Для Afterstep: - дякую за відгук. Лінукс мене зацікавив. Але, поки вагаюсь. Стосовно Gimp/Photoshop, зараз є цілком пристойна версія Paint. Я був приємно здивований нею. Складно окреслити перелік програм, якими я користуюсь: починаючи від графічних та медіа-програм і завершуючи PHP-редакторами... Для Nastinka: - домовились. Чекатиму. Для syavych: - до речі з Power Point я доволі часто працюю. Особливо останнім часом... Поки що, зважаючи на всі "за" і "проти", змушений дружити з Білом Гейтсом... Для Ярика: - свого часу перепробував цілу низку антивірусів: починаючи він UNA і завершуючи Пандою. Остання, до речі, залишила найгірші враження. Завдяки їй "полетіли" всі ".exe"-файли... Уявляєте? Та фіг з тими іграми, але були втрачені і "запаси" софту, копії яких я, на той момент, зробити не встиг... Потім змушений був шукати все заново. Стосовно Avira: ще не тестував. Найкращі враження у мене залишились від BitDefender. Хороший антивірус з комплексним захистом. Румуни навіть придумали захист від нас, слов'ян. Так що різні "хитрощі" з креками та кейгенами, вже як майже рік, не проходять: при спробі оновлення відбувається перевірка ліцензії. Якщо результат негативний, програма припиняє свою роботу до введення коду нової ліцензії (справжньої). Такі справи. Зараз я користуюсь Zillya! Антивірусом. Наш вітчизняний продукт. Звісно, він, поки, "сирий", але, вважаю, доволі перспективний.
Знову ж повертаючись до теми вікна-пінгвіни і "специфічних програм": з відео-конференціями в лінуксах бачу також тєжко. Для прикладу, одна з основних служб в цьому сегменті - cisco webex - погано підтримується лінуксами, особливо що стосується передачі відео (див. https://meetingcenter1.webex.com/docs/T25L/mc0705l/en_US/support/ReleaseNotes_IntegratedVideo.htm)
Я, зваживши всі "за" і "проти", поки, вирішив залишитись з Windows. Просто, що я робитиму, якщо якась програма (про яку я зараз можу не пам'ятати) мені знадобиться, але не працюватиме коректно на іншій операційній системі. Ідеальний варіант - мати 2 комп'ютери: один для роботи, інший - для задоволення. Щоб, в разі чого, не змінювати поспіхом одну операційну систему на іншу...
Можу підказати, але хіба в "приват", бо рекламою на форумі займатися не можна. Ми собі дещо придбали на фірму і користуємося вже біля 5 років. Задоволені.