День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

и будете не правы, сейчас согласен 10 крокыв - это питьфу ибо только на бумаге, а вот идеи МК в жизнь воплощались с поразительной точностью, я удевлен услышав от Вас столь пренебрежительное отношение к роли этой весьма серьезной книги ... блин сравнили "прорив" ...согласитесь - поторопились ....

2. L@zzio

L@zzio Member

От,один із небагатьох прикладів нормально функціонуючої свідомості у цьому форумі +1

3. terrible

terrible Well-Known Member

ой, та прямо з зеркальною точністю втілювалися в життя! ага...
    ні, не поспішив. Майн Кампф-політична попсова програма... Ви знаете, що є політична програма :)
    блеф

4. artobstrel

1. Оковы Версаля
    2. Геноцид Евреев
    3. Расширение жизненного пространства
    4. Единство лидера как ответчика перед народом
    5. Оздоровление нации

Готов спорить, не попса, более чем не попса. Гитлер сильная личность, и труд его вполне жизнеспособен как и идеи в нем изложенные ... дык только не про нашу честь ....

5. Agaton

Agaton Well-Known Member

Ну... два днів не мав компа з курилицєю, вибачте - не міг відповісти.

Ви праві – з лінками незапросто, адже і знання не з інтернету...
    ( Ну – щодо самої акції Burza в неті тони матеріалу – але на жаль переважно обмежується до найбіль відомих Варшави, Вільнюса і Львова)

По перше тре сказати, що совети 100 рази мудріше німців були, і не тільки не фоткались постійно зі своїми жертвами, але протягом 50 років казали, що таких події взягали не було. Навіть у найбільш відомих справ як Катинь – не існують майже жодні документи.
    Відно по нинішних слідствах ІПН.

Звідки знання
    - передусіи з особистих релації тих котрі пережили – і це стосується передусіи Люблінщині ( вас певне вчили, що Люблин визволила Совецька Армія ), троха Самбірщині. Коли їздив наприкіньці 90-тих років в районах Краснобродским, Звежинецьким, Яновським починався пошук місц похорону вояків АК вбитих у 1944 року НКВД-стами.
    Їх кілкіст досі невідома. На територї люблинського командування АК оцінюється кількість вбитх на 1,5-2 тис. людей, + 10-15 тис. ув*язених і зісланих. Загалом втрати АК від советів у 1944-му оцінюється на якесь 25 тис. на теріторії «Польши Любельської» і друге 25 тис. у проводах на територіях включених до СРСР. Джерело понижче.

- Публикації. Першим таким джерелом, котрим історики встигли зібрати результати нoвих дослідженіі був Atlas polskiego podziemia niepodległościowego 1944–1956, red. Rafał Wnuk, Sławomir Poleszak, Agnieszka Jaczyńska, Magdalena Śladecka, Warszawa–Lublin 2007. Можна його купити через кнігарнію ІПН:
    http://www.ipn.gov.pl/portal/pl/229/6508/
    М.ін там можна знайти числа щодо втрат підпіля у різних років у часі і після(?) віїни.

Це лиш перши результати. Зараз триває інвентаризація біля 500 місц казьні. Але це щораз важче. Свідки вмірають.
    Триває теж спроба інвентаризації втрат польського населення - мирного і війскового. Оказується, що число 6 млн 020 тис. було просто придумане пропагандистами -во так. Не існують абсолютно жодні рахунки котре б це підтверджали - це може бути більше, менше - нихто зараз не знає.

• Подобається Подобається x 3
  6. terrible

terrible Well-Known Member

а також розповідь про дитячі роки вождя... формування його особистості... і так далі...
    :) це довго... піду я краще почищу картоплю... може ще чимсь пригожусь на кухні... заодно підкормлюсь тихцем, бо жерти хочу, як сто фюрерів разом взятих
    хай, потім...

7. artobstrel

и это то же, я перечислел некоторые РЕАЛИЗОВАННЫЕ пункты этой программы...
    Фюрер был вегитарианцем и не злоупотреблял переданиями ... так что идите и подкрепитесь как 50 Бандер ... блин и я туда же птьфу на вас ..))

8. Дивлюсь фільм "Війна. Український рахунок" реж. Сергій Буковський http://spellyourname.org/ukr/bukovsky.php
    (цікаво також що http://spellyourname.org/ukr/premiere.php) і цей фільм нагадує мені дискусію на фрумі. Але мені більш імпонує "Білий птах з чорною ознакою", хоч і був той фільм кастрований на догоду цензури, все одно "у кожного своя правда". І у мене своя: у цей день поминаю своїх родичів, які воювали на різних сторонах барикад, поздоровляю батьків з тим, що вони вижили у тому всьому і кляну радянську владу за те, що вона зробила з нами :diablo:

9. Max_

Max_ кл. москаль

Останнє редагування модератором: 1 сер 2009
  10. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Останнє редагування модератором: 1 сер 2009
    • Подобається Подобається x 2
  11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Мені видається, що справа в іншому. "Совети" були свідомі того, що вчиняють злочин і "замітали сліди", оскільки ці "діяння" йшли всупереч офіційній ідеології. Нацисти ж діяли у рамках своєї ідеології, тому такі "діяння" з їхньої точки зору злочинами не були, то чого їх приховувати?

• Подобається Подобається x 1
  12. - ну да, советы сознательно совершали злодеяния, а нацисты заблуждались. Нормальная современная немецкая трактовка. Заблуждались - извинились - всё ОК.
    На самом деле нацисты далеко не все свои деяния афишировали, на нюрнбергском трибунале большую часть приходилось устанавливать и доказывать, причем всерьёз, не огульно (Катынь, например, им не вменили). Так что, очень многое осталось неизвестным.

