День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Ето Вы про меня?;) Или про "Д"..или "Б"?:rolleyes:

2. Странник

Странник Well-Known Member

А они вместе летят, там Су27 и МиГ29! Что б не сумневались!

3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Було б не зле обгрунтувати відношення цього до НЕЗАЛЕЖНОЇ УКРАЇНИ.:D

4. no_coment

no_coment Well-Known Member

Перепрошую. Давайте визначимося про, що конкретно йдеться:

1. Про "Орден Георгія" http://gl.9may.ru/action_why/

2. Чи про "Знак відмінності Військового ордену св. Георгія"?

(Рос.) 13 февраля 1807 года был введен Знак Отличия Военного ордена св. Георгия «в награду нижних воинских чинов за храбрость, против неприятеля оказанную», который носился на ленте тех же цветов, что и орден.
    Знак Отличия Военного ордена, кроме официального, позже получил и другие наименования:
    - Георгиевский крест 5-й степени;
    - солдатский Георгиевский крест;
    - солдатский Георгий («Егорий»)
    - и др.

Первым получил солдатского Георгия унтер-офицер Кавалергардского полка Егор Иванович Митрохин за отличие в бою с французами под Фридландом 2 июня 1807 г.
    Первый кавалер солдатского Георгия служил с 1793 по 1817 годы и вышел в отставку в низшем офицерском чине прапорщика. Однако имя Митрохина внесено в списки первым только в 1809 году, когда в составляемые списки первыми были внесены кавалеры из гвардейских полков.
    Подпрапорщик 5-го егерского полка Василий Березкин получил орден за бой с французами под Морунгеном 6 (18) января 1807 года, то есть за подвиг, совершённый ещё до учреждения награды.
    При учреждении солдатский крест степеней не имел, не было также ограничений по количеству награждений одного человека.
    В отличии от офицерского ордена солдатская награда эмалью не покрывалась, чеканилась из серебра 95-й пробы.
    Указом от 15 июля 1808 кавалеры знака отличия Военного ордена освобождались от телесных наказаний.
    Знак отличия мог изыматься у награжденного только по суду и с обязательным уведомлением об этом императора.

В январе 1809 введена нумерация крестов и именные списки. К этому времени было выдано около 10 тысяч знаков.
    К началу Отечественной войны 1812 года Монетный двор изготовил 16833 ордена.

P.S. "Не треба плутати божий дар з яєчнею!":cool:

5. Странник

Странник Well-Known Member

...если, не дай бог, не грохнут аборигены защищая свои интересы, свою землю...

А ему всё равно где ругаться!

6. Городецький

Городецький Well-Known Member

Абсолютно з Вами згоден, давайте яєшню вживати окремо від мух.

Орден Св. Георгия был учрежден императрицей Екатериной II 26 ноября (7 декабря) 1769, спустя год после начала русско-турецкой войны 1768—1774 гг. Впервые в России орден был разделен на 4 степени, и предназначался для награждения сугубо за отличие в военных подвигах. ...

В 1807 году учреждён «Знак отличия военного ордена» для нижних чинов, причисленных к ордену святого Георгия. Знак отличия (серебряный крест) позднее приобретёт неофициальное название «солдатского Георгия».
    звідси

Якщо не помиляюся, я ніде жодного слова не писав про солдатського Георгія. Якщо помиляюся, виправте, коли Ваша ласка.

Орден Георгія, на відміну від солдатської Георгіївської відзнаки, мав нагородну стрічку, про яку я і згадував.

Переглянути вкладення 159

7. Городецький

І що має значити Ваша автоцитата? Що стрічки на знаменах були помаранчево-чорні, чи що наказ президента РФ має якусь силу на нас чи на історію?

8. no_coment

Питання в тім, що ті самі "жовто-чорні" стрічки (як символ солдатської доблесті) не бов'язково мають належати власне виключно Ордену!

P.S. "А те, що говорять депутати - "перед вживанням" треба фільтрувати як воду з болота"

9. Городецький

no_coment, а кому (чому)? Власне Святому Георгію? Суркісу?
    Чого б вона тоді стала зватися "Георгіївською"?

