Де зараз знаходиться Ісус Христос?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 8 лип 2007.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Відповідь: Де зараз знаходиться Ісус Христос?

Чи правильно я зрозумів? Дехто з дописувачів вважає, що це місцезнаходження просто невідоме, а дехто вважає, що Ісус Христос настільки особливий, що Його тіло може і не займати певного місця у просторі.

А як розуміти твердження, що після Воскресіння Ісус "вознісся"? Куди саме вознісся і в якому розумінні?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не вистарчає знань, пане ДМ.

3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

як атеїст атеїсту відповім вам питанням на питання - як ви думаєте, всесвіт тривимірний? чи може існують інші виміри?
    Для прикладу - як абстрактно-гіпотетичній істоті з двовимірного простору можливо осягнути/побачити/відчути нас, істот тривимірного простору? тобто - якщо ми в якийсь момент зробимо свою проекцію (наприклад, тінь) у двовимірний простір - то ми станемо "матеріальним" об'єктом для такої істоти.....
    --
    А чи читали ви наукову фантастику на тему "паралельних світів" ? ;)

• Подобається Подобається x 2
  4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Саме тому я і прошу, щоб мені відповіли.

Мені сподобалася гіпотеза про те, що Ісус разом з тілом знаходиться за межами нашого тривимірного простору. Цю ідею можна застосувати також до місцезнаходження Бога, раю, пекла тощо, якщо не хочеться вдаватися до тверджень, що духовний світ не піддається фізичному описанню.

Здається, не читав, але чув про таке. Ну, це по суті теж можна трактувати як вихід у 4-й вимір.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так нам не вистарчає знань.

6. D.M.

D.M. Well-Known Member

Тоді цікавими будуть гіпотези. Ну, кілька штук я вже почув. На цій гілці краще відповідають на поставлені питання, ніж на деяких інших...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус є з тілом, але одночасно Він може з"являтися будь-де і в будь-якому місці, як Дух. Коли є на то Божа воля, людина може бачити Ісуса.
    У католицькій церкві був о. Піо, монах, він був стигматиком. Отже міг тілом залишатися в монастирі, а духом бути зовсім в іншому місці (видимо). Такі от чудеса.

8. D.M.

D.M. Well-Known Member

Це не те саме, що Бог - Дух Святий? Здається, одна з відмінностей між католиками та православними: різна відповідь на питання "Чи може Дух Святий іти від Бога - Сина?" Може, зумієте пояснити, в чому взагалі зміст цього питаннячка. :8:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, ДМ. Зовсім не так, як Ви думаєте.
    Православне і католицьке віросповідування одинакове практично у всьому, а тим більше у такому важливому питанні, яке Ви піднімаєте.

Хто є Бог?

Бог є єдиним. Проте Він проявив себе у трьох особах, тому кажуть, що триєдиний. Отець, Син і Дух Святий. То все є одне ціле. І скільки є Бог - інакше не було.
    Отець - від Нього все походить. Але, щоб щось створити Він говорить Слово, а Слово - то є Син, Духом Він все робить. Дух - це дія.
    Коли відкрити Біблію на самому початку, де є створення світу, то ви прочитає такі слова приблизно:
    Бог сказав: хай буде день та ніч і сталося.

Отець - це Бог, який сказав (а Слово - то є Син(Бог)), сталося(дія Святого Духа). Такий ось механізм. Бог нічого не робив без Слова і Духа.

10. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Сьогодні на вечері з друзями перепитала всіх, де на їхню думку перебуває зараз Ісус і чи є Він людиною чи духом, чи одночасно одним і другим.
    Ми зійшлися всі на тому, що теоретично чи науково питання сутності Бога пояснити неможливо. Напевне, тому, і Ісуса розуміли краще більше 2000 років тому назад прості риболови, ремісники і митники. Старійшини ж (Никодим напр.), вчені та досвідчені, або не сприймали, або заперечували Його звістку цілковито.
    Якщо Бог закрив певні речі від нас, то, мабуть, це ж для нашого блага, для укріплення у вірі і довірі Господу.

Одна відповідь мого друга мені надзвичайно сподобалась...
    "Де зараз Ісус Христос?" - "Він - у наших серцях!"

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус є всюди.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

А ще спитайтесь,скільки ангелів поміщається на вістрі однієї гілки:cowboy:

13. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

А якщо вам дадуть відповідь на це питання (скоріше одне із мільйона припущень), ваша віра від цього стане більшою? Його напевне спочатку треба найти в собі, а коли знайдеш, то бажання проводити паралелі між Христом і фізикою відпадуть.:)

• Подобається Подобається x 3
  14. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

всесвіт складається з частинок (молекул, атомів, електронів ...), тобто з матеріального погляду, все навколишнє є суцільною масою...
    то яка різниця де в цій матерії знаходиться Ісус Христос...
    чи обов’язково потрібне місце?..

15. Demyan

Demyan Well-Known Member

А хто сказав що Ісус зараз переубває в тілі? Він вознісся, але тіло може просто "переховується" десь на Землі. З другим приходом Христа - Він буде мати своє безгрішне тіло. Наші ж тіла згниють в землі - бо вони грішні і отримаємо все нове, окрім Духа, який залишиться з віруючим вічно.
    Отже Ісус не перебуває зараз в тілі, адже до Його народження на землі він не мав тіла.

16. D.M.

D.M. Well-Known Member

Ні, просто цікаво.

О, це вже якась нова думка.

17. Мирося

Мирося Well-Known Member

Я не пам"ятаю, у Біблії сказано, що після воскресіння Христос мав те самісіньке фізичне тіло? А може, воно було якоїсь іншої вже природи?

Додано через 7 хвилин
    Я вірю, що, в принципі, це можливо!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

"О Господь мій, о Бог мій!" Як будете знати хто сказав ці слова, то й "нових" думок не буде виникати, типу тіло "переховується".

19. Мирося

Мирося Well-Known Member

І хто ж сказав ці слова?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тома.

Він казав: не повірю, поки не побачу. А коли Ісус з"явився апостолам, то запропонував доторкнутися до ран, що на тілі. І коли Тома доторкнувся, то сказав цю фразу. Самі розумієте, якщо були рани, до яких торкаються, то це вже тіло.

а де твій аватар? :)