ДАІ і суд

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Мих, 8 січ 2007.

1. Templar

Templar Дуже важлива персона

народ, вже вступив в дію закон про відміну довіреності на авто?

2. Real

Real Well-Known Member

так, здається з сьогоднішнього дня!

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

саме про це йдеться. Попередження.

4. Real

Real Well-Known Member

Гляньте тут
    Якщо чесно, я не бачу в ньому сенсу, але то моя суб"єктивна точка зору.

Сьогодні їхав на таксі з Наукової в центр. На І.Франка нас зупинив сержант даїшник, каже : "обгін на пішоходному переході, документи давай-давай". Таксист щось забуксував, прийшлось мені (як свідку) вийти, і попросити сержанта показати де ми виїхали на смугу зустрічного руху, і с чого він взяв, що це саме смуга зустрічного руху, бо реально там по боках трамвайні колії, а ми трохи проїхали по центру між ними. Але ж це не обгін, роздільчої смуги немає, тому має кваліфікуватися як випередження. :)
    Коротше віддав він документи, сказав тре обережніше їздити. :pardon:

• Подобається Подобається x 3
  5. sani

sani Well-Known Member

В мене там же, то саме було, і так само закінчилось :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Real

Real Well-Known Member

от, колего, що виходить: стоять, сукі, і тупо розводять нашого брата! :ireful1:

7. Hyligan

Hyligan Іронічний

Так то їхня робота основна)...я тут після перегляду відео на сайті ДК прикинув, всі мої штрафи, за все життя- розвод. Ні одного на 100 % законного......

---------- Додано в 22:14 ---------- Попередній допис був написаний в 22:14 ----------

Суки!!!!!!!!!!!!!:ireful1:

8. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А "матчастину" вчити не пробували, Хулігане?
    Повірте, знання законів, а їх не так багато, досить суттєво полегшує життя водія...
    І ще...
    Навіть взята у руку мобілка, в яку з понтом записуєш розмову з ГАІшником, ставить його поведінку у рамки закону...

• Подобається Подобається x 5
  9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Останнім часом часто можна побачити на ютубі конфліктні ситуації тільки через те що водій на вимогу пред"явити документи їх не передає в руки даішнику, а лише показує. Мовляв, сказано пред"явити, а не передати. Через то стаються затяжні і нудні суперечки. Можна зрозуміти і даішника, який через скло погано бачить документ і не може оцінити підробний він чи справжній. А ще більше можна зрозуміти водія, який просто боїться, що даішник як візьме документи в руки, то стане господарем ситуації, адже може затягувати час, та й взагалі просто не повернути їх або попсувати чи знищити (такі випадки теж історія знає).

Юристи, оцініть такий варіант виходу із ситуації.

Отже, ДАІшник також зобов"язаний пред"явити вам свої документи. От він вас зупиняє, каже "пред"явіть документи", ви кажете "пред"явіть свої". Він покаже, але в руки не дасть. Тоді ви йому точно так само як і він, пред"являєте свої документи. В такому випадку подвійних трактувань слова "пред"явити" не буде. А якщо він вам в руки віддасть своє посвідчення, ви йому в руки своє, бартер! І не віддаєте йому ментовську ксиву, поки він не поверне вам ваші документи. Чим не вихід?

• Подобається Подобається x 5
  10. Real

Real Well-Known Member

Як на мене - це вже не актаульно :)
    Наскільки я знаю, вступили в дію зміни до закону про дорожній рух та до КоАП. Тепер водій має пред"являти документи.
    Ось тут все сказано :preved:

11. MARTINI

Ну так власне, в терміні ПРЕД"ЯВЛЯТИ і криється вся суть. Чи означає пред"явити - ВІДДАТИ В РУКИ?

12. Real

Real Well-Known Member

а, я зрозумів що ви мали на увазі. :)
    ну, можливо... але я, при кожній спробі помацати мої документи буду дзвонити в СВБ, бо мені не треба, щоб всплив складений на мене протокол, за підписом двох "свідків".
    Заяви типу "є підозра, що документи фальшиві" повинні мати якесь сурйозне підгрунтя. Бо так скоро всіх чоловіків будуть підозрювати у згвалтуванні :mocking:

13. sani

sani Well-Known Member

На сайті ДК є відповідь з ДАЇ на то чи треба передавати в руки:
    За непередачу документов, ГАИ угрожает "паковать" водителей по ст. 185 КУпАП

Теоретично непоганий вихід...

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:37 ----------

ДАЇшник не є експертом який може на око визначити чи документ підроблений.

14. MARTINI

тобто можна цілком спокійно і безкарно їздити з підробленими доками?

