День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

знаете ли фотошоп штука серьёзная, не стоит верить всему что вы видите...

мой дед прошёл всю войну и если этот человек считает, что для него это праздник, то для меня это тоже праздник, если бы не такие как он (не важно чьи приказы они исполняли, факт в том что они воевали, а не сидели в тёплых кабинетах с горячим чаем), то возможно не было бы меня и вас тоже... и не нам тут судить праздник это или нет, вы спросите у тех кто в окопах сидел, под танки ложился и отдавал последний кусок хлеба голодным детям и людям... и не все среди них были насильниками и мародёрами... и благодаря некоторым личностям таким же как тут (которые "в жопе не были и го.на не видели") никуда больше этот человек на 9 мая не ходит, а скромно отмечает праздник в кругу семьи

• Подобається Подобається x 1
  2. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Кого всіх? Я ненавижу німецький фашизм але не німців. Я ненавижу колишній совєтсько-комуністичний режим але це не стосується росіян, українців, білорусів та ін. які не зап'ятнали себе в співучасті в тому що ним творилося. Я ненавиджу війну і режими, які приводять до неї.
    А про Ромку Ви не праві. Він дуже добра і чесна людина. І його відношення до совєтського режуму я повністю підтримую, хоча ми розходимся в методах досягнення мети.

А Ви в цьму впевнені?
    І хто Вам таке дурне сказав, що хтось не поважає ветеранів живих чи мертвих? Це плод Вашої уяви? Чи Ви думаєте, що День Перемоги це не день Пам'яті, коли потрібно пам'янути про всіх загиблих а не брязкати зброєю на Красной Площаді?
    Ви про свого діда? А мій дядько воював в УПА з 1942 року. Потім з березня 1944 в Радянській Армії та ще 10 років ГУЛАГу...І також ні разу не святкував День Перемоги. Дід допомагав батальйонам хлопським в Польщі. І все життя про це мовчав бо був би де дядько. ТО чия правда?

Останнє редагування модератором: 11 тра 2009
  3. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

т.е. вы там были и всё это видели?
    и я не так не считаю, как вы написали...
    скажите мне, а что плохого в том "брязкати зброєю на Красной Площаді"? и кто вам сказал, что после этого они не идут по домам и не вспоминают о тех, кого с нами нет?

4. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Мені і за Річкою було достатньо.

Щось мені з історії це дуже нагадує. Дехто дуже полюбляв помпезні військові паради. В результаті 60 мільйонів життів як корова язиком злизала....

5. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

хорошо, задам вопрос по другому - а как по вашему должен проходить этот день? [​IMG]

6. Patrick

Patrick Well-Known Member

:haha::haha::haha:

Жизнь и необычайные приключения солдата Ивана Чонкина. Перемещенное лицо

7. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Как и все в мире любые власти проходят свои пути эволюции. Церковь прошла через такую эволюцию тоже. Мне не довеолсь испытать терроров, судя по всему вам тоже. С этих позиций надо все логично рассматривать.
    Может быть. НО мы тут судим по словам, написанным. Если его дела и методы такие же, такие же как и слова.......

8. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В мене до Вас велике ПРоХАНня - перестаньте обсуджувати форумлян і поверніться до дискусії.

9. Чернобылец

Так я о словах, сказанных им, и делах, еще не сделанных.

К тому же по женской интуиции, поддержаной вами моя личность еще и внешне красива. :)

10. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Не викручуйтесь і перестаньте чіплятись до чужих дедушек, бабушек і інших родичів.

Бандеровская уловка. :sad:

11. Чернобылец

Взаимно. Не надо обгаживать чужих дедушек, бабушек і інших родичів и их Великую Победу. За нее и красноармейцы с ЗУ боролись. Или они по РОмко тоже учасники массовых изнасилований до 100 тыс немецких женщин в одном городе ?

А у вас в Осаке, Япония других быть не может. :)

12. Чупага

Чупага Well-Known Member

Я за текст.Пляски на могилах оно и есть.

Про половину немок конечно загнули.Отдавались за банку тушенки или кусок мыла и итальянок мамки посылали за подарками к неграм.Насиловать только отдельным сексменьшинствам -изврашенцам нравится, нормальные все" по-любви" делали ,дал пачку сигареток и пошли любиться.
    Теперь самим старухам стыдно что за банку тушенки в молодости дала от и выдумывают про тотальное изнасилование.
    У старой Ядвиги ,дети говорят бочка с солеными головами советских офицеров стоит в подвале.Тоже сумасшедшая извращенка ,все её ведьмой звали.Но ту бочку никто не видел .Только дети точно знали что она там есть.

Останнє редагування: 11 тра 2009
  13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Пане Чернобильцю Ви прекрасно розумієте про що я говорю. Персоналки перестаньте влаштовувати.

