День Перемоги - це свято?-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем ADMIRAL, 17 кві 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. kym

kym Well-Known Member

УНР...... Похід Муравйова на Київ памятаєте
    ви хочете сказати що територія України принадлежала Росії

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Вы не хуже меня знаете что УНР - до государства было как до Киева рачки, правительство УНР было еще более беспомощно чем ГКЧП, и власть его распространялась аж на половину Киева, вот именно что Муравьев шел на Киев, на помощь восставшим рабочим завода Арсенал, мало кто помнит кстати, сравните поход Муравьева и вторжение Гитлера, фронт длинной в тыщу верст, очаги сопротивления повсеместно и т.д. ..

Росийской Империи, впрочем не принадлежала - входила в состав, это как Троещина входит в состав Киева ...

• Подобається Подобається x 4
  3. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

От що святкувати в День перемоги?
    Перемогу одного окупанта над іншим?
    Тріумф диктаторського недоростка Сталіна над таким же диктаторським недоростком Гітлером?
    Що у цій бісівській катавасії мають святкувати українці?

По великому рахунку, усім народам варто відпустити штамп "побєди", відмовитися від акцентів на "Німеччина/Італія/Японія були погані, всі інші - добрі переможці", а сприймати ту війну як певний етап у подоланні фашизму. Тим більше, що зараз хіба останньому кретину прийде в голову обзивати сучасну Німеччину гітлерівською чи фашистською. Так, була війна, довга, жахлива, кривава, але святкувати завершення війни? Навіть формулювання дике. Можна пом'янути тих, хто склав голови у тій війні, можна подякувати їм за те, що фашизм не став панівним у Європі - і жити далі, врахувавши уроки історії.

• Подобається Подобається x 4
  4. artobstrel

конец войны ...

э не, робяты это у кого хватает росту Сталина с Гитлером "недоростками" считать???

возвращение родных с фронта, начало мирной жизни, начало восстановления страны ...

а никто так и не считает то на самом деле ...

чем же дикое? да конец войны, достижение Цели, усилия были беспрецедентны, достижения великими ...

• Подобається Подобається x 3
  5. mrochkizm

Кінець війни святкують раз - коли війна закінчилася. А потім - то вже роковини пам'яті. Бо війна - це жертви, у великих масштабах. А оце, що Ви пишете:
    - це нормальний етап по завершенні будь-якої війни. Так було після кожного воєнного конфлікту у світі, який добіг до свого кінця. Це не є якась екстра, зовсім ні. Звісно, забувати не потрібно, в жодному разі. Віддати шану живим ветеранам та мертвим воїнам - так, нічого не маю проти. А святкувати, танцюючи на кістках? Це блюзнірство, як мінімум.
    І повторюю ще раз: навіть через призму радянських демагогічних лозунгів українцям святкувати нічого.
    І щось, крім пост-совка, ніхто не святкує ту Пабєду. Весь цивілізований світ згадує і поминає загиблих.

• Подобається Подобається x 2
  6. Hyligan

Hyligan Іронічний

Тільки що з дитям вчив про початок другої світової....Дуже специфічний погляд в авторів підручника на війну...З часів совка офіційна версія не змінилась...Хіба скромно признались що на ЗУ люди були "розчаровані" радянською владою бо вона впроваджувала колгоспи....

Коротше кажучи почитав я ту фігню, і залишив дитині для вивчення тільки факти,
    -підписали
    -напали
    -німці програли
    Нехай собі вчителька голову мастить тими "викривленнями-виправленнями" їй за то гроші платять...

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

9 травня вважаю Днем Перемоги над фашизмом, а те, що було після Перемоги - інша справа, яку я вважаю не слід об"єднювати з Перемогою. Перемогою ми повинні гордитись, а те що витворяли енкаведисти та інші нелюди після перемоги - сміло можна назвати періодом тероризму та геноциду проти змордованих війною людей, незалежно від нації. Це не стосується тільки західної України. Не менше знущань зазнали і самі росіяни, в тому числі військові командири навіть високих рангів. Перемогу здобували і святкували, як непереможні леви, зате після Перемоги зазнали знущань, як невинні ягнята. Це подяка Верховного командування за пролиту кров на полях битв. Вважаю, що вони вже отримали свою "нагороду" і неодноразово обертались в труні від своїх злодіянь... .

• Подобається Подобається x 7
  8. artobstrel

э нет, мало кто знает войну на уничтожение ....

ну понятие то праздновать не означает веселится, "это праздник со слезами на глазах" еще когда сказано ...

