День Перемоги - це свято?-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем ADMIRAL, 17 кві 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. kjk

kjk Дуже важлива персона

Хтось святкує їхню перемогу? Відмічають героїзм, дебют українського національного формування у бойових діях. Скоріше річниця тих подій більше схоже на молебень+вшанування пам'яті, а не свято, яким його роблять росіяни.

• Подобається Подобається x 3
  2. Hyligan

Hyligan Іронічний

А якщо б переміг гітлерівський солдат Ви б теж святкували...Там і росіян достатньо воювало, і українців...і добровільно між іншим...

• Подобається Подобається x 2
  3. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Яка перемога - таке і святкування. Масштаби порівняйте, тоді і зрозумієте різницю.

• Подобається Подобається x 1
  4. kjk

kjk Дуже важлива персона

Вшановувати вояків УПА, так як ви вшановуєте радянських солдат.
    І там і там солдати. І там і там режими. Де тоді різниця? 9 травня свято, воїни РККА визнані воюючою стороною? Тоді і Покрови хай буде святом і у воїнів УПА такий самий статус. Чи ви вже зрікаєтеся своїх слів що ОУН і ВКП(б) однакові режими, а воювали прості солдати?

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

Так перемоги то немає для солдата, перемога була для режиму.

5. VasMT

Навряд чи... Мої діди не воювали на стороні гітлерівців. І народ мій не воював на їх боці. А купка Адольфових підстилок не варта уваги.

6. kjk

kjk Дуже важлива персона

Тільки тому що їх було менше чим Сталінських підстилок?

7. VasMT

А як я вшановую "радянських солдат" (термін не вірний)?
    І чим моє вшановування бійців Червоної армії відрізняється від мого вшановування вояків УПА?
    Покрови свято, варто глянути в календар.
    І у вояків УПА такий самий статус, варто відкрити Закон України.
    То в чому парадокс? :scratch_one-s_head:

8. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

А Ви святкуєте пам"ятні дати цивільної війни в Китаї? Здається, там війна тривала з 1927 по 1949 рік. Пабєділі камуністи - "ваші"!

9. VasMT

Я не рахував сталінських підстилок, як не рахував і гітлерівських. Але знаю напевно, що народ в своїй масі, значно більший за них.

---------- Додано в 19:38 ---------- Попередній допис був написаний в 19:37 ----------

10. Dred

Dred Well-Known Member

О радянських підстилок прославляють:mocking:

Останнє редагування: 18 бер 2013
  11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Черговий раз БРЕХНЯ.
    Судячи з УСІХ Ваших дописів на цьому форумі - в героїчних лавах енкаведе.
    В розстрільних командах.

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

Українці що воювали у формуваннях підконтрольних Гітлеру підстилки. Бо воювали за ворожий режим. Відповідно і ті українці, які воювали у формуваннях підконтрольних Сталіну - теж підстилки. Хоча за перших я не впевнений. Станом на 1941-й рік, Гітлер українцям зла не зробив, причин його ненавидіти не було. А причини ненавидіти Сталіна в 1941-му були:). Логічно, нє?

13. Hyligan

Hyligan Іронічний

1 000 000 росіян це ніяк не купа підстилок...При чому Гітлер мобілізацію на "звільнених територіях" не проводив....

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

Мені дійсно цікаво, які були причини в ОУН/інших націоналістів/просто українців в 1939(1941) вороже ставитися до Гітлера. Ворог мого ворога мій друг, нє? Сталін розстріляв церкву, вчинив колективізацію та голодомор. На ворога тягне. І тут вже питання, людина, чия сім'я потерпіла від сталінських злочинів, а вона все рівно воює за Сталіна і за його терор, чи вона герой? Чи може вона підстилка? Чи може вона ворог, яка замість того щоб боротися із злом від якого постраждала - несе його іншим людям?

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:25 ----------

І тоді люди, які в 1930-40 підтримували Сталіна і прийняли СРСР як свою батьківщину, вони нормальні гражданє, чи раби, підстилки ьа вороги? Навіть якщо їх більше від тих хто це не підтримав?
    Людина для якої батьківщина держава яка знищила декілька мільйонів українців насильницькою смертю, чи може та людина зватися українцем?

• Подобається Подобається x 4
  15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы имели ввиду - галичан? ;)
    Просто укрианцев немцы начали бомбить 22 июня 1941 года - если вы не в курсе. Один из первых налетов был на Киев. Странно - как вы все пытаетесь натянуть Галицию на глобус Украины!
    Люди защищали свою землю, свои дома, свои семьи. Вы что - этого не понимаете?Ведь по вашей логике - напади сейчас путин на Украину - вы должны сдаться в плен! Или - пойдете "за Януковича" воевать? А что потом скажут ваши внуки - "подстилка януковская"? ;)

16. kjk

kjk Дуже важлива персона

Той самий Київ який в 1918-му обстрілювали більшовики?
    Бачите - я слідую логіки VasMT. Це згідно його логіки за поганий режим не слід воювати. Виходить що при оранжоїдах він би здався в полон.

17. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

І досить вживати терміну Галіція, є поділ на українці-росіяни, а не галичани-негаличани. 9 травня, СРСР, комунізм = російські явища, не наші. Хто проти совєтів на Україні, той не галичанин, той українець. А хто за совєтів, той окупант.

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну Янукович при всій моїй неповазі до нього, нікого на сибір не вивозить, церкви не валить і колективізацію не проводить.....Але якщо уявити що Яник почав би воювати сталінськи ми методами, і кидати людей з цеглами на кулемети то шлях один- в ліс....

А от за кого воювали б Ви і більшість Ваших земляків то справді цікаво....От була б дилема :)))

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Сталін вбивав українців в першу чергу на Наддніпрянщині, а не в Галичині. І те що там зараз зденаціоналізовані люди, не виправдовує факт цих вбивств, і тим більше його не заперечує.

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

І підстилки це якраз ті хто йдуть в бій за Сталіна який виморив 2-3 млн українців голодною смертю.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)