День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: День Перемоги - це свято?

консультант:

+1 за зміст допису
    - 1 за факт появи допису. Ми тут в змові... (див. вище).

Чекаємо на таке: :)

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Признаю, можливо цей допис і зайвий. Просто Швейк став мені на старий мозоль, мусів висказатись. Кажуть, якщо хочеш щось сказати і тримаєш в собі, сідають нирки, а я мушу завжди бути в формі, такий стиль життя.

3. Швейк

Швейк Well-Known Member

Респект. Взнаю справжнього українця-європейця. Так колись благородні англійці знущалися з населення колоній. Різниця тільки в тому, що Росії на те наплювати.

zenyk
    Не смішіть людей. Які ви всі українці? Коли ви, говорячи про Україну, мелете про європейський світогляд, то це і є ваша національність - ЄВРОПЕЄЦЬ. Як якийсь негр з Голандії. Ті теж європейці. Та тільки Україна не буде в Європі. Це вже очевидно. Хіба що Західна у складі Польщі. Тоді й ОУН знову знадобиться. Для тих, кого історія нічому не вчить.

Борис мене добре знає, тому й пропонує якийсь час не писати до цих тем. Але справа в тому, що я тут буваю ще рідше, аніж він не буде писати. Тому мені це байдуже.

Борисе, блокнот агітатора я вже ввесь написав. Тому не хвилюйтесь. Сьогодні політологи комуністів та ПР не встигають штампувати агіток, бо саме життя помаранчевих їх випереджає. Не хочу образити людей, що вважають себе українцями, але живуть не на Україні, але, я думаю, що їх думка про те, хто є справжнім українцем, а кто агентом Кремля нвряд чи кого цікавить на Україні. Що ж до іншого, то українська демократія уже давно розставила всі крапки на україні. Такого сорому ми вже давно не знали, ще з часів Руїни.

консультант
    На мозолі стараюсь не наступати, то у вас чутливість завищена. Якби окупантами були американці, то ніхто б навіть і не писнув. Сьогодні про поляків, які знущалися з українців і проти яких, власне, і створена була ОУН, всі мовчать в ганчірку, бо то ж ЄВРОПА. А ми ж такі світомі українці, що Європа може об нас ноги витирати, а ми облизуватися будемо.

Додано через 3 хвилини
    Відсилаю до книги Д. Донцова, якого полюбляли читати всі визнані націоналісти України, з ремаркою "Знайди різницю".

Так само, як свого часу мета, тимчасово звичайно, співпадала с метою фашистів знищити білоруських партизанів. Філософія найманця.

• Подобається Подобається x 2
  4. Boris_Kiev

Так, шановне панство !
    Призупинений завдяки персонажу Я. Гашека форумський годинник знову пішов!
    Тільки, здається, в романі не Швейк впливав на годинник, але інший персонаж. На ім"я Єном.

Ось "потік свідомості" чомусь викинув таку асоціацію.

Про Єнома можете знайти ось на цій сторінці (раджу скористатися пошуком): http://litopys.org.ua/hasek/has24.htm

Виявляється, цей нік зістрічається на кількох форумах - "Падонкі.орг, Удафф.орг". :)

5. Швейк

Швейк Well-Known Member

Ні Борисе, тут Ви помиляєтеся. Нудно у вас на форумі. Рік тому було веселіше. Помандрую далі. Знаєте, сидіти і 16 років плювати в Росію, нічого при цьому не роблячи на Україні - це вже божевілля.
    Я, до речі, звільнився з попереднього місця роботи і дуже цьому радий. Належить цей заводик одному депутату Верховної Ради з БЮТ з компанії Живаго. Я досить спокійно ставлюсь до українського націоналізму, як явища. У всякому разі, навіть цивілізовані німці породили свого часу Гітлера, що вже з Західної України візьмеш. Але те, що під шумок незалежності та демократії над людьми в нашій провінції знущаються, як над рабами на плантації - це вже на совісті "свідомих". Бо під їхню безпросвітну балаканину, їхню вроджену лінь та бездіяльність, до влади дорвалися абсолютно аморальні, безчесні та брехливі люди (Янукович теж у цьому списку, щоб не Ви не витрачали часу на констатацію цього факту). Під синьо-жовтий прапор та гімн України всяка потолоч натурально грабує. При цьому комусь свербить день Перемоги, комусь НКВД і нікому не свербить те, що люди безправні, не отримують навіть мізерної зарплатні вчасно, не захищені ні медициною ні охороною праці.

Для мене це не дивина, бо суть українського націоналізму я вже давно знаю. Хочеться тільки зрозуміти, що дає "свідомим" ненависть до простої української людини, котрій треба просто жити та ростити дітей, а не пхатися в НАТО чи там натхненно вислуховувати теревені нашого президента? Невже насолоду?

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Швейку,якби ви говорили розумні речі,можливо можна було б і прислухатися.Але крім осанни путінізму,совєтам і обпльовування України,українців і "ісконних врагов" ви нічого не кажете.

