День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. smeet

smeet просто спілкуюсь

З нашої любові до свєт вже цілий світ сміється.Що не день то свєто.Весь світ робить а ми святкуємо.Особисто я так за йсі дні наробився,що вже чекає не дочекаюся коли буде робочий день,може одпочину.У мене дома грандіозний ремонт.Майстри обклеюють хату пінопластом,а я білю кімнати,ставлю нові розетки,шпаклюю.Вже рук не чую.Добре що наділя то трохи віддихнув.Постійно на драбині.А ви кажете свята.Хто святкує той най на здоровля святкує,мені вихідний пригодився перше травня бульбу садили,а 9 травня ремонт затіяв.А хто чесно був на фронті і гнив в окопах(я не про тилових крис і НКВДистів-тут питання інше) і хоче святкувати най му Біг дасть здоровля -най святкує кіть хоче.Це його свято.І я не проти.Кожен має право на це.Я за те щоб ветерани помирилися ,як це зробили ветерани у всьому світі,і мені здається що ті справжні б не проти,а проти ті хто сидів в тилу і вбивав мирних жителів, будучи в військах НКВД.

2. Чупага

Чупага Well-Known Member

Smeet
    Добрі речі пишіть з чимсь можна погодиться. Деякi ту сi розпалють ворожнечу і взагалі нехай старики ходять під червоними прапорами раз звиклі.Було на Москві за Ельцина історія старих комуністів отлупілі на свято і прапори у них поотнімалі менти (вашою НКВД).
    НКВД легше не було, мало важкого озброєння рідкоcна підтримка авіаціі.Є напевно дані щодо втрат в Армії та НКВД %вiд к с.
    Страшідло з них зробили (особисто у мене ніхто не постраждав прийшов мент подивитися на молоду маму -"румунську шпіонку" посмiявся і пішов. Написав хтось цивільний, нехай земля йому пухом і царство небесне за всі його добрі дiла).
    Знаю що багато НКВД народу постреляли але крім ідейних борців по країні були нормальні бандюкі.
    Те що ЗУ і "Прибалтика" в цю моцкальскую кашу потрапили винні політики та дипломати того часу.
    Не знаю без НКВД більше було б офяр або менше,це як даішників з доріг убрать.Що німцям добре то кацапу смерть.

Аналог НКВС не СС швидше національна гвардія-внутрішні війська (чужа думка)

Останнє редагування: 12 тра 2009
  3. Agaton

Agaton Well-Known Member

ІМХО ця логика трохи баламутна.
    Продовжуючи
    - користь з діяльности СС, Гестапо, Сіпо - редукція злочинности у 3-му Рейху
    - користь з діяльности НКВС - редукція злочинности у СРСР
    - користь з діяльности Червоних Кгмерів - редукція злочинности у Камбоджі
    ...
    ітд
    :dntknw:

4. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Ещё раз рекомендую прочесть слова Веллера про сомалийских пиратов. У "красноармейцев" было что припомнить гитлеровцам. Я бы понял если бы война шла по "законам", когда две армии между собой воюют, а мирное население в это время кофе по подвалам пьёт. Но ведь было не так - красноармейцы видели во что враг превратил их землю и у многих уничтожил родных/друзей. После этого ожидать толерантности - просто глупо. Зуб за зуб, око за око.

Ну конечно Сталин с Берией придумали, слышал, что патент даже получили. Только во все времена охотились на ведьм, еретиков, неверных...
    Так что спасибо тем, кто писал доносы. Имена их найдёте в архивах.

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Романе! Та ж ніхто і не тягне ні Вас ні мене до еСеСеСеРу! Чи єдина, неделима, суверенна і унітарна Україна це філія Росії? Ні! То чого стільки часу город городити? Слабоумні хіба плекають думки реанімувати Вєликий Могучий... А Яри, попри псевдоукраїнські лозунги, прагнуть на кшалт СССРу, загнати всіх в одне стойло, навязати одну віру, одну "правду", одну "свободу", одну ідеологію...
    "Планета Шелесяка. Воды нет, растительности нет. Населена роботами." Тайна Третьей планеты.
    В світовій історії спроби "клонувати народ" закінчувались дуже страшно. Тож давайте не будем робити цих помилок. Давайте жити в ВІЛЬНІЙ державі. Я поважаю католиків, але я православний; я розмовляю українською, але знаю і російську; я водій, але на переходах пропускаю пішоходів; я кадровий військовий, але я хіпі-пацифіст (правда вже не хіпі :) )... Світ багатогранний і різнобарвний. А СССР і Великий Рейх - червоного кольору. Мені червоний подобається тільки на нижній жіночій білизні... Вибачте!

6. Чупага

Чупага Well-Known Member

У Райху була кримінальна поліція, в Речипосполитой теж в СРСР тільки НКВД.Так Дядя Стьопа з дитячого вірша НКВДіст, інших не синіх міліціонерів , поліцейських , жандармів в CCCР не було.Тому говорити що це тiлькi cамі дябли не вiрно.
    РІ розвалилася не з того, що німці Москву взяли в 17ому , внутрішній бандитизм , так і з Нiметчиною Антанти Берліна або Відня не взяли. Офяр громадянської війни в РI неможливо порахувати.:dntknw:

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

В цій темі кожний висловлює свою думку,щодо відзначання отого дня...
    Совєцька машина репресувала всіх однаково..Але,чомусь представники Сходу вважають,що це благо...
    А ми тут вважаєм.що не благо...а зовсім навпаки..

