День Перемоги - це свято?-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем ADMIRAL, 17 кві 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Dred

Dred Well-Known Member

Треба охоплювати загальну ситуацію, а не висмикувати деталі.
    Криза 1917 року. Цар Микола ІІ зрікається престолу.
    Скинення тимчасового уряду.
    Створення УНР і війна проти більшовиків.
    Єдність Російської імперії порушена. Стають незалежними Литва, Латвія, Естонія, Фінляндія, Польща.
    В 1918 р. Берестейський мир між УНР з одного боку та Німеччиною, Австро-Угорщиною, Туреччиною і Болгарією з другого.
    О.Чернін від імені Четверного союзу заявив, що є всі підстави визнати УНР суверенною державою, яка може самостійно укладати міжнародні договори.
    За умовами договору, укладеного з Росією 3 березня 1918 р., Раднарком зобов'язувався визнати законність уряду УЦР на території України і укладений ним договір із країнами Четверного союзу, Росія повинна була негайно вивести свої війська з УНР, припинити будь-яку агітацію і пропаганду проти уряду, громад та установ УНР, укласти з нею мирний договір.
    В 1921 р. Польща і Більшовицька Росія за Ризьким мирним договором ділять територію УНР.
    З 1922 по 1939 р. на території т.зв. УРСР відбувається колективізаці, репресії, голодомори 1921-1923 рр., 1932-1933 рр.
    В 1939 р. Німеччина і СРСР ділять Польщу. Територія ЗУ відходить СРСР, на даній території відбуваються репресії.
    В 1941 р. війна між Німеччиною і СРСР. 30 червня 1941 року Проголошується Відновлення Української держави.
    Солдати РСЧА тисячами здають німецьким військам, не бажаючи воювати за СРСР.
    Тупа політика Гітлера приводить до поразки Німеччини.

• Подобається Подобається x 2
  2. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы ошибаетесь. Данные всеукраинских опросов не совпадают не с голосами за КПУ. ни с числом русских в регионе. Еще раз - для вас - 66% граждан Украины считают сейчас войну Великой Отечественной.

Вы снова ошибаетесь. Большинство своих голосов "свобода" получила именно на ЗУ. При этом общее число в 3 раза меньше, чем за пр. А поскольку остальные политсилы (за исключением КПУ) не занимают столь радикальной позиции по празднику Победы - как свобода - то естественно мое утверждение о меньшинстве, которое этот праздник не признает.

• Подобається Подобається x 1
  3. kjk

kjk Дуже важлива персона

І звідки цифри? З опитування де опитали 500 респондентів?
    Я краще буду керуватися даними перепису населення та виборів.
    О! Таки ЗУ. Вже не Галичина?
    Мєньшинство? Ну так це поки що. Ви краще прослідковуйте тенденцію: погляди за які 25 років тому садили, 15 років тому засуджували, зараз здобувають 10% на виборах.

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Як в школі вчать так і вважають шо тут дивного....А якщо запитати чого вони так вважають то половина впаде в ступор....

• Подобається Подобається x 4
  5. Дальневосточник

Да не вопрос! Давайте посмотрим на результаты пр+кпу и свободы.
    Остальные политсилы не двигают идей об "оккупации" и отмене праздника Победы.
    Что увидим?

Именно - 10%. Вот цена словам об "оккупации". :)

Вы давно из школы? Вас чему там учили? ;)

А де нiмецька окупацiя - за згодою УНР - i знищення нiмцями УНР?
    А де Донецько-Криворiзська республiка?
    Де Крест'янська республiка Махна?
    Треба охоплювати загальну ситуацію, а не висмикувати деталі!

6. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Належать футболісти. Як і в ЧА - були добровольці, були мобілізовані, а були і загнані силою під стволами кулеметів НКВД.
    Більшовики нізвідки не прийшли. Ще раз нагадаю, що перед тим, як прийшли в Харків війська Антонова-Овсієнка (всього шістсот штиків, до речі :))) ), хтось роззброїв український полк Є.Волохи. Ми вже торкались питання взяття Києва Муравйовим і пам"ятаємо, що з Харкова виступило неповні чотири тисячі штиків, а до Києва дійшло СІМ тисяч. Не могли вони розмножуватись діленням :mocking:
    Звичайно. Російська імперія почила в Бозі, натомість утворилась Російська Республіка, яка потім перетворилась в Радянську Російську республіку, а потім в СССР.
    Маячня. Пригадайте 600 штиків Антонова-Овсієнка.
    Не зовсім. Ви забули лютневу революцію. Влада Тимчасового уряду і Рад РССД (буду писати скорочено "робітничих, селянських і солдатських депутатів). Подивіться, що робилось в Україні між революціями. Ті самі Ради.
    Давайте раз і назавжди визначимось Назвіть чисельність Армії більшовиків, яка окупувала Україну.
    Ну що ж, давайте ще раз.
    Народ Німеччини був окупований НСДАП?
    Народ Росії був окупований ВКП-б?
    Хто напав на Росію - НСДАП чи Німеччина?
    Хто переміг - ВКП-б чи СССР?

---------- Додано в 12:39 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

В 1914-му році жодного із згаданих режимів не було, а війна розпочалась.
    А Ви у Ромка спитайте, він добре знає, як із сім"ї ворогів народу стати замком в Красной армії, інститут закінчити, отримати квартиру у Львові..

