Дайте пройти!

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем MARTINI, 21 бер 2012.

1. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

олені, Олені, небриті і неголені... дивні створіння...
    Почитайте і ви уважно правила :)
    Пішоход має БЕЗЗАПЕРЕЧНУ перевагу на пішоходному переході, і відрізняється від оленів на танках тим, що не може травмувати танк (деякі фізично розвинені пішоходи - можуть завдати незначних ушкоджень)
    а олень на танку - він може вбити пішохода :)
    ==
    крім того, вам вже відповіли - паркуючись коло пішохідного переходу - ви заважаєте іншим оленям, які будуть саме вас матюкати. І створювати аварійні ситуації - бо поспішають, а ваше запарковане авто нафік заблокувало додаткову смугу руху

• Подобається Подобається x 6
  2. yasam

yasam Well-Known Member

шановний sani,

3. redfox

redfox Well-Known Member

ну да ладно! давайте посмотрим на среднюю скорость и тормозной путь авто и пешехода... короче, я сама автомобилист,но! правила парковки в том числе соблюдаю, хотя поверьте, у нас ситуация с парковкой ну никак не лучше львовской, а вот что такое чужая жизнь - так она мне дороже моего авто... и мой комфорт пешехода тоже, так что я сама не паркуюсь и других по максимуму удерживаю )))
    и еще - каждый пункт ПДД написан человеческими жизнями...
    кстати про ПДД, то есть к пешеходу вы его применяете, а к себе как к водителю, почему то нет)))

---------- Додано в 15:01 ---------- Попередній допис був написаний в 14:53 ----------

ок, тогда вы сообщаете номер вашего авто и думаю, каждый раз когда будете парковаться на тротуаре/пешеходном переходе - по возможности будете получать новую роспись от тех, кому это не мешает

• Подобається Подобається x 3
  4. sani

sani Well-Known Member

"дайте припаркуватись"
    тоді по вашій логіці, треба заборонити автомобілі...
    я теж їх блюду, але я ж кажу вони не відповідають реаліям мегаполісу, і що би тут про танки не писали, але ці обмеження 15-30 метрів, ніяк на безпеку не впливають, і ніхто аргументовано то не заперечив.

доречі якщо хтось з вас був в Афінах, бачив як там паркуються? і нічого пішоходи живі і здорові і аварій не більше ніж у нас, а той може меньше!

5. То же относительно пешехода: ему, чтобы не "выскочить" перед Вами, нужно хотя бы видеть, что Вы едете. "Олень", поставивший свой сарай (затонированный к тому же) прямо перед переходом, сильно мешает просто взглянуть налево. Пешеход должен или отходить назад (что не всегда возможно) или высовывать шею из-за этого оленя.

• Подобається Подобається x 2
  6. lajlubeclobo

lajlubeclobo badatech.com.ua

на жаль наше суспільство дуже інертне і сформувати з нього щось громадянське - неможливо.
    переливання з пустого в порожнє - от що ми вміємо.
    треба показувати приклад, виховувати своїх дітей і дітей своїх сусідів, навчати як треба поводитися на вулиці, на дорозі, самому переходити в правильному місці і в правильний час.
    у нас як прийнято - тобі лізуть срати на голову, так ти ще й питаєш чи зручно вилазити, чи подати паперу щоб підтертися!
    а замість того варто почати поважати себе і навколишніх.

• Подобається Подобається x 1
  7. Думаете, общими призывами скорее этого добьёмся, чем "степ бай степ"?

8. lajlubeclobo

звичайно, що ні!
    просто виховання - це якраз перший "степ".
    а далі як у пісні - "натискай педалі")

9. Однако тут уже что выросло, то выросло. Воспитывать взрослых людей, которые не понимают, что доставлять другим неудобства плохо - уже поздно. Можно сделать лишь так, что им самим будет выгодно учитывать интересы других. Или невыгодно не учитывать (о чём и ветка) ;)

10. lajlubeclobo

з вами тут повністю згоден.
    цих оленів вже не перевиховаєш. це покоління вже про****не)))
    треба, як то кажуть, не "втикнути" з наступним!
    чужі інтереси людина поважає тільки тоді коли вони їй тиснуть в пахову область або міжсідничну, а інші варіанти - марна трата часу.

