День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. А мои прадеды для вас - тоже ПОМОИ?! Они (добровольно или нет) воевали за свою страну. Да, их послали воевать советы! Да! Но это не значит, что я и мои потомки перестанем их уважать и чтить их память. И мой дедушка, который ещё был ребёнком, помогал партизанам. Так что прикажете с ним сделать? Он жил на Киевщине, так что навряд ли тогда знал что-то про УПА.

• Подобається Подобається x 1
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Итак, Рыбка!
    Вы всё ещё разделяете идеи Украинского национализма?

3. kertis

kertis миється в бані

А что они воевали за то чтобы в гулаге их безномерных гнобили? Или детей врагов народа плодили? Ужас... "школьные годы чудесные".
    Есть мнение что в советских школах готовили солдат, безропотных и туповатых.

Глупая и молодая ты Рыбка, и Педро не сильно умный. Постучись ко мне в аську как нибудь вечером, я тебе всё расскажу.:)

Останнє редагування модератором: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 2
  4. Max_

Max_ кл. москаль

kertis, Вы ж на русском пишете, как и я. Следовательно, по крайней мере формальное понимание должно обеспечиваться. Я написал то, что написал и ничего больше.
    Про школы. Я бы поостерегся так характеризовать подготовку в советских школах. Практически весь форум (за исключением Рыбки) окончил именно их.

5. Кстати, Кертис, а из ваших родных кто-то воевал?

6. Singarella

Singarella Member

Коли?

Закінчення війни - безперечно Свято. В сенсі і іменник і прислівник.
    Але... Ніяк не зрозумію - чому 9 травня? Чому не День Визволення України (і одночасно СРСР)? Чому не закінчення Другої Світової Війни?:hi:

7. kertis

kertis миється в бані

Я писал уже что я сложный человек. И так же написал то что написал, моё мнение прослеживается чётко. Про советских солдат я никогда не писал что они "грязь". Они жертвы, они герои. Жертвы как немецкие солдаты. Герои потому что победили нацизм. Безропотные потому, что не противостояли системе. Хотя скорее не могли противостоять и воевали не за сталина и прочих уродов, а за свою землю за свою семью.
    Про школы мы потом поговорим, я уверен многим здесь есть что сказать о советском, чрезмерно идеологизированном образовании.

Рыбка, мой первый дед умер во время депортации. Умер в товарном вагоне от воспаления лёгких. Его и всю семью включая маленьких детей депортировали в Казахстан зимой. Прадед был на войне, пропал без вести. До сих пор мне про него ничего не известно.

Второй дед отсидел 15 лет в лагерях. Просидел всю войну и до смерти Сталина. Его выпустили со словами "извините мы ошиблись".

Останнє редагування: 12 січ 2009
    • Подобається Подобається x 4
  8. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Для мене День Перемоги це день ПАМ'ЯТІ, день ШАНИ. Що фашизм це викормиш як СРСР так ЗАХОДУ зрозуміло тепер всім. І його потрібно було знищити. Так, в СРСР був режим не набагато кращий. І дякувати Богу він канув в Лєту і надіюсь назавжди. Але це не принижує тих хто воював на стороні СРСР в цій жахливій війні (надіюсь і молю Бога останній світовій в історії людства) їхньго подвигу. Не легко взагалі знаходитись під кулями а ще тяжче загинути коли тобі 18. Ніхто не каже, що перемога в Другій Світовій це заслуга СРСР. Проти фашизму боровся весь світ. Це і французькі макі, югославські партизани, АК АЛ і "батальйони хлопські" Польші, І УПА і багато інших. Не кажучи вже про антигітлерівську каоліцію. І щоб знову це не повторилось потрібно ПАМ'ЯТАТИ!

• Подобається Подобається x 6
  9. kertis

kertis миється в бані

Вот вы правильно сказали. День памяти всех жертв войны. А для кого то это день победы одной империи над другой, вот и вся разница.

