День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Ну тоді товариш зовсім втратив кваліфікацію. Мабуть партія розорилася і не посилає на семінари-тренінги.
    Якщо ТАМ був рівень "Блокнота агітатора", то тут - дитячі реферати. Зараз вже не можу пригадати - ТОЙ товариш володів українською чи ні ?

• Подобається Подобається x 4
  2. Danilo

Danilo Well-Known Member

Москвини пояснюють свою катастрофічну поразку 1941 року тим, що Німеччина підписала угоду про ненапад, а напала зненацька. На Нюрнберзькому суді 1946 року виявилося, що англійська військова розвідка попередила уряд СРСР за два тижні перед нападом. А в перший же день 22 червня німці знищили 1811 літаків, з них на летовищах – 1489 (у Кореї воювали 925 московських літаків, керовані московськими льотчиками. З них американці збили 835). Німеччина втратила лише 35. Німецьке військо проходило по 40 кілометрів щодня, 19 листопада було вже на Дону. На той час німці захопили 3632 тисяч полонених, 15 тисяч літаків, 22 тисячі танків, 27 тисяч гармат. Москва мала 213 дивізій на фронті (72 – в Україні) та 210 у запасі. Німеччина – 178 дивізій (з них 33 ненімецьких). Московщина мала 25 тисяч танків і 20 тисяч літаків, а Німеччина – 3200 танків і 2 тисячі літаків.
    США подарували Московщині 1941–1945 рр. військового і невійськового спорядження на 11,6 мільярда доларів – понад 5 тисяч танків, понад 7 тисяч літаків, 10 мільйонів тонн борошна, 4,5 млн. тонн консервів (молоко, яйця, жири, м’ясо тощо), тобто понад 50 % кількості, що потребувала армія СРСР. Вже по війні т. зв. УНРРА – міжнародна, а фактично американська організація подарувала Московщині харчів, одягу, ліків, устаткування, техніки на кілька сот мільйонів доларів. Ще й після 1950 р. продавалося чимало з тої допомоги у Москві з-під поли.
    США дозволили Московщині грабувати 1945–1950 рр. досхочу завойовані землі. З Німеччини Московщина вивозила цілі підприємства з інженерами, механіками, майстрами, наприклад, величезний завод підводних човнів. Лише 1945 року Московщина вивезла 92 ешелони німецьких науковців, інженерів, майстрів – 6 тисяч та 20 тисяч їхніх родин. Тим німецьким спеціалістам створила найліпші умови життя і праці, платила їм утричі більше, ніж власним. Проф. Гельмут Гротруп керував 200 німецькими науковцями й інженерами, які збудували перший московський ракетний літак.

3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Даниле, Даниле... Хто Вас ростив? Де Ви росли? Це ж треба з такою ненавистю, злобою, упередженістю, захватом радуватися ТАКИМ речам! Нема про що балакати! Впивайтеся своєю злобОю. Мабуть, Ваші предки воювали в "Люфтваффе", в інших фашистських силах. НЕ РОЗУМІЮ! Просто НЕ РОЗУМІЮ! Як і Бориса з Ромком.

4. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

А про що це ви тут сперечались? Чи є святом День перемоги 9-го травня? - Звичайно, що так, можете навіть календар подивитися - червоні дні. В цей день ми радіємо, що німці нас, словян, не знищили. Всі інші рассказні - це ідеологічна полова.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

В 1939-му році,зразу по "освобождєнії" ,"славні НКВДистські орли" арештували мого діда(батькового тата),разом з його братом за те,що вони були активістами "Просвіти".Мій тато і бабуся його вже не бачили.З маминої родини після "освобождєнія" вижило дуже мало.

6. Boris_Kiev

Мене ростив батько – син репресованого і сам учасник війни (43-45, ВДВ).
    У нас із ним була негласна угода замовчувати деякі теми – наприклад, ЧОМУ і ЗА ЩО він воював.
    Проте знаю, ЩО він з цього отримав ? ПРАВО ВСТУПИТИ ДО ІНСТИТУТУ. Інакше до хрущовської відлиги працював би бозна-ким.
    Він вважав, що WW2 – чергова серія слов’янсько-тевтонського багатосерійного конфлікту.
    Бачив, ЩО витворяли офіцери і підчас бойових дій, і після 9.5.45 (Угорщина, Австрія).
    Знав, що колишні совєтські полонені та біженці прямо з Германії відправлялися до таборів.