----------
    Пан Agaton, Вы очень тщательно подошли к своему ответу и я не мог не оценить его, спасибо за Ваше отношение. Тем не менее, Вы никак не подтвердили свои слова о расстрелах (да ещё частых) на месте офицеров АК в ходе и/или по итогам совместных операций с КА по освобождению городов. Возможно, в инете по какому-то странному совпадению нет этой инфы, но и ссылка на книгу (о содержании которой я Вам, разумеется, ппросто поверю) пока не выглядит таким подтверждением, т.к. известно, что после разоружения и арестов подразделений АК оставшиеся активисты начали операцию прямого сопротивления, расстрелы участников которой уже были вполне объяснимы (не оправдываю), вероятны и можно сказать, не могли не иметь места. Кстати, тоже важно, если в инете попадётся эта информация - прошу Вас поделиться). Однако, к "предательству союзников", на чем Вы настаивали изначально, это отношения не имеет.

13. Agaton

Agaton Well-Known Member

о_О - про це якраз budiak Вам приклад скинув -
    якщо мало - погуглить - "akcja Burza Lublin, Węgrów, Siedlce, Wilno, Lwów" та їнши. У Люблінщині дивізії АК відкрили фронт довгий на 200 км.
    Зрештою
    - У всіх тих операції відносні командування АК були ув*язени советами
    - у 1945 совети запросили делегацію польського уряду (16 осіб) на переговори щодо майбутнього Польщі (вже ціла територія була під контролем КА). Усі делегати (члени легального уряду) були ув*язени і осуджені у Москві (яким чином...?) 2 з них замордувано.

Щодо інших - порию по публикаціях, коли щось знайду - зісканую, передам.

А так взагалі - як це було...
    Кажете, володієте польською...

автор:
    Józef Szczepański, псевд. Ziutek.
    Харцерський Батальон Штурмовий Сірих Шерегів "Парасоль", тяж.траумований німцями на Старому Місті, 1.вер.1944,
    вмірає після евакуації каналами...

• Подобається Подобається x 2
  14. - не так как Вы, пане. Потому будьте любезны, если не трудно, ткните меня в строку о "частых расстрелах на месте офицеров сразу после совместных операций по освобождению городов" по линку, данному паном budiak. Или в том, что Вы нагуглили. Тогда я тоже сделаю о_О.

А так взагалi - (относительно песенки) - кого ждали, того и дождались. Трудно более убедительно проиллюстрировать, что Ваши же слова про "предательство союзников" и "потерянные иллюзии" как минимум неуместны.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

16. artobstrel

угу иначе штыками приколят к елке...где Вы черпаете эту информацию?

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Останнє редагування модератором: 3 сер 2009
  18. Agaton

Agaton Well-Known Member

Панове, господа

Одне слід мені пояснити. Мабуть декому сподобається, декому не, але я не про росіян у етничному сенсі ... принаймій намагался.
    Правда – були з Росією – Москвою старі рахунки, ( є і нині), були і є теж з йншими.

Ага...
    Закладімо, що є воля зрозуміння, що дасться пояснити...:scratch_one-s_head:

щодо отої червоної зарази , котра торкнулася росіян не менше ніж нас..., котрої так наші "чекали" - дійсно так складно впізнати метафору безсилля... ?

Відно ще зарано, чи як ? :dntknw:

19. Может, рано, может, другие строки мешают искать метафоры там, где кишат гиперболы.
    Метафор в строках негусто. Бессилие - это смысл (мотив) всего стихотворения в целом, искать не приходится. В том, что восставшие в Варшаве ждали КА сомнений не слыхал. А приведенные Вами строки лишь доказывают, что ждали его как наводнения во время пожара. Если наводнения не случилось (вовремя для Вас) - в предатели его запишете?

20. Agaton

Agaton Well-Known Member

Яко учасника антигітлерівскьскої коаліції - так.

Ще 30 ліпня 1944 совецьке радіо для поляків (Radiostacja im. T. Kościuszki) закликає
    Тоді ще совецьке керівницьтво рахувало на це, що таке повстання буде очолене польськими коммунистами із АL («Армія Людова”). А декілька днів пізніше Сталин назвал є авантюрним.

З другої сторони, логичним наслідком ситуації на фронті і приказів для ЧА буво опануванне варшави красноармейцями 3-4 серпня. На форумі historycy.org.pl найдете 10 сторинок анализу ситуації у тих днів. Тут не хочу смітити.

На основі досвіду з Вільнюса, Львова, Люблина і Холму і інших, АК не допускала варіянту спільної операції у Варшаві, а виключно опанування міста власьними силами – перед советами. І це більш менш працювало аж до 04.серпня до чудесного воскресіння німецьких сил у місті.

Мабуть николи не дізнатимемось, чому 3 серпня КА зупинила тзв Операцію Варшавську наказану наприкіньці ліпня приказом Ставки (№ 220162), тобто наскільки пояснення чисто війскові є достовірні. Тоді ж - наприкіньці ліпня диспропорція сил між ЧА а німцями була біля 2:1.
    Ще 30 липня німци відступають з-під і з самої Варшави у повної паніці.
    Цікаво пише про це події і про незрозумили приркази ген. Чуйков (на жаль маю тільки польскомовні цитати - є на форумі наведеному вижче).

А ще
    – Аж до половини вересня Сталин не дозволив на приземленния аліянцьких літаків кідающих допомогу, (з метою доплнення польного).
    – У серпні 1944 ЧА розбила 2 дивізії АК ідуче на допомогу Варшаві ...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)