Виражу думку в цифрах - 10% обізнані і постараються написати кудись - 5 % обізнані але ліниві - 10% обізнані, але не мають часу "забавлятись", тому легше віддати 100 грн при спірних питаннях - 75% не обізнані, або призабули Хто думає інакше по цифрах? Особистий приклад є? З викладкою справи. Чи ? Чи заперечить хтось, якщо добавлю, що крім запиту в ДАІ прийдеться в 99% випадків ще й доказувати, чому перетягнуті терміни опротестування? А про свідків, які з переляку чи кумовства з інспектором строчать пояснення на користь ДАІ ніколи не чули? Подивіться на тому сайті, де сидите Там теж таке є Отже, враховуючи затрачений час на докази того що не верблюд, того що більшість інспекторів мають два плани- офіційний і неофіційний, що частина з них користуються фабрикацією справ для виконання планів, логічно ставити питання- навіщо їм добавляти ще причини по яких можна "брити касу" з лінивих чи необізнаних? Поправляєм по ходу, хто не згідний, або думає інакше ---------- Додано в 17:31 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ---------- і не забути відключити подушку безпеки. Нє?
Останній раз мене зупиняли десь в 2008-му році. Ну а штрафували я вже не пам"ятаю коли. Цього достатньо?
Мого сусіда напевно ще не зупиняли. Раз в рік їздить в Карпати.... Доречі, сказав головний мєнт, що від тепер знімати на камеру роботу даїшників неможна - можна схлопотати 15 діб буцегарні, так що камеру зніміть, покращення життя сьогодні гряде.
Миху, я ж не Ваш сусід... А от мого сержанта, Володю Шумахера, на відтинку шляху Львів-Тернопіль у 10 км запротоколювали три рази. . Два рази в один бік, один раз у зворотньому напрямку. І всі три рази за перевищення швидкості. Видно мєнти попались дуже "заплановані". ЗІ. Вибачаюсь. Останній раз мене зупинили і оштрафували в 2010-му році. 255 грн. Проїзд під знак 3.1 з 7.4.1... Якраз поміняли, а я за звичкою...
А мій колега каже, що дослідив, якщо їхати мінімум 190 км/год., то гаїшник не встигає відреагувати (особливо по обіді) і жодних зупинок, жадних протоколів....
Немає. Переважно тепер, якщо водій хоть трохи розуміється в ПДД і свої правах та обов’язках, то гайці намагаються з ним не сперечатися, бо... краще не тратити свого дорогоцінного часу і відпустити, бо в наступному авто точно попадеться такий, якого можна розвести. На рахунок права на зйомку - тут ще не все ясно. Детальніше тут: http://roadcontrol.org.ua/node/1539
економічна вигода - ось найперше. Вам хочуть намалювати штраф 200грн. Ситуація 50 на 50. Що робити? Дати сотку, чи йти в суд? Я не знаю навіть де тут більше принциповості. Піти в суд, згубивши море часу на похід і підготовку до суду, плюс написати заяву, щоб дали рішення, а заяву здають лише раз на тиждень з 15 год до 17 год, а отримати рішення можна лише через тиждень, в той самий час, а отримавши рішення летиш у виконавчу службу, а потім дізнаєшся, що виконавча служба вже внесла вас в базу даних, як боржника, знову чекай, поки знімуть, а потім ще летиш в міліцію, щоб там знаяли борг. От тоді ти сам собі довів, що не слон.
а в україні потрібна присутність поліцейського при розгляді справи в суді?бо н нас тут якщо поліцейський не прийшов то справу автоматично виграє водій
в принципі у нас судді в більшості стають на бік водіїв при будь-яких промахах інспектора. З цим ніби багато нарікань нема достатньо для чого? Моя сестра вже сім років за кермом, і ще ніразу не штрафували і тільки пару раз зупиняли. Та ще й привітно розмовляють Коли мене останній раз за порушення зупиняли, вже й не пам'ятаю, а от просто так то два-три рази на рік постійно. Інколи навіть пробують розводити. Навіть раз на п'янку, та ще й на Левандівській. Там колишнє ЛТП недалеко де беруть аналізи, тому коли запропонував їм з'їздити туди відразу віддали документи. А на апаратику то світилося червоним (на що я їм сказав що він у них поломаний ) Ну але мова не зовсім про це.
