День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Людей завжди ображало, що їх називали "гвинтиками" в кривавій машині війни. І хоч їх це ображало і ображає їхніх родичів - "гвинтиками" вони не перестали бути. Що совєтскі солдати, що бандерівці, що польські жолнєжи... Ця машина живилася їхньою кров"ю...

• Подобається Подобається x 1
  2. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 7
  3. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Обязательно послать! :good: Сбережете и свои нервы и нервы многих украинцев этого форума... :)

---------- Додано в 21:51 ---------- Попередній допис був написаний в 21:49 ----------

И где Вы эти фотки раскапываете.. :))):preved: Георгиевская ленточка на капоте Мерса - это хорошо.. Это более, чем хорошо - это символично.. :good: А такой же на Порше нет?! :)))

• Подобається Подобається x 4
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Мій тесть, царство йому небесне, потрапив у штрафбат восені 41-го. Після того як його частина вийшла з оточення. Реальна доля, не профільтрована "історія". Ось так.

• Подобається Подобається x 3
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ігоре, гілку відкрив наш ЗавБанею. Усі питання до нього (коли у ЗавБані буде вихідний день).

Мій батько воював на боці ЧА (з жовтня 1943). Призвали - згоди не питали.
    Його ставлення до війни та перемоги було приблизно таке - "ох як ми - стінка на стінку - відметелили чуваків з іншої дєрєвні!".
    Без "родіни" і "сталіна".
    І ще - специфічно реагував на живу мадярську мову (це з часів Балатону).
    В сім"ї значення 9 травня було таке: "Батько вижив. І ще - після дембеля "родіна" дозволила сину ворога народу вступити до медичного інституту". Тільки 9 травня батько дозволяв собі випити пляшку коньяку. Останній раз я його привітав у 1991 році. Не стало батька (і батьків моїх друзів - пехотинців, десантників, артилеристів) - не стало й свята.
    Вітати штабістів, нквдистів, тиловиків - перепрошую.

Тесть (архітектор, теж син ворога народу), у 1941 проходив лейтенантські збори. Потрапив в оточення і опинився у таборі "Хорольська яма" (під німцями). Його мати елементарно його викупила.
    Але в совєтів він пройшов фільтраційний табір, дисбат і тільки в 44-му йому повернули лейтенантські погони - вже на території Польщі (він був етнічним поляком, знав мову, був дуже комунікабельною людиною). Помер у 1976, не дочекавшись навіть ветеранських пільг.

Тож коли наші батьки - десантник та сапер - "клали" на родіну, сталіна та комуністичий мурашник - чого, кого і якого біса ми повинні святкувати зараз ?

Крапка.

Чи не час закрити гілку?

• Подобається Подобається x 8
  6. nikolas

nikolas Well-Known Member

Я давно хотів запитати у совків,чому ветерани Ч.А. візуально виглядають набагато нещаснішими за своїх опонентів і ветеранів коаліції.За що вони воювали,що їм дав той режим за який вони проливали свою кров.Це стосується тих людей які воювали за Сталіна і партію свідомо.

7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Генсек Совета Европы Торбьерн Ягланд в День Победы заявил о недопустимости искажения фактов истории Второй мировой войны.

"Я и ранее заявлял, что не позволю Совету Европы участвовать в подобного рода искажениях истории. Фактом является то, что войну невозможно было бы выиграть без тех страданий и того вклада, который внесли советские войска, советский народ", - сказал Ягланд на пресс-конференции в Москве.

Он подчеркнул, что, освобождая в 1944-м году северную часть Норвегии, советские войска потеряли больше, чем Норвегия за всю войну.

"Это лишь маленький пример того, что является правдой истории, поэтому я думаю очень опасно предпринимать попытки искажать историю того, как был побежден нацистский режим", - подчеркнул генсек Совета Европы.
    http://www.zavtra.com.ua/news/mir/178585/

Поздравляю с днем Победы!

• Подобається Подобається x 2
  8. Templar

Templar Дуже важлива персона

А вот скажіть, як можна поважати тих паскуд, а саме Сталіна, який кидав людей у заслання тільки за те, що вони могли бути у конс. таборі німеччини..
    той воїн боровся і попав у полон! В чому його вина?
    Кароч, то не приємна тема... Сталін, ніхто і звати його тиран!
    Він разон з Гітлером велика чорна пляма в історії світу!

І проблема в тому, що одна сторона це визнала, а інша ні!

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:00 ----------

В мене прадід в Німеччині загинув, там і похоронений через ту паскуду Сталіна

• Подобається Подобається x 4
  9. tanchyk

tanchyk Well-Known Member

Ми повинні відзначати цей день як день жалоби, день трауру. Для українців війна в 45 не закінчилась. Я не впевнена, що вона і досі закінчилась. Хто кого переміг? Тільки раби можуть так смозабвенно святкувати день окупації над свого народу

• Подобається Подобається x 2
  10. Templar

Війна закінчена лише тоді, коли поховано останнього солдата. здається Суворов сказав

---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

нарешті згадав: "Старики оголошують війну, а вмирати йдуть молоді" Гуверт, президен він був не такий вдалий як автор афоризмів)

11. ricardo

ricardo Well-Known Member

Маю ще. Але тут натякнули, що хтось вже викладував їх колись.
    Ще декілька.

• Подобається Подобається x 5
  12. tanchyk

Якщо хтось вважає за потрібне святкувати цей день, брязкати зброєю, салютувати завойовникам - його право. Для України цей день - день пам"яті за загиблими. Відомо, що для когось війна – біда, а для когось – мати рідна, засіб для звеличення. Ми ж пам"ятаємо наші жертви. Пропоную провести цей день без помпи, без криків УРА.... Вважаю краще піти до церкви, помолитися за загиблих українців.

• Подобається Подобається x 6
  13. Templar

АХахха))) Партизанская, ржу нємагу)))
    АХаххаха))) Вот повеселили

14. tanchyk

Поясніть причину свого шаленного сміху?

15. ricardo

ricardo Well-Known Member

Ще десь була консерва "Печень партизанская", не можу найти.

Ні, є LandRover Discovery.

16. tanchyk

Перепрошую Темплар подумала, що це коментар до мого допису:)

17. nikolas

nikolas Well-Known Member

Це машинка від союзників?Цікаво такі написи можна побачити в Лондоні,наприклад?

18. Templar

Та ладно)
    З ким не буває)

19. Svjato

Svjato Well-Known Member

А друге ще важче.

З днем параду 39-го товаріщі!

20. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Всё, звиздец.. Я понял, почему мне нельзя больше ездить в Одессу, там всегда начинаются проблемы с животом! :haha::haha: Завтра праздник пройдет и настанет октоберфест! Ой, мамо!!! :haha::haha:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)