ДАІ - як боротись. Дістали вже ДАІ-шники. Недавно по дорозі з Шацьку був 100% правий і вирішив таки не давати 100 грн. взятки. ДАІ-шник культурно приговорюючи написав протокол, в якому я розписався що не згідний і що правил не порушував. Тепре кажуть треба в суд подавати. Подавати? Чи чекати коли вийде термін давності? Чи чекати коли вони в суд подадуть? Я зараз прихворів, а час іде. Якщо подавати в суд то на то є 14 днів - а вже прошло днів 10 ...
Порушення було проїзд на заборонене світло світлофора. А насправід правий поворот я розпочав на мигаюче зелене світло. Коли вже був в процесі повороту то мабуть врубалось жовте - його я вже бачити не міг бо проїхав світлофор. Він же переконував мене що я почав поворот на жовте. Штраф аж цілих 860 грн.
Плакали Ваші гроші. Треба було свідків збирати, до протоколу іх долучати, та все таке. Зараз постанова прийде і гаплик, оскаржувати маєте право, але дарма час, нерви втрачатиме. У нас доречі ДАІ-шники по місту майже всі з камерами стоять, знимають, непосперечаєшся якщо не правий.
Я написав таке. З протоколом не згідний. ПДР не порушував. Маневр розпочав на зелене мигаюче світло. Свідок сидів в машині але я його не вписав. То було в Волинській області, я з Львівської. Один знайоми розказував що було схоже в нього по дорозі в Крим, подали в суд. Представник ДАІ не зявився і він виграв суд. Єдине що стратився на адвоката. Правда він якраз з Волинської області а протокл був десь на півдні. Я так поняв мені просто треба хорошого недорогого адвоката. ---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 14:03 ---------- Постанову він одразу видав
Ще до нових штрафів я мав схожу ситуацію. Проїжджав перехрестя Антоновича-Київська-Бандери , за перехрестям зупиняє даєць і каже, шо я на червоне проїхав. Я грошей йому не давав, склав протокол, в поясненнях я написав, що їхав на зелене, на перехресті опинився коли увімкнулося жовте і згідно ПДР мусив завершити проїзд перехрестя, щоб не заважати іншим ТЗ. Цей штраф мені так і не прийшов. Але тоді була інша система. Протокол йшов в суд, суд розглядав і призначав або не призначав штраф. А зараз постанову виписують прямо на місці, і нам вже треба її оскаржувати. Оскільки сума штрафу призначена чималенька, я би казав вам однозначно оскаржувати бо потім подвійний розмір, а ще доплюсуються пеня і витрати виконавчої служби, сума може перевалити за 2000 грн. В заяві пишіть те саме, що і в протоколі, що ви не порушували, а ще залежно від особливостей даного перехрестя, можливо інспектор зі свого місця не міг бачити яке було світло. Пишіть, що жодних доказів порушення інспектор представити не зміг. Ви були сам в авто? Свідки в протоколі вказані? Якщо так, то вони можуть засвідчити що ви їхали на зелене. Ось дещо схожа ситуація http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=6165, справу було виграно.
Браття і сестри, ви повинні просто пристосуватися до нових умов що до шоферування, даїшників і т.д. Чому для вас постанова є стресом? Тому, що ви не перебудували свою свідомість!!! Тому що ви не готові! А у вас, як у порядного громадянина має бути зразок заяви у суд вже заготовлений!!!! Все має бути вже на автоматі. Вони постанову виписали, ви приїхали, включили комп, почитали, додали до "риби" заготовки і понесли заяву в суд. Подача з дорогою займе 40 хв. Хіба то багато? Ну прийдете в суд з два рази... у житті має бути якась розривка? якесь разнообразіє? Інакше людина просто заржавіє. У мене є адвокат, який на 99% виграє майже будь-яке ДТП (не плутати з аварією) за 100 гриваків і то я один позов сам написав, а інший - віддав йому. Тре і самому трохи вчитись. Правило №1. Оскаржуйте все! Правий/неправий - оскаржуй! Вони заробляють, виконують план. Ви - захищаєте себе. Тре памятати одну просту річ - я є завжди правий. Може в ту хвилину я не знаю як довести, що часто буває. Але зауважив одну річ. Після протоколу, постанови, якщо визнав себе винним, все приходить думка: так ж я правий, чому я про це не подумав раніше? Тому, все треба писати у протоколі: я не згідний! Навіть, якщо без пояснень(пояснення надам в суді). Ви тим нічого не втрачаєте. А хороша думка приходить опісля, якщо перед тим її не загробити своїми руками. 2. Ви виграли суд і ну і, любі мої, не полінуйтеся на того гаїшника написати скаргу. Напишіть, що на ваш погляд, гаїшник не відповідає займаній посаді. Запропонуйте дати йому догану, бо інакше ви той матеріал передасьте в якусь газету.... чи прокуратуру....До скарги обовязково долучіть рішення суду. От у мене був випадок у Хмельницьку ... А так мирно все починалося... 23-а година ночі. Я пропустив знак СТОП. Зупинили... і так пафосно.... ви порушили... ви такі-сякі, склали протокол, постанову... ніякі просьби не помагали. Вкінці той гаїшник ляпнув фразу: йдіть і подивіться, що знак СТОП висить. Пішов, дочекався поки їхала машина так само, як я їхав повз той знак і о!!!!! Знак намальований нерефлекторною фарбою, тому я його непомітив!!!!!!!!!! А їм то на руку, стоять і косять і певно раді, що знаку не видно. Я висказав йому своє "фе". А він тоді каже: "А я знаків не малюю". Ах ти мєнт поганий!!! В протоколі я то написав, що він знаків не малює і сказав, що подам в суд. -Подавай - спокійно і впевнено видусив гаїшник. - І я виграю суд, - кажу. -вигравай - видав гаїшник. - А потім матерали суду відправлю у відповідні інстанції, і попрошу поставити під сумнів ваше перебування у займаній посаді. Виділи б ви його червоний писок з трясущоюся нижньою губою... а я при тому... спокійний-спокійний..... Так що все ок.
