День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Шурави

Шурави Well-Known Member

Разве я волновался? :pardon:

Ну, я в этом не сомневаюсь.

• Подобається Подобається x 1
  2. kertis

kertis миється в бані

Канешно! Вскипел ваш разум возмущённый... как жеж так то? День победы не празднуют... какие изощЬрённые циники!

• Подобається Подобається x 6
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Читаю дописи деяких форумлян і згадується. Перша вчителька Паша Яківна, яка розповідала нам, малим, на початку 60-х років минулого століття про війну. Не з підручників, своє життя. Як жилося під німцями, як чекали визволення, як раділи побачивши перших ковпаківців. Згадую свого шкільного вчителя з геометрії, праці і фізкультури, капітана-льотчика, який горів у літаку і був комісований, його спогади. Згадую святкування до Дня Перемоги у нашому селі, ставлення до Переможців. Це мої дитячі спогади. Хтось хоче мені довести, що усі ці люди придурювались, грали???????? Згадую розповіді жителів міста, де я живу зараз, про поліцаїв-оунівців, як їх ненавиділи у наших місцях за холуйство перед німцями, за звірства. Це не підручники, не пропаганда. Це розповіді людей, які пережили усе це. І таким людям "несть числа" навіть серед моїх знайомих. І скільки ж потрібно не цинізму, а негідництва, щоб зараз намагатися все це спохабити. Не хочете святкувати? Для вас це не перемога? Жалкуєте, що не перемогли фашисти? Принижуєте бійців і командирів РА? І в той же час хочете, щоб шанували ваших хероїв? Ні, нешановні! У цьому питанні ми з вами вороги. І наші діти будуть вашими ворогами, і онуки. І ви, як завжди, традиційно у цій війні програєте. І знову станете тим, ким були - звичайними рагулями. Там вам і місце.

• Подобається Подобається x 4
  4. Шурави

Шурави Well-Known Member

Не нужно додумывать за других, думайте за себя.

5. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

ТАК, якби вона інакше "розповідала" - Ви б її і не згадали вже...
    Десь в Норильську б замордували її.

Вже полки з Москви йдуть?

Доречі, про вчительку...
    Наш директор школи розповідав інше. Мені показував книжечку, повстанські спогади, в яких висловлювалася йому (тоді ще хлопчиськові) подяка за поміч УПА.
    Але то було у 80-х, у нас.

У Вашому місті? А американців теж ненавиділи..? ;) За Нагасакі, скажімо.

• Подобається Подобається x 7
  6. kertis

kertis миється в бані

Конечно же полицаи были исключительно с ОУН, и злобные УПА вояки, нещадно знищщували мирное население как фОшисты. Это аргументы из советского прошлого которое разделилось на белое и чёрное. Советская сторона куда не плюнь вся блестящще белая (советские партизаны не грабили и не убивали мирное население, советские собдаты не грабили и не убивали мирное население (как свой так и немецкое), советский освободитель массово не насиловал женщин, советский командир был умный и берёг солдат (как во время операции по освобождению Киева).
    Я вот не вижу разницы между простыми советскими и немецкими солдатами. Немецких тоже встречали как освободителей со слезами и цветами. Да, у обоих был ублюдочный человеконенавистнический режим который втравил их в войну. Да, их государства расправлялись над целыми народами и странами, да эти солдаты во всём этом участвовали. Да, у всех руки по локоть в крови. Да, сталинизм равен нацизму. Единственная разница между ними что нацизм осудили в нюренберге а сталинизм не осудили. Потому что сталинизм задавил трупами советский солдат немецкий нацизм, и победил. А победителей не судят, какие бы они подонками не были. Победу в войне сталинизм, а позже советский тоталитарный режим использовали в целях пропаганды. Поэтому я отношусь к ветеранам и к войне, как к великой бойне в которой погибло очень много людей за имперские интересы. Для меня это не победа.

А я ведь не ошибся "товарищ". Диагноз поставлен исключительно верно, хочется вам этого или нет.
    Симптом ясный - жалкие минусики под моими сообщениями. Ведёте себя как потёртый васька.

Останнє редагування модератором: 10 січ 2009
    • Подобається Подобається x 7
  7. Степаныч

Да-да-да... Усі були залякані, усі поголовно... Навіщо по собі судити (маю на увазі не Вас особисто, звичайно)?
    Навіщо для такого супротивника?
    Так ви ж вимагаєте поваги до СВОЇХ. При цьому гадите на НАШИХ. Це нормально?
    "Місце" і "місто" - різні слова. А американців ніколи не ненавиділи. Принаймі я про таке не чув.

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чудово, Стєпаньіч! Нарешті розкрилося все ваше москальське нутро! Я кілька разів повторював вислів Сталіна - кадри рєшают всьо. Він знав кого присилав на ЗУ. Так щоб отруїти нестійких елементів і своїх дітей і внуків ворожою людиноненависницькою пропагандою.
    Може ми і рагулі і вшановуємо ненависних вам героїв але думаю, західноукраїнська земля для східних людоїдів ніколи не буде своєю.
    Думаю ваші родичі вчасно це збагнули.

