День Перемоги - це свято?-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем ADMIRAL, 17 кві 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Ви ніяк не заспокоєтесь?
    Повторю ще раз - фальшивкою я вважаю розміщену на тій самій сторінці "Генеральну угоду...".

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

3. kotov

kotov миється в бані

Romko, Вам картинок накидать? Ну, что делать, если нет у вас побед.
    Оплёвывать чужие победы, занятие утомительное.

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ну-ну...пабєдітєлі.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ромко, де ти такого старого знайшов? Нині модно 70-літніх ветеранів показувати.

6. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Миху, вже і 70-річні застарі, на 9 мая були ше молодші "вєтєрани" :)))

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну і що, що стара хата? Зато який розвиток був: від лопати - до бомби.

то вже певно діти дітей війни.

8. kjk

kjk Дуже важлива персона

розстріли припали на 42-й

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну ви дивні.... "Хочу любити радянський союз, але не хочу бути совком".

І взагалі, середовище совка для мене є противне, на відміну від вас. Можливо совкізм є у кожного - не навчили нас здороватися і прощатися в магазині, але ж тре рухатися вперед. Я згідний, що молодь мало вчить історію, вже нині 20-річним можна писати дефіляди про чудове життя "в большой странє", братерство народів, вєлікую, нєдєлімую... і я вам скажу ця молодь буде то слухати з розкритим писком, ніхто ж не говорить про дефіцит товарів першої необхідності, про сибірські табори, про політвязнів і життя за колючим дротом.

А голод 33-х років - то взагалі табу, адже ви ж "розумієте", голод був всюди, тільки от вмирали від нього в Україні... в совку....

Останнє редагування: 4 лют 2013
    • Подобається Подобається x 1
  10. VasMT

І що? Це виправдовує бездіяльність ОУН-івців? :)))
    Та і чорт із ними. Хай би собі товклися між собою.
    Навіщо вони знищували фізично борців за волю України? Тих, хто почав боротьбу із всіма разом?
    Чому ОУН-б не пішло на примирення із польськими підпільниками в 40-му?
    Чому в 41-му, замість об"єднання зусіиль із польським підпіллям, вони їх тупо здали німцям, а в 42-му почали вирізати?
    Ці всі питання риторичні. Бо відповідь очевидна.
    Але показовим є те, чий прапор висів наді Львовом в липні 44-го.
    Не червоно-чорний ,не жовто-блакиний, а біло-червоний... І це в серці Бандерштату...

• Подобається Подобається x 3
  11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Это вы очень сильно - любить. При чем тут - любовь? Помнить - да. Помнить - как было, а не то, что профессиональные украинцы сейчас рассказывают. А то ведь выходит очевидный маразматический бред - к примеру - гражданка - не к ночи будь помянута - брызгая слюнями кричит везде о том, как губили украинский язык при эсэсэсэрии - при этом именно она - и тогда - получила высшее образование по специальности украинская филология!

12. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ні, навпаки дивує. Якраз я і казав що могли б організувати в цей період. Бо збройна боротьба із німцями вже в 43-44х нелогічна.
    Чим воно показове? Поляки думали що якщо вони зроблять видимість контролю Львова, це якось вплине на кордони Польщі... ОУН очевидно знало більше, якщо в тій операції Армії Крайової нічого не робило.

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Бо ОУН співпрацювало з німцями, співпраця з борцями в Поліссі і на Волині загнала б їх у підпілля, і їм прийшлося би повністю міняти плани. Самі ж писали що яка в них була структура в 41-му році, тисяч осіб похідих груп, ще з кінця 30х плани на українську автономію та регулярну армію... А тут їм пропонують фактично самознищитися, воювати одночасно проти всіх. Я це не виправдовою, але такі дії були цілком логічними.
    ОУН ніколи б не стали на умови спільної боротьби, але з подальшим відновлення польської влади у Галичині та Волині.
    У випадку з поляками проста як двері - поляки боролися за відновлення польської держави у кордонах 39-го.

13. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

це була хижа москальська змова, українську філологію за вказівкою Кремля - вивчали неврівноважені щоб паплюжити почесне звання "українського філолога"

14. VasMT

:)))
    Клас... :good:
    Вражаюча далекоглядність...
    В кінці сорокових "передбачали" на плечах Рейху здобути незалежність. З початком війни "передбачали" свою провідну роль в всеукраїнському визволенні. В 42-му "передбачали", що треба економити сили і готуватись до приходу СССР. В 43-му "передбачали" загальноукраїнську мобілізацію для боротьби із большевізмом, в 44-му передбачали свою малочисельність (гм... правда дивно, для таких передбачливих? :mocking:) і передбачили розпуск і перехід до глибокого підпілля... І весь час "передбачали", що п"яний Єльцин створить Незалежну Україну в 90-му році :)))

15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Вот интересно - почему с немецкой властью - оккупирорвавшей Галицию и Полесье - сотрудничали, а с польской - в борьбе с оккупантами - нет? Где логика?
    Видимо - логика в том, что немцы виделись как власть всерьез - и надолго. Поэтому с ней дружили

Не не ТАК! Что президента эсэсэсэр будут держать под арестом в Украине!

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це. що ви говорите є фарисейство.

Є багато інших способів притісняти мову. А українська філологія в ті часи - це спосіб показати так звану своюоду вибору в СРСР. Наприклад, отримавши спеціальність "українська філологія", піти працювати в школу і отримувати зарплату значно нижчу, ніж тьотя Ніна, яка закінчила "російську філологію". Я вже мовчу про викладання інших предметів, які з якоїсь радості велися російською.

---------- Додано в 15:32 ---------- Попередній допис був написаний в 15:30 ----------

Не зовсім так.

Польська і московська влада вже була всім по горло набридл, а німецька - невідома.

17. VasMT

А пан Кубійович пропонував польському підпіллю провести аналог операції "Вісла". І вийти із цією ініціативою на німецьку владу. От тільки поляки не захотіли виселяти тисячі своїх сімей, в обмін на можливу співпрацю... За що і поплотились згодом. А знаєте, як хотіли поділити? По річці Буг, Гнила Липа і Ломниця.
    Ви знову не праві. Поляки були готові на будь-що. От тільки комусь це було вкрай непотрібно...
    І.Ілюшин ОУН в світлі польских документів.

18. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ага... федерація?
    Так само як і землі ЗУНР мали би стати федерацією в Польщі. А чим стали? Навряд чи це умови які задовільняли ОУН. А ще можна згадати радянсько-польську війну, де поляки замість наступу далі, дійшли до своїх кордонів 1772 року. І стали. Не важко здогадатися чому, і чи була б якась українська держава у випадку їх перемоги.

19. Bambook

Bambook Persona non grata

Читаємо уважно:
    на будь-що, коли це стосується СХІДНИХ кордонів України. Та ще й в межах ОДНІЄЇ ФЕДЕРАЦІЇ З ПОЛЬЩЕЮ.
    Думаю, українці теж були не проти будь-яких пропозицій поляків щодо західних кордонів Польщі ;)

20. kjk

kjk Дуже важлива персона

Про виселення сімей повеселило. Які ж ці поляки чутливі... Чи може просто вони претендували на кордони 1939-го року?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)