нет, Тугрик....вы ошибаетесь...Никуда я не приплыл. Просто проявил волю. Ту саму о которой писал чуть выше.
А зря. потому что если "каждый", значит и те, кто, возможно, совершал преступления. или вы отрицаете саму возможность преступлений со стороны солдат УПА? Это было бы неразумно. В любой, даже самой дисциплинированной армии бывают случаи мародерства, необоснованной жестокости, насилия. ТАк вот, следуя вашей логике, даже эти преступники - заслуживают уважения, так как они боролись за Украину. Вот и получается, что цель - борьба за Украину - оправдывает средства - привлечение к ней преступников... Пример чисто гипотетический, заметьте. Так как вы относитесь к Скоропадскому?
при чем тут воля? воля записывать всех, кто с вами несогласен в "платные агитаторы"? что-то вы странно рассуждаете сегодня. но оставим это и сделаем вид, что все в порядке. Вот скажите мне, bayard, почему вы считаете свой взгляд - верным, волевым, так сказать, а мой - совковым и безвольным? откуда такая убежденность в собственной непогрешимости?
Если Вы так любите статистику, дайте мне полный список бойцов УПА, кто что совершил, доказательства, необходимые в цивилизованном суде, а не "тройкам" и я попробую отсортировать по совести. Сами в это время пересортируйте бойцов КА, НКВД и партизан. Или там все[STRIKE] белые[/STRIKE].тьфу ты , [STRIKE]красные[/STRIKE]ещё раз тьфу[OFFTOP](еще подумаете от крови)[/OFFTOP]короче пушистые. А ведь это все герои, без исключения! И я считаю, что герои, но не все. Не люблю отвлекаться. Сначала укажите причину его обсуждения в этой теме.
а ЗАЧЕМ мне ставить себя на их место, поясните мне? Заметьте, я не принимаю ваш тезис, не обсуждаю его пока вообще...
нет. это ВЫ мне дайте. ВЫ же предлагаете считать их героями и продвигаете тезисы об их мужественной борьбе... зачем? мы обсуждаем НКВД и КА, или все-таки УПА? И почему с КА, собственно, сравниваем? Почему не с морской пехотой США или, скажем, французским сопротивлением? да я знаю, что не все. Еще как. ну, вы написали, что все кто боролся за независимость - герои. Я вот и пытаюсь понять, насколько все... Всего лищь анализирую вашу позицию. Так как? Герой?
Вірно...а я вам тут "дровишек" підкину в вогонь. Катрен для Блудного Сина * * * В Мій Рідний Край Прийшов колись Ти,як незваний, Щоб "облегчить комусь(?)" людське життя. А облегчив Ти нам лише кишені... От-так-то побудоване буття. Ти з Дому свого втік ,та й не вертаєш, Як на рембрантовій картині "Блудний син". А лиш мозги полощеш в нашім Краї, Що виxід в України лиш один(?!) З Твоїми дУмками і спрАвами згодитись? І покоряти непокірний Світ?? І в Темряві разом з Тобою все блудити ???... По-правді,Ти паскудний є сусід! Сам в себе Ти не збудував Нічого, Та й тут допомагаєш розвалить, Те,що і так круxе,xоча й на фундаменті... Запамятай - Тобі це Не Зробить! ( Юрко НоТоЦо ).
