День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

То що Європі грозила кабала - це ще баба надвоє ворожила... Ніхто не знає як би розвивались події. А те що ми зазнали страшенної кабали - це факт. І то такої кабали, що в історії не часто зустрічалось щось подібне.
    Так само щодо "славян" (я думаю під цим словом ви розумієте росіян) - хто зна, хто зна... І Гітлер був не вічний і таж Америка не дозволила б.
    Але якщо особисто Вам подобається святкувати різні "пабєди" рускава аружія - то це Ваше право. Слава Богу Ви живете в демократичній державі і за це Вас ніхто карати не буде. Бо на вашій істарічєскай родінє вас би насвяткували якби ви зібралися святкувати якесь ліліпутами неодобрене свято.
    А так свобода... Ми мріяли про неї колись. А мали її хіба що клієнти Кульпаркова. Памятаю проходячи психіатрію, запамятався один чоловік. який поєднував в собі Лєніна і Сталіна. Але це вже оффтоп...

• Подобається Подобається x 1
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Кінець кінцем у "зонах" було протистояння угрупувань - Вори vs "Суки".
    А "мужики", які працювали "за себя и за того парня" - тільки потерпали від тих, хто "тримав" зону і мріяли, щоби і ті, й інші перерізали одне одного і дали спокійно жити.

Мужики! З Днем перемоги Ворів над Суками!

• Подобається Подобається x 2
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

с чего ж она сопротивлялась?
    посетите музей Освемцема .... не за убеждения, не за борьбу протти а просто за то что "низшие" ...
    Повторюсь, мы славяне, русские, украинцы, белорусы и т.д. не очем любим чтоб о нас кто-то заботился, по этому не спрашиваем как к этому отнесется Америка, а сами дали гансам по зубам, кстати америка защитила Польшу, Францию, Чехословакию и т.д.???
    опять Вы насаждаете свою точку зрения и навешиваете ярлыки - это не прилично ..... я живу в своей стране, политой кровью моих предков, не вижу разницы русский - украинский, кому нравилось когда УПАшевцев и бандеровцев при совке поливали грязью???? теперь Вы занимаетесь тем же самым ... про историческую родину - не начинайте, давайте обобщатся а не собачится ....
    и снова независимое включение, Борис вы в теме???? :)))

4. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Мне вот интересно, откуда у Вас, не видевшего ни Украину ни Россию после распада Союза, такое чёткое представление о жизни в этих странах. А про деспотию лиллипутов откуда взяли? Из дискавери? За это время можно было выбросить из головы старые стереотипы.

5. Boris_Kiev

Усі, хто ХОТІВ зрозуміти мої алегорії - ті зрозуміли. А інші - нехай святкують собі. Тільки мене не втягують у те святкування.

Солдати, яки воювали в окопах - давно відійшли в інший світ.
    А "ветерани НКВД" - чудово почуваються. Минулого року мав зустрітися зі знайомим, який випадково колись обміняв квартиру на кгб-шний квартал (Площа Лесі Українки, за магазином "Спортмастер").
    Поки я чекав - мимоволі читав оголоження ЖЕКу:
    Кв № 131 - Тряпочкін І.А - вет. СБУ - неприватизир. - борг 2500 грн...

І таких - на 3 сторінки.
    Шануйте їх, оплачуйте їхні ветеранські пільги, шановні громадяни України!

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Якщо ваші предки там проливали кров, то що їх туда занесло? А навіть більше, чомусь ви вирішили брати участь в форумі міста де ці ваші предки пролили ду-у-же багато нашої крові і крові наших предків.
    І різницю в нас рускій-украінскій чудово розуміють і будуть довго розуміти.
    Дякую за дискусію. Вам на підмогу вже суне маса козачків і форумчан в цивільному з північного сходу. Повітря починає псуватися.
    А я люблю чисте повітря.

