День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Городецький

Городецький Well-Known Member

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Степаныч, зрозумійте, я не намагаюся розказувати ветеранам Другої Світової як вони мають ставитися один до одного. Не моя собача справа цим займатися. Я наголошую, що "свято" не є всенародним і є люди, най вони звітимуться "постраждалими", що не святкуватимуть, а журитимуться! Всьо! На відміну від Sasha, який наголошував на всенародності свята.

Ну не дві держави, інакше не звалася б та війна Світовою ....

• Подобається Подобається x 1
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Зрозумів. Можливо, я неправий... Але за "постраждалих" я особисто не вип"ю. Повторюю, можливо я не правий.

3. Странник

Странник Well-Known Member

Нёс службу! Выполнял защиту и оборону того поезда!
    А по Вашему, ему надо было получить инвалида труда!?

http://www.business.ua/i744/a23396/

Причтите, ооочень интересния статья, может перестанете "кусаться"!

А на фото могли быть и Вы:

Опять - двадцать пять!
    Значит внешние долги - России, а всё остальное - наше!?

А можно мне кусочек СВОЕЙ трубы себе забрать?

4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я намеренно пропустил неаппетитный момент, а Вы не врубились !
    Он справлял большую нужду с площадки поезда и попал под обстрел на территории Польши.
    В медкарточке значилась еще и дизентерия.
    Это тоже раскопал военком :)

5. Странник

Странник Well-Known Member

Да все равно я этого сарказма понять не могу! :confused:

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Сарказм - ну такое случилось - статус получил по закону.
    Но не гоняй понты "перед пионерами в ЖЭКе".

Слыхали анекдот?
    Ветеран дядя Петя выступает перед пионерами:
    "Сидим мы в окопчике. А командирчик такой русенький, глазки серенькие... Кричит "Вперед, орлы! Отечество в опасности!"
    И все побежали, побежали... и я побежал, побежал...
    Смотрю - другой окопчик. А в нем немчик сидит - рыженький, глазки голубенькие...
    Прыг я на него! Победил его раз, победил его два. Устал. Смотрю - немчик хочет меня победить. Ну я ему - тык ножичком в животик - "Не время, враг проклятый! Отечество в опасности!"

(большинство ветеранов искренне смеялись над этим анекдотом).

7. Ser tabu

Ser tabu _______________

велике свято. однозначно.

дружини дідо пройшов війну з 41 по 45. в Берліні свтякував перемогу.

Здоров’я живим ветеранам і царство небесне тим, які загинули.

• Подобається Подобається x 3
  8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Гумор добрий, а ось на рахунок поваги, пригадую була в нас з Полковником розмова на форумі у гілці про Угорщину 1956 року. Ні я після неї з ним пити не буду.

9. Danilo

Danilo Well-Known Member

А по ту сторону берлінської стіни теж ТАК вважають? Я б не був настільки категоричним... Без капіталістів, американців та англійців перемога над Гітлером та над Японією не відбулася. Як і без "гарматного м`яса" з України"
    Намагаюсь взріти у коріння.:)Ні я взагалі не буду святкувати традиційно, хоча маю дідів ветеранів.

10. Львiва

Львiва Well-Known Member

На самом деле думаете что именно в этом причина? Основная причина именно в деньгах!
    Люди, которые считают этот Великий праздник трауром сожалеют, что им приходится влачить нищенское существование в современной Украине, а не жить на пенсионные деньги своих немецких бабусь и дедусь)))

11. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

що за дикий агітпроп?
    Як мінімум - уточніть що ви мали на увазі.
    Заодно розкрийте тему про бійців армії Власова та ярих монархістів (особливо "радянського розливу")

12. Відповідь: День Перемоги - це свято?

Праздник. Был и будет необычным. Был и будет "со слезами на глазах". Невозможен без поминовения павших, и выживших тогда, но не доживших до этого, очередного Дня Победы. Но это не день траура ни в коем случае! День поминовения, но не горести.

Это день Памяти и Гордости!

13. Оля

Оля Старожилка форуму

Була на вихідні в Каліфорнії, де мій дідусь зараз живе зі своєю донькою, моєю цьоцею.Як доживе до кінця серпня, буде йому 96 років. Але ще при доброму розумі і пам"яті, то я трошки хотіла розпитати його за ту війну. Питала, чого він не воював. Каже, що йому, як священнослужителю, дали бронь і на війну не брали. А я тоді цікавилася, чого зі сусідів нікого не пам"ятаю, що були б ветеранами. То він мені пояснив, що пару зі села мужчин забрали на війну. Але то ще на початку, як облави робили. А так казав, що чоловіче населення потім теж бронь мали, хто десь працював. Ну, а хто до лісу подався... Видно боялися совєти західняків дуже брати, чи хто його знає чому. Тому нема серед західноукраїнців багато ветеранів, бо мені дивно було відкрити для себе, що ті, хто всі груди в орденах мали, , як помпезно на 9 травня святкування держава влаштовувала, були в основному, приїжджі.

14. no_coment

no_coment Well-Known Member

15. afterstep

ні - дуже багато народу з виходом на пенсію переселялося до "любимого города товарища Сталіна". Але то таке. Місцеві, що воювали - орденами не хизувалися. Мій дід взагалі їх десь викинув - як непотріб. Приїхав би день пізніше з війни - то й вдівцем був би ;) Бо сильно шанували совіти своїх героїв ;)

16. Городецький

Городецький Well-Known Member

Коли панству буде час, почитайте будьте ласкаві, стаття на мій погляд дуже цікава: тут з початку топіка.

17. no_coment

Alles!
    Як можна святкувати те, до чого ти НЕмаєш ніякого(!) відношення?

Все стало на свої місця!
    P.S. День шахтяря чи працівника комунального господарства я теж не святкую (як і створення УПА). Та й відзнаки "комунальників" мені теж - ні до чого!

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Та може й були і проїздом, але "уж больно им" бандеровський край сподобався - залишилися багато на всьому готовенькому. .

19. no_coment

Хочу привітати ВСІХ для кого 9 травня - це СВЯТО!
    Свято - перемоги духу та приклад незламності. Низький Вам уклін!

А РЕШТІ пропоную у цей день відпочити на природі, зайнятися улюбленою (чи корисною) справою.

ВСІМ (і першим і другим) - мирного неба над головою, свободи, здоров'я та звичайного сімейного щастя. Нехай ніхто з нас не гине за чиїсь ідеали.

"Життя - варте того, щоб жити, а кохання варте того, щоб чекати!"

• Подобається Подобається x 2
  20. afterstep

Для особливо гм.... обдарованих, або аж надто "критично настроєних" - повідомляю - зазвичай "всі груди в орденах" у тих, хто служив "в поварах".
    --
    також нагадаю армійську приказку - "Машке за п#$ду - Красную Звезду, а Ивану за атаку - ... в сраку"
    --
    Пиняйте ваші недолугі кпини - майте якусь шану до людей. Не залежно від того, на якій стороні вони воювали.
    --
    Порівняння з комунальниками - витріть будь ласка.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)