По-моєму, Мураха некоректно привів аналогії. ---------- Додано в 20:33 ---------- Попередній допис був написаний в 20:10 ---------- Гаїшник дійсно тупий. Я б на місці гаїшника взув того молодика по самі нєбалуйся. По-перше, разів 10 гаїшник просить посвідчення у водія і то після того, як сам даїшник показав своє посвідчення. На місці того даїшника, можна було б спокійно зі застосуванням зброї поставити того шофера руками на капот, викликати каталашку і в обєзяннік. Причина - не пред"явлення документів на авто і прав. Бо порушив, чи не порушив, на вимогу даїшника він вимушений був представити документи. По-друге, що до вимоги водія, щоб даїшник склав протокол на свого колегу. Гаїшник міг просто сказати: я протокол склав, а показати водію - має повне право не показати, бо постороння людина не може перевіряти документи у міліціонера, які не стосуються того водія. Але дайці попалися "неальо", тому й дістали по-справедливості.
Наврят чи... По перше ніякої злісної непокори не було..і документи він показав, а перед тим як його з машини тягнути потрібні серйозні підозри + двоє понятих По друге вони там паслися....а за такий скандал начальство по голівці не погладить...
Він заявляв неодноразово: я не дам своїх документів, бо я не порушив. Я б задав одне запитання і один раз: - ви відмовляєтесь показати документи? Якби він відмовився, я б без полеміки затримав водія до вияснення хто він і чия машина, викликавши каталашку. Друге, якої біди вступати з водієм в полеміку? Склав протокол і все. Всі його пояснення, я б рекомендував йому використати у суді. Дуже гарний є вислів на всі заперечення: ви маєте право оскаржити моїдії в суді і крапка. Третє, яке право якийсь там водій має перевіряти гаїшника на тему чого ти там когось не штрафуєш. Той водій хто? прокуратура? СБУ? контролер? Хто він такий? Яке право він вимагати документи, які жодним чином його не стосуються?
Зовсім ні.. ми не говоримо про написи на знаках, а виключно про суть знака... якщо є знак певної форми для населених пунктів.. то наприклад якби він не був чорно-білий, а оранжевий.. то б можна було не виконувати.. але в даному випадку все витримано з населеним пунктом і його виконувати слід... а що стосується знаку на якому зображено три полоси а реально одна щезла то тут явно недомалювали...
правильно їх, треба було ще сказати їм: "то пишете протокол, чи як?" одному мому знайомому так 50 грн дали щоб відмахався
А він не відмовився ........доки він когось кудась викликав би документи 20 раз показати можна... А якже стаття куапу про докази? 256 вроді....і про право відповідача на юридичну допомогу, перенесення терміну розгляду справи ітп.. В тому то і справа шо вони так роблять...винесе постанову а ти трать час і по судах бігай.... ---------- Додано в 09:22 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ---------- Він, як громадянин України вирішив припинити беззаконня.....просто ми вже так привикли до того рекетирування дайцями шо сприймаємо то все як належне... А якщо "піші" менти почнуть зупиняти всіх пішоходів перевіряти документи, а на питання про причину будуть гнати шось про операції з пошука наркоманів і орінтування на розшук мужчини середніх літ, з короткою стрижкою..двома руками і двома ногами....
Та знаю я то все. Я вперше в житті заступився за гаїшників. Але у даному конкретному випадку ввійдіть у ситуацію гаїшника. Як йому фіксувати порушення? припинити порушення - зафіксувати і повідомити, а не вимагати дій у діїшника. та йой... пішов до напарника, шептув, щоб той викликав, а з водієм би вів тим часом гнилу розмову. повідомити, зафіксувати, а не віддавати команди міліціонерам.
Та коню понятно шо нічого гаїшник на себе писати не буде.........але може на другий раз хоч подумає де ставати.... В нас в Червонограді вони взагалі бикують...поставить машину серед вулиці зупинить другу і "фіксують правопорушення"...а кругом базару пробка на пів кілометра....
Спеціально для Миха....(про документи) http://www.youtube.com/watch?v=3OG-rQS48CA&feature=player_embedded#at=260
У даному випадку я на стороні даїшника. Якщо даїшник порушив закон, чи правила дорожнього руху, то це не є підставою, що водій теж має на це право - ігнорувати закон. Якщо водій впевнений, що його зупинили незаконно, хай би не зупинявся. А раз зупинився - він зобовязаний передати документи. Друге, водій повинен виконати всі вимоги, передбачені ПДР, у випадку, якщо він не згоден з діями міліціонера, він має право їх оскаржити у суді, або написати скаргу у відповідні органи. Доречі, якщо я не забув, даїшники мають право затримати водія до 2 год. Могли б скористатися тим правом.
