День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Войцек

Войцек Well-Known Member

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Знайшов повну промову Хрущева про, яку була мова.

На 20 з'їзді кпрс, цитата: "Так, уже в конце 1943 года, когда на фронтах Великой Отечественной войны определился прочный перелом в ходе войны в пользу Советского Союза, принято было и осуществлено решение о выселении с занимаемой территории всех карачаевцев. В этот же период, в конце декабря 1943 года, точно такая же участь постигла все население Калмыцкой автономной республики. В марте 1944 года выселены были со своих родных мест все чеченцы и ингуши, а Чечено-Ингушская автономная республика ликвидирована. В апреле 1944 года с территории Кабардино-Балкарской автономной республики выселены были в отдаленные места все балкарцы, а сама республика переименована в Кабардинскую автономную республику. Украинцы избежали этой участи потому, что их слишком много и некуда было выслать. А то он бы и их выселил." :shutup: :babruysk:

Повний текст тут.

Так що стосовно вранья Ви погарячкували. :shutup: :cowboy:

• Подобається Подобається x 1
  2. Швейк

Швейк Well-Known Member

День Перемоги - це не свято. Свято - це 22 червня для нас. А для поляків 1 вересня. Для французів 10 травня. Навіть маленька Данія має своє свято 4 вересня. Взагалі справжніх свят вистачає на всю Європу.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

"К чєму би ето? К дождю навєрноє..."

4. Швейк

Швейк Well-Known Member

Ні це до наступного дня Перемоги. За результатами опитування 52% вважає питання святкування цього свята дискусійним. То я хочу полегшити їм вибір ...

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І звідки дані?

6. Швейк

Швейк Well-Known Member

Зверху сторінки

7. Romko

8 травня - день закінчення 2-ої світової війни. Для українців, це не була жодна "Велика Вітчизняна Війна".
    Це продовження жахливої совєцької окупації.

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Колись, у 70-х, я "задля годиться" привітав з Д.П. старшого колегу. Він сказав: "Запам'ятай, Борисе, Д.П. - це свято для тих, хто повернувся і для тих, хто в Ташкенті відсидівся. А мій батько не повернувся і я [beep!] це свято !"

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А для вас - це для кого? Швейк був по національності чехом. Не думаю, що чехи святкують день 22 червня. Так, для вас може бути святом і 17 вересня і 7 листопада. Демократія... Я, наприклад, кожного року святкую взяття Олександром Македонським міст Тір і Сідон. Ва славу ґрєчєскава аружія!

10. Швейк

Швейк Well-Known Member

Так я ж не заперечую. Тільки й дихнули свободою під Гітлером. А тут знову совєти. От якби вони Україну стороною обійшли. З Гітлером у комуністів свої були рахунки, а ми б демократію зразу ж будувати почали б. І поки Росія оговталась би після війни, ми вже в космос злітали б.

11. Швейк

Швейк Well-Known Member

Pedro
    У чехів свят теж вистачає. Це і Судети, це визволення самої Чехословаччини і створення Словацької держави. Тільки й дивуюся далекоглядності фюрера: те, що він зробив у 39, повторили демократи вже зараз.

12. Romko

Чоловіче,зразу видно,що крім історії срср і совєцького агітпропу вам інші джерела в руки не попадали.
    Або ви просто хочете вилити свою жовч.

13. Швейк

Швейк Well-Known Member

Romko
    Вибір джерел інформації - то справа смаку. Скажімо, якщо Ви не прочитали історію СРСР, то теж не можете вважати, що вислухали обидві сторони. Щодо ж Ваших джерел, то їх сьогодні не чує і не бачить тільки глухий та сліпий. Вітчизняною називають війну, котра має цілком характерні ознаки визволення своєї Вітчизни. В цьому сенсі визначення "Друга світова" є сухим, академічним та абсолютно безвідносним. До того ж днем закінчення Другої світової вважається 2 вересня, а не 8 травня. про що можна прочитати навіть агітпропівській літературі.