Ми вже такі тенденції бачили. В 1905-му році за такі погляди ссилали, зимою 17-го вони утворили Ради РССД, а осінню 1917-го прийшли до влади повністю. Те ж саме в 1924-му лідерів НСДАП судили, а 1933-му вибрали в Рейхстаг.
    Чим це скінчилось відомо.
    Я не хочу через десять років бути втягнутим у громадянську війну і працювати за фахом...
    9 з 10-ти впаде в ступор від питання як по-батькові зветься Бандера.

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Найбільша перемога диявола в тому що він переконав всіх що його нема....

Є незаперечні факти які навіть Ви не заперечуєте, з однієї сторони, і є пропаганда і 70 р. фальшування історії і "виховання підростаючого покоління" з іншої. А багато хто поступив як пише пан Артобстріл..Будь лояльний-будеш жити...От і маємо теперішню картину. Додайте до цього мінімум 30-40 років етнічних і соціальних чисток. Коли всіляко викорінювались всі що було найкращого в народі.

---------- Додано в 12:46 ---------- Попередній допис був написаний в 12:43 ----------

Але ім'я і прізвище знають навіть наші російські друзі..
    Власов став генералом, хоч і не арієць..;)
    Тобто як це о_О А хто був?

8. VasMT

Ви, пане Хуліган, вважаєте себе представником гіршої частини українців?

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:46 ----------

І не більше. Подякуйте мені, що я Вам хоч трохи розповів про ОУН і її діяльність. :)))
    Лишився генералом. Генералом став Шухевич. :mocking:
    Там Кайзер, а там Імператор.

9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

я больше чем уверен что в 85м народ был "краще" чем сейчас ...

10. Dred

Dred Well-Known Member

А чого так мало?

---------- Додано в 13:06 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ----------

Окупації УНР не було. Відбувся переворот і до влади прийшов Скоропадський.
    Дійсно де Донецько-Криворізька підстилка Москви? Видно Москві вона непотрібна була і її ліквіддували.
    Де республіка Махна? Так її червоні і знищили.

11. Hyligan

Hyligan Іронічний

---------- Додано в 13:11 ---------- Попередній допис був написаний в 13:10 ----------

12. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да ладно, после Сталинщины никто не смотрел на это ...

13. Дальневосточник

Всiх? Я з цiм не згоден.
    Тобто - вже не всiх. ;)

Пропоганда i фальшування були - i зараз цього добра не менше - тiльки йде iнша пропоганда i фальшують iншу iсторiю.
    Але в мене є i свiй досвiд спiлкування з воювавшими i бувшими в окупацiї. Як однi билися з нiмцями на фронтi, а iншi чекали на визволителiв. I нiкому в голову не приходило назвати їх призирливо "асвабадiтелi"... А ТАКож з угнаними до Нiмеччини на рабську працю. I як опинилися вони в гамерiканськiй Зонi окупацiї - i як їх не вiдпускали до дому, бо працювали батраками на фермi - а хтож буде врожай убирати? I як вiдпустили тiльки восени - i як за це дали 10 рокiв - i до Березiвського району за Урал. Однак - я нiколи не чув, що СРСР - це була окупацiя. Тому в мене нема нiяких поводiв довiряти новомодним фальшувателям-мифотворцям.

14. Hyligan

Hyligan Іронічний

А взагалі то шановні прихильники "перемоги" Вам нічим крити...жодного козиря (факту переваги одного режиму над іншим) в Вас нема....Є тільки емоції і давня совкова звичка. :mocking:

15. kjk

kjk Дуже важлива персона

Увідім, що прямопропорційна % росіян у населенні регіону.
    Царська сім'я була незаконно розстріляна, більшовики були нелегітимною владою.
    Не знаю. Це не міняє того що вони прийшли як окупанти.
    НСДАП напав на ВКП(б)
    ВКП (б) переміг

16. Дальневосточник

Мало - тех, кто не считает ту войну Отечественной.

Мне за вас стыдно!
    Скоропадского посадили немцы, которые оккупировали УНР - а заодно - и Донецко-Криворожскую республику.
    Вы бы хоть историю почитали...Или в новомодной фальшиво-мифической не пишут, что немцы оккупировали Украину? А? :)))

• Подобається Подобається x 3
  17. VasMT

Зате в нас є Перемога...
    Вам не пощастило, ні перемог, ні звичок ... :)))

18. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ше в 80-х дивилис
    А якби хтось при союзі почав розказувати протележне де б вони були....:)))

19. Дальневосточник

А почему вы решили, что празднуют Победу режима?!?
    Не подменяйте понятия! Давно нет режима - а люди - есть. И память у людей есть - как бы ее сейчас не пытались заляпать грязью.
    А заляпывают лишь с одной целью - отбелить черного кобеля национализма, измазанного в коллаборационизме с германскими нацистами. А вот тут - действительно - ни одного козыря у вас нет - одни эмоции. Да и на них ведуться масимум 10% граждан нашей страны. :)

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Духовенство розстрілювали? Українську інтелігенцію після згортання Українізації розстрілювали? Заможних селян в Сибір депортовували? Голодом мільйони людей морили? Використовували людей у рабській праці? Не давали паспортів? Тримали закриті кордони? Але нащадки тих замучених людей зараз твердять що не було окупації... Почитайте Джорджа Орвелла '1984'. Є купа аналогій із нашою історією.

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Я бачу перемогу режиму, до якого примазалися вчорашні раби того режиму. Які його обожествляють і заперечують те що було.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)