Степаничу. Ви ж, як фахівець, знаєте, що коли людина півжиття прожила міфами, а потім “екран з міфами” вирубився – настає втрата орієнтації чи навіть щось типу ломки.
    Ну а чим я завинив перед тими людьми, які півжиття дивилися телеканал міфів ? :)

Мушу сказати, що логіки, послідовності й ДОКАЗОВОСТІ в дописах Швейка не бачу, хоч трісни. Стиль – піонер-відмінник повчає сільського сержанта міліції, весь час підкреслюючи свою нібито обізнаність. Смішно !

7. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

З одного боку розумію пана Romko, мого прадіда та його старшого сина заарештували після війни тільки тому, що вони носили прізвище Семенов і більшовики хотіли знищіти всі згадки про цю родину. З іншого боку, моя бабуся була зовсім мала, коли їх містечко потрапило в окупацію, але вона багато чого пам'ятає...
    Для мене це все ж таки свято

8. mavka

mavka Well-Known Member

:) шановні доповідачі останіх двох гілок, на мою думку, геть не зрозуміли точку зору Швейка. Не збираюсь бути його адвокатом, - людина ерудована, виглядає, він запхає за пояс будь-кого . І, як я висловилась раніше, вживає часом іронію та несподіваний, ширший погляд в дискусії, ніж решта. Просто перечитайте ще раз уважно його пости, без гарячки й упередженого містечкового ставлення.

:)

Левандівко, - привіт ! Пост 666 дуже змістовний та глибокий в стосунку до гілки ...й цілого розділу... ;) :)

9. Romko

Абсолютно згідний.Більше не маю що додати.

10. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Взагалі за стилем дописів Швейк мені "Післякрока" нагадує...

11. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так само "без вістку пропав" рідний брат мого діда, мені двоюрідний дід.
    Лише нещодавно почув від його сина про те що НКВД його прибрав.
    Степаничу, не треба брехати, коли ніц про мою сім'ю не відаєте. І не збираюсь виправдовуватися, було б перед ким;). А на закид про фашистів відповім цитатою:
    "Не менш дивовижними були свідчення колишніх карателів. На запит, чи почувається винним, що „кривдив" людей, один з пристійних виглядом каґебістів - Андрей Чебуркін, здивовано відповів: „Нєт. Не почуваюся. Запитайте інших. Нас так виховано, щоб вірити в свою правоту. Інакше - не знали. Ще від Петра Великого вішано, відрубувано, четвертовано. Ніхто не казав, що так не можна".
    Ще інший, на ім'я Федя Родіонов, що брав участь в розстрілах 20 тисяч людей, байдуже усміхаючись, відповів: „Я не знав, що то були за люди. І не хотів знати. Могли бути добрі і злі. Тож то все вже забулося, хіба ж ні?"

• Подобається Подобається x 5
  12. Швейк

Швейк Well-Known Member

Е-е-х! Борисе, звичайно ж я в минулому був baydal. Хіба так важко було здогадатися. Мій нік з форуму зник, тому завів новий. Він більше відповідає ситуації в нашій країні. Просто дивися навкруг і згадуєш швейкові пригоди. Всерйоз це все може сприймати тільки ідіот.

Пане Ромко. Ці фотографії абсолютно нічого не доводять. Якщо підписано пакт про ненапад та розділ сфер впливу, то що поганого в спільному параді. Мені просто не хочеться розшукувати фото Чембелена, котрий практично не вилазив з Германії і ввічливо потискав тому руки. Так само не хочу шукати фото Шухевича в есесівському мундирі з Залізним хрестом на грудях (не в 1939, а вже в 1942, як не дивно). Тема заявлена конкретно, а всі мої противники чомусь збочують її в сторону. Борис за звичаєм мене то регіоналом вважає, то комуністом. Смішний, їй-Богу. На щастя часи вже змінилися.

Почитавши дописи можу стверджувати, що більшість противників дня Перемоги, як свята, або схвально ставляться до фашизму, або в крайньому разі байдужі до цієї теми. Інакше логіка не працює. Не було жодного шансу, аби без СРСР був повалений гітлерівський режим. Отже або треба визнати очевидне, що СРСР врятував світ від цієї чуми, або заявити, що нехай краще був би фашизм, аніж СРСР. Все дуже просто.

Щодо репресованих дідів ... У одного діда більшовики забрали, в іншого ні, у третього дід сам когось забирав. Що це доводить взагалі? Абсолютно нічого. Кожен вибрав своє. Хтось абсолютно щиро зненавидів комуністів, поставив на Гітлера і програв. То що комуністи мали під Гітлера лягти?

