День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. INGUL

INGUL Well-Known Member

Відповідь: Схід і Захід України разом чи ні?

я на 9 травня був серед тих, хто під зливою охороняв пам'ятний знак УПА від вандалів, які постійно обливають його фарбою http://cym.org.ua/tmp/080724215843N.html, на кухні мабуть ви сиділи і святкували "Дєнь Пабєди" сталінських окупантів над Україною

• Подобається Подобається x 2
  2. Onewinged

Onewinged миється в бані

Взагалі святкують День Перемоги над фашистстькою Німеччиною. Якщо для тебе це те ж саме, що і "сталінських окупантів над Україною", тоді ти ототожнюєш тодішню Україну з фашистською Німеччиною. Цим самим ти нівелюєш все те, за що стояв під зливою.
    Окрім того, мені все одно, що ти робив на День Перемоги. Так чому тебе так хвилює, що інші, в той час, як ти охороняв, святкували День Перемоги?

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хоча б трохи треба історію знати...

4. Onewinged

Onewinged миється в бані

Цілком згоден, але я не розумію, ло чого це було написано. Чи святкють перемогу над Україною? Я завжди думав, що святкують перемогу над Німеччиною. Невже я все своє життя так помилявся?!

5. zenyk

zenyk Well-Known Member

помилялись: святкують перемогу над фашизмом, а не над Німеччиною. А фашизм, як є відомим не тільки суто Німецький "винахід", а ще й інших держав, зокрема - Італії. Однак Україна в цій війні не перемогла, а була переможена. Український прапор не був в числі прапорів-переможців над фашизмом, незважаючи на те, що український нарід вніс величезний вклад в боротьбу з фашизмом. Тож таке святкування є дуже спірним.

6. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Тобто ви вважаєте, що якщо забагато людей загинуло у боротьби, то вони не можуть святкувати перемогу завдяки тому, що у ті часи не було України як окремої держави? До речі, сучасних прапорів не було у складу прапорів-переможців і з ваших слів я можу зробити висновок, що сьогодні не треба святкувати нічого, бо колишніх країн вже немає, а є тільки сучасна історія, яка почалася у 1991-му році... Чудово...

На мою думку це визначає, що тех, хто загинув у ті часи треба забути.

7. INGUL

INGUL Well-Known Member

в них своя історія. Всі хто не воював за москву і росію - зрадники запроданці і колоборціоністи

8. zenyk

zenyk Well-Known Member

гнебна думка....
    ...святкувати і пам'ятати - є дві різні справи.

Пам'ятати необхідно ВСІХ , хто боровся і загинув за ВІЛЬНУ УКРАЇНУ!!! А особливо пам'ятати про те проти чого вони боролись, за що боролись і за що загинули!

тому доречніше говорити не про святкування, а про День Пам'яті за загиблими в боротьбі за Волю України!

9. INGUL

INGUL Well-Known Member

перепрошую за втручання. рекомендую :
    1) http://nacija.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1881&Itemid=3
    2) http://cun.org.ua/ukr/content/view/1719/31/
    3) http://pravda.com.ua/news/2006/5/10/41584.htm

Додано через 4 хвилини
    я не кажу що всі ! Я не засуджую східняків, я сам східняк, але справа в тому що східняки не є представниками саме української культури. Крім прізвищ на "енко" , та фрикативного "h" і "шо" у вимові, від українського більше нічого не лишилося. Це вже не українці, хоча й не росіяни. Російськомовні креоли - от хто такі східняки. (Знов таки не всі, але переважна більшість)

Додано через 6 хвилин
    - а до кого і де саме Ви звертались українською ?

Додано через 10 хвилин
    за совєцкій саюз і за таваріща сталіна !
    [/QUOTE] - це вояки УПА !
    До речі, про "вєлікую атєчєствєнную" немає жодної народної української пісні, зверніть увагу, на "свято" 9 травня лунають радянські марши та пісні рос. мовою, про те про УПА, українських пісень - море !

• Подобається Подобається x 1
  10. borkhes

А якщо люди хочуть не тільки пам*ятати, але і святкувати? Якщо вони побачили німців зі "звіриного боку" коли німці знищували їх родину? Можливо говорити про будь яких окупантів, але вважати, що забагато людей воювали за большевіків... це не дурниця? Мої діди воювали не за Леніна чи Сталіна чи когось ще, а у першу чергу за свою рідну землю...

Додано через 8 хвилин
    До людей на вулиці.

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Я согласен - этот день слишком заполитизован...Может стоить посмотреть на соседей - поляков? У них - это день освобождения от фашизма. Как бы мы не относились к истории - но фашисты для нас - не "милость божья" - и не "освободители"... И освобождение нашей земли от этих захватчиков - достойно праздника. А что до остальных - кто считает - "захватчиков", кто считает - "освободителей" - то у нас есть другой празник - День Независимости. Я думаю - тут учтены все интересы...

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Суто правди заради. Сучасного російського (а на той час власівського) триколора там теж геть не було.

13. zenyk

zenyk Well-Known Member

ну так отож. Але то їх справа. Їм важливо присвоїти здобутки інших, щоб вибудувати свою імперську історію....вони це цілий час робили з моменту становлення Московського князівства....мають досвід...

14. zenyk

zenyk Well-Known Member

Відповідь: День Перемоги - це свято?

скажу більше: люди бачили також "зі звіриного боку" совєти з їх нквд, але то зовсім не привід святкувати....нема в тих звірствах нічого радісного....тимбільше шо остаточно (формально) ми звільнились від них 24.08.1991 року. Тож, напевно, п.Дальневосточник правий - святкувати в цьому випадку треба саме День Незалежності - 24 серпня!

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І Різдво! :)

16. zenyk

zenyk Well-Known Member

так я якраз і пропоную вшанувати їх світлі дії!!!
    і завжди памятати їх подвиг.
    Однак святкувати підстав немає: свою мету вони досягли тільки 24.08.1991 року (формально). А вчинений ними подвиг - був нахабно присвоєний в ім'я сталіна і комунізму....

17. borkhes

Скажіть будь ласка, а у колишньої владі УССР українців не було? А у НКВД?

Тільки будь ласка не розумійте це як те, що я підтримую то, що вони тоді робили.

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Не плодіть боян!
    Читайте форум!

19. borkhes

Читаю, але я ж не можу прочитати всё що вже написали тут за один день. Якщо знаєте де можливо прочитати про це – скажіть мені, будь ласка.

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Тут позиція залізобетонна. Усі українці, які були при владі в СРСР, служили в НКВС і взагалі усі українці, які не шанують Мазепу, Виговського, Бандеру..........., святкують День Перемоги, не визнають гноблення українців росіянами, не вважають, що українці зазнавали "прітєснєній" в СРСР і пр. і пр. - все це зрадники, несправжні українці, яничари. Таким чином, українці як нація взагалі не причетні ні до Переяславської ради (Хмельницький САМИМ Шевченком визнаний "нерозумним сином", тому питання навіть не може дискутуватися), ні до створення СРСР, ні до Голодомору, ні до НКВС. Позиція не тільки зручна, але й така, з якою неможливо сперечатись.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)