День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Відповідь: День Перемоги - це свято?

НИ ЩО!!!!!

2. Городецький

Городецький Well-Known Member

Напевне, саме така позиція, як Ваша, і буде головним гальмом суспільного порозуміння наступних сорока мойсеєвих років :sad:

3. Городецький

А я щось про Вас питав? Питав що Ви святкуєте? Здається - ні ...:eek:

4. Странник

Странник Well-Known Member

Яж уже говорил, солдат ребёнка не обидит! Одевай пиджачек, сбегай в Дарницу!
    А кому понравится!? Я ж говорю, они не рОвня, один ПОБЕДИТЕЛЬ, второй ПРОИГРАВШИЙ!

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ви відходите від теми, на мою думку. Питав автор гілки на першій сторінці.
    А щодо переможених, які воювали на іншій стороні, то, я думаю, вони можуть святкувати визволення від фашистської ідеології. Втім, це їхня справа.

6. Странник

Странник Well-Known Member

А вообще, Борис , мне вот это: "Ну, промовчу." Ооочень понравилось! А то б и если без пиджачка...

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

В Дарнице кроме авторынка на Перова не бываю. :)

Именно. Одни вынуждены были объявить амнистию (в 56-м, кажется). То есть признать свою слабость.
    Другие вышли с гордо поднятой головой и вернулись в родные дома как НЕСЛОМЛЕННЫЕ !

8. Степаныч

О!!! Не в бровь, а в глаз!!! Респект! Я б ще уточнив "Ленінізмом-Сталінізмом".

9. Sasha

Sasha Well-Known Member

Вообще не понимаю о чем и к чему Вы... Ну если так важен мой ответ, то:
    Фашистская Германия может и не праздновать:) Мы живем в Украине. Украина входила в состав СССР. СССР - страна победитель. Сложно?
    Это новая программа Президента?

10. Городецький

На питання автора я висловився голосуванням. А на моє питання щодо "непереможців" Ви навели свій приклад. Не бачу логіки.

Щодо визволення від ідеології - досить вузьке трактування, як на мене. Чому ж Ви вважаєте всіх, хто не отримав перемоги в Другій світовій фашистами? Не чіпатимо УПА, візьмемо власівців, наприклад. Теж фашисти?

11. Городецький

Складно!!! Отак прямо вся Україна до початку Другої Світової входила до СРСР? Отак прямо всі українці воювали за СРСР?

12. Sasha

Sasha Well-Known Member

Не все.. Но праздник насильно никто не застовляет праздновать. А вот отменить - так тут целая очередь!!

13. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ми живем в Україні, Україна ніколи не входила в склад СССР, в склад СССР входила проголошена на території сучасної України зграйкою пролетаріятів УССР. Росія проголосила себе правонаступником СССР, до чого тут Україна?
    Складно?

14. no_coment

no_coment Well-Known Member

Аргументуйте, будь-ласка!

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

надто у вас спрощено все ;) я розумію, що цитати ви видерли в когось з відомих - але ви не звернули увагу на контекст.
    Спробуйте ррозтлумачити ваше твердження на прикладі американо-іракського конфлікту та югославської війни. Вкажіть6 про яку "явну перевагу" та "паритет" тоді йшлося...
    --
    А потім можете повернутися до подій 30-х років у Європі, і розказати про тодішні паритети, про підготовку німецьких військовиків у радянських військових училищах, про "інтернаціоналістів" Іспанії... Тобто про паритети та фактори стримувань напередодні війни...
    --
    І вам самим ваша ж цитата має видатися як мінімум сумнівною ;) ця цитата придатна лише для того, щоб нею виправдати гонку озброєнь ;)

16. Sasha

Sasha Well-Known Member

ой mota_boy, и не говорите.. Ох уж эта Россия..
    Но ниче..
    мы пойдет в другую сторону!
    Лично я б не хотел бы вернуться в страну советов.. Но и вычеркивать из истории тоже не следует..

17. no_coment

no_coment Well-Known Member

1. А Ви, відверто вважаєте, що перед початком війни в Іраку (так само як і на Балканах) сили сторін були РІВНИМИ? Особисто я вважаю, що "значний перевіс" був на боці "янків" (читай коаліції);
    2. Так само, як і у 1941 році, під час нападу Німеччини на СРСР, німці явно вважали, що мають значну перевагу (принайми так і було до кінці 1941 року) у переможній ейфорії ("Головокружение от успехов");
    3. А "паритет" - це явне (я не бажане, чи надумане) приблизна однаковість "сукупних сил, що не забезпечують явну перевагу над ворогом";
    4. А "мирна угода", на час початку війни, формально існувала;

5. Держдеп США - "Кондоліза" в минулому - том-менеджер компанії Shell, а Буш (старший) спеціаліст по східним "ринкам" http://www.compromat.ru/main/ne_rossiya/bushirak.htm

18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Даруйте, брехня (чи - неправда, як Вам більше пасує)
    Саша-Саша... ТАК, іноді плачуть ветерани, і в Україні теж.
    Є велика різниця між "комуняку - на гіляку", і "ДП - не свято, а траур за загиблими". І моє (особисте) "дякую" я кажу 9.05 на Хомлі Слави. Купую квіти і, разом з сином, кладу їх на 4 могили. (не Кузнєцова). Але після Холма я не веду малого на карусєлі, не п'ю 100 гр.. А відправляю (терміново) фотографії з тих могил у Москву (родичам тих загиблих): щоб не встигли в черговий раз сильно перелякатися черговій брехні ОРТ, як "украінскиє националісти унічтожилі надгробія". ТАК буде і цього 9.05.
    Не на честь ДП, а у День Пам'яті.

Трудно... Може, з часом...

ТА хто Вам заважає?
    А що, один місяць в Артеку 1980 р. повинен перекрити всі радощі СССР?

19. Полковник

Полковник миється в бані

Сейчас по ТК "Культуре" показывают замечательный фильм
    "Отец солдата" (1964)

Старый грузинский крестьянин Георгий (выдающаяся игра Закариадзе) идет через всю войну, надеясь найти своего раненого сына. Многое приходится увидеть и перенести Георгию, он сам становится солдатом и только в последние дни войны находит сына. Увы, встреча эта была последней. Замечательная трогательная картина классика советского кино. (Премия "Капитолийский Юпитер" на МКФ в Риме в 1967 году). (М. Иванов)

Какой фильм ЗАМЕЧАТЕЛЬНЫЙ!!!!!

20. Степаныч

Не можу нічим зарадити. Логіка є, на мою думку. "Непереможці" - це ті, яких перемогли у 1945 році. Їх що, шанувати? Можливо... Переможці повинні бути гуманними. Але просто віддавати "непереможцям" належне Як ПОСТРАЖДАЛИМ.
    Ідеологія - вузьке поняття? Не погоджуюся.
    Власівці - зрадники. Як би їх не виправдовували.
    Взагалі: воювали дві держави. Яка "краща", яка "гірша"... невідомо. Обидві "погані". Але ОДНА намагалася загарбати територію іншої, перетворити її населення у людей другого сорту. Інша - спротивилась цьому. Для мене немає питання: Гітлерівська Німеччина зло. Сталінський СРСР - у даному випадку вів СПРАВЕДЛИВУ війну. Він її виграв. Повторю, світове співтовариство визнало ЙОГО правоту.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)