День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

мой дед был на фронте и закончил воевать в 45-ом году, не пишите мне в подобном тоне

2. terrible

terrible Well-Known Member

мій дід теж воював, не знаю, де Ваш і чому сказане gryvul Васі зачіпає-мій з початку 1942 і до кінця - в полковій розвідці. я його поважаю і памятаю про нього.
    і gryvul правий... тих, кого дійсно можна назвати "фронтовик"-залишились дійсно одиниці

3. gryvul

gryvul Well-Known Member

Це більше реакція на моє приватне коментування. Мій дід був мобілізований в 1944 році, то небагато-не довго. Але і він ніколи не святкував, бо пам`ятав, як їх кидали в перший бій, без будь-якого навчання і підготовки. Хто вижив - того далі вчили стріляти-розбирати гвинтівку.
    Але прадід моєї дружини був снайпером на японській війні. ЧОМУ моя родина повинна вшановувати 9 травня, коли він ще воював? А як щодо тих, які загинули 17-22 вересня 1939, а ті, що вернулися інвалідами із Фінляндії???
    То мусимо визнати, що дата 9 травня виникла для того, щоб замаскувати всі інші, агресивні кампанії в межах Другої світової. Просто ейфорія була настільки велика, що легко було підмінити широке поняття 7 років війни більш вузьким - перемогою над Німеччиною.

А для того, щоб напитися, можна вигадати собі купу інших причин...

• Подобається Подобається x 1
  4. Максим

Максим Well-Known Member

От-от, а так само як щодо тих скалічених вояків РККА, без рук-ніг, сліпих, обпалених, які раптово щезли через пару років після війни? Не підкажуть "пабєдітєлі", куди вони своїх інвалідів сховали, щоб ті не просили милостиню на вулицях "гарадов-гєроєв"?

Евгений Кузнецов, Вааламская тетрадь:
    Тих інвалідів, котрі жили в родинах, не рухали. А от самотнім не пощастило:

5. Яро

Яро Well-Known Member

Дуже християнська позиція... Як у кота Леопольда...
    Так не буде, доки держава буде потакати одним, влаштовувати на 9 травня вихідний, давати пільги одним ветеранам і влаштовувати їм шоу за державний кошт. Інша сторона мовчати не буде, бо вона таки за Україну воювала...

6. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

за коку? за Херсон, Николаев,Кировоград, Донецк, Крым, Одессу, Черкассы, Запорожье, Киев, Харьков точно не воевали, или у Вас под Киевом схроны сохранились? это Христос за всех жизнь отдал, так что не драматизируйте. Есть понятие общегосударственности - то есть то что более-менее применимо ко всему государству, вот в красной армии во время ВОВ Львовяне служили? Гуцулы? думаю да,так он фашистов били ради чего? по Вашему выходит- просто так, ради Иллича, хай ему грець?

7. Чупага

Чупага Well-Known Member

У знакомых гуцулов деды за венгров воевали от этого никакой гордости и большого счастья не делают.Красные только совсем мальчишек каких забрали в 45ом , тех что в лес не попрятались.

8. Максим

Максим Well-Known Member

Ні, не заради Ілліча галичани ішли до РККА - а заради сумнівних обіцянок, що коли підеш "добровольцем" на фронт - твою родину не розстріляють і на Сибір не зашлють.

9. Agaton

Agaton Well-Known Member

Гм... навіть не знав що декого про це питави. о_О

Вже після цього, коли діда зіслали узімку 1940 в Карапти ліси рубати, його брата просто взяли в сапоги і всьо.
    :dntknw:

Доречі
    Обоїм пощастило як мало кому - бо одного просто в тих Карпатах совети покинули у 1941-му, а другий втік з РККА через Кавказ до Ірану, де вже зустріл вояків Андерса - ще встиг потім боротися проті німців у бригаді ген. Сосабовського у Голландії.
    Другий раз йому небеса під Арнгем життя дарували...

10. Максим

Максим Well-Known Member

Та особисто не питали, ясна річ. І родичі, ті котрі залишалися вдома, все одно старалися совітам на очі не потрапляти. Зброю цим "добровольцям" не давали - мали собі підібрати в бою німецьку або від вбитого товариша.

Знайомий німецький ветеран казав, що це було жахливе і страшне видовище - совітські вояки без зброї ішли на німецькі позиції, їх косили кулі, а вони продовжували йти, як непричетні.

11. Sandy

Sandy GRAND

В УПА теж у багатьох випадках ходили, щоб одного вечора "сокирники" до родини раптом не завітали...

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Цей виняток не правило. Британцям в 40 ом пропонували від можливих німецьких десантників відбиватися піками ,ратищами або багорами.
    Якщо дробовичку вдома немає.
    Вдаючи РККА ідіотами затверджуєте АК , УПА не кажучи про Вермахт програли iдiотам.

Останнє редагування: 11 тра 2009
  13. smeet

smeet просто спілкуюсь

Якщо робити так як кажете Ви,то Україна проіснує рівно 2-3 місяці.Грузини теж казали що всіх порвуть,скоро порвуть того хто казав.

14. Яро

Яро Well-Known Member

Рівно 2 чи рівно 3?:)
    Підпілля було і в Києві і по Україні - і Мельниківське, і Бандерівське. А було малопотужне, бо населення не підтримувало. Підтримка червоних партизан, до речі - то теж агітпропівський міф. Їх матеріально підтримували з Москви, чого з Галичини-Волині зробити було щодо оунівців дуже складно. Ви чули про УССД? Як то ризшифрувати?

15. smeet

smeet просто спілкуюсь

Яка різниця,все рівно недовго.

16. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

А мого прадіда "доблєсниє асвабадітєлі" замордували, а прабабку на 10 років в Сибір. "Врагі народа" відітєлі...
    Спразнічькам!

17. Яро

Яро Well-Known Member

Якщо відмінить 9 травня як свято? І Москва щонайбільше, як через три місяці Україну "прикриє"? Невисокої ви думки про українців...

18. S_Fighter

Ставленя місцевого населення до тієї чи іншої армії на певній території дуже легко зрозуміти спостерігаючи за тим, як місцеве населення ставиться до солдатських могил і пам"ятників. Приїжджайте сюди з Дніпропетровська, подивіться на власні очі і тоді вже робіть висновки...

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Тай Вам незавадило би проїхатись Ненькою і співставити кількість пам"ятників вояків і воїнів!

20. S_Fighter

Таварісч, воїнів УПА героями вважають якраз там, де вони воювали. А там де не воювали - агітмашина створила образи чортів з рогами. Та сама агітмашина, яка створила Дєвятаємая. Як казав Макарич: "маємо те що маємо..."

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)