больше похоже на День независимости.

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ні,Степаничу,справа не в людях...
    Справа в ставленні людей до нашого минулого...
    Ви і вам подібні оспівують совок,його "завоєванія",з встидливістю закриваючи очі на "перегіби"...і своїм ставленням...просто зневажаєте мільйони і мільйони людей,знищених тим режимом...мільйони поламаних життів...доль...

19. Марусино

нам ніхто життя не ламав. І нашим родинам. І нашим родичам. Відчуваєш різницю, Ромо? чому я як ви повинна хаяти то? я не хочу. До того ж, то моє дитинство. До того ж, частина життя моїх батьків.

20. Letot_Nsk

Я триматиму Вас за приклад:)
    Судячи по висловах деяких "товарищей" - не дуже в це вірю:)
    Я народився в 1972 році, скільки мені років порахуйте самі. Я народився в країні СРСР, ріс в країні СРСР - Ви дійсно вважаєте, що я пишу про те чого не знаю? Я вище написав чому я не відзначаю цей День, Ви не читали тому що Вам все одно або наперед знаєте що я не маю рації і тому не теряєете часу на читання моїх постов?:)
    Безглуздо сперечатися з пані:flag_of_truce:
    Це Вам::give_rose::give_rose::give_rose:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)