Закон про кримінальну відповідальність і про адміністративну вичерпний... якщо в законі чогось нема неможливо притягнути до віповідальності... от по якій статті судити за канібалізм? нема такого значить не злочин.. нема знака.. нема порушення тут чітко все.. це не цивільне право де існує аналогія права...
Боюсь, що то Ви неправильно зрозуміли. Такий знак є (5.16 «Напрямки руху по смугах». Показує кількість смуг на перехресті і дозволені напрямки руху по кожній з них.), і такий знак , що встановлений перед перехрестям В.Великого -Симоненка на тролейбусних дротах-розтяжках, не дозволяє повороту ліворуч (оскільки там дві стрілки лише прямо). Тому MARTINI теж даремно обнадіяв. Прийдеться платити і бути уважнішим
Відколи знак напрям руху в полосі забороняє поворот ліворуч чи праворуч.. альо... прокидаємося... це квадратний знак з білою стрілкою на синьому тлі... а є круглий ідентичний.. от круглий не дозволяє ні в ліво ні вправо.. а квадратний просто показує в якому напрямку рухаються по смузі... . (незнаю як більш внятно пояснити простою мовою)... А нарахунок знаків зауважу... коли стоїть знак парковка, а а під ним табличка тільки для а/м когось там.. то то тоже не знак бо його нема в правилах такого... доведено судовими рішеннями... І увага.. якщо такого знаку який ви бачите на дорозі один в один нема в додатку1 до правил дорожнього руху... то сорі... це аксіома.. чого нема в законі я знати немаю... нема такого ідентичного знаку.. значить його нема.. він вигаданий.. навіть якщо кразка на сонці вигоріла і стала не червоною знак не діє... (теж доведено судовими рішеннями)... суд виграшний... ---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ---------- І ще забув.. є поворот значить є перехрестя доріг.. є перехрестя.. який знак? хіба що він стоїть на перехресті... а якщо перед ним.. то такого знаку вже нема...
1. Є, але по вул. В.Великого - Симоненко нема знаку 5.16. 2. Знак, що висить на зазначеному місці: а) не є знаком 5.16 б) не існує у ПДР.
а от таке враження, що читаю тему в якій сперечаються автори пдр .... появніть мені знавці тоді якого ***я стоїть по місту велике число таких знаків "яких не існує" і за які виписують реальні протоколи і штрафи.... не розумію, наприклад перехрестя Стрийська - Рубчака рух в центр , стоїть знак дві смуги ліва ліворуч права прямо.... біля центрального входу до автобусного заводу, кожного дня(з самого ранку) стоять 2 рагуля(один з них мене штрафував раза 3 вже, за різні порушення))) ) і зупиняють періодично за проїзд по лівій смузі ПРЯМО... покажіть мені такий знак в ПДР??????? може це і означає загальний знак рух по смугам???? чи важко додуматись що якщо приклад наведений на 3х смугах, а є 1-2 - 5 то там буде інще число стрілок? чи просто в мене бурна фантазія і я придумав собі хрень всяку? особливо це питання, мабуть, стосується Cats.... ви адвокат? може працюєте десь в органах?
Є знак смуги її напрямку.. коли є знак смуги лівоч.. то це означає, що прямо їхати неможна бо там смуги тої нема.. вона пішла ліворуч... а прямо може іти смуга зустрічного руху... це фактично кінець дороги прямо.. її прямо нема.. простою мовою десь так... але для чого придумали круглий знак і квадратний... про які я казав раніше.. подумайте логічно... А ваш приклад коли смуга завертає означає лише те, шо смуга іде ліворуч і прямо дороги нема... але це не означає, що при наявності такого знаку(а коли є такий знак то і є такий поворот, а відповідно існує перехрестя доріг), а також при наявності смуги зустрічного руху ви неможете робити для прикладу розворот... Логічно про смуги ви думали правиль однак... раз чогось нема в законі його нема... і я знати про нього не повинен... однак логічно думаючи відповідно припускаєш оскільки дві смуги то і знак має бути з двома стрілками а не з трьома.. однак закон є закон.. нема в ньому чогось значть нема.. і крапка... Наступне... для прикладу центр... рух до проспекту.. перший світлофор для повороту в сторону вул. Дорошенко.. там фактично три полоси ліва ліворуч дві праві прямо... якщо з лівою їхати прямо попадете в бардюр.. тобто дороги нема.. і тому фактично їхати прямо неможна.. лише перестроївшись в праву полосу... Не люблю писати... краще говорити говорити і говорити... А особисте життя залишу при собі з Вашого дозволу...
