День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Амінь! Оце справжнє свято - закінчення безглуздої війни де гинули мільйони людей. Це і день памяті про тих нещасних солдат, які в основному не по своїй волі тягнули цю непосильну ношу і багато яких позбулися життя невідомо для чого. Солдат всіх національностей, які були учасниками цієї безглуздої бойні.
    Святкувати перемогу більшовицької Росії над гітлерівською Німечиною???
    А при чому тут я? Чи мій народ?
    Тут черговий таваріщ агітпроповський козачок щось старався промямлити про вітчизну, що була звільнена. Моя батьківщина не була звільнена. Моя батьківщина була окупована ще більш жорстоким окупантом ніж була Німечина. Хоч як (справжній) Швейк казав - обох анітрохи не шкода.

• Подобається Подобається x 4
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Хіба тільки проти Германї ?

Цей термін народився за часів Брежнєва. Так у них називалися "ветеранські" магазини в епоху тотального дефіциту. Ті, хто воював в окопах, у більшості своїй повмирали. Хіба що деякі живуть за кордоном завдяки тамтешній медицині.
    А ті, хто виходить 9 травня на мітинги - 90% тиловики, штабісти та НКВД. Їхні проблеми мене не торкають.

+10.

3. Швейк

Швейк Well-Known Member

Pedro
    Ваші предки, мабуть, в той час жили десь на островах Тихого океану, бо тільки в цьому разі Вам та їм було б абсолютно все одно хто проти кого воює та з яким успіхом. І не треба називати солдат-переможців нещасними. Звичайно, вони не бігли, як радісні скаути, під кулі та танки, але баранами без мізків вони теж не були. До того ж цю "безглузду війну" було розв"язано без запиту їхньої думки. Тому воювати довелося б у любому випадку. Чи для Вас люба війна безглузда? Головне, щоб переможець годував вчасно?

А от те що Ви тут ні при чому і ВАШ народ теж я повністю згоден. Тому Вам і хочеться скоріше стерти з пам"яті інших фашистські злочини. Тільки до чого тут день Перемоги? Чи то не була перемога?

Додано через 8 хвилин
    Борисе. Тема присвячена дню Перемоги. Вітчизняна війна велася виключно проти Германії. До її закінчення з японцями був нейтралітет. Після капітуляції Германії СРСР вступив у війну з Японією, виконуючи взяті на себе зобов"язання, як члена антигітлерівської коаліції. Як на мій погляд, то абсолютно недоречно.

Проблеми штабістів та НКВД мене теж не торкають, але на святкування виходять ще й діти та внуки тих, що вже повмирали і меня не байдуже, хто і що їм розповість за що загинули його предки. До речі ті, хто торкається таких делікатних тем, ризикують наштовхнутися на те саме. Що заважає сьогодні примирити НКВД і УПА, як учасників безглуздого ідеологічного протистояння? Навіть не буду продовжувати.

А Брєжнєва я не вигороджую. Всі добре постаралися. Тільки от у 2008 році валити українськи злидні на СРСР вже навіть не смішно.

• Подобається Подобається x 2
  4. Pedro

Ви знаєте, я ніколи не вступаю в полеміку з комуністичними агітпроповцями, але і серед них Ви є справжній унікум. Таке враження, що Ви десь так 30 років тому працювали в відділі пропаганди якогось райкому, впали в сплячку і вчора проснулись.
    Мої родичі знали хто проти кого воює. Як і переважна більшість на Західній Україні. Ми воювали за нашу вітчизну. Проти коричневої і червоної чуми.

• Подобається Подобається x 3
  5. Швейк

Швейк Well-Known Member

До речі, день Перемоги, здається не є обов"язковим святом, тому кого він не торкається, можуть спокійно собі садити город. В день вшанування УПА теж нікого на вулицю з прапорами не женуть. То в чому проблема?