Ось я писав позовну заяву: До Сихівського районного суду Позивач: Мих м. Львів тел. 0503170763 Відповідач: Наглі ДАІшники Львівської області. тел. ______________ ПОЗОВНА ЗАЯВА про скасування постанови №148243 серія ВС про адміністративне правопорушення від 06 липня 2010 року "06" липня 2010 року близько 11 год. 20 хв. я рухався власним автомобілем Renault Laguna, державний реєстраційний номер ВС7777АТ по трасі Львів - Стрий на участку між населеними пунктами Солонка та Ковирі. Приблизно в цей час я був зупинений у населеному пункті Липники інспектором ДПС ВДАІ Пустомитівського району Львівської області, який представився, як лейтенант Долінський. Як виявилось причиною зупинки, за словами інспектора, стало порушення мною, вимог пункту 5.16 Правил дорожнього руху України «Напрямок руху по смугах», що передбачає відповідальність ч.1 ст.122 КУпАП. Інспектор Долінський не мав бажання вислуховувати мої пояснення у ситуації, що склалася. На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б правила дорожнього руху України, а рухався відповідно до цих Правил, інспектор зажадав надання посвідчення водія, реєстраційні документи на автомобіль, та страховий поліс, після чого повернувся до свого службового автомобіля та в ньому склав протокол 241789 серія вс про адміністративне правопорушення від 06 липня 2010 року. Протокол 241789 серія вс від 06 липня.2010 року мені було надано на підпис після його складання та підписання інспектором. Коли я хотів писати зауваження про незгоду з висновками інспектора, про те, що Правил дорожнього руху України я не порушував, інспектор висловів своє обурення та сказав, що я повинен покаятися й визнати провину. В подальшому, врахувавши свої думки достатніми для визначення наявності обставин, які свідчать про вчинення мною правопорушення передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП інпектор ДПС ВДАІ Пустомитівського району львівської області лейтенант Долінський прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 грн., та виніс постанову 148243 серія вс по справі про адміністративне правопорушення від 06.07.2010року (копія додається). Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним, необґрунтованим, недоведенним з наступних причин: 1). я не порушував Правил дорожнього руху України, рухаючись трасою Львів – Стрий на участку Солонка – Ковирі. Перелаштування з лівої полоси – на праву я здійснив зразу після того, як звільнилася права полоса від транспорту у місці, де це можна було робити, а саме на місці переривистої лінії. (Фото Ф3)Перелаштування виконував відповідно до Правил дорожнього руху України; 2). ст. 251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами. Разом з тим, положення даної статті вказує на те, що належними доказами можуть бути також показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами. Вважаю, що суб'єктивна думка, припущення та бажання інпектор ДПС ВДАІ Пустомитівського району лейтенанта Долінського скласти протокол для «статистики», «звітності» або «галочки» не є законною підставою, не може бути достовірним та належним доказом, на якому ґрунтується висновок про вчинення мною адміністративного правопорушення; Прошу звернути у вагу на той факт, що інспектор Долінський з службовим автом (фото Ф1(нумерація на звороті фотографії))стояв на відстані від місця т.з порушення, яка не дає змоги фіксувати порушення, тому він це робив «на око». З місця фіксації «порушення» до місця події відстань становить понад 800 метрів(замір робився моїм авто)фото Ф4. Врахувуючи відстань та кривизну дороги, з місця фіксації порушення(фото Ф2(міліцейське авто розташоване зразу за фотографом )) не видно ні ліній, що відділяють смуги доріг(переривисті вони, чи ні), ні знаків, що вказують напрямки рухів по смугах. Також не видно з місця фіксації порушення. З точки фіксації неможливо визначити в якому саме точно місці я перелаштовувався на праву смугу. Так само неможливо з того положення визначити, чи я мав якусь перешкоду справа, чи ні, оскільки по смузі справа від руху мого авто рухалося декілька транспортних засобів. 