День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: День Перемоги - це свято?

Мої колеги (телевізіонщики), які 1 травня 1986 року вивезли свої родини до інших областей (і ясна річ, прогуляли кілька днів між 1 і 9 травня), були поставлені перед вибором: або їх звільнять за прогули, або їдьте, хлопці, в "зону" на цілий день, по черзі, з технікою.

А 9 травня 1986 року в Києві проходила "Велогонка мира". Нагнали техніки з усієї України + одну бригаду з Москви, щоби висвітлити цю "подію", показати, що "все ОК".
    Гонщики приїхали тільки із соцкраїн. Ще був один алжирець і ... один француз алжирського походження.

Треба сказати, що більшість приїжджих телевізіонщиків допомогли нашим сім"ям евакуюватися - хтось віддав квитки на потяг (а самі поїхали додому на знімальних автобусах), хтось запропонував місця в автобусі.
    Тільки одна бригага злякалася надати місця в автобусі. З центральної України. Ця пляма на їхній репутації довго трималася (в наших професійних колах).

Ще пригадую, як о 9:00 9 травня нам тимчасово надали 12-й дециметровий канал для налаштування камер по балансу кольорів. Тільки один (на всі бригади) інженер виявився більш-менш тверезим і подавав команди (мат через кожні 2 слова).

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це у них традиції, що тягнуться з часів Ребентропа-Молотова.

3. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:eek: :eek: :eek:
    А откудо Вы знаете...что было у меня в холодильнике...в 80-х годах????????
    А вот ето...действительно оченно редко...:cool:

:confused: :confused: :confused:
    Вы чо?Борису верите?????Он даже в армии не служил...и даже на военку не ходил... какой дурак ему показывал секретные планы ГО??????????
    Научился вра..... придумывать за годы работы на ТВ!!!:D :D
    А уж тем более..высказывания Никиты Сергеевича....:cool:

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А хіба мова про Ваш особистий холодильник?
    В мене з коробковими цукерками, наприклад, теж проблем не було.
    В Кота Матроскіна - гуталін ящиками стояв :D .

Ви хочете заперечити тотальний дефіцит у совку? :eek:
    Мы все учились...по еемногу, чему-нибудь...

5. Оля

Оля Старожилка форуму

Читатель, а нащо мені знати, що у Вас було в холодильнику? :) Мені від того не легше. Та і в мене було, що треба, шляхом "діставання"! Але хіба це було нормально? :sad: Повинно було бути, як зараз, щоби піти в будь-який магазин і купити те, що краще за якістю і дешевше за ціною.

• Подобається Подобається x 1
  6. no_coment

no_coment Well-Known Member

Всім привіт! Перепрошую - не було мене пару днів у Львові... Не зміг "втрутитися в "гречку" і "холодильники"... Емоції... Yes!- Перше травня минуло і мені дуже сподобалося, що у Львові воно пройшло без різних "неадекватностей"....

7. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

:) :) :) :)
    Вот видите..и у Вас было..и у Степаныча...и у меня.. Бориса тем более...а кого же тогда не было???????
    :confused: :confused: :confused:
    Так ето и ежу понятно..."лучше быть богатым и здоровым,чем бедным и больным..."
    "Имею желание купить дом...но не имею возможности...
    Имею возможность купить козу...но не имею желания"
    (с) "Кавказская пленница"
    :cool:

8. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Особисто я ні, тим неменше речі про які я писав існували, так розумію що не вірите.

Ні кордон це не прохідний двір, але у всі цивілізовані країни вирішують чи пускати на свою територію когось, в нас ще й вирішували чи випускати, ну не дибілізм?
    Моя мати в кінці 80-х років робила документи на поїздку (до родича на 1 місяць) до Великобританії, місяців шість її мурдували поки виїхала, це просто суперовий розвиток туризму, всім би такий розвиток.
    А за прикордонні села не знаю, може й існував такий режим.

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

і я б не проти скочити в гречку і зіграти з чужим холодильником в саранчу...