повторюсь никто кроме "постсовка" не знал войны на уничтожение, мы же не празднуем годовщину отечественной войны 12-го года, гражданской войны, Афганской войны, а ВОв слишком уж значимая получилась ...

не надо за всех украинцев расписываться ... вон их сколько http://www.memory-book.com.ua/people/book/66

• Подобається Подобається x 1
  9. mrochkizm

Я в курсі. Але я підтримую повне виведення з суспільного дискурсу поняття "святкування перемоги" на користь "вшанування пам'яті полеглих".
    І це справді трагічний факт. Я не іронізую. Просто те, що робилося на наших теренах після війни, для України фактично було як з "вогню та й у полум'я". Так само сам термін "ВОВ". Штучний для історичної пам'яті не лише українців, але й інших союзних республік - бо ж надто штучним було то совєтське "отєчєство". Так, воювали в "червоній" Радянській армії - але ж за штучне об'єднання держав, назване СРСР. Не за Вітчизну. Тому і цей термін (ВОВ) мені чужий. Хоч я і розумію, що його на пост-радянських теренах вживають для означення Другої світової. Але Друга світова ніколи не сприйматиметься суто мною як ВОВ.
    А щодо
    просто наводжу свою думку. Анітрохи не применшуючи героїзму учасників війни, незалежно від їх національності.

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я не знав,що Ви пісні співаєте....

11. artobstrel

а шо робилось? отстраивали страну, города, работали заводы, больницы, школы, ВУЗы, так что творилось?

потому что ВОв - это не вторая мировая,

---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

ага ... только не эту ...

12. mrochkizm

Про радянський режим та звірства НКВД-КГБ та іже з ними на фоні
    нам в іншу тему ;) Тут це офф-топ.

Але ж її частина, як не крути.
    Те, що для одних осіб називається ВОВ, я ідентифікую як етап Другої світової на території СРСР. Все.
    Ніякого "отєчєства".

13. Romko

Етого нє било,патамучта історія сересер об етом умалчіваєт!!!!!

14. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А чим власне гордитися? Я маю на увазі нам, західноукраїнцям?
    Американці з англійцями визволили Францію, Голландію, Бельгію і ін. і пішли додому. І вся Європа, включаючи переможену Німечину будувала гідне людське життя.
    А що в нас? Один окупант змінив іншого? Причому той новий був в десятки разів жорстокіший ніж німці. Бо приніс смерть, голод, репресії, сибірські табори... Населив наші міста москальською нечистю, яка до цих пір не може вивчити бодай двох українських слів.
    І це святкувати???

• Подобається Подобається x 2
  15. Romko

Савєцкая власць прінєсла на наши зємлі цивілізацію і ваплотіла вєкавиє мєчти западних українцев о воссоєдінєнії в єдіной Украінє!!!!

16. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вы просто не в курсе :mocking:

это гамериканские военные базы - на сегодня... Сколько уже союза нет? Сколько прошло со второй мировой? Ушли, говорите...Домой... Ну-ну! :yahoo:

17. artobstrel

ага, про ужосы советского режима особенно с 79-го по 91й имел возможность наблюдать лично - СТРАХ .... кроваокрасная гэбня вообще народ изводила, так что там после войны творилось?

ну тут как хотите, у меня много родственников воевало, много не вернулось ...

18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А хто має святкувати день Незалежності?
    Ті тисячі винищених ОУН справжніх борців за Україну? Так їх нема!!! "Славна" бандеровщина їх вирізала, вибила, викатувала на догоду свому фюреру і його лизоблюдам (деякі із їх потомків потім у Львів перебрались, на місце знищених львівян). Вони би, ті що загинули від рук бандерівських катів, з радістю вклонились Незалежній Україні. Але гниють, опльовані і захаркані бандерлогами (мавпи такі з мультика, що визнають тільки своє стадо).

19. artobstrel

[​IMG] вон оно чё ...

20. mrochkizm

Мені здається, що або я неточно сформулювала свою думку, або Ви мене не в тій площині розумієте.
    Я за те, щоб згадувати і пом'янути тих, хто воював, хто загинув.
    Я проти терміну "святкування перемоги" та проти дефініції "вітчизняна", оскільки СРСР - утворення штучне, яке апріорі не могло бути Вітчизною для усіх народів, котрі входили до його складу. Тим не менше, якщо хтось сприймав СРСР як свою Вітчизну та воював за нього (в загальному, за СРСР як такий) саме як за свою Вітчизну, то він, без сумніву, згадуватиме про Другу світову саме як про ВОВ. І від цього нікуди не дінешся. І в сімейному чи родинному колі то теж має право на існування, але в жодному разі термін "вітчизняна" не може використовуватися в Україні на офіційному рівні.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)