Додано через 5 хвилин
    Pedro
    Я радий почути, що хоть хтось воював за Західну Україну. Тут є тема про Схід та Захід разом, Ви б там мали успіх. На Вас, до речі, європейська пропаганда діє набагато сильніше, ніж на мене комуністична. До того ж вона набагато агресивніша, як реклама Доместосу. Я ж не кажу, що Ваші думки є прямим переказом передач "Радіо Свобода" та "Німецька хвиля", хоча дуже схоже.
    Звичайно ж Ваші предки жили на Західній Україні і звичайно вони ненавиділи комуністів та німців. Питання тільки в тому, кого вони ненавиділи більше і яка зі сторін мала з того зиск.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Перемога у війні здобувалась не воєнною тактикою ,а, за рахунок крові мільйонів власних солдатів, котрих радянське командування залізною рукою безжально кидало у лобові атаки. Тодішні генерали так і говорили: "Людей щадить - делу вредить!". От і воювали числом - закидали ворога трупами. Фронтовики проливали кров, бо вірили в щасливе життя після перемоги. Доволі я наслухався відвертих спогадів колишніх фронтовиків. (У засоби масової дезинформації правдиві свідчення не пропускала цензура.) Ось для прикладу типова розповідь: "Німці були добре озброєні, завжди нагодовані і билися хоробро. Нас же політрук годував обіцянками щасливого життя після перемоги"
    Чи,може вам нагадати Народного комісара оборони №227?
    За архівними даними, які нині стали доступні дослідникам, із майже 9-мільйонної радянської армії 2 млн чоловік здалися в полон, кинувши зброю; 1,5 млн перейшли на бік німців зі зброєю; 500 тис. були захоплені в полон за різних обставин; 1 млн чоловік стали дезертирами (із них 657 354 було виловлено, 10 200 розстріляно, інші зникли безслідно). 800 тис. були вбиті й поранені, приблизно 1 млн чоловік розсіялися в лісах, 980 тис. відступили на схід. Пропали безвісти 20 генералів і 182 432 офіцери. 106 генералів (у тому числі кілька командувачів арміями) потрапили в полон.
    То,взагалі,хто переміг в тій війні?

7. Швейк

Швейк Well-Known Member

Romko
    Тут якесь порушення логіки? Отже тупий радянський солдат заляканий до нестями НКВД воює проти добре озброєнного та холоднокровного ворога. Оскільки командування РА було в масі своїй теж тупе та жорстоке, то усі перемоги були отримані виключно за рахунок чисельної переваги та безглуздої смерті. Чи не здається Вам, що люба країна, котра зробила б ставку на такий спосіб ведення бойових дій неминуче потерпіла б поразку із втратою територій, котрі давали б їй джерело необмежених людських ресурсів? Більше того, за всіма світовими оцінкамиі 1945 році РА була найбільшою, найкраще оснащеною, мала добру техніку, грамотних та досвідчених офіцерів. Саме таку армію боявся впускати в Європу Черчілль, не "орду східних варварів", як він лякав європейців. І наведені Вами факти є свідченням того, що радянський солдат є переможцем двічі: і своїх і чужих.

8. Romko

По логіці,ця війна аж ніяк не є вітчизняною.
    .
    СРСР – ВИЗВОЛИТЕЛЬ ЧИ АГРЕСОР?

Можна докладніше пояснити,які злочини вчинив срср.

9. Швейк

Швейк Well-Known Member

Дивно, що така дискусія взагалі виникає на 17-му році незалежності. Очевидно, щось не так з ідеологією визвольної боротьби українського народу від УСІХ ворогів. Можливо я комусь здаюсь комуністичним агітпропівцем, але у всякому разі в мене все нормально з логікою. Якщо хтось воює проти всіх за Західну Україну, то є його святе право чи обов"язок (справа ідеологічних переконань). Але це не дає йому права виступати від імені всіх українців та ще й принижувати людей, котрі знищували гітлерівську військову машину, як таку. Бо в такому разі хотілося б знати, а що мали б робити не західні українці? У мене є дуже стійке переконання, що навіть найзапекліші ненависники Сталіна не дуже б захотіли воювати за Західну Україну в тих умовах. Та й дивною була б та боротьба на фоні німецької окупації. Навіть найзапекліші апологети ОУН-УПА старанно обходять тему співробітництва частини їх представників з СС та іншими каральними органами. А що тоді говорити про пересічного українця? Йому що потрібно було б по суботам воювати з поляками, по середам з комуністами, а по понеділкам з німцями? Я думаю, що комуністичний режим ще дасть відповідь за свої злочини, але є раз і назавжди доведеним фактом, що на світі не було найбільш послідовного та жорстокого противника нацистської ідеї, ніж комуністи. Почитайте у того ж Черчілля, чому в Югославії британці зробили ставку на комуніста Тіто, а не націоналіста - серба Михайловіча? Щоб боротися зі Сталіним, не треба було породжувати Гітлера. Тоді всі були б чистенькими. Європа воювала б проти комуністичної чуми, Західна Україна проти поляків, СРСР проти капіталістів. Та я думаю були сили, котрим було глибоко плювати на ідеї, як такі (як до речі і сьогодні). Потрібен був світовий конфлікт гігантських масштабів, щоб сколихнути систему взаємовідносин і перекроїти її під себе. Друга світова війна була продовженням першої і початком "холодної". Більшість європейських країн, особливо східних стали заручниками цієї світової політики. І Україна мала стати розмінною монетою (до речі вона нею і стала, коли демократія восторжествувала). Тільки наївні люди могли думати. що вирішучи якісь там національні проблеми, вони взагалі щось вирішували. Йшла боротьба світових титанів і від її результату залежала доля людей. Результат відомий. Зараз Україну використають у боротьбі з Росією, а потім викинуть, як непотрібний папірець. Тому та Перемога була в великій мірі нашою перемогою над нацизмом. Більше ніяких перемог нам не світить.

