Де починається нематерія?

Тема у розділі 'Наука і технології', створена користувачем Мирося, 10 сер 2009.

1. nazgul

nazgul Перевірений

ні, нанотехнології доводять що і частинки менші за атом теж матерія) а нематерія -- це наше підсвідоме!

2. Василь

Василь Well-Known Member

Першоцеглинки матерії

Ви помиляєтесь. Першоцеглинки матерії вже знайдені. Ними є кварки та лептони. Протони та нейтрони складаються з кварків, а атоми з протонів, нейтронів та електронів, які є лептонами.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

А з чого складаються кварки і лептони?:scratch_one-s_head:

4. Василь

Василь Well-Known Member

Ні з чого, вони є простими елементарними частинками.

5. Romko

Донедавна таким вважався атом...:sorry:

6. Василь

Василь Well-Known Member

Одне - вважатись, а зовсім інше - бути!

7. Romko

Ви є істина в останній інстанції?
    То скиньте в приват свої ФІО...
    Буду при нагоді хвалитися,що знайомий з особою,що відкрила "першоцеглину матерії"

8. Василь

Василь Well-Known Member

Це не я відкрив, а фізики. Про це вже пишуть в підручниках.

9. Romko

Так років 50 тому в підручниках писали що основою і "цеглиною" всього є атом...
    А в середньовіччі в підручниках писали,що Земля стоїть на трьох китах...

• Подобається Подобається x 1
  10. Василь

Василь Well-Known Member

Трішечки не так.

Тенденція змінилась. Раніше відкриття нових цеглин були викликані тим, що відкривались елементарні частинки, з яких складається атом, тобто електрони, протони, нейтрони. А зараз відкриваються лише нові елементарні частинки, які складаються з кварків. Іншим типом є лептони. Але немає нових елементарних частинок, які складалися б з чогось іншого. І це при всіх доступних нам енергіях! Звичайно, певним не можна бути, бо є енергії, які нам поки що не доступні...

11. Romko

О шо ходить...:dntknw:
    Я знаю тільки те, що нічого не знаю, ... але інші не знають і цього. ( Сократ )

• Подобається Подобається x 1
  12. Василь

Василь Well-Known Member

Я б не сказав, що я нічого не знаю. Я знаю, що кварки утворюють протони та нейтрони та інші елементарні частинки.

13. Romko

А з чого складаються кварки?;)

14. Василь

Василь Well-Known Member

Кварки є простими частинками, які не виявляють ніякої структури. Вони ні з чого не складаються.

15. Romko

На даний момент...
    Але
    :dntknw:

16. Василь

Василь Well-Known Member

Асимптотична свобода кварків

Про кварки великих енергій відомо, що вони є асимптотично вільними. Тому я не думаю, що вони можуть виявити якусь структуру при високих енергіях, бо немає звідки.

17. Neptyn

Neptyn Active Member

18. Василь

Василь Well-Known Member

Нематерія - просто вигадка.

19. vov66

vov66 Well-Known Member

В МИФИ состоялась встреча Патриарха Московского и всея Руси Кирилла с преподавателями и студентами. Патриарх заявил, что энергию, темную энергию, материю и антиматерию - все это создал Бог.

На вопрос о том, не мог ли Дъявол участвовать в создании темной энергии, черных дыр и прочей "космической" чертовщины, Патриарх Кирилл ответил, что Дьявол не может созидать, он только разрушает, поэтому и "черные дыры" - творения Господа.
    Джерело

Як все просто: вчені ще не знайшли темну матерію, а в релігії завжди один постулат ("все это создал Бог").

20. DIO

DIO SAINT SINNER

"Де починається нематерія?"
    Там, де кiнчаэться матерiя :)

а де твій аватар? :)