День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Arthur

Arthur Well-Known Member

Якби не було НКВДістів, то не треба би було йти в ліс і перемагати, тому за цю трагедію в вашій родині теж подякуйте Москві.

• Подобається Подобається x 1
  2. Svjato

Svjato Well-Known Member

О! цікаві речі вичитав...
    Цікаво! Що робило австро-німецьке командування в Україні?

А знайшов!
    Що ви там про лєніна казали?

3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я обидвом спасибію...

• Подобається Подобається x 2
  4. ADMIRAL

ADMIRAL Well-Known Member

ДЕНЬ ПОБЕДЫ у нас один-9 МАЯ 1945 ГОДА !!!!!!!!

А у Вас есть ДЕНЬ ПОБЕДЫ???!!! Кого над кем? Расскажите....

5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Еще раз спрашиваю Ленин тут причем, если УНР легла под немцами, Петлюра под поляками

6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Насчёт брехни о Брестском мире...
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Украина
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Брестский_мир

7. VasMT

БЕРЕСТЕЙСЬКИЙ МИР 1918 (Брестський мир) - мирний договір між Українською Народною Республікою з одного боку, Німеччиною, Австро- Угорщиною, Туреччиною і Болгарією з другого, підписаний 27.1(9.2).1918 у Бресті (Бересті, Брест- Литовську); перший мирний договір у Першій світовій війні 1914-18.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

А ось Вам.
    То лєнін тут ні при чому? Тютюн курив в палатці???

9. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Бре́стский мир, Брест-Лито́вский (Брестский) мирный догово́р — мирный договор, подписанный 3 марта 1918 года в Брест-Литовске представителями Советской России с одной стороны, и Центральных держав ( Германии, Австро-Венгрии, Турции и Болгарии) — с другой. Ратифицирован Чрезвычайным IV Всероссийским Съездом Советов 15 марта и германским императором Вильгельмом II — 26 марта 1918 года.

Немногим ранее (27 января 1918 года) Центральные державы подписали сепаратный мирный договор с делегацией Центральной Рады Украинской Народной Республики.
    Вики

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Прошла весна, настало лето
    И я от радости кричу:
    "Спасибо Партии за это
    И лично Леониду Ильичу".

(а живий я тому, що діда не дострелили більшовики ще до війни, а бабусі ховалися від репресій).

11. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Останнє редагування: 16 кві 2010
    • Подобається Подобається x 3
  12. VasMT

Да нет. Все верно со ссылками...
    В даты надобно вдуматься. 27.01.1918 и 3,03.1918...
    Правда интересные цыфры? ЦР подписывает мирный договор с Германией, получая протекторат Германии в обмен на многомиллионные поставки с/х продукции, и тут через месяц с хвостиком Россия подписывает там же, и с теми же, тоже мирный договор, по которому Украина опять же отходит Германии, а революционные власти Росси заключают мир с Центральной радой...
    Один вопрос, а что Украина? Почему "без меня меня женили"?

13. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

А я Вам про что?

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Пане Ромку,співати я не буду.Чого вартий комуністичний режим,я знаю.Та війна,то не була війна режиму з режимом.Це не була локальна війна Німеччини з СРСР.Воювала ціла Європа,воював світ.Ми ж США не запишемо в комуністичний режим.І Великобританію і Францію.Все-таки це була друга світова війна.Я нехочу робити аналіз режимів країн,які тоді брали участь у цій війні,але мені здається,що антинародні режими в ті часи були не тільки в СРСР і Німеччині.Їх було трохи більше.Була коричнева чума-фашизм,і завданням всієї світової спільноти було не дати розповзтися цій хворобі по світу.Так,був і режим СРСР,якого теж боявся цілий світ.Але сталося так,що найрозвиненіші країни світу в СРСР бачили напевне менше зло,ніж в фашистській Німеччині,раз вимушено ввійшли в антигітлерівську коаліцію.Я розумію,що для них це був тимчасово вимушений крок,але вони його зробили бо не мали виходу.Прошу в моїх словах бачити тільки історію і ніякої ідеології, оскільки комуністичний режим я також вважаю антинародний. Так що День Перемоги я вважаю днем закінчення Другої Світової війни для всього світу,Великої Вітчизняної для СРСР і для України в тому числі,оскільки історично так склалося(я не кажу що це добре чи справедливо,справедливості в історії взагалі немає-згадаймо Сковороду-на світі вже давно ведеться...).Так що День Перемоги є історичне свято і аж ніяк не ідеологічне.Я не вважаю День Перемоги святом КПРС і Генсека Сталіна.
    Я згоден з тим що казав Моруа,але все таки Гітлер зробив агресію і на Україну в тому числі-то що треба було визнати його владу і йти в рабство.Але ж ми вже в одному були.

15. VasMT

Про что? И тот же вопрос: А что Украина?

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тому й в світі(маю на увазі,цивілізованому світі), 8-го травня відзначають День Пам"яті полеглих в тій війні.
    А не влаштовують пляскі...

• Подобається Подобається x 4
  17. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це не Моруа сказав, це студент на лекції. Але то дрібниці зміст не міняється. Так само, як і в справі 2-ї світової. Її не дарма назвали світовою. Це був переділ імперій. На той момент існували Німецька-зароджувалась, Сов'єцька думала про нові загарбання, Англійська із своїми колоніями по світу, Десь там ледь-жива американська після депресії. Ну і Японська на сході.
    Так ось! Кожному імператору було до дупи - живі ви чи мертві!!! Їм було важливо загарбати побільше територій, або мати на них вплив. Гітлер, сталін, Святослав, Македонський та інші нічим не різнилися в стратегічному плані. Ше раз кажу їм було до дупи - якою Ви мовою розмовляєте, чи маєте Ви чим харчуватись, християнин ви чи мосульманин... Це все до дупи. Так само Гітлер підімняв би Євразію ,вперся в Японію і потім би коньки відкинув. Було би ще кілька канцлерів а потім знову ж таки - гаплик. Імперії розпадаються. Воювати за імперію - самогубство і антихристиянство! Часи благородних боїв "канули в літа". Ще під час першої світової ніхто з поляків, словаків, чехів, українців, і багатьох інших народностей не хотіли цих воєн!! Кололи собі бензин під шкіру, калічили ногу, притворялися, щоб не піти до армії. Почитайте будь-ласка Гашека із його Швейком і Ви зрозумієте, що всі великі війни - до дупи. Це однаково, що зараз вмерти за Юльку чи Януковича...

Партизанка - найкращий метод вижити (а не здохнути за фюрера сталіна) і можливо пережити всі ці імперії...

• Подобається Подобається x 4
  18. Romko

Romko Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 3
  19. VasMT

Вижили? Таки вижили... Щороку все більше і більше приходить...
    Хтось тут писав за площу Незалежності з революціонєрами...
    Як там Левандівка казав про "всіх"?... Отож... Хуторяни...

20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Объясняю. ЦР была игрушечным правительством, не имевшим реальной силы. Вот подтверждение.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Украина
    Договор о котором Вы говорите имел формальный характер. Центральная Рада никоим образом не могла удержать линию фронта с Германией. А большевики могли. Только они могли убрать войска с фронта и дать немцам возможность безкровно занять Украину. Вот поэтому "без меня меня женили".
    А ничего...
    Приведите ссылку, pls.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)