• Подобається Подобається x 5
  10. Boris_Kiev

А може - "зіткнення двох сміттєвих вітрів" ? (забув прізвище автора цього вислову.)
    Швейку, перепрошую, скільки Вам років ?
    Те, що Ви пишете - рівень десятикласника років застою.
    (а я тоді працював інженером на ТВ. Не редактором, прошу завважити. І сприймав подібне "з того боку об'єктиву")

11. Швейк

Швейк Well-Known Member

Romko
    В наших умовах я б взагалі не посилався на постанови верховних рад України всіх скликань. Для них ще не прийшов час історичних оцінок.

Щодо пакту Молотова-Ріббентропа, то, на щастя, сьогодні про нього відомо набагато більше, ніж за комуністичної влади і люба неупереджена людина, котра добре знає весь розклад сил в Європі кінця 30 х років, стан міждержавних стосунків, ресурси країн, взаємні військові зобов"язання не знайде в цьому документі нічого такого, що не було б звичною практикою тих часів. Цей шум навколо пакту має зворотний ефект, бо люди, котрі вірили на слово про нього, починають нарешті щось читати. Зайняття німцями Австрії та Судет було визнано світовою спільнотою, при цьому ніяких воєнних дій не велося. Зайняття поляками Тешина теж чомусь ні в кого не викликало протестів. Розподілу Польщі. як такого не було. Ви протиречите самі собі. Якщо Західна Україна є польською, то вона повинна бути такою і зараз. Якщо ні, то нема нічого дивного, що Сталін приєднав її до складу тодішньої Радянської України. І зробив він це не окупуючи Польщу разом з німцями, а лишень тоді, коли стало зрозуміло, що ніхто вже Польщу захищати не збирається. Взагалі ця делікатна тема є внутрішньою російсько-українською справою. Роздмухуючи її на весь світ, та ще й в такому контексті Ви просто ллєте воду на млин полякам. які сплять і бачать себе у Львові.

Додано через 3 хвилини
    Борисе, я мав на увазі боротьбу комунізму, нацизму та так званої демократії в Другій світовій війні. Якщо для Вас це дрібна сварка в пісочниці, то це навіть не рівень десятикласника, а десь на рівні початкової школи.

12. Pedro

Борис, шкода, що Левандівка спить, бо тут треба поставити його стрілку яка вказує де море.
    Ось таваріщь ніяк не може докумекати, що перемога одного людоїда над іншим - це не є ніяка перемога, а інше, в нашому випадку більш жорстоке закабалення.
    Було справжнє визволення - військами союзників Франції і інших європейських країн, тої ж самої Західної Німечини. Вони визволили і все інше полишили визволеним народам.
    Я тільки в одному на них сердитий - чому вони зупинилися на Ельбі а не пішли далі на схід. Лише одну - дві тисячі кілометрів... Може б і ми були до цих пір як Франція...

