День космонавтики

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем рівнянин, 15 бер 2011.

1. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

[OFFTOP]Не он первый...не он последний...Или поймет или слиняет...;)[/OFFTOP]

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Ну як же ж Вам пояснити ще раз. Гаразд, спробую.
    Я не проти того , що освоєння космосу це великий крок до нових технологій, якостей , науки і т.п. НЕ - ПРО - ТИ!!! Я ЗА!!!
    Але я ПРОТИ;
    -Із всього цього робити свято
    -вигадувати ідолів та святих в образі гагаріних і навіть корольових, і на яких потім змушують всих молитись. Бо корольов (вбільшому ступіню), а гагарін (в мізерному) лише ланка в одному великому ланцюгу всього процесу людства в цій галузі. Як що вже на те пішло, то куди ж дівати Джордано Бруно (який по справжньому приніс в жертву самого себе), Г.Галлілея, Вернера фон Брауна (у якого вкрали ракетні технології), і ще цілий натовп людей які цей процес започаткували і залишились невідомими?
    -прив"язки до конкретної дати (12 квітня), бо справжню дату зараз назвати невзмозі НІХТО!!!
    -япроти створення на рівному місці міфу, який при більш прискіпливому погляді та аналізі розлітається в пил.

І Ви абсолютно правильно згадали про холодну війну , як головний стимул до освоєння космосу. В такому випадку батьком космонавтики треба вважати пана Уінстона Черчилля, що дав старт освоєнню космічних просторів своєю знаменитою промовою в Фултоні.
    Дурня? Звісно ж дурня!!! Така сама дурня як і ВЕСЬ "день космонавтики" 12 квітня, і все інше що витворено на цьому грунті совковими хворими мізками.

3. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

:) Та чего ж идолов, зачем молиться то??? Просто выдающиеся люди, вот и все. Позвольте аналогию такого плана: допустим вспоминают поименно бойца УПА, погибшего в боях, это тоже плохо, тоже идол? ;) Ведь подумаешь, всего звенышко в цепи и прочая! :p:rose:
    И роль Бруно в развитии человечества вроде ж никто не оспаривает :scratch_one-s_head:
    12 октября тож считаете пустой привязкой опять же? ;)

4. ГРАНД

Знову мимо. Жаль. Ви намагаєтесь порівнювати те , що порівнювати ніяк не можливо. Але при цьому вкусити мене за больне місце. (Поки не знаю чому Ви саме такий обрали спосіб).
    Чим гагарін видатніший за Пацієнта, на якому було проведено перший вдалий експеримент по застосуванню пеніціліну (першого антибіотика)?
    Та нічим!!! Але Ви ж не знаєте ім"я того невідомого пацієнта? З корольовим де що інше питання. Хоча і він не дотягує до Вернера фон Брауна, а як теоретик до того ж Юрія Шаргея. Ви ж не згадуєте 12.04 Вернера фон Брауна, та і Юрія Шаргея (О.Кондратюка). Ні не згадуєте.

5. Hightower

Пане Грант, пробачте якщо заціпив, не хотів цього! :sad:

Я намагаюсь Вам пояснити свою точку зору, що якщо Ви особисто не вважаєте 12 квітня святом або навіть видатною подією, то не дивуйтесь чому інші можуть вважати інакше. Ото й навів таку аналогію, можливо й невдало, ще раз пробачте!

А фон Браун увійшов в історію зі своїми ФАУ, ото й не ліпять його до свята, вважаю що це правильно!

6. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Гранде. Я цю тему спеціально створив, щоб пригадати все пов'язане з цією подією. На жаль в зв'язку з гострою нестачею часу трохи припинив писати в ній дописи. Ось і є у Вас можливість поділитися інформацією про Брауна...Кондратюка...Тільки давай без політики. Тільки історичні факти.

7. ГРАНД

Нічого страшного.

Я зрозумів Вашу точку зору. але вона ж на чомусь базується? На якихось знаннях, фактах то що? А факти свідчать про те що та подія звичайно ж видатна, але не більше ніж вдалий експеремент по застосуванню антибіотика. Бо для людства саме винахід антибіотика став більш видатною подією, чим вдалий запуск людини в космос. Бо ця подія врятувала життя сотням мільнів, як що не мільярдам людей, і продовжує рятувати до сьогодні. А космос не має такого значення.
    Ви і справді можете святкувати що завгодно, але розуміння і знання природи цього свята, його історії і витоків поступово у вас підточуватимуть свою впевненість. Бо істина одна, і двох бути не може.

