День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. zenyk

zenyk Well-Known Member

:haha:
    я Вам заздрю, Степанич: менше знаєш - міцніше спиш! А найголовніше - своє абсолютне незнання історії України (доречі: Україна - Ваша батьківщина чи ні?) компенсовуєте феноменальною самовпевненістю, підкріплюючи її кожного разу своїм поважним віком та тривалим стажем роботи.....безспірні аргументи:haha: :y:

Останнє редагування: 16 жов 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я уже писал - Луганск - он в это время входил в Донецко-Криворожскую республику, которая - почитайте историю! - ни с кем в злуку не вступала.Может на этом основании и у меня спросите - где моя Родина? ;)
    Это так - без намеков на мой возраста и стаж работы :))
    У нас большая и достаточно противоречивая история. И объявлять часть истории "неправильной" - просто глупо...Это долго и усердно делали коммуняки, теперь этот "прапор" подхватили националисты....Вот уж точно - крайности сходятся...

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Не потрібно. Погана звичка.
    Да-а-а? А конкретніше можна?
    Знову ж таки, конкретики хочеться, а не так, похамили та й усьо.

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, а чому Ви не святкуєте "Юріїв День" ?
    Адже колись в Юріїв день кріпаки мали змогу (теоретично) змінити пана. Адже це теж історія нашого народу !

Останнє редагування: 16 жов 2008
  5. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну не знаю як там хто шо оголошував, а я в своєму дописі говорив не про правильність/неправильність історії, а про необхідність знання фактів історії які мали місце.

п.с. А Ви знаєте, що в той час комуністи дожились до того, що, намагаючись розколоти Україну (як зараз це активно продовжуют, а навіть Одеську РСР, і навіть окрему республіку на Молдаванці (в районі Одеського винзаводу) :haha:

• Подобається Подобається x 2
  6. zenyk

zenyk Well-Known Member

та ось прошу -

докази безграмотності:
    тоді як Днем Злуки є день вз'єднання ЗУНР і УНР, і він не має ніякого відношення до московсько-комуно-імперіалістичних окупантів, які насправді окупували воз'єднану Україну, але пізніше.

а ось докази підкріплення Вашої безграмотності, грунтуючись на Вашому поважному віці і стажі роботи:

7. Степаныч

"Ну вот, День взятия Бастилии напрасно прошел"(к/ф "Любовь и голуби). Я святкую ВСЬО!!! Тому щодня! Усе життя - суцільне свято!:cry:
    Чесно кажучи, Ви мене розчарували. Був про Вас кращої думки. Що ж Ви так примітивно мислите? Думаєте, я не знаю, коли була "злука"? Але я ще знаю про те, що існує точка зору, що "злука" була двічі: в 1918р. і в 1939р. А тепер подивимось на суть питання. Україна стала Соборною в 1918 році? Та ні! Хоча б тому, що до складу УНР входили далеко не всі "землі", які були українськими. Не знали? А потім? А потім (з точки зору Ваших однодумців) більшовицька Росія окупувала Україну. І гнітила свою частину України. А у 1939 році ця ж савєцька Расєя окупувала ЗУ, щоб і її гнітити. От і виходить, що з точки зору так званих українських націоналістів як не крути, а Україна стала Соборною завдяки клятій Расєї, яка і зібрала воєдино усі українські землі. А потім ще й Крим подарувала на нашу голову. Знала, сцука, які у нас з Кримом проблеми виникнуть в майбутньому! А от не тільки Соборною, а й суверенною, незалежною державою Україна стала у 1991 році. Та це вже інша тема. Мисліть глибше і ширше, або хоча б МИСЛІТЬ. Це не завадить.

ЗІ: Тільки не потрібно мені вказувати на орфографію. Можете ж не зрозуміти сарказму. Якщо знаєте, що це таке. Також тема "соборності" у моєму дописі повністю не розкрита, я це усвідомлюю.
    Ну а це Ваше твердження взагалі ні в які ворота не лізе. Наведена Вами моя цитата - відповідь на:
    Так що краще дбайте про свою грамотність та обізнаність, а не хаміть співрозмовникам, показуючи не тільки своє безкультур"я, а й поверховість своїх знань.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Україна стала соборною в 1991-у....
    а потім довгі роки цю соборність з неї вибивали: розділяли та принижували....

хоча в таких випадках завжди пам’ятаю фразу задорнова (він її озвучив): каждий народ імєєт ту власть, каторая патом етат народ імєєт: це я про те, як люди дружно проголосували за кучму другого разу (я голосував за симоненка -- а назло!)...