13. Швейк

Швейк Well-Known Member

До речі, зарозумілість не є ознакою розуму. Американська версія Другою світової ще дикіша за радянську, та ніхто проти неї не заперечує, ще й товчуть її в школах майбутнім "вільним громадянам". Люба війна пізнається по результатам. А результати тієї війни мали дуже далекі наслідки і можу вас запевнити процес іще йде. Тому не треба так зверхньо ставитися до Германії та до СРСР тільки тому, що вони одне за одним програли. Головне питання, а чи виграли при цьому ми? Україна не один раз ставила на війну, як на спосіб завоювання незалежності. І що з того? Де Україна Богдана Хмельницького, Мазепи, Грушевського, Петлюри та Бандери? Нинішня Україна - це теж спроба вихопити незалежність з під уламків розваленого міста - СРСР. І я б не став корчити з себе європейців, у всякому разі до того часу, коли про це скажуть самі європейці. А до цього ще далеко. Навіть запопадливі поляки ще не доросли до цієї честі, а що вже казати про нас, котрі не перестають дивувати весь світ ідіотизмом, зрадами, безладом та жадібністю до халяви.

Додано через 9 хвилин
    Pedro
    Далі на Схід вони не пішли, бо кишка тонка. Це визнали і американці і британці. Визволення Західної Європи - це прямий результат успіхів РА. Не вийди вона у 44 му на європейський кордон, другого фронту просто не було б. Якщо не вірите, почитайте, як тупцяли на місці в 43 му союзники, які висадилися в Сицілії. На фронті в декілька десятків кілометрів проти деклькох німецьких дивізій.

Визволення Франції сталося після того. як у 40 му ту нещасну Францію просто полишили Гітлеру на заклання. Бо який же англієць буде воювати за француза? До речі, вихід Гітлера до портів Біскайської затоки мав і для США і для Британії набагато гірші наслідки, аніж захоплення Польщі. А якщо врахувати, що англійські спецслужби на всі заставки загравали з вішістами (бо то ж європейці, а не східні варвари), щоб не дай Господи ті не віддали німцям військові кораблі, то взагалі складається враження, що союзники просто бавилися у війну і чекали поки Сталін прийде в Європу. Я розумію, що читати радянську історію вже нема сенсу, але свої західні першрджерела треба знати.

• Подобається Подобається x 5
  14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Чого, коли не зайду в розділи салуну, то вічно мене нудить? [​IMG][​IMG][​IMG]

15. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ггг...
    Допис №666 :scare: (це - знак...)
    А нудить, Ліля, не тільки Вас.
    Коли починає "говорити" Шуфрич, всі посміхаються. Томущо - клоун.
    Коли починає Сімонєнко - нудить. Не за логотип КП (який він комуніст? :) ), а від перевертання з ніг на голову.

Додано через 7 хвилин
    Педро, навіть коли я сплю, можна позичити (лежить у моєму профілі). А луччє - не ввязуватися у тошнотні дискусії.

16. Romko

Угу...А такі зворушливі фото вам нічого не нагадують?

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=211691&postcount=62
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=211699&postcount=63

А,отакі документики?

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]

ЗІ.А,взагалі,Левандівка має рацію...

17. Patrick

Patrick Well-Known Member

Нікому мінусів не давав.А тут не витримав. #661

18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Швейку!
    Якщо у Вас є бажання попрактикуватися у красномовстві, можна продовжувати. Якщо ж хочете переконати когось - справа марна. "Точка зрения зависит от места сидения"(с). Ви ніколи не переконаєте більшість жителів ЗУ у тому, що Росія не окупанти. Їх можна зрозуміти. Поки точаться історичні спори. А от коли починаються конкретні дії із сторони держави, то невідомо, до чого це призведе. В усякому разі, ні до чого хорошого.

19. Boris_Kiev

Мавко,
    У Вас російське ТВ приймається ? Дочекайтеся 9 травня і послухайте, про що говоритимуть ветерани Тилу та НКВД. Ото буде ПАРАДОКСАЛЬНІСТЬ ! :)

P.S. А знаєте, хто є головою спілки ветеранів ВОВ в Американській діяспорі ?
    Володимир Костянтинович Едельман, колишній інженер київського телецентру. Нормальний мужик, тільки багато років приховував свої погляди.

20. Pedro

І арґументованість... Ну що ж, де є Швейк, там повинна бути пані Мюлерова:) .
    Але, Борисе... мені здається, стиль того Швейка вже дуже знайомий.
    І з Бєлгород-Дністровського... Прийшов на ЛФ з тоном ніби дуже знайомий з цим форумом... Чи це випадково не наш старий приятель Б.?
    Хоча я не хочу перебирати слави Еркюля Пуаро...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)