Майже таж тема...цікаве з 5 хв. http://www.youtube.com/watch?v=FJwKuLOrdpM&feature=player_embedded#at=701 ---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ---------- Класно мЄнт сказав "идиотов среди нас МАЛО"...
У мене була аналогічна ситуація з пішоходом. Двополоска що в одну сторону що в другу. Зліва - направо переходить жінка по зебрі. Але на зустріч мені, по своїй полосі їде інший транспортний засіб. Жінка його пропускає, відповідно я пертинаючи зебру їй не заважаю, але біда в тому, що гаїшник стояв по ходу мого руху, а не того, хто їхав на зустріч, відповідно я розхльобувався. Решту... та сама помилка гаїшника... він боїться, а чого боїться? Бо погано вчився. Незнання породжують страх.
дієвий аргумент для ДАЇ Переконався на власному досвіді, що досить дієвим аргументом у спілкуванні з Даїшниками є запис відеорегістратора. Це така невеличка штучка, яка кріпиться будь-де на лобовому склі. Має екран для перегляду відео і картку пам"яті на 16 Гб. Якщо ти справді не порушуєш, є можливість це довести. Крім того, при скоєнні ДТП також можна використати як аргумент на свою користь.
Даишники, учите иноземну мову к Евро 12, а то будете в пролете "Сотруднику ГАИ грозит от 5 до 10 лет тюрьмы за взятку, которую он потребовал от бельгийского гражданина. Как сообщает «Комсомольская Правда», в Донецкой области сотрудник ГАИ потребовал «оплатить» нарушение гражданина Бельгии прямо на месте, однако из-за незнания иностранных языков прибег к помощи переводчика. Гражданин Бельгии на автомобиле Mercedes-Benz возле поста ДПС проделал незначительное нарушение, совершив поворот из неположенного ряда. Нарушителя остановил сотрудник ГАИ, перед которым бельгиец извинился и признал свою неправоту. Однако вместо того, чтобы сделать предупреждение и пожелать приятного пути, сотрудник дорожной инспекции, оценив перспективы выгоды, принялся вымогать оплатить штраф на месте. Причем сумма штрафа, по мнению гаишника, должна была составлять 1500 гривен, вместо 340 гривен, что является максимальным штрафом за данное нарушение. Из-за незнания иностранных языков гаишник так и не смог объяснить, что требуется от бельгийца, и тут ему на выручку пришла переводчица, которая находилась в авто вместе с иностранцем. От услышанного гость Украины пришел в ярость, но «штраф» оплатил. «Рассчитавшись» с вымогателем, автомобилист поднял «на уши» посольство и прокуратуру. В результате жалоб, гаишник был задержан на том же месте спустя несколько часов. В настоящее время он находится под стражей и ему грозит лишение свободы сроком от 5 до 10 лет с конфискацией имущества.
Погоджуюсь! Користь відеореєстратора важко переоцінити! В мене бувало, що інспектор по дорозі до моєї машини вже вішав мені лапшу на вуха, а коли бачив в салоні реєстратор казав " ну більше не порушуйте" і тікав. А ще тре добре знати нормативку. Недавно їхав в Київ, перед Птичею (Рівенська обл) зупиняють на радар - їхав 81, а стояв знак 50. Інспектор йде, руки вже потирає. А я дістав ПДР, зачитав йому статтю 12.10, де сказано, що якщо фактично дорожні роботи не проводяться, то водій не може бути притягнутий до відповідальності. Навіть документи з кишені не витягував. Але краще не порушувати!
Еге-ж! 12.10 гарненько зменшив "кормушку" ДАІцям. )) Тут рекомендував би швидко не їхати - недавно автобус в цьому місці перевернувся. Ніби і нової дороги кавалок зробили, але якось погано прорахували поворот і профіль - реально відчувається, що машина на швидкості так і хоче з дороги зіскочити...
12.10 - це, здається, єдине, за шо можно Юльці сказати дякую. А поворот - саме так, там тре їхати обережненько.
проти лазерного вимірювача швидкості ефективних антирадарів не існує. Інші радари не роблять фото-відео фіксацію. Хоча тут питання що ви вкладаєте в поняття антірадар. Якщо засіб, що попереджує про лазерне опромінення - то такі існують. А якщо вас цікавить унеможливлення виміряти вашу швидкість - то таких немає.