ДАІ і суд

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Мих, 8 січ 2007.

1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Ну тут простий спосіб боротьби.... не перевищувати....80 в населеному пункті цілком достатньо...

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Подивився я це відео і якось не по собі стало... Такі здорові бики, а такою х....ю займаються. Встид і позор дибілам. Я тепер не дивуюсь, чому водії не мають бажання виходити з автомобіля. Вони не тільки можуть пагони відірвати собі...
    http://www.youtube.com/watch?v=jYIAz3yd-Eo

3. Levko

Levko Well-Known Member

Буквально годину тому сталося. Ще руки трясуться й досі...:)
    Їду по місту, бачу вдалині стоїть міліція, в мене уся увага відразу зосередилася на правилах руху, пропустив чемно пішохода перед собою, їду собі спокійно і тут зупиняє мине. Я не зрозумів за що! Каже, що не пропустив пішохода! Як не пропустив- кажу?! Каже ви одного пропустили, а там ще з другого боку жінка з візком стояла. Але ж не було ніякої жінки- кажу йому! Не допомагає нічого, тільки питає який штраф мені виписати. Я собі думаю- за що штраф? За те що пропустив пішохода? Одним словом десь 20хв. тиснув на мене, а потім каже до мене - ну добре їдь.
    Я, сказав йому чемно - нехай Бог благословить вас, він відповів- дякую, вас також:):) І я щасливий поїхав!!! Слава Богу!
    Може хтось підкаже як поводитися в таких ситуаціях? Я тільки недавно за кермом, тому майже не маю досвіду ніякого у спілкуванні з ДАІ.

4. Hyligan

Hyligan Іронічний

Цікаво чим закінчилось.........того відео мало б бути достатньо щоб позвільняти "працівників"

---------- Додано в 17:57 ---------- Попередній допис був написаний в 17:55 ----------

Він має мати докази вашого порушення...свідків, зйомку на камеру....А то певно пробував розвести на хабар.

• Подобається Подобається x 1
  5. Templar

Templar Дуже важлива персона

Чого руки трясуться, я чого не пойму....
    Ви боїтесь представників МВС?
    Не варто, перечитайте собі добре правила, ЗУ "Про міліцію", і все буде впорядку.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Обов'язково тепер перечитаю. Дякую!:)

7. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Найголовніше в такій ситуації - мент мусить вам пред"явити пішохода, якого ви не пропустили. Пішохід має підтвердити шо він дійсно переходив а ви його не пропустили.

• Подобається Подобається x 5
  8. sani

sani Well-Known Member

та стояти може будь хто, водій не зобов"язаний пропускати усіх, хто там десь стоїть...

Тобто водій не зобов"язани зупинятись і пропускати усіх пішоходів, водій повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитись(!) і тільки для того щоб дати дорогу пішоходам(не тим що десь там стоять) а пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
    як свідка, у разі якщо ви йому створили перешкоду, або як потерпілого якщо ви йому створили небезпеку (аварійна ситуація)
    нема свідка, або потерпілого -саме того пішохода - сміло посилайте його ... вчтити ПДР!

правда з пішоходами є ще один абсурдний нюанс:
    і тут не вказано яким саме пішоходам, може бути навіть тим які знаходяться за 3 полоси від тебе, чи навіть тим які ідуть на червоне світло(якщо регульоване перехрестя)..
    і тут вже статья і сума штрафу інакша - проїзд перехресть. Як тут бути?

• Подобається Подобається x 2
  9. Real

Real Well-Known Member

Почитайте визначення що таке дати дорогу, і питання відпадуть самі собою.

тре по-перше заспокоїтися! Максимум що Вам погрожує - штраф. Але з цим не так все просто для даїшника. Тому мінімум емоцій і нервів. Документи ПРЕД"ЯВЛЯТИ, в руки не давати. Хоче складати протокол - хай складає. Кажіть, що у поясненнях напишете, що доказів правопорушення надано не було, з протоколом не згідний, нічого не порушував. Обов"язково будете подавати в суд. Далі розслабтесь і чекайте коли він побажає вам щасливої дороги, з протоколом чи без ;)

10. Hyligan

Hyligan Іронічний

Очевидно мається на увазі тих які йдуть на зелене світло....Коли в вас зелене то на пішохідному переході через дорогу з якою пересікається ваша зазвичай теж зелене...

Тільки от навіть якщо пішохід раптово вискочить на червоне як то потім доведеш якщо він сам в тому не признається??

---------- Додано в 14:57 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------

Колись балувався таким....то створює більше незручностей ніж дає вигод...
    Дасиш документи в руки він покрутить і віддасть а не дасиш і почнеш вимагати щоб сказав причину зупинки то зараз починає номери агрегатів звіряти, або ше яку фігню придумає...треба ж причину придумати)

11. Levko

Levko Well-Known Member

Власне, схвилювала, нахабність і безпідставні звинувачення... Я ж пропустив пішохода, за що штраф?
    Плюс до того сильний пресинг, він тільки те й говорив який штраф мені виписати. Плюс ще спитав яка в мене зарплата. Яке відношення має моя зарплата до ПДР...?:dntknw:

Дякую!

12. sani

sani Well-Known Member

дати дорогу - вимога до учасника дорожнього руху не продовжувати або не відновлювати рух, не здійснювати будь-яких маневрів (за винятком вимоги звільнити займану смугу руху), якщо це може примусити інших учасників дорожнього руху, які мають перевагу, змінити напрямок руху або швидкість;

13. demetris

demetris Well-Known Member

отаке:
    Вони свою роботу знають як проводити "із населенням".

У мене перший раз теж руки тремтіли, коли зупинили. І теж від зухвальства. Вони взагалі були на приватній машині, розводили "на понт". Кажу "хлопці, що ви тут робите без службової машини?" а він мені " а в нас тут стаціонарний пост" :))) а знак де? ... ну так іговорили. Тримали мене хвилин 20 і то тільки тому, що я ПОМІТНО хвилювався. Так певно би пустили одразу.

У вас також перший досвід спілкування з ДАІ - позитивний. То є добре. Ще так 2-3 рази і вже не зважатимете на них. З досвіду знаю.

• Подобається Подобається x 3
  14. Real

Real Well-Known Member

Власне-власне! :) тобто якщо пішохід не змінив через наш маневр характер руху - немає ніякого порушення вимог ПДР. Даішники - в сад! ;)

15. Levko

Levko Well-Known Member

16. MVC

MVC Member

А я на польських номерах катаюсь частенько зупиняють, але швидко все перевіряють і відпускають

17. sani

sani Well-Known Member

18. Furer

Furer New Member

Практика показывает, что почти в 100% случаев суд на стороне водителя!!!
    Другое дело готовы ли Вы бодаться за 100 грн. в суде)))

19. sani

sani Well-Known Member

так от власне що треба, бо інакше тих рекетирів на дорогах не зупиниш

20. sani

sani Well-Known Member

ппц!!!

На виконання Ухвали Деснянського районного суду м.Києва
    від 10.02.2012 р. по цивільній справі №2-1346/12
    надання послуг хостингу для веб-сайту http://roadcontrol.org.ua
    тимчасово зупинено до моменту винесення судового рішення по цивільній справі

---------- Додано в 19:08 ---------- Попередній допис був написаний в 18:50 ----------

Районний суд закрив сайт, який займається контролем діяльності ДАІшників.

Нагадаємо, матеріали сайту не раз призводили до звільнення окремих недобросовісних працівників ДАІ - а також уперше масово надали докази того, про що знають усі: ДАІ займається часто рекетом і здирництвом. не кажучи вже про хабарництво.

а де твій аватар? :)