8. Максим

Максим Well-Known Member

Ромку, не забувайте, що совіцька пропаганда вигадала байку про ніби-то наміри німців знищити всіх слов'ян. Мусіли ж совіти якось пояснити шалені втрати у власній живій силі, неспівмірні з втратами противника, виправдати свої звірства на "визволених" територіях і т.п. А так все стає допустимим - власні втрати зокрема - це ж, мовляв, для захисту від німців, які б всіх мешканців СССР повбивали.

Тому мешканці Сходу і сприймають цю війну так, що під совітами в них би був шанс вижити (ну вбили б свої ж іще пару мільйонів), а от під німцями - однозначно ні. Навіть багато релятивно прогресивних і розумних істориків та публіцистів досі ведуться на цю совітську агітку - що, от захищатися від німців треба було за ціну будь-яких втрат і т.д.

9. bora

bora Well-Known Member

Для мого прадіда, який ще живий - це друге день народження. Хоч разом з тим - це і обов"язково поминальний день - його 3 брати та батько не повернулись з війни. Прадід пройшов блокадний Ленінград, хоч його не гнали як декого під дулом. Може ідеологія, може за родИну, може за нелюдські концтабори мстився.. Я зараз не ризикую перепитати в такому контексті. Та й звідки йому простому солдату тоді за тої пропаганди було знати, що правильніше? Та й чи знали б ми сьогодні як буде краще. Тоді Україна опинилась між двох сильніших таборів, і за жодного розкладу незалежності їй не вибороти. "Майн камф" Гітлера надто прозорий, щоб мати в його рамках якісь ілюзії. Геополітично в нас від початку надскладне становище було. Хтось постраждав від совєтів, хтось від фашизму, але найбільша біда була війна, бо прикривала багато злочинів з усіх сторін.
    Тож сьогодні язик не повернеться сказати прадіду, що нема з чим його вітати, що не потрібен парад. Бо він здійснював подвиги для простих людей, яким віддавав свій пайок, яких витягував з під обстрілу, яких звільняв з концтаборів (чи міг він знати як тих людей сприйме потім радянська влада?). Та так само як не скажу нічого прадіду подруги, що служив в УПА. Най живуть в мирі, вони заради нього воювали. Я не маю жодних "проти" щодо вивчення історії всебічно, от тільки не вважаю потрібним цим стареньким тепер ятрити душу "балаканиною", їх треба берегти і шанувати (принаймні знайомих що працювали при газових камерах, концтаборах, НКВД не було).

Останнє редагування: 12 тра 2009
    • Подобається Подобається x 1
  10. VasMT

А яким боком відзначання до репресій?
    Хоча логічно...
    "Те, кто выжил в катаклизме, пребывают в пессимизме." В.Висоцький

11. VasMT

http://www.youtube.com/watch?v=Wh0RZycT31Q
    І ще...
    http://www.youtube.com/watch?v=cxF_WbiE9Wk

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

угу, они только хотели освободить от большевизма, угу, так вот:

так что я не знаю как Вам, а нам - славянам приходилось, именно невзирая на потери, до последнего, каждому своё ....

13. borkhes

Що до вас, то ви всюди висловлюєте одну думку... :dntknw:

Особисто я читав Майн Кампф - його теж совіцька пропаганда вигадала?

14. Максим

Максим Well-Known Member

Не вигадала, всього лиш "переклала" з німецької :) До речі, Ви можете пояснити, чому назву книги так і не переклали? Всі російські переклади так і називаються: "Майн кампф", саме так, як от і Ви цю книгу назвали. ;)

І ще - зазирніть у прочитаний Вами "Майн кампф" - чи вказане там прізвище перекладача? ;)

15. Romko

Щодо совітів,то в мене не може бути іншої думки..АБСОЛЮТНЕ ЗЛО...

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

На Кампфи зазвичай відповідають, ви що про обоществленіе жінок у близькому майбутньому у комуністів не читали?
    ( лінії партії цали час змінюються.)
    Є "документи " Манька-класовий ворог, не бажає задовольняти потреби членів партії і трудового народу, "прошу принять меры".
    Председатель партячейки Василий Иваныч.

17. VasMT

Неможливе за визначенням. Якщо не абсолютне, значить - відносне.
    Відносне зло - для іншої крапки системи координат - добро... Все просто!

18. Romko

я теж філософ...
    Але щодо всього,що не стосується совка...От совок - АБСОЛЮТНЕ ЗЛО.
    А решта...відносне...

19. VasMT

Абсолютне, на Ваш погляд, Ваше відношення до нього...
    Хоча і тут можна посперечатись... Чому Ви ходили в совкову школу? їли совкову ковбасу? дивились совкові мультфільми? носили совковий піонерський галстук?...
    Це скільки ж ненависті в Вас назбиралось за 23 роки. Яке терпіння треба мати...

• Подобається Подобається x 1
  20. borkhes

Назва щось змінює? Можна її назвати "Моя боротьба" чи "Моя борьба"...
    Натякаєте на те, що насправді там було про те, як слов*яне будуть гарно жити у майбутнему?
    До речі, якій офіційний перекладач може бути у книги яка була і є заборонена? :mocking:

Максиме, расскажіть будь-ласка, ви про що?

Ромке, я це бачу, бо будь-яка тема, а ви завжди про совети. :dntknw:

Читав і що? Було таке колись у 1920х роках. Не дуже довго до речі. Майн Кампф тут до чого?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)