День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Читайте далі! :

Свято - коли людина веселиться!

Коли людина плаче, або сміється крізь сльози - це не свято - це полегшення, це шум в голові, це розгубленість від свободи - коли можна встати в повний ріст іне боятись, що звідкісь прилетить куля!

Свято було лише в Сталіна - він виграв. По(цвірінь) якою ціною! ВІН НІЧОГО НЕ ВТРАЧАВ І НЕ ВТРАТИВ!

Спитайте, що відчувають вояки повернувшись з війни?
    Зараз вони відчувають лише гордість - а тоді ... Що ви про це знаєте?

---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:16 ----------

Любе не був на війні!

А на дню 9 травня можна і попіаритись. Можна місяць про це говорити - побільше символіки продати. М'язами пограти перед іншими країнами.

Чим більше вкладаєте в рекламу, тим більше ...

• Подобається Подобається x 1
  2. Yaris

Yaris Well-Known Member

Та ні розачорую вас я закінчив Універ п'ять років тому. І совок застав,і Брежнева,і Черненко,і Андропова,і Горбачова.
    Пам'ятаю радянські черги і суцільний дефіцит всього.Це Ви шкалярам можете розповісти як при радянської владі було все добро,а я це бачив.
    Я схиляю голову перед подвигом ветеранів ЧА,але для більшості ця дата привід щоб черговий раз славити Радянський концтабір, та геніального менеджера Сталіна.

3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Тааа?

То чому я в Стрию не крала вінків на цвинтарях? Я ж дитина сімдесятих - тяжкий совок.

• Подобається Подобається x 3
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Прийде ваша дитина зі школи і скаже:
    Мама, я в церкву не пойду - это националистические штучки!

---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:27 ----------

Так_ рагулі є і в Японії - там таке саме свято є! (TV)

5. Un.Known

Svjato, при всій повазі...

Мені ж не вклали в голову "антинаціоналістичних штучок", хоч як не старались. Був совок? Був.

Комусь казали в школі красти? Стопроцентно не казали.

Так, розказували про релігію - опіум для народа, так строєм ми на демонстрації ходили і прославляли вождєй.

Але моральні цінності батьки в дітей закладають (повинні) найбільшою мірою.

Мій дід поляк, вчитель, через своє походження був посланий вчителювати в глухе село на Житомирщині. І як сказав, що російською розмовляти не буде - так і не розмовляв. А тепер подумайте, чи це легко було, маючи за жінку донську казачку?

І чомусь ніхто з десяти внуків не крав вінків на кладовищах.

Оце складання прямих батьківських обов"язків на владу мене, як маму обурює.

От подивлюсь у вікно - а там нема совка. Але є п"яні діти. Кого звинувачувати?

• Подобається Подобається x 4
  6. Полковник

Полковник миється в бані

У меня бабушка на лычаковском.
    Каждый год дважды с детства там отмечался.
    Восхищался склепами, статуями, парком.

Потом был перерыв в посещении Львова.

В начале 2000 опять к бабушке приехал - О! Боже!
    Страх.
    Почти все фарфоровые фотографии польские на склепах разбиты, буквы бронзовые с памятников сбиты.....

Наверное совки, наверное....

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Міліцію і владу - це в їх компетенції.

Знаєте, про місце народження Ісуса Христа - мало, хто вам скаже, проте усі знають - що таке теорія Дарвіна!

При усій моїй повазі до Вас, Вам в школі розповіли про історію вашого краю?

Добре задам питання по іншому.

Скільки часу батьки спілкуються з дітьми і скільки часу діти спілкуються взагалі?
    Так ось! від кого людина почує про щось нове - в то вона вже вірить, вважайте, на 50 відсотків. І що би ви їй не говорили - ви не перші, бо чому раніше не сказали і т.д. І не про віники справа на цвинтарях. Тут ясно, що виховання в сім'ї грає велику роль. Але коли батьки не бачать дітей окрім сніданку - за виховання береться суспільство.
    Не знаю, як там зараз на вулицях, але при совітах, окрім як жбурляти каміння - нічого не вчили... Хоч ні чув - пацани йдуть матеряться по російськи розмовляючи українською, слухають... ?... російський реп (круто!) а про рідні мати певно і не чули - таке лише в книжках і те не всіх. Писати можна багато - то вже офтоп...

