ДАІ і суд

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Мих, 8 січ 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Слухайте, а може вони просто забули віддати.

Якщо ви забули у них забрати документи, то вони цілком могли забути віддати.

Я думаю, що дізнатися хто в цей час ніс службу - не проблема. Всі вони у відділені є сфотографовані.

Якщо заохотити якогось начальника, він зможе вирахувати всіх шляхом надання вам фото всіх можливих.

Я не розумію, нащо дайцям ваші документи, ними навряд чи можна зловживати.

• Подобається Подобається x 1
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

не факт шо то були менти. Може дійсно лохотронщики?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо так, то за пару днів хтось "знайде" і за винагороду віддасть.

4. Aster

Aster Well-Known Member

Дякую всім за поради!!!!

Документи повернули, звернувшись в управління і посидівши там досить часу, поки знайшли того гаїшника. Він сказав, що "ой, я забув!" Отак-то...

• Подобається Подобається x 4
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

мих вгадав!!!!!!!

6. Templar

Templar Дуже важлива персона

В прокуратуру

7. Dars

Dars Well-Known Member

вже пізно. Тепер вже ніхто нічого не визнає і не доведе. Тепер хіба що статтю в газету. І примірник газети - в департамент організованого бандугрупування ДАЇ.

8. Avsel

Avsel Member

В розмові з ДАІшниками треба старатись себе вести спокійно і впевнено. Переконався на власному досвіді післявчора. Зупинили на Луганській перед Стрийським мостом за жд-переїздом. Питаю "Яка причина зупинки?" ДАІшник (дописуючи на руці держ.номер автомобіля) "Ви порушили правило проїзду жд-переїзду, а саме, переїхали його в дві смуги (при відсутності роздільної смуги)!" Насправді, перед переїздом я дійсно об'їжджав авто, які їхали повільніше, але перед самим переїздом прийняв центральну частину дороги, тобто сам переїзд я проїхав вірно (ну це так, між іншим). Я йому надав документи і кажу: "Я переїзд проїхав правильно!" Ну Д. далі продовжує: "Мені щойно подзвонив водій ДеуЛанос держ.№ такий-то і пожалівся, що ви перед ним проїхали переїзд у 2 смуги!" Я: "Ну і де цей водій ?" Д: "Поїхав". Я: "А я зараз Вам скажу що поредімною щойно їхав автомобіль такий-то, і дзвонив, що я проїхав вірно, і що? Я поспішаю на роботу (це було дійсно так, в іншому випадку так не поспішав-би так), або показуйте мені 2 свідків і складайте протокол, або віддавайте права!". Д. віддав права, і я, подякувавши, поїхав далі.
    П.С. Треба знати свої права і обов'язки, а також їхні.

• Подобається Подобається x 2
  9. nixto

nixto Well-Known Member

Ага, а подзвонять мабуть з п'ятеро і в кожного будуть ваші документи.
    Мав я історію. Замітив, що не маю прав і тех.пасп. в п'ятницю дав оголошення в "ваш магазин". В суботу прийшла телеграма "ви забули свої документи на прилавку в магазині" з іншого міста де я був пару днів тому(вот який я лошара), а я поїхав і забрав (люди від винагороди відмовились). Ну а коли в понеділок вийшло моє оголошення... ой і почали дзвонити і розказувати:preved:, що знайшли мої документи... Вважайте на тих "знайшовших" !

• Подобається Подобається x 4
  10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

11. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

"Руководство ГУМВД Украины в Донецкой области приносит свои извинения жителям области за нетактичные действия сотрудника ГАИ г. Харцызска, которые имели место 09.04.2011 года. Об этом сообщает ОСО ГУМВД Украины в Донецкой области.

«Капитан Петренко С.П. остановил автомобиль „CHERY“ под управлением гражданина М. и при проверке документов вел себя некорректно, грубо выражался в адрес автовладельца нецензурной бранью», — говорится в сообщении.

По результатам служебного расследования, проведенного ГУМВД Украины в Донецкой области по факту данного инцидента, в отношении сотрудника ГАИ принято однозначное решение об увольнении его из органов внутренних дел. Кроме того, освобождён от занимаемой должности начальник ГАИ г. Харцызска, к строгой дисциплинарной ответственности привлечены 5 руководителей областного Управления ГАИ.
    http://novosti.dn.ua/details/152900/

12. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Так, це дуже допомагає.

Я більше схиляюсь до того, що ДАІшник виїхав просто підзаробити, і по маршрутному листу не мав знаходитись там, і тому вирішив не заморочуватись.
    і правила Дорожнього Руху, тому що в описаному Вами явно проглядається
    А на Луганській за 100 м від переїзду є ще й знак "Пішохідний перехід" ;)
    Це якщо я правильно зрозумів звідки Ви їхали і де Вас зупинили.
    І трохи не зрозумів як об'їжджали, тому що це мав би бути обгін, якщо їхати з сихівського мосту до стрийського (я саме так і зрозумів маневр), або випередження, якщо їхати від стрийської в сторону сихівського мосту

13. sani

sani Well-Known Member

і крім того треба вчити означення що таке обгін!

обгін це - випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху

там широкі полоси і можна випереджати транспортний засіб не виїзджаючи на зустрічну смугу і в такому випадку це не обгін і не може бути порушенням

14. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Я, цейго, якщо уважно читати, то уточнював
    ;)
    А сумнів ще й підкріплений досвідом, оскільки на Луганській дійсно широкі полоси, але повзюхи чомусь тиснуться до середини, навіть якщо бачать, що хочеш їх обігнати. Рідко який вильне кермом до бордюра

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Народ, цікава ситуація виникла.

Мого знайомого даїшники штрафанули за те, що він повернув налво після знаку, якого, як виявилося, на моє глибоке здивування, просто в природі не існує.

Є подібний 5.17.1, але якщо той знак розділити на три умовні частини вертикальними лініями, то знак, згідно якого його штрафанули є без лівої крайньої частини, тобто там лише дві стрілки вверх, але такого знаку не існує!
    Як бути?

16. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Інформація, надана знайомим не повна...
    Він або щось не сказав, або помилився в визначеннях...
    Скоріше за все він пересік суцільну...

17. Kats

Kats Романтик

хм...якщо за відсутності знаку поворот наліво заборонений і відсутності знаку рух виключно прямо, а виключно був знак який не передбачений додатком №1 До Постанови КМУ... "Про правила дорожнього руху"... то і порушення нема, бо того чого нема в законі я маю право незнати... а тому.. заяву в суд і веселітесь))) Тим більше, що описаний вами знак вказує виключно на напрямок руху по смугах... гіпотетично за логікою даїшників за наявності таких знаків взагалі звертати неможна.. вони перепутали мабуть із знаком 4.1

---------- Додано в 20:23 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

хм... якщо я правильно зрозумів там було всього дві смуги в одному напрямку без зустрічної смуги...

18. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

я не зовсім зрозумів..... може це на В.Великого, поворот на Симоненка?)) 2 смуги,2 стрілки вверх, а значить поворот ліворуч заборонений о_О

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, саме там.

Такого знаку у ПДР просто не існує(дві стрілки вверх).

А в протоколі гаїшник написав, що не виконав вимоги знаку 5.16
    А 5.16 - то зовсім інший знак і поворот наліво він дозволяє.

20. SteelMaster

SteelMaster Well-Known Member

ну я не знаю.... друга там штрафували на 100 грн на лапу.... о_О
    ну вроді би як рух по смугам... 2 смуги 2 гнака... я хз..

а де твій аватар? :)