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Да блін, ну нехай дідусі потішаться !
    В будь-який день я начищу пику будь-кому, хто на моєму будинку спробує почепити червоний прапор.
    А 9 травня (якщо це зробить хтось із родини ветерана) - думаю, можна.

11. no_coment

А хто його знає, я що Вам "Дом Совєтов"? За що купив, за те продаю! :p :p :p

P.S. А якщо сУРЬОзно, то можна поритися, пошукати, якщо це Вас дійсно цікавить?

12. Городецький

Що там ритися. Ситуація абсолютно прозора. Сьогодні політкреатори північного сусіда створили "символ" - "георгіївська" стрічка як знак перемоги в Другій Світовій, трошки підмінили поняття - і всьо гаразд, плебес ковтнув. Завтра буде російський триколор як символ визволення від татаро-монгольського ярма, головне що як "общерусский" прокатіт, а там може й за кордоном бучі наробить - теж корисна справа ...

• Подобається Подобається x 1
  13. no_coment

Згоден повністтю!
    Тому я вважаю, що нам не треба "відхрещуватися" від багатьох справ минулого, а шукати власне, гідне місце в СПІЛЬНІЙ історії.
    На жаль багото хто цього так і не зрозумів дискутуючі в цій "гілці".

14. Читатель_Обкома

Чо врать то????:cool:
    В чем именно?:cool:

15. Городецький

Вибачте, шановний Читатель_Обкома, але це остання моя відповідь на Ваші повідомлення зі словами "врать", безпідставними закидами і самоцитатами.

Великая Отечественная война (название закрепилось после радиообращения Сталина 3 июля 1941 г.) 1941—1945 — война Советского Союза против нацистской Германии и её европейских союзников (Венгрия, Италия, Румыния, Финляндия, Словакия, Хорватия); важнейшая часть Второй мировой войны. звідси

Підмінили в тому, що ні Орден Георгія, ні його атрибутика (жовто-чорні стрічки) ніякого стосунку до Другої Світової не мали.

Всього Вам найкращого.

• Подобається Подобається x 1
  16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

цілком можливо, що вони такими і є.... :)
    але цей "пан" є партійцем — тобто висловлює у першу чергу думку свого керівництва...

17. Читатель_Обкома

Ну-с...? И кто с этим спорит-с?????:cool:
    :confused: :confused: :confused:
    Блин...вот достали!!!!!
    Да ясен перец..что "ніякого стосунку до Другої Світової не мали"...
    ОДНОЗНАЧНО!!!!!
    До Великой Отечественной войны мали!!!

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

йоко — один в полі воїн...
    молодець...
    шкода, що його давно у нас не видно...

пс. пан одесит, шкода, що ви балетом не цікавитеся... :)

місцями цього не було...
    згадати лише деякі фільми...
    наприклад, "адьютант його зверхності ( :) переклад мій )"...

19. Городецький

Звісно-звісно! Скажімо ... він їхній ретранслятор. :rolleyes:
    Прозоро ясно, звідтак, чому до акції залучилися організації (партії) саме певного спрямування. Мій батько, один з громадських функціонерів Спілки ветеранів Дніпропетровщини, на моє питання про цю акцію лише сумно знизав плечима: "До нас вже приходили ... вітренківці ..." :sad:

20. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ну... хоч день народження "вождя" перестали святкувати... До його 100-річчя навіть був "товарний знак" - "щось_там-ВЛ-100".
    Портативний телевізор, тепловоз... :)
    А потім ідеологи отримали від політбюро по рогах, що якось без належної помпи пройшов день.
    Я навіть пам"ятаю, що я, першокурсник, робив у той день:
    1. Симулював отруєння, щоби прогуляти підготовку до фізкультурного параду (спробуй не приди!)
    2. Здав до комісійного магазину саморобний "комбік" (гітарний підсилювач з колонкою). Треба було комбік назвати "ВЛ-100". :).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)