9. Salata

Salata Well-Known Member

Вот в НАТО вступим, будет Юрьев день...

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Степанич, я Вас не розумію. Чи Ви є наївна чи зазомбована людина чи просто якась інша причина... Пропонуєте нам святкувати 17 сєньтября?
    Так, Росія окупувала тоді ЗУ приєднавши її до Східної і Центральної України.
    Але вся заковика була в тому що УКРАЇНИ НЕ БУЛО!!! Були окуповані області де процвітав страшний терор і ґеноцид! За слово Україна без прикметника "радянська" могли вислати в мєста нє столь отдальониє.
    А припустимо Росія ще б окупувала Болгарію, Грецію, Сербію... бо там є православна релігія. І насадила б там страшний атеїзм. Це була б злука православних країн?

• Подобається Подобається x 3
  11. Степаныч

Педро, я Вас не розумію! Чи Ви настільки засліплені ненавистю, що не хочете мислити логічно і сприймати світ не через призму своєї ненависті? Де я пропонував "святкувати 17 сєньтября"??? Але ж є правила формальної логіки! Якщо Ви вважаєте, що Росія окупувала спочатку східну, а потім західну Україну і, таким чином, об"єднала усі українські землі в ОДНІЙ державі, виділивши цю об"єднану Україну в окрему республіку - УРСР, то це ж заслуга Росії! Заслуги України у цьому немає ніякої. Я й пишу:
    Я ж не кажу, що Росія ЗРОБИЛА СОБОРНУ УКРАЇНУ. Я пишу, що Україна СТАЛА СОБОРНОЮ ЗАВДЯКИ Росії. І далі уточнюю:
    Що тут незрозумілого і нелогічного?

Так, якби перед цим ці країни прагнули об"єднатися на базі православ"я, а їм щось заважало це зробити, Росія їх би об"єднала під час окупації, а потім, звільнившись від російської окупації і, відповідно, атеїзму і повернувши собі православ"я ці країни стали б однією країною ЗА ВЛАСНОЮ ВОЛЕЮ, то звісно що у цьому випадку ця нова православна країна стала соборною завдяки Росії. А як інакше, якщо до окупації Росією вони не могли об"єднатися, хоча і прагнули цього, а об"єднала їх Росія? То завдяки кому вони об"єдналися???

ЗІ: Зауважу, я намагаюся розмірковувати логічно виходячи із Ваших поглядів про окупацію. Ви ж знаєте, щодо "російської окупації" у мене зовсім відмінна від Вашої думка.

Останнє редагування: 17 жов 2008
  12. Марусино

Марусино Well-Known Member

нахфіга вона це зробила?:)

...я жартую)

• Подобається Подобається x 3
  13. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Заслуга Росії полягає в тому, що вона загребла собі якомога більше території. Альтруїстичних міркувань об"єднати бідний роз"єднаний український народ там не було і близько, хоча під цією благовидною легендою СРСР спільно з Третім Рейхом "роздерибанили" кавалок Європи.

• Подобається Подобається x 6
  14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Хе-хе... такі жарти з таких уст...
    Як то кажуть, в кожному жарті є доля жарту... :)))

15. Фесько

Фесько Well-Known Member

Свято!? Коли одні фашисти перемогли інших, вбивши безвинних людей? Та хіба ж це свято?

• Подобається Подобається x 5
  16. Степаныч

Міркування міркуваннями. Мова про те, що і як сталося. Тому "міркування" заднім числом не мають ніякого значення.

17. Полковник

Полковник миється в бані

А если бы (да, да, знаю - если бы да кабы...)
    Так вот, если бы гитлеровская германия одержала верх над Советской Армией, то день капитуляции Сталина, считался бы днём победы?
    Праздновали бы его сочувствующие режиму граждане?
    Или, таки, нет?

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Спочатку режим змусив би усіх святкувати.
    А потім - сперечалися би на форумах - "святкувати чи не святкувати".

• Подобається Подобається x 4
  19. Полковник

Полковник миється в бані

Хм????
    Да разве нормальных людей кто-то заставляет праздновать День Победы Советского Народа над немецко-фашистскими захватчиками в войне 1941-1945 годов????
    Лично я ТАКИХ примеров не знаю.
    Подчёркиваю - лично я!

Кстати!
    А ПОЧЕМУ голосование закрыли?
    Думаю, ЧИСТО ТЕХНИЧЕСКАЯ причина?
    Да?

Останнє редагування модератором: 10 січ 2009
    • Подобається Подобається x 6
  20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Зразу видно,що Ви нігде більше в світі не були...
    Крім постсовка...

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)