День Перемоги - це свято?-2

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем ADMIRAL, 17 кві 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ага, 9 травня 1945 року міліони українців відправили в сибірські концтабори. От сволочі спеціально придумали це свято, щоб зібрати мільйони людей, а потім з площі всіх натовпом відвезли в Сибір досвятковувати... .
    Короче, зав"язую я з болтовньою, бо всі ті балачки мене починають діставати. Шо я зроблю, якщо я такий, як є. Хто хоче продовжувати "бойові дії", тому можу лише позавидувати, звідки в нього стільки сил... .
    Як кажуть, тримайтесь українці, росіяни, "щирі українці" і звичайно "вперті москалі"!:drinks:

• Подобається Подобається x 4
  2. Dred

Dred Well-Known Member

Хтось бачив вже такі плакати?
    І хто мені може пояснити, що це означає?

Що це за війна в нас буде найближчим часом?
    Що це за вахта? Хто її здав, хто прийняв ?

Чи це просто така безперестанна п'янка має бути від 9 травня 2013 по 9 травня 2015:)))
    От люди тільки б привід був, щоб випити :)

• Подобається Подобається x 5
  3. Bambook

Bambook Persona non grata

У цьому випадку ви мали б сказати "тримаймоСЯ" ;)

4. kjk

kjk Дуже важлива персона

Проблема ж не в тому що є свято 9 травня, а в тому що під цей день пхають радянську (а деколи і великоросійську) шовіністичну пропаганду.

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Я б взагалі зробив 'ребрендинг' 9 травня - святкувати закінчення кровопролитної для українців війни під українською символікою в контексті української історії.
    Без подвіга совєтского народу, Вєлікой Отєчєствєнной, мудром руководствє Партіі, і тд.
    Ідеологічну складову СРСР взагалі було б варто прирівняти до фашизму.

• Подобається Подобається x 6
  5. Dred

Dred Well-Known Member

Знайшов ось таку цікаву штуку

Виходить, що німці билися в Маріуполі аж до 1945 року, це такий виходить своєрідний аналог Брестської фортеці для німців.:)))

6. Bambook

Євро сі скінчило, Олімпіяда ше не зачалася, тра ж якийсь новий спосіб відмити грошенят...

• Подобається Подобається x 3
  7. kjk

kjk Дуже важлива персона

Ну так в 2015 президентські вибори. Гра на електорат. В результаті тільки зроблять ще більше 'попси' з дня перемоги.

---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

http://frankensstein.livejournal.com/400362.html

8. kym

kym Well-Known Member

Оце і є головна наша мета... думаю на другий рік ви уже перестанете вперто говорити про якесь святкування. а просто згадаєте тихенько всіх загибших у цій не нашій війні.

9. forester

forester Well-Known Member

Репрессии начались до Великой Отечественной и продолжились после. Их проводила власть против населения СССР. Войну вёл и выиграл народ СССР не благодаря, а вопреки репрессиям. Так скажите пожалуйста, каким образом можно увязать репрессии властей с подвигом народа???

• Подобається Подобається x 1
  10. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Звичайно, що для окремо взятої людини, яка пройшла війну і залишилася живою, закінчення цієї війни стало перемогою в першу чергу у боротьбі за власне життя на фронті чи в тилу. Однак не для всіх, на жаль. Бо навіть після 1945 купу людей депортували в Сибір за "співпрацю з фашистами", причому навіть тих, кого німці примусово вивезли на роботи в Німеччину. Отак СРСР цінував "подвиг народу".
    Перемогою для України 9 травня могло б бути, якби вона тоді була незалежною і таким чином захистила свою державність. А так, потрапивши з вогню та й у полум'я...
    Я тільки за, щоби в цей день віддати шану тим, хто зумів вижити, і пом'янути тих, хто загинув, бо це була дуже трагічна сторінка історії, ці люди пройшли просто через пекло, але я особисто не вважаю цей день святом для України.

11. forester

forester Well-Known Member

Да никто при Сталине не оценивал этот подвиг. всё это считалось в порядке вещей. Осмысление грандиозности события произошло гораздо позже. И уже без Сталина.
    Но в любом случае, повторюсь, репрессии никоим образом не связаны с событиями 45-ого года. Притягивать их за уши друг к другу... не комиль фо.

Вы не считаете, это понятно. Но несколько миллионов украинцев сражались в рядах Красной Амиии не просто так. Не потому, что за спиной у них стояли НКВД с пулемётами и уж скорее всего не за Сталина и мировую революцию. Они так же не сражались и за независимость Украины. Они воевали просто что бы выжить. Так чем это не праздник?

• Подобається Подобається x 2
  12. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Це означає, що Віктору Хведоровичу 9 травня вручать орден Перемоги, та присвоять звання генералиссимус України, за визволення України від німецько-фошыстських загарбників.
    А Всю партию регіонів вшанують почесними пайками, та пільгами як учасників бойових дій.:yahoo:

13. Bambook

Я бачу, вам пощастило ніколи не читати радянської літератури кінця 40-их - початку 50-их років із безліччю згадок про "подвиг народу" і "особистий внесок товаріща Сталіна".
    Але це не означає, що їх не було.

14. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

Это не праздник, это - национальная трагедия унесшая жизни 6 000 000 наших соотечественников, которые погибли в войне между Гитлером и Сталиным.
    Миллионы этих погибших всё ещё не захоронены, как можно такую победу праздновать?
    Тем более так как это делается в России, - с жизофренической истерикой и восторженной ложью о той войне.

15. Bambook

Звісно, ви ж не розглядаєте варіанту, що могла постати незалежна українська держава. У вас або/або - або так, як вийшло, або перемога Гітлера. Утім, як показує досвід завершення Першої світової, бувають і інші варіанти.
    Так от, для того, хто розглядає як успішний варіант завершення Другої світової повстання незалежної української держави - радянські репресії в Україні чітко пов'язані з 45-им роком.

16. vkk311

vkk311 комбриг Симпсон

"Любопытен следующий кадр. Организаторы представления в Луганске совершенно правильно используют георгиевский орден в облачении казака,"

Я в шоке, - рядом с якобы Георгиевским крестом на ленточке, висит на такой же ленточке (георгиевской) зеркально перевернутый немецкий "Нагрудный штурмовой пехотный знак".

От же ж, шуты гороховые.

17. Bambook

18. Karmeluk

Karmeluk Well-Known Member

м. Златоус
    .....ілі єта наша пАбеда ?:haha:

19. Bambook

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, ПР мають чого радіти, бо якби виграли війну німці, то навряд чи би вони мали змогу так безсовісно грабанути український народ, німець би з такими не панькався...

---------- Додано в 16:42 ---------- Попередній допис був написаний в 16:40 ----------

то їхня побєда...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)