14. smeet

smeet просто спілкуюсь

Не знаю як на мене то весь цей сир бор не вартий виїденого яйця.Була війна,довга велика і жорстока.Жорстокості було багато і з обох сторін.Кожна дія визиває протидію.Згадайте дідівщину в армії.З молодого знущалися діди і черпаки.а ставав черпаком молодий сам то він починав знущатися з молодих.І це ніякі не німці-фашисти а наші українці,росіяни і інші.Така людська природа,і якщо фашист знасилував сестру або матір,або дівчину солдата ЧА,то навряд цей солдат манірничав з німкенею.Така людська природа,що коли в тебе в руках зброя.і ти переможцем входиш в вороже місто то дух безнаказанності забиває тобі голову.І ти починаєш чинити беспредел.Ви думаєте.що коли наші козаки вривалися в турецькі фортеці то вони жителям лекції читали про правила поведінки в окупованих територіях. Солдати це люди з їхніми повадками добрими і поганими.Насиллям відповідали на насилля.Німці теж ніколи толерантністю не вирізнялися.
    Так що цю тему в такому плані обговорювати не потрібно.Давайте так,хто вважає цей день за свято-нехай святкує,хто ні-є робота на дачі ,копайте,садіть картоплю ідіть на шашлик,на рибалку іт.д. Для чого точити зуби один на одного і доказувати хто кращий.Чума є чума-якого кольору вона б не була,коричнева чи червона,але люди які не своєю волею попали в жорна цієї війни і пройшли її всі п"ять років(а декому хватило і 1 секунди,щоб дістати кулю в лоба).
    Ми ніколи не думаємо що буде після цих спорів.Ми тусаємося тут,а молодь це читає,а вона сприймає наше вовтузіння набагато серйозніше, і починаються на вулицях міст роборки.Вже двох хлопців вбито,одого в Одесі,другого в Києві-скільки Вам ще треба смертей,що задовільнити своє самолюбство.Дітей наших і нас мирити потрібно а не розпалювати ворожнечу.Шукайте спільні точки дотику а не те що нас роз"єднює.Ви не розумієте,що це комусь на руку.Хтось день і ніч краде все що попадає під руку,а нас зтравлюють.Люди схаменіться.Буде ще страшний суд і там згадають все достеменно.

15. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Всех с праздником победы над фашистской Германией!!! Уррраааа!!!
    Галичанам можно не праздновать, Гиммлер их отличал от украинцев и считал арийцами.

После того, что они сделали тут, изнасиловать за это кого-то "там" - это меньшее из зол на, что они могли рассчитывать. Радоваться надо, что за сожжённые деревни кому-то всего-лишь юбку содрали, а не что похуже сделали.

Справа у тому, що немає тут беспределу. Немає. Тому що "предела" не було і бути не може. До якого біса тут закони?
    Мені сподобалось як про дуже схожу проблему з піратами говорить М. Веллер: http://echo.msk.ru/programs/personalno/589654-echo/

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

У когось є дані по ростреляних мародерах та гвалтувниках з СА за 44-45 ?
    Не гвалчить і не вбивати цивільніх це не проста гуманнiсть стратегія.Опір супротивника диверсії і саботаж залежить від поведінки окупантiв.Цівільни зрозуміли що в радянській зоні можна ci жити і спокійніше ніж за Гітлера в 45 ому.
    Когось вбили ,когось купили, когось залякати. Всіх вбіть самому залишитися завдання в ти часи не здійсненне бо замало переможців може вижити.В радянській зоні після війни опір бул меньше ніж на Шльонску або в Південному Тіролю, бо там не було національного гніту.
    Сильний нiм.опір і радянські втрати 44 45 обумовлені ще й тим, що нiм.зольдати боялися страшного Сибіру. Американцям здатися було не так страшно .

PS
    Чув що Сталін особисто наказав союзникам не бомбити Вроцлав-Бреслау.Навищо Народної Польщі ще ieдна руiiна?

Останнє редагування: 11 тра 2009
  17. smeet

smeet просто спілкуюсь

Насилля воно є насилля і воно не має національності.Ви так кажете бо це Вас не торкнулося.Коли червоноармієць задирав як ви кажете спідницю без згоди власника тієї спідниці,він перетворювався на того ж таки фашиста-тільки для тієї жінки,котра в спідниці.Так що слава одна як в того гітлерівця,так в того червоноармійця,так і в того вояка УПА,який це робив.Під якими б прапорами б люди не воювали,вони в першу чергу все-таки люди,з їхніми сильними і слабкими сторонами.Якби скажімо не дай бог задерли спідницю Вашій сестрі на вулиці російські скінхеди,ви б сказали що нічого страшного,бо це росіяни а не німці.?:ireful1:

18. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

gryvul, "і хай не рипається!" это вы тут про кого?

19. gryvul

gryvul Well-Known Member

Я кажу постійно і повторю ще раз: по великому рахунку, галичани (бандерівці, націоналісти і так далі) не будуть звертати увагу на святкування якогось там 9 травня після того, як виконаються умови:
    1) будуть відмінені статуси учасників цієї війни тим, хто насправді "воював" тільки проти цивільного населення в 1944-1950-х роках. Тобто тим, хто на фронті навіть і не був ніколи, живого німця не бачив, але все своє геройство проявляв вже далеко в радянському тилу.
    2) учасники боротьби за незалежність будуть визнані як мінімум на рівні тих же ветеранів ВОВ. Із пільгами і ставленням держави.

Це вихідні умови, без яких немає подальшої конструктивної розмови. Звичайно, ніхто не буде вимагати, щоб ті наглі, розжирілі "вєтєрани" звільняли вкрадені квартири і повертали вкрадене майно. Так само і їхні дії проти цивільних німців хай залишаються на їхній совісті (якщо там у когось нема - то вже нема на то ради). Але доки не будуть відділені солдати які були в РСЧА і РА від воєнослужащіх НКВД і НКДБ, доки не буде досліджено дії кожного із тих 219 тисяч, які ще живуть, всі вони для мене будуть злочинцями-поплічниками більшовицького режиму. І хай не рипаються!
    Так, це ображає вас і будь-кого, але я вимагаю такої-от люстрації ветеранів!

Тільки от виникає питання: ідея не нова, але чому вони не погоджуються? Може, тому, що у більшості рильце в пушку? Чи, може, тому, що на мітингах виставляють тих небагатьох, які дійсно воювали, а пільгами користуютьтся і шум піднімають ці, інші "герої"? Чи, може, справжнім ветеранам все-одно, бо існує повага до солдата навіть з іншого табору? Тоді чому в Україні існують дві організації ветеранів?

20. terrible

terrible Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)