то питання до тих, хто вішає. ---------- Додано в 23:14 ---------- Попередній допис був написаний в 23:13 ---------- такий знак існує у пдр. ---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:14 ---------- круглий - наказовий, а квадратний - інформаційний.
рыч в тому, що саме на перехресты рубчака- стрийська, іде 2 полоси, висить знак, далі перехрестя, ліва смуга тільки на ліво, права лищше прямо, хоча 2 полоси ідуть і за перехрестям, аж до монументу Слави.... Хрень повна ) ---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:18 ---------- а ну приклад знаку?)))
Я в курсі.. це було риторичне питання.. бо інакше якби по обох можна було б їхати лише прямо.. один з них був би непотрібен))) ---------- Додано в 01:53 ---------- Попередній допис був написаний в 01:50 ---------- Можливо мені пишучи важко це пояснити... там далі і три полоси може іти.. але на даний момент полоса по якій ви їдете прямує ліворуч... от наприклад їдете ви по автомагістралі яка переходить в автомобільну дорогу.. поняття різні.. але дорога по суті та сама фактично вона продовжується, а автомагістраль закінчується.. на хлопський розум...
В нас є залізнична колія на хімзавод, там поїзд останній раз є при Кучмі їздив...Вчора два новенькі стопи пришпандьорили))....а на колії вже дерева ростуть як нога товщиною....видно будуть пастися :ireful: Вчора проїхав 6 км від села до Сокаля зустрів 4 даїшники ...а ямку в дорозі залатати нема кому....
вони взагалі ніяк не відносяться до того що стоїть на стрийській максимально наближений, мабуть, 5,16 , короче хз =)
Ну взагалі логіка в словах пана Катса є. Якщо в ПДД не намальований точно такий знак як стоїть на дорозі, то в цьому місці можна їхати як собі хочеш. Але я щось дуже сумніваюся, що таке пройде в суді. Скоріше всього будуть обгрунтовувати даний знак як "варіацію" 5.16. Ну інакше хіба якщо суддя ненавидить даішників
Хіба вам важко назвати номер знаку? Якщо не 5.16, то який? Чи його теж нема у ПДР? ---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ---------- Теж думав про те, що то є варіація знаку. Теж це муляє. Але у протоколі написано: не виконав вимоги знаку 5.16. У суді тре просто сказати: знаку 5.16 там нема і крапка. Можна показати, що знак 5.16 дає право повертати наліво і ні слова більше! А бо просто сказати на суді: знак 5.16 дає право повертати на Симоненка і показати знак судді. З тим важко сперечатися. Якщо б ідея була така, що на симоненка неможна повертати, вони б поставили круглий знак з стрілкою вверх. І ще знак 5.7.1 або 5.7.2. Уявіть ви виїжджаєте на перехрестя і там стоїть один з тих знаків, то хіба вони забороняють вам на перехресті рухатись прямо? Зовсім ні. От проти їх напрямку - так.
Якраз суд мене до такого висновку приводив не раз... Це фактично я висловив думку суду своїми словами...
Kats За Вашою «логікою» можна ігнорувати знаки початку населеного пункту «бо в правилах інший напис» ))
А чому ні? Якщо у Правилах мудрегелі записали щось некоректно, то чому ні? Буква Закону повинна зберігатися всюди, а не традиції...
Миху, Мураха має на увазі, що якшо в правилах намальований знак припустимо Тарасівка, то не значить що в"їжджаючи в Бартатів не треба збавляти швидкість.
Чувак зі Львова....дрючить гайців)..Найцікавіше починається десь з 5 хв. http://www.youtube.com/watch?v=SDGWMmklBGU&feature=player_embedded#at=355