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А ЧОМУ і ЯК у мене БУЛО ?
    1. ТОМУЩО зі студентських років ремонтував та виготовлював аудіоапаратуру в тому числі для ресторанних лабухів. І при необхідності брав гонорар "натурою" - тобто з ресторанних буфетів.
    2. Працюючи на ТВ, мав можливіть "бомбити" більш-менш козирні буфети під час якихось засідань.
    А сусіди стояли по кілька годин в чергах, щоби м"ясник циркуляркою відрізав 1 кг замороженої яловичини.

Нормальне взуття можна було купити виключно в "чековому" магазині. Ну костюм можна було пошити. Воронін, Іванов, Бельченко. (знову же - за протекцією артистів).

Ремонт квартири: імпровізація, елегантна атака, щоби директор контори дав найкращих майстрів та імпортні матеріали. 2 тижні щоранку привозили до мене ремонтувати телевізори та магнітофони "потрібних людей".

Стоматолог: грошей не бере. Ламай голову, щоби дістати та записати на касети ретро-музику.

Турпутівки: подарунки та послуги до свят "потрібним людям".
    (а коли ті тітоньки з колишнього державного турбюро організували комерційну фірму - о, там вже мене пригощали кавою з коньяком і примовляли "дякуємо, що зайшли до нас!")

Меблі: пам"ятаю, "підійшла черга" на м"який куточок. Впарюють найпохабнішого кольору - бери, що дають!
    Довелося 2 тижні принижуватися перед торгашами та вантажниками, щоби нарешті завезли те, що я хочу.

Тільки й думай, щоби "дістати". А Торгаш - був хазяїном життя. Нормально ?

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ні.

• Подобається Подобається x 2
  12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

якщо я не помиляюся, то такі продукти завжди були в наявності у партпрацівників...
    і в москві...

13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Я навіть підозрюю, ХТО мав би бути хазяїном ситуації...:rolleyes:

14. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:eek: Борис?:D

15. duncan

як це "без"?... :)
    форум не відкривався....

16. young

young Well-Known Member

В мене прабабця пройшла всю війну, пережила блокаду Ленінграда..
    Хоча б за це її треба вшанувати..
    А якщо це свято держави СРСР, то можливо - це така річ, яку слід успадкувати та залишити як є..
    Можливо, якби не "совєтські" вояки, які визволили твій (і колись мій) рідний Львів, то ти б можливо зараз ходив по стійці струнко і співав пісень великому батьку Гітлеру, який "об'єднав" всі народи світу під крилом величної "арійської нації..
    9 травня потрібно святкувати, хоча б для того, щоб вшанувати пам'ять предків, які загинули в цьому величезному кровопролитті, адже забувши предків - ми станемо ніким..

17. duncan

а якби не упа — віс б давно забули, що колись існували українці...
    пс. пропоную перефразувати: "не святкувати, а пам’ятати" (і робити висновки)...

• Подобається Подобається x 2
  18. young

young Well-Known Member

УПА різало і німців і НКВСників і навіть своїх українців..
    Їх намагаються прославити, але це - дарма..
    Українці перемогли голодомор, а це означає, що про них вже ніхто не забуде!

19. duncan

українці голодомор не перемогли, а пережили...
    із величезними втратами...
    упа довело комуністам на чолі зі сталіним, що із західною україною таке не пройде...
    тому честь їм і хвала!

20. Sasha

Sasha Well-Known Member

К прошлому 9-му мая делал фильм.. Нашли горсточку ветеранов по области, ну и попросили рассказать, что помнят... Реально во время монтажа глаза слезились.. Вспоминали не про Сталина..не про идеологию, не про союз...Про войну вспоминали.. Одна бабушка рассказывала о взятии Берлина.. И когда она возращалась обратно, в Николаев, весь вагон ночью перерезали.. Она одна в этом вагоне чудом выжила..Место действия -западная Украина.
    Она рассказывает и рыдает. Мол всю войну прошла..а покалечили братья украинцы...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)