Демони - наскільки вони реальні?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем ABDURAKHMAN, 13 січ 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. 3BiP

3BiP Well-Known Member

Думаю перш ніж виясняти чи існують демони , тре розібратися з питанням що таке демон , хочаб у вашому розуміні.

• Подобається Подобається x 3
  2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

В моєму розумінні демон - це вища духовна істота, яка живе млрд. років і не має матеріального тіла. Вони живуть поза часом і простором, жодна матерія не буде для них перешкодою. Знищити демонів може лише Один Бог. Демони це бунтівні ангели, які поставили під сумнів владу Бога.
    Демони вводять ввесь світ в оману і керують ним. Мета їх звести чим побільше людей. Демони керують світом.
    Вони здатні чинити великий вплив на думки і повадки людей.
    Вони є Злом...

• Подобається Подобається x 1
  3. user

user Member

Рога и копыта. Кто такие бесы, и нужно ли их бояться

Автор: Александр Ткаченко
    Журнал «Фома» № 2 (58) февраль 2008
    http://azbyka.ru/dictionary/15/roga_i_kopita.shtml

Останнє редагування модератором: 14 лют 2010
  4. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

1) існують
    2) якщо вони демони, то чинять тільки демонічний вплив, тобто поганий.
    3) думаю, що коли кількість зла в нас перевалює якийсь рівень, то тоді демони тут як тут, а коли людина бореться, вдосконалюється, то може розраховувати на ласку Божу і Його милість (хоча деякі люди стверджують, що треба просто віддатися на ласку Бога і не підходити до духовного життя із нашим принципом "я - тобі, ти -мені").
    4) як вони можуть не існувати (персонально для вас), якщо ви у подальших своїх дописах пишете, що вони не мають тіла (отже, існують!)
    Наскільки я розумію, демони і справді не мають матеріального тіла, саме тому в матеріальному світі змушені діяти через людей. Якщо зв"язок з Богом будується виключно на ЛЮБОВІ, то зв"язок із демонами на КОРИСТІ (ти - мені, я - тобі). Людина робить те, що треба демонам, а вони дають людині певну "допомогу".
    Чув також, що досить часто ці "створіння" передаються від людини до людини. Знаю одного чоловіка, який нібито взяв собі демонів. Можна сказати, що він живе досить забезпеченим життям, має кілька фірм за кордоном, але особисте... жінка померла від раку, коханка також, із синами колотнеча, судиться за майно... І найголовніше: такі люди не розуміють, що їхнє життя уже зараз є пеклом.

• Подобається Подобається x 2
  5. ABDURAKHMAN

Вони існують.

6. Trooper

Trooper Well-Known Member

Вам уж на википедию лень заглянуть?
    Де́мон (др.-греч. δαίμων, «божество») — в мифологии собирательное название сверхъестественных существ, полубогов или духов, занимающих промежуточное состояние между людьми и богами. В ранних источниках различие между терминами «демон» и «бог» прослеживается не всегда, так же как не прослеживается связь демонов исключительно с силами зла или добра. Демоны могли иметь любую природу, в том числе и смешанную, то есть могли в равной степени творить как зло, так и добро. В христианской традиции, как и в иудаизме, произошла дальнейшая эволюция термина, после которой демонами стали именоваться все сверхъестественные существа и боги, принадлежащие языческой традиции и противящиеся единому Богу. К этой же категории были отнесены все зловредные духи. Духи, не отпавшие от Бога, называются ангелами. Отсюда же происходит христианское представление о демонах, как о падших ангелах, утративших благосклонность Господа.

Будете переходить на личное, буду пресекать, ясно? Вас мои дела не касаются. А насчет "муров", так их каменщики строят, дружище, ага. И говорят, что они же и ваше общество башни придумали.
    http://www.youtube.com/watch?v=IPCbtF6YYWc

И где у нас демоны?

Останнє редагування модератором: 14 лют 2010
    • Подобається Подобається x 4
  7. Levko

Levko Well-Known Member

http://www.youtube.com/watch?v=1DT_ArhcpD4
    цікаво, що чоловік не говорив англійською, але демон всередині нього відповідав проповіднику на англійській мові...