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Не певно а точно - рускій реп ! Йо!

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

Ще. Жили би ви в Донецьку - цікаво би було зпрогнозувати...

8. Un.Known

Так, це вони мають слідкувати, аби п"яні підлітки не з"являлись на наших вулицях. А вкласти їм в голову, що п"яна дитина - це негарно, або просто, по-батьківськи, заборонити - міліція зобов"язана?

Чесно - ані слова.

В цьому і полягала совкова політика - виховати "радянський" народ. Я совок не прославляю, як Ви можете подумати.

Але є певна категорія знань і досвіду, котрий батьки зобов"язані дати своїй дитині.
    Це, знаєте, як собі батьки дадуть раду. Але (думка матері) - вродила, будь така добра, виховуй. Без посилань на брак часу.

Про каміння Вам також можу розказати. Я в Стрию в шкільні часи жила на хуторі - то такий район, потрапити у котрий можна було лише через переїзд. І школярі, котрі там жили, часто розважались тим, що каміння на рейки клали, по вагонах кидали... От залізничники раз спіймали і в школу привели. А директор влаштував "показатєльний суд", з викликом батьків. Стояли всі, як раки.

А минулого літа я зустріла свою вчительку з хімії. І каже мені - ти вже школу 20 років, як закінчила, і нормально виглядаєш. А тут на уроці 15тилітнє дитя одягнуте, як на стріп-вечірку, на зауваження відповідає - а не пішла би ти на цвірінь?

То наслідуючи логіку, дитину цього сучасна влада навчила?

Уявляєте таке двадцять років тому сказати?

• Подобається Подобається x 5
  9. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Ну во первых склепы начали грабить когда "освободители" со своей культурой пришли,до этого до такого и не додумались бы,а у совка это еще с 1917г. в норму вошло-когда с могил священнослужителей все ценное для революции забирали-или может я не прав и такого не было?[​IMG]
    Полковник,ну если вы так хорошо знаете историю лычаковского кладбища,тогда скажите а не при совке ли уничтожили все могилы сичовых стрельцов?и не при совке ли додумались проложить дорогу по могилам поляков с другой стороны кладбища?;)

10. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ну вибачте! Хочете сказати БАТЬКИ?
    Вулиця! Незнайомко, вулиця! То вже не тільки в батьках справа - діти черпають інформацію в дорослих - старших учнів і т.д. Старші ведуть себе вільніше і роблять що заманеться (що не заборонено).
    Як би карали за нецензурні вислови в громадських місцях - повірте - культура була б інша. Колись це було на плечах суспільства - тепер держава повинна за це братися. А державу влаштовують порушники - завжди є компромат і штрафи. А так що бідний мєнт з порядного громадянина візьме - пшик!
    Тому цвіте кримінал і ще при комуняках діти рівнялися на паханів, та й зараз президента не кращого маємо. Так що совок цвіте і пахне.

Тому львівській громаді ще багато треба пройти, щоб вернутись на докомуністичні часи - де кожен мусить відповідати за те що зробив і жодні пільги йому не допоможуть...

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

А-га. Слухаємо...

11. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Полковник, разрешите к вам обратится!

Меня уже который день мучают сомнения и вот по какому вопросу.
    Ромко в очередной раз продемонстрировал свое отношение к празднику, подвел так сказать черту.

Для него (Ромки) все едино, что палачи НКВД, расстреливающие деятелей "Просвиты", что бойцы Красной Армии, освобождающие СССР и Европу от фашисткой нечисти.

В годы первой мировой войны, по стукачеству деятелей с Галиции за откровенное русофильские взгляды тысячи людей преимущественно интеллигенция и крестьяне были угроблены в концентрационном лагере Талергоф.
    Скажи, Полковник, мне можно с чистой совестью нести в сердце гнев в отношении всех украинствующих?
    Ведь среди убиенных могли же быть и наши с вами пращуры?

• Подобається Подобається x 2
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я офіцер, пенсіонер, щасливий син, чоловік, батько і дід. Маю все, що потрібно для життя і хобі, радію життю... Одна людина (не хочу називати) пияк, невдаха, в сім’ї безлад і росте два бовдури... Одна вулиця, одне оточення...

13. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вполне закономерно. Говорят - если сто раз сказать человеку "ты свинья" - он захрюкает. Пропаганда "оккупации" дала свои плоды. На Луганщине восстновили кладбища немецким солдатам - а во Львове оскверняют могилу КА - а в ней воевали миллионы украинцев...

Останнє редагування: 30 кві 2010
  14. Oxid

Oxid Well-Known Member

Звичайно, є, так само як і для воїнів-афганців закінчення радянсько-афганської війни, тільки вони це закінчення війни святкують адекватніше...
    А тепер подивіться, як звучить назва свята 9 травня в Росії, куди їдуть на парад і наші ветерани 2ї світової війни, що воювали в червоній армії День воинской славы России — День Победы советского народа в Великой Отечественной войне 1941—1945 годов (1945)Іншими словами, говорім - советскій народ, подразуміваєм - Росія...
    Російська національна ідея на практиці завжди була і є імперською, це синоніми...
    Ну, мало ім тої Росії, треба ще Україну... Ну ніяк російська національна ідея в межах Росії в них не приживається, бо вони ж - якби месії, живуть тільки раз, вони покликані, а невдячні українці цього не розуміють...
    Так що кожен, хто ті ідеї "братства велико-мало-белорусов" сповідує - або москвин (за термінологією П.Штепи), або яничар задля москвина...
    А хто розповсюджує в Україні ідеї московства, теж зрозуміло
    http://odin.prohosting.com/~moskovst/

Як відносяться росіяни до українців? Правильно, негативно... Це яскраво показали соціологічні дослідження в Росії...
    http://www.pravda.com.ua/news/2009/02/27/3768111/

Тому ідеологію святкування дня перемоги, і здачу ЧФ, і нову точку зору на голодомори,і пам"ятник катові Сталіну в Запоріжжі слід розглядати в контексті "холодної війни"...

• Подобається Подобається x 6
  15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А хто Вам боронить?:dntknw:
    Ми вільна країна. Розглядайте собі...
    Але не заважайте іншим розглядати інакше...

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Уточнюю. То Ви навели ОФІЦІЙНИЙ ІНЦЕСТ (саме так можно назвати таке блюзнірство їхних можновладців!) ДВОХ СХОЖИХ, АЛЕ ПО СУТІ ПРОТИЛЕЖНИХ ІДЕОЛОГІЙ. Ми всі особисто знаємо багато росіян (природних, з діда-прадіда), для котрих саме притаманна російська, не імперська ідея. Більше імперськими ідеями бавляться ти, чиї батьки або діди-бабусі ще не були росіянами.
    P.S. Хоча - дійсно, є багацько совкозомбованих. І тут, і там.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Десантники 95-й отдельной аэромобильной бригады и курсанты Академии Сухопутных войск Украины отбыли в Минск и Москву для участия в парадах Победы

Сегодня, 29 апреля, в 8:36, из Львова в столицу Российской Федерации, Москву, для участия в военном параде по случаю 65-й годовщины Победы в Великой Отечественной войне поездом отбыли 75 офицеров и курсантов Академии Сухопутных войск имени Гетьмана Петра Сагайдачного.
    Старшим эшелона и парадного расчета назначен начальника факультета боевого применения войск Академии Сухопутных войск имени Гетьмана Петра Сагайдачного полковник Павел Синишин.
    Необходимо также добавить, что накануне вечером, 28 апреля, с Житомирского железнодорожного вокзала в столицу Республики Беларусь, Минск, для подготовки и участия в военном параде по случаю Дня Великой Победы поездом отправились 112 военнослужащих 95-й отдельной аэромобильной бригады 8-го армейского корпуса Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины во главе с подполковником Петром Хорьковым.

Сайтик интересный, кстати - http://desantura.ru/

• Подобається Подобається x 4
  18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не дуже великий - москалі і досі цьому сприяють...

19. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

Падонки есть в любом городе,что в вашем что в нашем,так что не стоит говорить где оскверняют а где нет!;)

20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Show must go on!
    Щоу продовжується - шовінізм рулить!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)