Де зараз знаходиться Ісус Христос?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 8 лип 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Де зараз знаходиться Ісус Христос?

Значить, тіло все-таки не у фізичному сенсі.

Описана вище (хоч і не зовсім по темі) концепція язичників про те, що відбувається з душею після смерті, мені близька. Рай для всіх. Хто бачив видіння під час клінічної смерті, описує легкість і небажання повертатись у тіло. Але не виключено, що після раю відбувається реінкарнація. А пекло - тупувата страшилка.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

не влаштовуйте собі ілюзій. Ця фраза для самозаспокоєння добра, а не для спасіння.

3. Полковник

Полковник миється в бані

Вот мне не понятно.
    Физическое и духовное тело.
    У физического тела есть масса пороков - болезней.
    От простуды до СПИДА и т.д.
    Вот, это тело прекращает свою физическую жизнь и начинает духовную.
    А "болячки" куда деваются?
    П.С. Прошу мой пост оценивать исключительно познавательлным.

4. Forest

Forest Moderator

1. Клінічна смерть це тільки поріг до потойбіччя, потім може бути суд, чистилище, покута (зрештою, рай чи пекло) ітд. Це подальші процеси, які, вочевидь, наступають потім.
    2. Тіло у фізичному сенсі це трішки неточно - крім фізичного і нефізичного стану можуть бути і інші - ми, люди, не створені для того, щоби бачити або оцінювати ці процеси. Це просто трансцидентна норма, з якою ми можемо погоджуватися або ні. Нам дано волю вибору. Як нею користається кожен - його справа.

Болячки - це виключно фізичне поняття. Бактерії або віруси. Звичайно, що вони, як організми чи простіші форми, залишаються з фізичним тілом. Як паразити чи сателіти. Ми ж теж часом когось їмо, але це не означає, що повинні вмирати з коровами, свинями, яблуньками чи пшеницею.

5. Полковник

Полковник миється в бані

Значит ли это, что здоровое физическое тело, погибшее, например, в автокатастрофе, становится духовным равнозначно (нет, не правильное слово, но не могу подобрать более верного) с умершим после десятилетних мук от неизлечимой болезни?

6. Forest

Forest Moderator

Так, на ці тіла чекає однакова доля - фізичні процеси. А от на душі, мабуть різна...

7. Полковник

Полковник миється в бані

Почему?
    Что в данном случае есть "мабуть"?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

тіло фізичне і на нього дія фізична - віруси, хвороби, т.д.
    Духовне - інше, просто не виключено, що існують духовні хвороби. НЕЗНАЮ.

9. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ви думаєте, що в мене ілюзія, а я думаю, що у Вас ілюзія.

Від чого спасіння? Знаю, від пекла. Але якщо в нього не вірити, то й не виникає наміру від нього спасатись.

А самозаспокоєння - це теж спасіння; від нервовості.

10. Forpost

Forpost Стоїк

а демони? "Не бійтесь тих хто вб"є вас ,а бійтесь духів злоби піднебесної ,які хочуть погубити вашу душу"

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не я так думаю, то так воно є.

12. Forest

Forest Moderator

Тому що фізичні організми після припинення функціонування підлягають однаковим фізичним явищам, тобто з часом зникають, даючи місце іншим. Щодо духовних - "мабуть" вжив тому що там не бачив. Але, думаю, з часом ми всі колись побачимо правила, яким підпорядковується все духовне. Не варто поспішати :)

2 D.M.: А чому ви не розглянете версії про існування не тільки матеріального і нематеріального? Чому не розглянете ідеї про інші виміри, де матеріальне тіло може співіснувати з нематеріальним світом, але цей вимір просто нам невидимий, як і нематеріальний?

13. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

цілком можливо.
    Мені просто не зрозуміла сама доцільність існування пекла. Якщо фізичного тіла немає, то що тоді "варити в смоляному казані"? Душу? Але ж вона нематеріальна...
    Тут є ще один момент: неточна відповідність поняття рай в християнстві і язичестві. В християнстві рай - це шикарний курорт де відпочивають душі праведників, в язичестві це просто інший світ, де живуть душі померлих. Відповідно існування пекла позбавлене змісту, бо в тому світі рай і пекло поєднані так само як і в цьому матеріальному світі (адже на Землі також є райські куточки, а є і пекельні місця).

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

По-вашому, пий, гуляй, вбивай - роби що хош, все одно в рай? За все тре платити, прошу пана.

Додано через 1 хвилину

Як в Канигіна.... Чисто його теорія в останній книжці.

15. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це одне й те саме: Ви пишете, що воно так є; це те саме, що сказати, що Ви так думаєте (якщо, звісно, Ваші слова віддзеркалюють Ваші думки).

На цій гілці я не розглядаю, а запитую. Думка про інші виміри тут уже була.

Платять у земному житті за зроблене в земному житті. Я не вірю, що відповідність поведінки чиїйсь (напр., християнській) моралі напряму визначає долю душі після смерті. Думаю, що потойбічний світ настільки відрізняється від земного, що зроблене на Землі вже стає по барабану після потрапляння туди.

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мені деколи здається,що пекло саме тут,у нашій реальності.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як би не так... Один все життя хворіє, нічого не зробивши, а інший краде, обманює і докінця життя не страждає. Прикладів? Скільки завгодно.

18. Forpost

Forpost Стоїк

Люцифер своїх знає і не рухає,навіть захищає,але мені завжди було цікаво ,чи вони знають що є дітьми Диявола,як Ви рахуєте пане Мих

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є такі і такі. Є такі, які свідомо служать, є які думають, що не служать, а є такі, які в це невірять, але служать підсвідомо.

20. D.M.

D.M. Well-Known Member

Пощастити може і незаслужено. Я не абсолютизую карму в жодному розумінні.

Додано через 2 хвилини
    Втім, звідки інші можуть здогадатися, що він не страждає? Красти та обманювати - тяжка й невдячна праця, користь від неї в кінцевому підсумку малоймовірна.

а де твій аватар? :)