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

«Ты суслика видишь? — Нет. — И я нет. А он есть!»
    А Ви всіх облікували? Може когось пропустили!
    Дійсно так і є! І воЯків УПА з кожним роком все більше і більше. Видно споріднений рід занять чудесним образом продовжує їм життя...

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

гдее? я о Николаевской области и Харьковской, живем мы тут никто не заносил ...
    а почему бы и нет? разве я говорил что то плохое об отношениее Львовян к союзу, красной армии и т.д.? Львов хороший город, Украина - моя страна, так почему бы и нет?
    опять же не хочу обидеть, но украинский народ не однородный, между галичанами и другими украинцами разница сильнее чем между дончанином и русским это отрицать глупо, а говорить что мол мы де "украинистей" бесстыдство ...
    Всегда пожалуйста )
    вот видите, сколько ненависти и опять ярлыки, а почему? потому что не разделяют Ваши ценности ...
    что тут сказать, добро пожаловать в Украину - Бендеро-Мазеповский краснознаменного ордена Ленина край имении Иосифа Бродского)

9. Полковник

Полковник миється в бані

Львовяне, как день Освобождения отметили?
    Москали надолго запомнят?

Уже имеются отклики:
    Как сообщил сегодня на митинге в честь 65-й годовщины освобождения Львова от немецко-фашистских захватчиков первый секретарь Львовского обкома КПУ Александр Калинюк, с памятника неизвестные украли около семи метров бронзовой гирлянды, а монумент боевой славы измарали глумливой надписью.
    Это уже не первый акт вандализма на территории мемориала. Несколько лет назад неизвестные вырвали бронзовую табличку, на которой была надпись с названием памятника, именами солдат, которые покоятся в могилах под мемориалом.

Скорее всего ЭТО СДЕЛАЛИ провокаторы-москали из Русского Дома.
    Почерк похож.
    Помните, они и бюст Пушкина руйновали, что бы им из Москвы бабки подкинули.
    Не?

Останнє редагування: 28 лип 2009
  10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А я голову ламаю, звідки стільки пияків нині на вулиці...

11. Boris_Kiev

Ну Полковнику,
    ну майте сміливість сказати -
    "65-й годовщины смены караула"

"Караул устал" (С) ?

12. Max_

Max_ кл. москаль

Да да да , так все и было.
    Тут 23 июля по 2-му каналу рос. телевидения прошел сюжет из Польши про 65 летие освобождения Майданека. Освободили его, если кто в Австралии не знает, советские войска. В общем то росияне (а также украинцы, белорусы, да вообще нормальные люди независимо от национальности) еще со школы знают, что концлагеря - не есть хорошо, но один момент меня поразил. Это барак, ну или склад, наполненный обувью погибших заключенных - в том числе детской.

И вот современная независимая демократичная Польша в составе НАТО добросовестно оберегает этот памятник. А также отмечает день освобождения концлагеря. Советскими войсками (нелишне повторить, лучше запомнится).

Поэтому не надо ля ля про то, как хорошо жилось во Львове при немецких оккупантах. Те, кто поддерживал фашистов, рассчитывая на их победу, должны были понимать, что впоследствии придется разделить ответственность.

13. Max_

Max_ кл. москаль

Да... сюжет...
    Pedro, пишите адрес для почтовых отправлений и языки, на которых можете читать. Куплю Вам несколько учебников (книг) по истории, разных стран издания, чтоб Вы реально представляли себе, "как это было".

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Максе,те,що принесли на нашу землю савєцькі асвабадітєлі не знала наша земля від жодних окупантів. Кров,муки,страх,сльози,руйнування святинь,брехню...і знов кров...кров...кров... Мерзотнішого режиму,ніж той,за пабєду якого ви тут розпинаєтесь,не існувало в історії людства. І всі наші біди,і проблеми від того,що ніяк не вивітриться отой гидотний совковий сморід...з нашої свідомості....з нашого повсякдення... І 40 років тут явно буде замало...