13. Romko

Пане Швейку,чому ж в сторону?Абсолютно по темі.
    Признавати перемогу одного монстра над іншим,та ще й вважати це святом - це вже абсурд.
    Співпраця союзників і однодумців була набагато більш плідною.
    У 1992 році російські дослідники Ю. Дьяков та Л. Бушуєва випустили збірник доти неопублікованих документів. Автори, зокрема, пишуть таке: «У истоков союза с рейхсфером с советской стороны стояли высшие партийные и государственные деятели, известные военачальники, сотрудники ВЧК (ГПУ) и различных наркоматов: В. И. Ленин, Л. Д. Троцкий, М. В. Фрунзе, Ф. Э. Дзержинский, И. В. Сталин, К. Б. Радек, Г. В. Чичерин, Л. Б. Красин, Н. Н. Крестинский, В. В. Куйбышев, Э. М. Склянский, К. Е. Ворошилов, М. Н. Тухачевский, А. И. Егоров, И. П. Уборевич, А. И. Корк, И. С. Уншлихт, И. Э. Якир, Я. К. Берзин, Я. М. Фишман и другие. С немецкой стороны — представители страны и рейхсфера: Г. фон Сект, Й. Вирт, У. Брокдорф-Ранцау, В. Ратенау, П. фон Хассе, К. фон Гаммерштейн-Экворд, В. Гренер, В. фон Бломберг и другие».
    11 листопада 1938 року в Москві була підписана Генеральна угода між Головним управлінням державної безпеки НКВС СРСР та Головним управлінням безпеки (гестапо) Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини. Згідно з цією угодою сторони домовлялися про співпрацю та взаємодопомогу.
    Фото документів я вже постив.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=235155&postcount=668
    А переклад ось
    Нацизм і більшовизм
    А про те,що творили у нас,на ЗУ "освободітєлі" ,люди будуть пам’ятати завжди.

• Подобається Подобається x 3
  14. Швейк

Швейк Well-Known Member

Romko
    Я думаю, що у Ваших аргументах є не зовсім правильні вихідні дані.
    1. Я ніколи і ніде не ототожнював каральні органи СРСР з самою країною СРСР і тим більше армію, котра воювала з фашизмом. До речі на Нюрнберзькому процесі це дуже чітко розрізняли по відношенню до вермахту та СС. Таке ототожнення створює дійсно хибне уявлення про характер Вітчизняної війни. Щоб там не писали, але воювали прості люди і більшість командного складу не були карателями, хоч і були комуністами.
    2. Співробітництво Германії та СРСР давно вже не секрет. Але ж треба пам"ятати, що почалося воно за часів соціал-демократичної Германії, в кмовах, коли Ліга Націй ігнорувала, як Германію, так і СРСР і мала для СРСР, зокрема, дісно велике значання. Недарма у Вас в цитаті просковзнуло слово рейхсвер. Це збройні сили соціал-демократичної Германії, а не нацистської.
    3. Щодо цитованих документів сказати нічого не можу, бачу їх вперше. Одне мене тільки дивує, як могли підписати такі документи енкаведісти, в більшості саме євреї та ще й у 38 році, коли Гітлер практично не приховував своєї антисемітської політики. Якось не в"яжеться. Дуж вже "утку" нагадує. Хоча я обов"язково проясню це питання для себе.

15. Romko

Та й Нюргберський процес викликає багато запитань.По перше.чому в срср було опубліковано лише 7 томів матеріалів Нюргбергського процесу?
    На це запитання дуже докладно відповів Михайло ДУБИНЯНСЬКИЙ у статті Сліпуча пітьма Нюрнберга

16. Sandy

Sandy GRAND

Кльово! :) Так і будемо мабуть чекати, доки до нас прийдуть якісь демократи (ЄС-івські, натівські, штатівськи...) та все налаштують, як у цивілізованому світі. Самі геть ні на що не здатні, так?

17. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Но, ТАК!
    Сталін "поставив" на Гітлера, Чемберлен ставив на Гітлера, Черчіль теж троха "ставив" на Гітлера, ОУН ставила на Гітлера.

18. Boris_Kiev

Принаймні протягом 70 років не були здатні

19. Romko

Ще по темі.
    [​IMG][​IMG]
    Близнюки,нє?

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Так, свято перемоги над фашизмом. В цей день в думках віддаю належну шану тим, які загинули в боротьбі проти фашизму і тим, які не розуміючи своєї приреченності, боролись за Незалежну Україну.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)