Відповідь: Голодомор Ой, Борисе... Якась екзальтована студенточка - максимум Покришкіна, а не Наришкіна - і ти їй, прям, душу всю відкриваєш... Дискутуєш про щось... Широка в тебе душа! :D :D :D
Відповідь: Дарья Іване, завваж: княжна боїться зі мною діалог вести Бачить, що я "рублю" в російських династіях: Ось династія на прізвище Перший: Петро, Олександр, Миколай. Ось династія на прізвище Другий: Олександр, Миколай До речі, Наришкіни - караїми. "Нариш" - гранат. Бачив пляшки з азербайджанським соком "Нар ширеси" ?
Відповідь: Дарья Ще було трішки Третіх... :D :D :D А діалог вести треба ж уміти - це ж не повчати всіх підряд голослівно... У 18 ст. Наришкіни були замовили собі красиву генеалогічну байку про своє нібито походження з Чехії від якогось там давнього племені норісків, аби якось затулити тюркське звучання прізвища... :D :D :D Ще тоді над ними сміялися з цього приводу... А родоначальник їх - Мордка Курбат, кримський татарин, який 1465 року переїхав на службу до Великого князя Івана Третього (зі згаданої вище династії Третіх :D ) - того самого, до речі,що й зняв остаточно татарське іго з Московії. Був той Мордка окольничим, а звали його при дворі чомусь Наришко (мо, саме гранатами підторговував котрабандними... :D ). Нащадки його - вже Наришкіни - відомий історичний рід середньої руки бояр, а згодом дворян. До речі, якщо у тогоМордка був онук Ісак, то цілком вірогідно, що вони караїми. Точно не знаю, але логічно. А сік гранатовий ніколи не любив - мені як мильна вода, наче... :p
Відповідь: Дарья Перенесено з гілки про голодомор Ви переплутали гілку, тут про голодомор. Доречи на тому кораблі не всі були заможними. "Титанік" будували як транспорт для емігрантів, нової робітничої сили до Нового світу. Квитки у каюти коштували для таких, не дуже дорого, вочевидь за рахунок кают 1 класу. Доречи про "удачу", під час зіткнення з айсбергом дешеві палуби були замкнені металевими гратами.:D