От бачите як глибоко засіла совкова дурня у Вашому розумінні.
    Тому і прошу Бога, щоб зжалівся над Україною, та дав розуму і припинив цей совковий шабаш темноти і марнославства.
    Вернер фон Браун винахідник не ФАУ, а самого принципу який і по сей день є базою будь яких ракетних технологій. А ФАУ, то вже продукт створений на основі принципу. І принцип совки вкрали у Брауна, і дали корольову для розвитку.
    п.с. корольов до космічних кораблів конструював також військові ракети, але на краденому принципі Брауна.

8. ГРАНД

Та ну ! Ви вже таке від мене вимагаєте.....:)):)):))

9. Hightower

Работать над собой никогда не поздно!:p:))

10. Hightower

"7 апреля 2011 года на специальном пленарном заседании Генеральной Ассамблеи ООН была принята резолюция, официально провозгласившая 12 апреля Международным днём полета человека в космос. Соавторами резолюции стали более чем 60 государств" (из Вики).

Ох и глубоко ж засела совковая глупость, работать Вам еще и работать по ее искоренению! ;)

11. ГРАНД

Тут перелік країн, держав і просто територій і утворень де користуються антибіотиками. Може порівняєте з космічними?:))

12. Hightower

:) Пане Гранд, а не Вы ли теперь сравниваете несравнимое? ;)
    А давайте так - не было б антибиотиков, не было б и космоса, не было б космоса, не было б к примеру независимой Украины, подходит? :p

Ну как бы все взаимосвязано.
    Кстати, ничего не имею против торжественно отмечать все зднаменательные даты, связанные с антибиотиками, поддержу это начинание! ))))

13. ГРАНД

Я. І роблю це навмисно.:))
    Ні. Не підходе.

Не зовсім проглядється взаємозв"язок.;)

Ключові слова в Вашій цитаті "знаменательні дати". Так от то і є знаменательна дата 12.04., а не яке не свято.:good:

14. ГРАНД

Фу-у-у-х-х-х. (витираючи піт злоба).%-):))

15. Hightower

Ну например не направили б СССР и США усилия на космос - направили б их в другие русла, глядишь:
    1. Шарахнули б друг по другу чем-нить термоядерным;
    2. СССР обеспечивает свое население джинсами, пивом в банках и прочими маленькими радостями и прекрасно себя чувствует до сих пор. ;)

Ну так я не против. А шо, у нас грандиоздно праздновали День космонавтики? Парад устроили, или шо? ;))))

16. Оникс

Оникс Well-Known Member

ФОТОФАКТ. Дончанам показали фото Януковича и Брежнева

:pardon:

17. ГРАНД

Більше ніж переконаний, що американці б направили зусилля саме до космосу, як з військовими цілями так і для мирних, наукових потреб.

Ні не шарахнули б.

Чомусь американцям космос не завадив забезпечити самих себе вищезгаданими речами. Чому? А ссср би придумав куди крім космосу вбухати ресурси, щоб тільки не забезпечувати тими ж речами. Наприклад розв"язав би війну ще десь за ради торжества камунізму. А тому саме американцям іВернеру фон Брауну завдячувати повинні, що ті змусили тратитись на космос, а не на наземні війни. Бо один хрен товарами забезпечувати не збирались.:))

Прочитайте перший пост, де автор всих поздравляє і Вас в тому числі. мабуть думає, що Ви (а за одне і я) космонавти. Ну може і не космонавти, але конструктори космічних кораблів точно.:))

18. Hightower

:) От злодей же ж, и как ето я просмотрел??? ))))

Пане Гранд, а если серьезно, то почему нельзя поздравить со знаменательной датой, и знаменательным событием? ))))
    Кстати, Гагарина восторженно принимали и в Англии, и в Канаде, почему так? ;) Тож жертвы пропаганды? ;)

19. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Ну, насправді трохи за 30 держав, а не 60. І, як завжди по резолюціях ООН, треба дивитися конкретний список держав, з нормальних там тільки Австрія та Бельгія.

20. ГРАНД

Будьте бдітєльни!:))
    А я не казав, що неможна. Я просто акцентував увагу на етичнному боці цього поздоровлення. Це все рівно щоб я Вас привітав з нагоди першого застосування доїльного апарату в агропромисловому комплексі. Ви ж певною мірою теж маєте відношення до молочної продукції (принаймні як споживач). В карщому випадку Ви би посміхнулись і сприйняли це як веселий жарт. А от працівники сільського господарства вже б не так сприймали це. але ж доїльні папарати теж були революцієй в галузі доїння коров.:)) Всьму є своє примінення, місце, доцільність і час. Ну думаю Ви зрозуміли про що я.
    ;)

Ну , а у нас теж восторженно приймал Елтона Джона наприклад. Девіда Копперфільда теж не погано приймал.:));) А про восьминога Пауля , то взагалі мовчу.:))

а де твій аватар? :)