7. Швейк

Швейк Well-Known Member

Romko
    Вибачте, але спочатку "не казав". Ви можете перевірити, що обпльовуванням зайнялися перш за все Ваші однодумці. Хоча й не Ви, віддаю належне. За Путіна не було сказано мною нічого, а отже Ви самі зараз продемонстрували. що навішали на мене просто стандартний набір яоликів. Це стиль Бориса.

Щодо українців. Тут ясно дали зрозуміти, що такі, як я - не українці. То, я маю повне право, ставмитися так і до протилежної сторони. До того ж на противагу Вашим історичним прикладам у мене є сьогодення, яке всі відчувають на своїй шкірі, а не читають у брошурках, котрими лякають нинішніх студентів.

Розумність речей виявляється в процесі аналізу та диспуту, де нема апріорі заборонених тем. Розумна людина повинна відходити від штампів, хоча б для того, аби потренувати свої мізки, довести свою думку від протилежного. Але з боку Ваших однодумців йде потік тверджень, котрі носять непохитний та абсолютний характер. Це ознака зомбування. Я можу собі дозволити критикувати Сталіна, Леніна, Путіна, кого завгодно. Але Ви ніколи не зможете критикувати Бандеру, Мазепу, Шухевича, Ющенко, Донцова і т. д. І в цьому між нами велика різниця.

8. Romko

Тема гілки ясно дає зрозуміти,що йдеться про день перемоги для Вас і день окупації для нас.Про сьогодення є інші гілки.Якщо почитаєте мої дописи в тих гілках.то побачите,що в тому питанні ми однодумці.
    А,щодо так званої перемоги,я ясно висловився.

9. Швейк

Швейк Well-Known Member

Я тільки хотів зрозуміти, що ми все ж дійшли до того стану речей, коли ясно випливає різниця між нами і вами, і це вже ніхто не приховує. Я лишній раз отримую підтвердження думки, що ми дійсно різні і, на жаль, єдиної української нації нема. День Перемоги - епізод. Але навіть тут ніхто не йде назустріч іншому. Оця різниця матиме в майбутньому великі наслідки. І "сепаратизм" видастся нашим нащадкам квіточками.

В усякому разі - це не причина, це - наслідок. Ви перегнули палку. СРСР дав вам у руки найкращу, безвідмовну зброю - негативну пам"ять. Але, як завжди, "свідомі" українці вирішили використати її на повну катушку, на всі сто. Всі 16 років незалежності наші батьки та діди, ми самі повинні були виправдовуватись, шукати причини, почнювати. А заради чого? Хто на Західній Україні має хоча б краплину права в чомусь мені дорікати, товкмачити мені, що все моє радянське життя - це суцільна помилка, вчити мене "європейському світогляду"? Ніхто, жоден найсвідоміший українець. На щастя все має свої межі. Історична брехня теж. Ідеологічне насильство теж. Ви пішли тим же шляхом, яким пішли більшовики. Ви свої образи та ненависть до комунізму підняли на недосяжну висоту і чомусь вирішили, що це дає вам необмежені права нав"язувати нам свою Україну, свою історію, своїх героїв і т. д. Ви й закінчите, як більшовики. В майбутньому непростому світі вас демонтують, як застарілу будову і знову зведуть до купки маргінальних діячив типу Тягнибока. Деградація України на націонал-демократичному шляху зайшла вже занадто далеко.

Взагалі, згадуючи своїх западенських предків, можу сказати, що вони не вміють прощати, не вміють розуміти іншого. Це ідеальні месники. З ними добре воювати проти когось, але будувати нормальне життя - ні.

• Подобається Подобається x 5
  10. Полковник

Полковник миється в бані

Со Швейком согласен на 100!
    Не втручаюсь (оговорка для НЕКОТОРЫХ)!
    Просто считаю, что на надругательстве над могилами врагов своих предков (которые тоже в могилах) будущего не построишь.

Нельзя идти ВПЕРЕД с головой, развернутой НАЗАД.

ИМХО.

11. Romko

Ваші однодумці "строять".І,по могилах топчуться.

Не передьоргуйте,Швейку.
    Йдеться про інше.
    Коли воїни УПА займають своє місце в Пантеоні Героїв України,совіцькі продовжують бризкати слиною і витягують на світ Божий оту запліснявілу агітпроповську пропаґанду,котра вже набила оскомину за 60 років.Вся Європа вшановує пам’ять загиблих в отій бойні,а ви дальше продовжуєте втішати себе отою пірровою перемогою.

12. Boris_Kiev

Нельзя идти ВПЕРЕД с головой, развернутой НАЗАД.