• Подобається Подобається x 6
  10. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Мій дід воював. Але я жодного разу не бачив, що він святкував цей день. Зазвичай, з ранку він ходив в церкву, а потім, повернувшись закривав двері на кухню і там наодинці випивав. Чарку, дві, три - я не знаю, николи не рахував. Потім йшов в бібліотеку (у нього була величезна бібліотека) і там до вечора щось читав. Нас часто батьки маленьких залишали у бабусі з дідом - зазвичай було дуже весело, бабця з дідом дуже нас любили і завжди балували. Але ЦЕЙ день я ненавидів - це був найнудніший день в році:sad: Бабуся навіть телевізор не дозволяла включати:sad:
    Якщо мій дід, що пройшов всю війну не вважав цей день святом - те хто я щоб думати інакше?:dntknw:

• Подобається Подобається x 9
  11. Patrick

Patrick Well-Known Member

Не міряйте все своїм аршином.
    В армії США , а також Канади , Британі може ще в якійсь армії НАТО в підписуючих контракт є чітко 2 категорії - Combat i NON Combat mission.
    Це різні аплікації , це різні суми оплат і страховок.
    Механік - відноситься до NON Combat в даному випадку Air Force.
    Борт механік , - стрелок -це combat.
    Щоб перевести механіка в борт стрілки потрібно переписати умови контракту ... або загальна мобілізація.

12. Марусино

Марусино Well-Known Member

та не те, що вони, ветерани, СВЯТКУЮТЬ. Вони споминають, згадують, це єдиний день, коли на них приділяється увага, це єдине вже, що в них залишилося.. Вони душою згадують і радіють за ту перемогу, що МИ ПЕРЕМОГЛИ у тій війні.
    Скажу краще словами письменниці Олени Калити:
    "Ну що, дочекалися, - запитую у них, адже завтра ваше улюблене свято - 9 Травня. А про себе додаю: "Останнє з тих, що залишилися у вашого покоління".
    І прочитайте, коли хочете це невеличке оповідання з циклу "Назавжди в пам'яті" і має назву "Розмова напередодні 9 Травня".

• Подобається Подобається x 3
  13. Шурави

Шурави Well-Known Member

Вы фантастику писать не пробовали?

Давайте вы не будете мне рассказывать то, о чём знаете только из Интернета. :)

Останнє редагування: 12 січ 2009
  14. Yurko NOTOCO

Yurko NOTOCO Хлопський фільозоф

Чи свято цей День?
    Мабуть Ні!
    Так як і не являється святом і не святкується річниця смерті будь кого,хто колись жив.
    І свято не підходить і ювілей не підходить.
    День Памяті - підходить!

15. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Не підходить під Ваші стандарти? Або (скоріше за все) просто вище Вашого розуміння?
    Зрозумійте, не всі же в цей день як Ви: :rus:

16. Марусино

це не всі в цей день, як ви. І слава Богу.

НОТОЦО, свято воно тому, що в цей день пам'яті святкують перемогу. Невже не зрозуміло?

17. Yurko NOTOCO

"Перемога" в 30 млн.загиблих,це "пирова перемога",і аж ніяк не свято.
    Скоріше кощунство!

18. Шурави

Шурави Well-Known Member

Просто, я знаю справжніх ветеранів, у ніх думка відрізняється від вашої. :pardon:

19. Марусино

что за...войну выиграли, понимаете? выиграли. Мы. Нас не поработили, за нами была победа! какое нафиг кощунство? кощунство не ценить и не уважать то, что сделали для вас ветераны!

20. Yurko NOTOCO

"Перемога" в 30 млн.загиблих,це "пирова перемога",і аж ніяк не свято.
    Скоріше кощунство!
    і...
    Хто Кому нині може заборонити кощунствувати в нинішній Україні з залишками тоталітаризму і з "справжніми ???) героями" війни.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)