15. sani

sani Well-Known Member

ДАЇст може запідозрити, але не визначити, на то є експерти

тут пише так:

16. Kaccip

Kaccip Смерть ворогам

Десь може рік назад, по радіо Ера Фм, я випадково почув, що термін стягування штрафів за порушення ПДД складає 3 місяці. Потім виконавча служба його кваліфікує, як неможливий до виконання, і справу закриває. Я, звичайно, почав шукати будь-яку інформацію на цю тему в інтернеті, але не зміг нічого знайти. Зрештою вирішив, що мабуть, щось не так сказав ведучий передачі, яку я слухав.
    Але на днях, з приводу порушення правил депутатом Шкілем, виступав міністр Могильов. Так от, він там обмовився про те, що поки розглядали справу Шкіля (тобто Шкіль затягував), сплив термін виконання адміністративного покарання. Про сам термін, звичайно нічого не сказав.
    Може хто в курсі? Дуже цікава штука, як на мене, цей термін виконання адміністративних покарань. Що забавно, маю багато знайомих водіїв і ніхто нічого не чув і не знає.
    От знайшов таке: http://auto.portal.lviv.ua/news/2011/09/23/145215.html
    І ще таке: http://www.kharkivoda.gov.ua/ru/document/view/id/4085

Останнє редагування: 24 вер 2011
  17. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

Насколько я знаю, то нет такого срока. Есть срок привлечения к админответственности, причем насколько мне помнится он составляет 2 мес. (можно уточнить по КоАПу). Т.е. если с момента составления протокола Вас не привлекли к ответственности в течении 2х мес, то к Вам уже вообще не может біть применено админвзыскание. Думаю именно об этом ото говорил Могилев. А по статьям гайцов в большинстве случаев постановление составляется на месте. А исполнители его уже потом будут до победного исполнять!

18. Real

Real Well-Known Member

Вчора ввечері тормознули за поворот з Наукової на Пулюя напроти маг.Нептун. Там дійсно у лівому ряді намальована стрілка прямо, наліво не можна, їздять тільки маршрутки. Але оскільки я щодня там їду додому, а стрілка з"явилася тільки коли зробили дорогу, то я про її існування чесно не знав, їздив на автоматі. Так, порушив, каюсь, не навмисно!
    Але ж тут люстру включили, сиреною виють, ще б у повітря стрільнули, щоб страху більше нагнати! :)
    Ну, далі все мирно і ввічливо:
    - Сержант Петренко, суть скоєного правопорушення у тім-то, ваші документи.
    Я вийшов, він показав мені стрілку, чим чесно здивував. Ну ок, кажу:
    - Згідно 251 ст. КоАП у Вас є докази мого правопорушення?
    - У нас все є! Передайте документи, будемо складати протокол. (ага, так я повірив)
    - Добре, кажу, документи пред"являю, можете складати протокол. У поясненнях я напишу, що докази згідно ст.251 представлені не були!
    - Ідемте до нас у машину! ( ога, ща!)
    - На підставі вимог якого нормативно-правового акту?! я не хочу виходити!
    - Ну тоді передайте документи, ми складем самі.
    - А це на підставі вимог якого нормативно-правового акту?!
    - Тоді ми зараз зупинемо двох свідків, і складем акт.....
    - Якщо вам так кортить робити неправові вчинки, не в моїй компетенції вас зупиняти, але приймати в них участь я не збираюсь.
    - Знаєте що, їдьте собі, може ми ще зустрінемось....
    Далі була мені розказана сльозлива історія про горе водія, який теж порушував-порушував, і таки допорушувався. Ну я і поїхав. :)

Це не має відношення до свовілля, все було більш-менш культурно. Просто надо знати нормативку і не боятися.
    Там порушення було, але не тільки з мого боку, бо рух по смугах мав би дублюватися знаками, а знаків немає. А стрілку на дорозі у темряві можна і не помітити.

ПС. Тре скласти набір слів, який діє на психологію ДАІшника:
    -нормативно-правовий акт
    -докази правопорушення
    -неправові дії
    -перевищення службових повноважень

19. Hyligan

Hyligan Іронічний

Їздив в Крим....1300км туди 3000 км по Криму (за три тижні)...1400 км назад (заїздив по справах в Одесу і ще "кой-куда" і ні однієї зупинки даїшником...ніяких тобі провірок документів....на львівські номери теж реакція нулюва!!! Я приємно здивований...

Що це сталося з нашими "інспекторами Петренками"...не інакше як шуганули їх з гори о_О

20. MARTINI

я вже роки два в далекі поїздки не їздив, але раніше при поїздці в той же Крим і назад було по 2-5 зупинок в кожен бік. Рекорд - 4 протоколи за перевищення швидкості дорогою в Крим :) Правда, тоді штрафи були копійчані, мені по моєму жоден з тих штрафів потім так і не прийшов

а де твій аватар? :)