13. Полковник

Полковник миється в бані

Нам не понять друг-друга.
    Мудаков, которые надругались над ТОЙ могилой я не знаю.
    Не думаю, что ЭТО мои единомышленники.
    Я высказываю свою личную позицию.
    На что Вы и Вам подобные начинают постить фотки из ГУЛАГа и фотофакты поступков каких-то отморозков......
    Как найти точки соприкосновения?
    Есть ли они?
    Вы хотите, чтобы МЫ (У и Р) смотрели друг на друга исключительно через прорезь ПРИЦЕЛА?
    ЗАЧЕМ?
    Лично Я этого не хочу.:cowboy:

• Подобається Подобається x 3
  14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Коли побачив Ваші перші дописи, хотів Вас привітати з поверненням на ЛФ, але на цей рас Ви мене розчарували, Байдал. В минулому, хоч ми стояли по різні боки барикад, із всіх, як каже Борис, екзотів, Ви були людиною з якою можна було дискутувати. Зараз - ні. Перебування на В-З з його тлєтворним запашком вбиває здоровий глузд. Як казав Ґеґель, буття визначає свідомість чи на більш рідній для Вас мові, бітіє апрєдєляєт сазнаніє.
    Невже для Вас так незрозуміло, що для нас свято так званої перемоги - зовсім не свято? Ми можемо святкувати закінчення найбільш кровавої і безглуздої війни в історії. Але перемогу? Коли переможець для нашого народу був в десятки разів гірший від переможеного? Звиняйте, Байдал.
    В когось з нас щось не гаразд з логікою...
    І тут навіть Полковник не допоможе, якого Ви прихватили зі свого форуму для додавання одобрямсу після кожного Вашого допису.

15. Швейк

Швейк Well-Known Member

Якби Ви порахували кількість моїх дописів на В-З, то такого не сказали б. Я там пробув менше місяця і далеко не кожний день. Це одне.

Друге. Я не розумію, чому думка Бориса має таке велике значення? При всій повазі його ж все таки не обирали совістю цього форуму.

Третє. Дуже нетактовно ображати людину в ситуації, за яку вона не може відповісти. Звичайно ж, Полковник, зайшов сюди сам без мого запрошення, як самостійна людина. Але ні це твердження, ні протилежне довести не можна. То навіщо опускатися до наклепу?

Четверте. З логікою в мене якраз усе гаразд, бо я ні на секунду не ставив за мету переконати когось із вас в своїй думці про день Перемоги. Я лишень хотів побачити, чи залишаєте ви більшості України хоча б щілину в цьому святі, через яку вони могли б в цей день бути з вами разом? Тут уже була мова про солдат, про жертви війни і т. д. Жодної. Ваше відношення до дня Перемоги не залишає реальним переможцям фашизму жодного шансу на своє історичне утвердження. Це ваша помилка і вона дуже красномовно дає себе знати в відношенні людей до ОУН-УПА. Дія викликає протидію. Ви всіх скопом зарахували до енкаведистів та окупантів (як і прибалтійці до речі), то не дивуйтеся, що і вас усіх скопом зарахували до убивць - бандерівців. І це сумно. Але в мене таке враження, що саме цього ви хотіли з самого початку.

Був час для дискусій, але його не використано. Настають інші часи.

16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мені всіх шкода, Полковник, всіх хто загинув під час тої страшної і безглуздої бойні і під час того терору який слідував за тою бойнею. Всіх, незважаючи чи вони загинули від німецької чи від російської зброї, і незважаючи чи ту зброю тримали в руках німецькі чи російські кати.

17. Romko

Швейку,повірте,що у Львові живе(жило) дуже багато справжніх ветеранів ЧА.І до людей завжди у нас ставились по людськи

18. Boris_Kiev

Полковник, вот Вы досконально понимаете, что такое электричество ?
    Электрики тоже, может быть, досконально НЕ понимают, однако знают, как с ним надо себя вести, чтобы не *бнуло.
    А мы с Ромком и Pedro тоже знаем, как надо вести себя с большой "динамо-машиной.ru", чтобы минимизировать возможный вред от нее.

Байдале,
    я теж не хотів би будувати те життя, яке у Вашій уяві вважається "нормальним".
    І не став би воювати проти тих, проти кого Ви воювали або збираєтеся воювати.

Здається, пора вашенський десант виганяти звідси драною мітлою.

Де там вашенський корешок зі своїм патяканням:
    Зараз зробите "подив": Хто такий ?
    Такий, же як і Ви мешканець форуму "Отстой-Запах".
    З усіма "відкритими" адресами".
    http://pora.org.ua/forum/read.php?1,2185,2353#msg-2353

19. Швейк

Швейк Well-Known Member

Ну то що, пане Romko, що я тут передьоргую? Підставте замість переможець і переможені реальні сили і ви отримаєте відповідь, кому хто миліший. Я тільки хочу зрозуміти, як при такому ставленні до минулого ви розраховували побудувати нову Україну? Ну поясніть мені хтось. Як можна підмінити історичну пам"ять цілого народу, за винятком його західно-української гілки? Той пантеон героїв як був так і залишаеється на Західній Україні. Просування його на схід викликає справжній спротив і нагадує ідеологічну окупацію.

Мені все одно у що вірите ви та ваші однодумці. Я тільки хочу зрозуміти, чому цією пропагандою напихають голови моїх дітей в школі. Хто дав вам право переписувати під себе історію України? Ви ж не друкуєте підручники окремо для себе і окремо для нас.

20. Полковник

Полковник миється в бані

Прикольно!
    Значится, КАТАМИ могут быть ТОЛЬКО русские или немцы!
    Классный подход!
    Молодцы, едрись!:cowboy:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)