11. redfox

redfox Well-Known Member

да ладно!) я смотрю вы реально озаботились вопросами статистики...
    и позвольте спросить - какие такие РЕАЛИИ МЕГАПОЛИСОВ???? вот я конечно, не знаю, является ли мегаполисом москва, но здесь, конечно встречаются уродские индивиды, но зачастую паркуются по правилам... или идут на осознанный риск

12. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

І свої 5 копійок вставлю.
    Проблема в нас не в культурі паркування, а у відсутності парковок, платних чи безплатних.
    Коли їду в центр Львова посеред дня, то першим ділом думаю аде ж я там запаркуюсь. Інколи круги доводиться намотувати щоб знайти де притулитись.
    Те саме на роботі. в 90% випадків доводиться ставити на тротуарі. І не від того що я так хочу а від того що найближча парковка певно в кілометрі, може чуть менше, а вулиця вузька доволі і та вже з одного боку заставлена машинами.
    І шо тепер мені за то треба скло заклеїти?
    Питання паркування як більшість інших як і медаль - має дві сторони.
    Думаю якби були парковки то ніхто не ставив би машини перед брамами чи на тротуарах, ну може одиниці ...

• Подобається Подобається x 2
  13. redfox

redfox Well-Known Member

да, очень интересно, а мне как пешеходу нужно теперь по проезжей части ходить, только потому что вы свою машину здесь поставили???
    самое смешное, что когда вы выходите из авто - становитесь такими же пешеходами и также материте тех, кто точно также раскорячил машину...
    если нет места, значит не надо туда ехать...
    если у меня на работе есть парковка, специально для меня нарисованная, значит я туда еду, а вот если я знаю, что хочу пообедать там, где парковаться негде, я ,...дь, туда ПЕШКОМ хожу! и вообще от длительного седения в авто развивается геморрой и простатит! так что , уважаемый, ходите чаще пешком!

• Подобається Подобається x 9
  14. Stepan_Bandera

Паркування на тротуарі має залишати 2 метри вільного місця на тротуарі для пішоходів. Саме так я і паркуюсь на тротуарі.
    Хотів би ходити пішком не купував би авто.

P.S. Коли не був водієм то ніколи не думав що я комусь заважаю коли перед машиною перебігаю дорогу без звітлофора та без зебри. Після покупки авто переходити дорогу почав коректніше.

Те саме і з тими що клеють лобовухи. Якби кожен пробував ставити себе на месце того іншого то і взаємоповага була б.

15. redfox

redfox Well-Known Member

паркування на тротуаре вообще не должно иметь места как таковое! для авто есть проезжая часть, для пешеходов - тротуар, как только паркуете не на отведенной вам территории будьте готовы получить за это люлей в любой форме

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:44 ----------

ага, а чего тогда на машине в квартиру не въезжаете?
    ну раз вам настолько 5 точку не оторвать, тогда не жалуйтесь на обклееные стекла - не жалуетесь ведь если залезете в чужой сад и схватите дробинку жопой... принцип сам виноват :)

---------- Додано в 17:47 ---------- Попередній допис був написаний в 17:46 ----------

а еще если следовать вашей логике, можно запереть вашу же машину например моей и при этом вы будете вокруг этой сладкой парочки хороводы водить, а я буду курить бамбук и смотреть на это шоу, потому что "я не для того машину покупала чтобы пешком ходить и мне так удобнее"
    нравится???

---------- Додано в 17:48 ---------- Попередній допис був написаний в 17:47 ----------

а еще это хороший показатель хамского отношения ко всем окружающим, так что не удивляйтесь! вы своими действиями нарушаете мои права пешехода (или водителя) за что получаете при том вполне справедливо!

• Подобається Подобається x 5
  16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

чому вам скло клеїти? Ви ж кажете що лишаєте місце для пішоходів.

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:41 ----------

тут я з вами не згоден, так склалося історично, що старі міста не дуже пристосовані до великої кількості автомобілів. Відтак, людям і машинам слід шукати компроміси. Якщо на тротуарі є місце і для людей і для машини, то чому б там не дозволити паркування? А обклеювати слід тільки тих, хто не дає пройти.