15. Максим

Максим Well-Known Member

Нуууу... чия б корова, як то кажуть... А по 2-му (чи 1-му) не показали сюжети про Норильсклаг? Або Воркутлаг? Чи Дальлаг, Озерлаг, Печорлаг? Нє? Бараки там взуттям, щоправда, наповнені не були - взуття робили зі старих автошин.

• Подобається Подобається x 2
  16. Окультист

Окультист Well-Known Member

О, вчора на "Інтері" патріарх Московський говорив, що Сталін був кращиним за Гітлера і їх порівнювати не можна, бо Гітлер - це "людиноненависницький режим", а Сталін - "репресивний режим". Людина, яка очолює Церкву дозволяє собі вибілювати когось із тиранів. Сумно...

17. Boris_Kiev

Ось читаю "Московскую Сагу" Аксьонова (3 томи: Поколение зимы, Тюрьма и война, Тюрьма и мир)
    Хто "не в темі" - раджу.
    Дуже збігається з тим, що я чув від людей. У тому числі - від батьків, дідусів-бабусь.

Мого діда (точніше, вітчима батька; доктора медичних наук) у 37-му завезли у мордовські пересилки. Дивом уникнув таборів, опинився у безстроковій висилці в Туркменістані. І тільки коли Туркменістан перетворився на суцільний евако-шпиталь - прийшли й уклінно попросили очолити хірургічне відділення. Щоправда, без права виїзду.

Спасібо товаріщу сталіну за щаслівоє дєтство!

18. Max_

Max_ кл. москаль

Хм... не показывали. Про Майданек показали по причине годовщины освобождения.
    Что касается ГУЛАГа, то про это в росийских школах изучают, никто ничего не скрывает.
    И еще про освободителей, которые такие сякие нехорошие, принесли кровь и беды... Пожалуйста, изложите свое видение как надо было действовать - вот идет война, Советский Союз побеждает, немцы откатываются на запад. Советские войска дошли до Западной Украины и Львова в частности. Надо было аккуратно обойти, оставив в своем тылу врага ?

19. Agaton

Agaton Well-Known Member

Макс, я є останним, котрий буде тут оправдувати німецьке злочини із часів віїни. Але наведений Вами приклад є дуже симптоматчни і зовсім непоганий для зрозуміння причин відмінності в сприйманні визволення/нової окупації в поляків, україньців і росіян.

Чи в тому сюжети хтось згадав, що було у Майданку пізніше тобто у роках 1944-1947(8?)
    Ось НКВД від разу вирішило скоритуватися німецькою інфраструктурою і влаштувало у Майданку табір фільтрацийний для польськіх вояків – єдиної тоді легальної польскої Армії воюючий на території Польщі з уповноваження польського уряду, котрий – нагадую - ані на момент від 01.09.1939 не припинив діяльності.
    Там їх не мордували – висилали їх до Росії, (через табори в Рязані, Дягилево, Грязовец... потім далі). Незабагато повернулось.
    Номінально - нібу союзників, що...?

Ще мабуть довго триватиме слідство ІПН, документів мало, люді повмірали. Але відомо, що через Майданек перейшло більшіст вояків 27 Волиньскої ДР АК, 3-ї ДП а від 19.08.1944, также розбітої советами 30 ДП АК котра їшла (переб*ялась) на допомогу Повстанню Варшавському.

Не так усе просто, Макс...

20. Максим

Максим Well-Known Member

Чого ж Ви з кінця війни починаєте? :)

Що хочете, он і з концтаборами те ж саме, німецькі - це жах, а совєцкі - в школі вивчають і нічого особливого. Майданек в телевізорі враження справляє, а Сиблаг чи Вятлаг - так собі. В таборах СССР вмирали мільйони, а обивателю втюхують сюжет про визволення совєцкими військами Майданека.

До речі, про визволення Майданека совітами російська вікіпедія подає дуже цікаву інформацію:
    І кількість "визволених", чи то пак ліквідованих в'язнів не вказана.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)