Це стандартна справа в суді. Відповідач запрошений, але то його справа. Суддя питає того, хто подав заяву у разі відсутності відповідача, чи той не проти, що справа розглядатиметься без відповідача. Позивач може наполягати, а може не наполягати. Якщо позивач наполягає, суд відкладається і повторно запрошує відповідача, якщо позивач не наполягає на присутності відповідача, тоді справа розглядається по наявності поданих документів відповідачем. Ну а рішення залежить від поданих документів зі сторони відповідача та документів, поданих позивачем, плюс пояснення позивача, що мало би бути перевагою, так як відповідача нема, значить нема його пояснень. Гаїшники, чи їх представники, як правило, не ходять на засідання. Тому там можна валити все, що хочеш і оправдань не буде. Що стосується мене, то у мене різне бувало. Один раз суддя обявив, що я виграв суд, я прийшов через дві неділі забирати рішення, а там написано, що я суд програв. Було раз, коли я вважав, що 100% правий, а суддя винесла ріщення: я винен, але замість штрафу - усне попередження. Але в основному такі суди виграються водіями. ---------- Додано в 22:42 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ---------- Є ще один момент: якщо в суд не являється позивач, то суд залишає справу нерозглянутою.
Назвали это "вмешательство в личную жизнь"...офигеть! Гаишники ведут личную жизнь при исполнении... Остается - при остановке - выходить с пассажиром - чтобы он стоял рядом и слушал. Админкодексом свидетель - это любой человек - жена. сын - не важно. Обязательно заставить вписать его в протокол - обычно при попытке "развести" гайцы свидетелей не жалуют. Вот почему отбиваются от камер. А от живого - не отбиться - нет "вмешательства" в личную жизнь.
В любом случае требовать свидетельства свидетелей. При их итсутствии в протоколе указывать - свидетели отсутствуют и НЕ СОГЛАШАТЬСЯ на протоколируемое нарушение. По людски - включать дурака. - Я? Какие две сплошные? Какая аварийная ситуация? Вы в своем уме, инспектор? Где свидетели? Ну и так далее...
ну бути порядним громадянином, признатись"так, я порушив, виписуй штраф" а як нічого не порушував то нічого і платити не буду, а то шо вам пан інспектор шосі сі привиділо я в тім не винуватий
А хабар - це і є лічная жизнь, не державна ж. ))))))) Дурдом... Цікаво, а чи можна тепер використовувати камери в кабінетах чиновників, чи то теж лічная жизнь? Знаю одного чиновника, його піймали на камеру, як він брав хабарі. А камеру поставили обозівці... Ох, відчуваю, їм по 15 діб не минути! ---------- Додано в 12:27 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ---------- Василю, ми використовували камери - заборонили, хочете, щоб і свідків використовувати заборонили? Я придумав: Якщо ти справедливий громадянин своєї країни, то що таке 15 діб? Ради справедливості? Відсидь, але докажи!!!!
Я є противник Тимошенко, але так, як то сьогодні роблять - це позбавлення будь-яких прав людини. Такого ще не було.
Та чого ви так? Спробуйте витягнути вигоду з цього. Я вже придумав: знімає мене гаїшник на візир, чи фоткає, а я тут як тут: чого вмішуєшся в мою лічну жизнь? І загримів гаїшник на 15 діб до буцегарні. Бо якщо для гаїшника ловити порушників - лічна жизнь, то для мене, за кермом - тим більше, нє?