Друже Гранде! Це всесвітній день космонавтики! Через 10 поколіннь забудуть про багато що і кого....Можливо будуть інші країни чи взагалі вже не буде країн...не знаю...але 12 квітня 1961 року будуть пам'ятати. Це я знаю точно. Це нова ера. Ми ще самі не усвідомлюємо в який час ми живемо. В часі одного покоління людство зробило такий крок вперед, що минулим поколінням це було просто фантастикою. А жити тільки сьогоднішнім днем це вибач не для мене. Я романтик і мрійник...
Квартирами (а те, что построили больше напоминают общежитие, а не личные апартаменты...), зубы лечили, как до нашей эры... Список можно продолжать... [OFFTOP]Я хорошо помню, как несколько ветеранов войны в 80-х посетили ГДР... Победители были в шоке... А одному знакомому. который воевал, удалось посетить ФРГ... Он не мог спокойно рассказывать о том, что увидел в этой проигравшей войну стране - плакал. Те, кто напал на великий и могучий СССР не только быстро восстановились, но и создали шикарные условия жизни для бывших солдат и их детей-внуков... [/OFFTOP] А кроме лозунгов? Было немало умных людей в то время, которые потешались над лозунгстами, хорошо осознавали, что не все так гладко в "Союзе нерушимом..." А самые главные лозунгисты старались попасть на "загнивающий" Запад. чтобы купить и одежде, и технику, и. по возможности, мебель... А космос... Проникся, говорит он, лучшим чувством, Открой, говорит, весь главный ваш секрет! Пожалуйста, говорю, советское искусство В наш век, говорю, сильнее всех ракет. Но все ж, говорю, мы делаем ракеты И перекрыли Енисей, А также в области балета Мы впереди, говорю, планеты всей, Мы впереди планеты всей! :rolleyes: (Ю.Визбор)
Мне глубоко плевать какой национальности или цвета кожи был первый ЧЕЛОВЕК в космосе. Я так же бы радовался будь то китаец, индус, или американец...Но конечно чертовски приятно что это произошло в стране где я родился и еще и в год моего рождения....:p
У нормальних країнах святкують ще й не таке. Дуже часто у випусках новин трапляються репортажі, як у цілком нормальних країнах люди святкують наприклад день помідорів, день гамбургерів або сардельок та їх якнайшвидшого поїдання, день повітряних зміїв, гумових шариків та їх запускання у повітря і так далі, і так далі. Іноді як подивишся такий сюжет, то здається якби не побачив власними очима - просто не повірив. І товпи людей абсолютно серйозно на святкуванні тих гумових шариків. Навіть не дітей, дорослих! %-) А щодо Дня космонавтики скажу так. Абсолютно незалежно від совковості цього питання. Як на мій необізнаний та виключно особистий у цьому питанні погляд космонавтика взагалі - це щось надзвичайно складне, якесь неймовірне застосування людського розуму як такового. Людської думки у її сміливому науково-інженерно-математичному прояві. Так мені здається. А хіба високий політ думки не має права на святкування? Чому?
Ага, и теперь за Трептовім Парком присматривате Бундесвер, сожержит в чистоте и порядке, реставрировал комплекс Воину -победителю, когда Россия чихать на него захотела
У некоторых просто фобия признать в чем-то свое поражение, фобия от поражений. А поражения полены, они всегда ведут к новому началу.... Как я говорила. уцелевшие троянцы по легенде, основали Рим Это в качестве Метафоры Но она мне пришла в голову после первого визита в Берлин и Германию
Какая клиническая русофобия. Русский первым в космос полетел, и то плохо. Вот уж действительно, не будет русофобии - не будет и Украины.
Підляти маслячка?:o Тому, що на заході людині щодня весело, а в Росії тільки на визначені владою дні... Гранде, а якщо назвати цей день Днем Великого Досягнення Нашого Видатного Земляка Корольова Вам полегчає? Чи Ви скажете, що досягнення того не варте, бо Корольов запустив всього одного москаля, та і той повернувся?) Чи не зробити Вам, часом, привал в вашому вічному поході?
Да не русский а советский!!! Гражданин СССР. Перестаньте все приписывать России. Ее история исчисляется как и история Украины с 1991 года...А до этого были другие государства....
Не плутайте Боже з праведним. Як що той чи інший фестиваль з елементами шутовства і називають святом, то аж ніяк не всенародним чи загальнонаціональним і ні в якому разі міжнародним. Люди так забавляються. Розумієте? Фестивалі наприклад бардовської пісні теж називають святом авторської пісні. І саме в цьому ключі вони і висвітлюються в новинах в нормальних країнах. але не в москвинських, які від власного гонору все це подають як "дивіться на цих попуасів і на їх свята середньовічні, а от у нас вищих істот свята космонавтики" але при цьому замовчують що ті середньовічні європейці та американці за рівнем розвитку науки, техніки, інтеллекту та економічного розвитку настільки вищі, що москвинам і мріяти вже не можна. Ви як природній совокпросто не бачите і не хочете бачити різниці і очевидностей. Ви не хочете усвідомити що то в європі таким чином чтуть вікові традції, а в московщині таких традцій ніколи не було, а як що і були , то забули про них на генному рівні, вони пішли разом з тими людьми яких винищено совєтами. а може то були традиції, якими не варто пишатись в сучасних умовах, бо цілком походили на вшанування Сатани. У нас теж в Україні є такі свята. Називаються "Обжинки"( Спойлер Обжинки — Вікіпедія Обжинки — стародавній український народний звичай. Найбагатші щодо збереження традиційної обрядовості. Вони розпочиналися оспівуванням останнього зжатого ... uk.wikipedia.org/wiki/Обжинки - То як що і свята, то цілком природні, а не видумані. То шана природі і Богові за збіжжя та продовження життя. Відчуйте різницю. Тому що це еволюційний процес, а не дань традицій вікових. Тому що мавпа рано чи пізно все рівно злізла б з дерева, бо так їй призначила природа і Всевишній. Тому що це не заслуга мавпи як такої.
Ваня, вообще-то первый полет был осуществлен благодаря украинцу... В системе координат Земля - Космос Гагарин - это экстремал-пассажир и не более того. как Белка и Стрелка... И таких смельчаков, как Гагарин было немало. Он не полетел бы,заменить его очень просто было... А вот Королев, как и Эйнштейн - тут с заменой непросто... Замучили бы Королева в тюряге - и не было бы такого праздника в 1961 году...
Ну знаєте, це вже просто смішно. З таким принципом нічого не варте святкування. А навіщо тоді святкувати день лікаря? Хіба медицина це досягнення людства? Так, дрібничка, призначила природа і Всевишній. А день вчителя навіщо? Хіба освіта це досягнення? Ще більша дрібничка. Виходить так за вашою логікою. Тільки не зрозуміло, чому обжинки тоді свято. Такий самий еволюційний процес, як і все інше. :rolleyes:
Ось кого забули. Алекса́ндр Игна́тьевич Шарге́й (псевдоним — Ю́рий Васи́льевич Кондратю́к) (9 июня по старому стилю 1897 года, Полтава, Полтавская губерния. Юрий Васильевич Кондратюк Александр Игнатьевич Шаргей
Друже Гранде. 12 квітня 1961 року здійснено ПЕРШИЙ ПОЛІТ ЛЮДИНИ В КОСМОС! Це як перший крок дитини...потім будуть рекорди в бігу...стрибках...Але пам'ятається перший крок...