• Подобається Подобається x 5
  9. Степаныч

Ваше законное право. Но это не дает Вам права написать, например, слудующее:

10. Шурави

Шурави Well-Known Member

Увы, но диагнозы вы ставите пока только самому себе. :pardon:

11. Степаныч

Педро,
    Ви без згадки про москалів навіть пукнути не можете? Чого вони Вам усюди ввижаються? Тільки що не до вподоби - зразу москалі. Варіантів інших уявити не можете? Чи просто нутро таке маєте, що не погадите - енурез?

12. kertis

kertis миється в бані

Имеет. Что хочу то и пишу. Мне рот никто не посмеет заткнуть.
    Ветеранов я уважаю, но не всех скопом а каждого по отдельности.

Сам дурак? Шикарный аргумент... сражён им наповал....о_О

А вы можете? Пукайте без великой победы, без злобных бандеровцев, без великой России... пукайте, нам газ нужен!

13. Pedro

Бо Ви обізвали і мене і героїв які віддали життя за свободу МОЄЇ землі по-москальськи. І возвеличили окупантів-людоїдів.
    Я б не здивувався різним шураві і іже за таке. Вам здивувався.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

А мені згадується дитинство.коли до бабусі вечорами сходились сусіди,старші жінки...і згадували...
    Розказували...
    Як прийшли перші москалі,арешти,арешти,страх,знущання...
    Як чекали приходу німців
    Як спасіння від того безперервного жаху,хоч і знали,що це теж не подарунок...
    Розказували,як по приходу німців,кинулись по тюрмах шукати своїх рідних,що вони там побачили...
    В Тернопільській тюрмі бабуся з сестрою побачили залишки тіл,перемелені гусеницями,залиті вапном..стіни,забризкані кров’ю...
    Потім війна...
    УПА....Сутички..знов страх...
    Трупи хлопців,які виставляли по селах,зганяючи людей,щоб вирахувати матерів..сестер,коханих...
    Тюрми...етапи..і страх..страх..страх...
    І це були просто спогади....
    Перемога...
    І так багато траурів...
    Це один з найбільших траурних днів в нашій історії...

Останнє редагування: 10 січ 2009
    • Подобається Подобається x 8
  15. Pedro

Ой, Ромку, кому Ви розповідаєте... Шкода слів. За це вони нас назвуть рагулями і нешановними. І пригрозять нам "У цьому питанні ми з вами вороги. І наші діти будуть вашими ворогами, і онуки. І ви, як завжди, традиційно у цій війні програєте." Тобто війною. Вони зазомбовані на генному рівні. З материнським молоком.
    Але згадуються слова П.Г.Тичини
    Хай вони собі як знають
    Божеволіють, конають
    Нам своє робить...

16. Степаныч

Это уж точно!:)))

Навіть у цьому реченні Ви обізвали мене і героїв, які віддали життя за свободу МОЄЇ землі окупантами-людоїдами. Це по якому?

От у цьому й справа. Різні у нас були дитинства, різні життя були у наших дідів-батьків. До своїх ви вимагаєте поваги. Наших дозволяєте собі принижувати.

• Подобається Подобається x 2
  17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Бо і вашим "оповідачам" про них не розповіли. А про злобних націоналістів - встигли.

Чому ж?
    Цирк і є! Циркові паради і злиденність в реалі.

Йой!
    А в них був вибір (як у повстанців УПА)?
    Якщо мозок не саср@ли пропагандою совковою, то:
    Піймали, гранату і три шапки на закидання врага видали, дуло в спину - воюй, за Родіну, за Сталіна.

18. Pedro

Я не знаю де жили ВАШІ батьки-діди? Бо на Східній і Центральній Україні людоїди винищили десятки мільйонів українців. На Західній Ромко тільки що описав. І не дивно, що після нашестя асфабадітєлєй німецький режим здавався нашим людям раєм.
    Так де жили все-таки ВАШІ батьки-діди? По материній лінії ми, по крайній мірі, здогадуємся. А батькова лінія не рахується? Вона, здається, ідентична нашим. Чи було наказано "забути"! Разом з забороною української вдома...

• Подобається Подобається x 4
  19. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Панове, вам не соромно ?
    Повелися на провокацію Полковника, яку тут же підхопив його "ідейний однополчанин".

Подивіться, що пише наш Рівнянин "ідейному одно полчанину" Полковника в іншій гілці: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=442239&postcount=601

А Рівнянин тут єдиний громадянин України, хто не може відкрито послати того опонента на три літери.
    Але ж іншим ніхто і ніщо не забороняє те зробити !

Проблема ця - приблизно на рівні "а я трахаю блондинок! - А я брюнеток!".
    Ще давайте почнемо на музичних гілках обзивати рагулями один одного!
    Ходімо на музичну гілку, я дещо викладу зараз.

20. Max_

Max_ кл. москаль

Аха. Точно. На генному. И на рассказах людей, которые блокаду Ленинграда пережили. В том числе детьми или подростками. Мне этого более чем достаточно, чтобы понимать, кто за что воевал, кто победил и насколько ничтожны и отвратительны попытки переписать историю.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)