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

А я нині,виходячи з єдного під'їзду,глянув у вікно. І вздрів авто,ну,копія того авта,на якому їздит їден знайомий демон. Я злапав якусь тєжку патиляґу,що дуже доречно валялась на сходах і вилетів надвір,готовий вбити демона. Або,хоч би настрашити. Або,хоч показати,жи я його не боюсь. О... Але,виявилось,що то не демон,і не його авто,а,лиш схоже. Цікаво,що демон,навіть не знає,жи він є демон. А для своїх рідних,він зовсім не демон,а зовсім,як би навпаки. І для нього демоном є я. Так сі стало... Карочє,як розберетесь,що я написав,то молодці. А нє,то шо я зроблю...я й сам до кінця не доганяю...:scratch_one-s_head:

9. Ravin

Ravin Well-Known Member

Демоны в иудаизме

• Азазель
    • Асмодей
    • Астарот
    • Бегемот (мифология)
    • Ваалберит
    • Вельзевул
    • Лилим
    • Лилит
    • Мастема

Демоны в христианстве

• Аамон
    • Абаддон
    • Абигор
    • Агарес
    • Ангел Смерти
    • Асмодей
    • Астарот
    • Баал
    • Бегемот (мифология)
    • Белет
    • Бельфегор
    • Бес (христианство)
    • Велиал
    • Вельзевул
    • Грессиль
    • Заган (демон)
    • Мефистофель
    • Оробас
    • Падшие ангелы
    • Сатана
    • Фокалор
    Ссылка
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Категория:Демонология

10. plastic

plastic Well-Known Member

Тільки тимчасово.

---------- Додано в 23:20 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

Мені здається що це було лише шоу. Якось проповідник вів себе странно.

11. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Можна питання: цікаво, чим займалися демони у тріасовому періоді?.. і як вижили - бо то ж нудьги померти можна було - нІкого спокушати, нІ з ким угоди укладати, поговорити з черева динозавра нецікаво...
    Якщо демони противляться Божій волі, то як вони це робили до появи людини? Просто цікаво.

12. majolika

majolika Well-Known Member

може і не противились:) вони ж не завжди були поганими
    а може вони динозаврів злісно критикували - ненравіца, якесь нєкрасіве :)))

13. nikolas

nikolas Well-Known Member

Реально існують,як демони так і янголи.

14. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

А хто вам сказав, що існувати можна тільки в тілі? Ісус - той, якого ви вважаєте пророком Царства Божого, казав, що є існування і БЕЗ ТІЛА. То він обманював? Але якщо він обманював - то ніякий він не пророк, правда?

• Подобається Подобається x 4
  15. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

http://www.youtube.com/watch?v=RhTGXHbpFS4

http://www.youtube.com/watch?v=VkievRuCGs8
    ---

Десь бачив цікавіше відео ... там пані ... старшого віку, досить огрядна ... вже під кінець процедури хвилини зо 2 простояла в позі "мостика" , при тім до землі доторкалася тільки головою і пальцями ніг. А сам "міст" був просто ідеальний.

Доречі, під Львовом ,як не помиляюся, теж проводять таку процедуру.

16. ABDURAKHMAN

17. Nadan

Nadan Well-Known Member

Це ви про себе фільм привели? Ая-яй, не можна тут займатись саморекламою. :)

18. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Та думаю в них і на мєждусобойчіках без нас могло бути досить весело :)
    А якшо серйозно - певно ми не єдині розумні істоти в світі. Думаю шо в інших галактиках їм теж є ким поманіпулювати.

Ну про "знищити" не знаю, але не тре робитися таким вже безпорадним. Ми є творінням Божим і коли він нас творив то певне не абияк і дав нам і механізми захисту і механізми боротьби. Може ми просто забули як ними користуватися в своїй зневірі?
    Може матерія проти них і безсила, але ж людина то не тільки матерія :).
    І взагалі - взаємодія в світі зазвичай двостороння. Якшо демони можуть впливати на матерію то і матерія на них теж повинна якось впливати. Особисто я абсолютно впевнений в властивостях свяченої води.

"Я тобі - ти мені" то поганий підхід до любих стосунків.
    А то вже якесь лінтяйство. Якшо нас зробили чи то з глини чи то з мавп вивели на вищий рівень то ж певно і причина на то якась була. Може то не ліпший вихід віддатися на ласку Бога і най буде як буде. Мо треба попробувати змінити той світ на краще. Буде получатися - рухатися далі. От так крок за кроком і до демонів можна добратися :). Ті ж священники шо їх з людей виганяють певне не якісь інопланетяни з вищими можливостями. Такі ж люди тільки не ліниві і не запропастили себе як більшість і не побоялися боротися зі злом, а зробили з себе хороший інструмент для боротьби.

19. консультант

консультант Дуже важлива персона

20. Romko

Romko Дуже важлива персона

Боксерів - купа,а не всі Тайсони,Льюїси,Клички...
    Співаків валом,а Крушельницька,Козловський(Іван),Павароті - єдині...
    Здатність до римування має кожен,але ж не кожен - Котляревський,Шевченко,Франко,Ліна Костенко
    те ж художники,композитори,вчені...
    Логіка - зрозуміла?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)