• Подобається Подобається x 2
  14. Boris_Kiev

І хто автор цього визначення ?
    За цією логікою Д.П. тре святкувати в момет переходу Ч.А. кордонів ссср. А не 8-9.5.45

15. Швейк

Швейк Well-Known Member

А хіба воно потребує допоміжних пояснень. Це ж очевидно. Америкаці, котрі не мали на своїй території окупації, можуть з повним правом вважати цю війну світовою. До того ж вони дійсно воювали по всьому світу, що продовжують і зараз. Те саме можна сказати і про Британію, котра хоч і потерпала від бомбардувань, все ж визволяла північну Африку, Італію та Західну Європу. Всі ж інші, хто зі зброєю в руках воював з окупантами своєї Вітчизни, мають повне право вважати цю війну вітчизняною. До речі саме тому війна з японцями ніколи вітчизняною не вважалася, хоча є частиною Другої світової.

• Подобається Подобається x 3
  16. Romko

Справа не в смаку,а в світогляді. Країни ООН та вся Європа святкують День пам’яті та примирення 8 травня.
    Ця дата також пов’язана із наслідками Другої Світової війни, але, як видно з самої назви, не святкується перемога когось над кимсь, а шанується пам’ять про усіх загиблих 60 років тому.
    Що стосується України,то ми належим до Європи.

• Подобається Подобається x 5
  17. Boris_Kiev

Мені не очевидно. Прошу довести. На мою думку, цей термін не несе ніякого змісту, крім ідеологічного.

18. Швейк

Швейк Well-Known Member

Romko
    Друга світова по своєму характеру була найжорстокішим та найбезжальнішим конфліктом за всю історію людства. Люди, що перенесли такі страждання та завоювали кров"ю своє право на життя мають також право на святкування та вшанування пам"яті героїв. Європа, половина якої просто підкорилася Гітлеру, а інша половина стала його союзником, може собі як завгодно (за невеликим виключенням) може собі примирюватися з ким завгодно і скільки завгодно.

Щодо належності до Європи, то для початку треба відучити нашу владу брехати і красти та нагодувати пенсіонерів, а вже потім пхатися до Європи.

Додано через 12 хвилин
    Борисе, а що власне треба доводити? Що любе поняття, яке декларує ідею - є ідеологічним? Так з цим я і так згоден. Саме в такому ідеологічному сенсі розуміли росіяни війну проти Наполеона. Якщо є ворог, котрий зайняв твою землю, то війна за визволення цієї землі є вітчизняною. На відміну від війн за морські шляхи, життєвий простір та нафтові родовища.

Питання можна ставити, хто та за яку вітчизну воював. Але це не має відношення до дня Перемоги. Бо цей день святкується, як день визволення всіх країн, в тому числі і України, від фашизму.

Якщо саме Радянська армія. частиною якої були природні українці, знищила 70 відсотків німецько - фашистської міці і дійшла до Берліна, то чому українці, які приймали в цьому участь повинні відмовляти собі в праві святкувати цю перемогу?

• Подобається Подобається x 2
  19. Boris_Kiev

Є пенсіонери, що роками годуються в спецрозподільниках, які самі ж вони називають "Спасибі Гітлеру". В тому числі й наші з вами кати.
    Але є й пенсіонери, яких ще не визнано справжніми Героями України. Нехай вони розкажуть, ЯКА то була війна.

20. Швейк

Швейк Well-Known Member

А що то змінить? Вони вже досить розповіли. Можливо замало, як на наш менталітет, але що це змінює в принципі? Питання стоїть не зовсім правильно. Доля справжніх Героїв України, за Вашим висловом, аж ніяк не змінює характеру війни проти гітлерівської Германії. Більше того, навіть лідери країн-союзників віддавали належне саме боротьбі СРСР проти Германії. Така постановка питання є дійсно ідеологічною, бо підмінює одну ідею іншою. Але в святкуванні дня Перемоги вже давно нема ані тоталітарної, ані комуністичної ідеї, а є лишень ідея свята визволення від ворога, що знищив за декілька років мільйони українців (і не тільки) та ставив за мету знищення та стерилізацію слов"янства.

Чому ми з розумінням ставимося до таких самих кроків з боку євреїв та відмовляєму в цьому собі?

Додано через 3 хвилини
    Що ж до пенсіонерів, то я не хочу дискутувати тут про причини їх нинішнього стану. У всякому разі до "Спасибі Гітлеру" їх доведено за роки незалежності. А хто там та як винен - це не з цієї теми. Я лишень хотів сказати. що займатися аутотренінгом на кшталт "Я - європеєць, я - європеєць" - то марна справа. Бо європеєць - це насамперед світогляд. А в нас поки що дикий капіталізм та відсутність будь-якого світогляду.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)