Василь Стус Я йшов за труною товариша й думав : щастить - таки людям, задер ноги, і ніякого тобі клопоту, востаннє блиснув голими стегнами покійника, а світ хай собі ходить хоч на голові. Та коли ми прийшли на цвинтар, побачили стільки машин, фургонів, катафалків - не те підступитися голови встромити немає де. Стояла величезна черга за ямами. Кожен намагався захопити шмат землі ( на руки давали 1, 5 х 2 метри ). Наша черга була вісімсот шістдесят третя. Де його було дочекатися коли полізло стільки горлохватів той інвалід першоі групи в того право в тіеі немовля на руках а той просто так - залляв з самого ранку сліпи і суне куди втрапить байдуже за капустою чи по смерть Мали вже повертатися додому ні з чим Думаю собі : приідемо назад я й кину покійникові як з кілочка, буде тобі вилежуватись, уставай-но потерпи днів зо три зо чотири поки той плав спливе однак спішити - якого чорта Аж тут підступається до нас баба з двома кошиками ( на цвинтарі випродує городину ) вам ями треба питає можу відступити свою карбованців за сто п"ятдесят Воно можна знайти й дешевше але ж то тільки звання що яма а в мене просто тобі перина - і полежати і виспатись там самому чи й з молодицею ( у баби весь металевий рот, що називається озброена до зубів ) Я відразу збагнув що це перекупка - скуповує й перепродує ці ями але не торгуючись вийняв з кишені гроші й віддав - на, щоб ти землі сирої наїлась. 1 2 3 4
Это для Вуйки, что бы сделать приятное. Я вижу, его на патриотическую поэзию потянуло. Вот я ему сбросила стихотворение кумира нонешней власти Василя Стуса. Пусть насладится большой поэзией. А Вам понравилось? У меня есть ещё шедевры от Стуса, могу поделиться.
Не стоит - у меня тоже есть. А что - Стус только нынешней власти кумир? В 1990 я изучала его творчество в педучилище...Правда - лирические произведения, очень красивые вещи есть... И я ни в коем случае не стала бы сравнивать идущие от души переживания с обещаниями сексуально не удовлетворять Москву.
Извините, это не я придумала. И не Стус. А как Вам это....? Я знав майже напевно, що він обікрав моїх друзів, зробив нещасною мою матір, а дружину призвів до сухот; і сповнений рішучості я подався до нього на розплату. — Де ти, мій кате? — гукнув я на весь знелюднілий зал, в якому кат проживає. На відповідь чотири реви, одбиті од стін, вдарилися об стелю і мертві впали до моїх ніг. — Де ти, мій кате? — гукав я удруге і втретє, чотири реви воскресали із мертвих, підводились догори і падали об землю. — Невже він здох? — вирішив я зраділо. Але повертаючись додому, побачив, що біля моїх дверей зупинилося дві ноги, дві руки й тулуб (голови не було). — Ти що тут робиш? — я застукав його зненацька, і з переляку дві руки, дві ноги й тулуб збіглися в тіло без голови. Вхопивши тіло без голови, я гукнув у порожню рурку шиї: скажи мені, де мій кат? — Не бий мене,— попросила рурка, йди до того будинка, де був. У першій кімнаті сидітимуть люди без голови, в другій — ще й без ніг, у третій — ще й без рук, у четвертій побачиш самі тулуби; а в п'ятій нічого не побачиш. Там є твій кат. Ти нічого не вгледиш, але повторюй і повторюй до безкінця все, що хочеш йому сказати. Тільки не вір очам своїм: він там, де його немає.
Luna, я почему-то думаю, что вы и из Есенина преимущественно приличные стихи читаете, Скорокоуста не жалуя...
Это произведение человека, перенесшего в жизни столько, что некоторые вещи читать страшно. [OFFTOP] Не любити тебе - не можна. Володіти тобою - жаль. І хвилина діяння кожна Випромінює нам печаль. Бути разом... в однім цілунку. Злить уста і серця свої. Тільки хвилі нема порятунку... Плачуть вночі лишень солов'ї... Ти в хвилину чуттєвої бурі Не віддайся мені, дивись, Бачиш вечора крила похмурі? То над нами вони зійшлись. Хай нам кажуть: любити можна Тільки раз. Того разу й жаль, І щаслива хвилина кожна Випромінює нам печаль. Не ховайся в зволоженім зорі, Бо розгойдані береги Поглинаючих трансмагорій Будуть завжди нам дорогі. Ні! Знайди і в чуттєвих бурях Не перейдену нами грань, Щоб не відати днів похмурих, Щоб не знати про гнів прощань. Не любити тебе - не можна,[/OFFTOP]
Bища кляса ___________ Що то значить "вища кляса"- Вуйко з горів й Хлоп з Донбаса, Хочуть в мирі жить! Щоб обxодилось без драки, Та без "гавкання собаки", І без бука і без лома, Й без військового "прийома". (Юрко НоТоЦо) )