17. sani

sani Well-Known Member

незнаю як в московії, а в нас паркуватись на тротуарах можна

18. Полковник

Полковник миється в бані

По общему правилу остановка и стоянка автотранспорта на тротуаре ЗАПРЕЩЕНА (п.12.1. ПДД).
    Стоянка и остановка НА КРАЮ тротуара, граничащего с проезжей частью, разрешается только ЛЕГКОВЫМ АВТОМОБИЛЯМ, мотоциклам, мопедам и велосипедам в местах, обозначенных знаком (знак 6.4.) [​IMG]
    с ОБЯЗАТЕЛЬНЫМ присутствием одной из следующих табличек (п.12.2. ПДД):
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    Вы в любом случае НЕ ИМЕЕТЕ ПРАВА «парковаться» на тротуаре, если у Вас грузовой автомобиль.

Если же у Вас все-таки легковой автомобиль (мотоцикл, мопед, велосипед), Вы все равно НЕ ИМЕЕТЕ ПРАВА парковаться на тротуаре, если не видите одновременно знака и одной из приведённых выше табличек.

Если же Вы все-таки в нарушение правил дорожного движения поставили автомобиль на тротуар, то тем самым Вы совершили административное правонарушение, предусмотренное частью 3 статьи 12.19. КоАП РФ «Нарушение правил остановки или стоянки транспортных средств»:

нарушение правил остановки или стоянки транспортных средств на тротуаре, повлекшее создание препятствий для движения пешеходов влечет предупреждение или наложение административного штрафа в размере трехсот рублей
    Если Вы сумели поставить автомобиль так, чтобы не мешать проходу пешеходам, то на сегодняшний день к ответственности Вы привлечены быть не можете.

с 1 июля 2012 года вступают в силу ИЗМЕНЕНИЯ в ст.12.19 КоАП РФ, УЖЕСТОЧАЮЩИЕ ответственность за «парковку» на тротуаре:

нарушение правил остановки или стоянки транспортных средств на тротуаре влечет наложение административного штрафа в размере одной тысячи рублей. Аналогичные нарушения «совершенные в городе федерального значения Москве или Санкт-Петербурге влекут наложение административного штрафа в размере трех тысяч рублей"
    .
    С 1 июля 2012 года Вы будете привлечены к ответственности за нарушение правил парковки на тротуаре НЕЗАВИСИМО от того мешаете ли Вы проходу переходов или нет.

P.S. Если Вам плевать на мам с колясками, детей, инвалидов и других пешеходов, то хоты бы знайте, что Вы нарушаете закон, и ничем не лучше других правонарушителей, которых Вы же проклинаете каждый день. Примите к сведению, что если Вас «поймают», то разовая стоянка на тротуаре с 1 июля 2012 года будет стоить Вам 1000 рублей, а в Москве все 3000 рублей.

• Подобається Подобається x 4
  19. yasam

yasam Well-Known Member

зате старі міста дуже пристосовані для пішоходів в тому плані, що вони досить компактні, особливо централна їх частина. Навіть залишивши машину на парковці біля приміського вокзалу можна пішки добратися в центр за 15 хв. Львів не Київ і не Москва, його за день можна обійти вздовж і поперек. І не треба тут плакати що парковки далеко. 15 хв від парковки це не дуже далеко, при тому, що є парковки ближчі до центру Львова.
    ПС. Ходіть пішки, і тим розвините не тільки м*язи ніг, але й провітрите мізки )))

• Подобається Подобається x 4
  20. Stepan_Bandera

Ситуація щоденна. Лише коли я запираю машину то під лобове ставлю написаний номер свого телефону, і коли той кого я запер хоче виїхати телефонує мені, і все вирішується за 2-5 хв.
    Точно так само і я телефоную якщо мене заперли.
    Як бачимо достатньо мати трошки взаємоповаги та культури паркування і проблем нема ніяких.
    Хоча якщо хтось заклеїть мій номер телефону такою емблемкою, то звісно ніхто до мене не додзвониться і дійсно хороводами прийдеться займатись

а де твій аватар? :)