3). у ст. 254 КУпАП зазначено, що протокол про адміністративне правопорушення складається в разі його вчинення, але оскільки адміністративного правопорушення не було (не було пред'явлено жодного доказу крім безпідставних звінувачень, «правопорушення» не зафіксовано належним чином, як того вимагає чинне законодавство, з врахуванням допущених порушень під час складання протоколу, він не може бути належним доказом моєї вини, і за таких обставин відповідно до п.1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути бути розпочато у зв'язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення; 4). п. 24 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23 грудня 2005 року N 14 Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті встановлено, що зміст постанови має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КоАП. У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів. 5. ст. 69 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова №148243 серія св по справі про адміністративне правопорушення від 06.07. 2010 року прийнята з порушеннями моїх прав та чинного законодавства, є необґрунтованою, та незаконною та підлягає скасуванню. На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71 Кодексу адміністративного судочинства України,- ПРОШУ: 1. Прийняти позовну заяву до розгляду. 2. Витребувати у відповідача Протокол №241789 серія вс про адміністративне правопорушення від 06.07.2008 р. 3. Скасувати Постанову №148243 по справі про адміністративне правопорушення від 06 липня 2010 року. 4. Судові витрати (сплата судового збору) у сумі 3,40 грн. стягнути з відповідача. Додатки: 1. Копії позовної заяви на 3 арк. в 2-х прим. 2. Копія постанови №148243 від 06.07.2010 року по справі про адміністративне правопорушення. 3. Копія протоколу про адміністративне порушення №241789. 4. чотири фотографії з місця події. 5. Квітанція про сплату судового збору. ---------- Додано в 19:14 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ---------- Ще хотів би наголосити дві речі: 1. З моменту виписки постанови до подачі в суд має пройти НЕ БІЛЬШЕ 10 днів!!!! 2. УВАГА!!! На поставові, що виписав даїшник(а це копія) повинна бути мокра печатка . Якщо мокрої печатки нема, у вас є два варіанти: 1. Ви постанву оскаржуєте у суді, але навіть не по суті справи, а про те, що вона є недійсна, бо без печатки. Повірте, суддя буде на вашій стороні. 2. Ви нічого не робите і чекаєте поки вас не викличуть у виконавчу службу для сплати штрафу. Ви берете ту безпечаткову постанову, показуєте судовиконавцю, судовиконаіець мовчки закриває справу і штраф анульовує.
На куті Сахарова-Коперника-Левицького є адвокатська контора. Там син з батьком займаються справами (ну сину правда 55-60 років, і по реакції ментів я зрозумів, що він сам колишній мент). Так от, ми не раз користались його послугами, і він "витягав" справи після яких я прозрів . Такса в межах озвученого Михом, а якщо з виїздом в район то трохи дорожче. Якщо модератори не проти, то можу викласти їхній телефон. А так, зараз пориюсь і скину в ПП
В суботу "проходив техогляд". І в компутері ДАІ був непогашений штраф за 2008 рік. Тоді я однозначно порушив правила. Суд призначив штраф 70 грн, я сплатив його у той же день. Запитав суддю - чи треба принести до суду квитанцію і забрати постанову, суддя відповіла - не треба, все автоматично піде у ДАІ. А тут - бачте - не прийшло. Довелося дати ще 100 грн адмінгрупі ДАІ, щоби не бігати до канцелярії суду з проханням знайти справу в архіві і намалювати копію постанови.
А є ще й такі методи боротьби - У Запорізькій обл. водій - громадянин РФ - відкусив інспектору ДАІ фалангу пальця
Воділа теж мєнтом-давайшником був ! Російським . В "пригодах" показали... Так що до народу загалом і до людей безпосередньо він ніякого відношення не має....
О, хлопці, заздріть мені, бо я дівчина - мене пиняють рідко, ще рідше - перевіряють, а ще рідше - вимагають штрафів чи хабарів. Але, якщо пиняють за порушення - перед даїшниками я "роблю блондинку" на всі 100%. Шлопаю очима, посміхаюсь Але найчастіше кажу, що вагітна, а вагітним не можна відмовляти, бо миші гаманець прогризуть (прибріхую, звичайно, але вони реально того бояться!!!!)