Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 23 лис 2006.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Звідки?

2. STELS

STELS Member

Я може не так висказалася, та за своє життя я вдарила тільки двох хлопців і то чисто випадково і не сильно. Можна сказати - символічно. Чоловік у мене був високим і худющим. І всі чомусь його колеги завжди думали, що я його можу вдарити. Ніколи такого не було. Рука не піднімалася. Тепер він більший за мене і важчий. І взагалі - він добрий. І ми один одного вартуємо.
    Але на рахунок сміливості - страх маю перед бурхливою водою та сильним вогнем. І то - з вогнем при наявності води справитися можу. Це тільки питання часу. Я вже таку справу мала один раз в житті. А людей чомусь ніколи і ніяких не боялася і не боюся. Це не значить, що лізу на рожен. Навпаки - завжди обачлива була і залишилася такою. І відрізнялася від своїх подруг своєю впевненістю в собі і внутрішнім спокоєм.
    Тому я вам всім раджу - будьте в собі впевненими, акуратними у спілкуванні з незнайомими людьми, ніколи не провокуйте сумнівних ситуацій, не вживайте ні наркотиків, ні спиртного, а якщо спиртне є все таки нашою невідємною атрибутикою спілкування, то вживайте мінімальну кількість, щоб завжди себе контролювати. І не буде ніяких ексцесів. Не буде боляче за те, чого не треба було робити, але сталося фактично з вашої вини. Бережіть свою цноту, дівчата. А хлопці хай це поважають. Дякую за увагу.

3. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, про добровільність "першої ночі", я думаю, що це байки. Ну, яка там добровільність? Просто пан тримав всіх своїх кріпаків залізною хваткою, і ніхто йому не міг нічого зробити. Було це і в Росії, і не в Росії, в Європі в тому числі.

4. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Кabminere, для дівчини, звісно, нічого добровільного. Але задля традиції, задля майбутніх нащадків цілого роду (оскільки якраз родові традиції - це пряма спадщина язичництва) вірилося, що коли наречена переспить зі своїм феудалом і він її позбавить цноти, тоді вона отримає якесь ніби "освячення" чи що, оскільки вірилося у магічну кров аристократів.;) Навіть у древній династії Меровеїв (франкська імперія) вірилося, що іхня династія неземного походження, а що ніби за легендою їхній рід походить з людей та морських потвор (це теж залишок ще архаїчного світогляду). Oскільки про родову архаїчну культуру європейців (як культ мертвих, календарні обряди тощо) тут би було довго пояснювати, тo я виокремлюю та вказую саме на це тому, що мені здається, що це би було вартим уваги.:)
    Ну і про добровільність - тоді самі зважте: а навіщо було чекати аж на шлюб підданої, коли б її можна було і так знечестити, не чекаючи до її шлюбного дня? Бо це було таким собі неписаним правилом між підданими та феудалом, оскільки таку "вигоду" отримували обидві сторони.;) :)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людську слабість завжди можна пояснити і навіть оправдати і навіть знайти підтвердження у священних книжках - було б бажання, нє?

6. Viktoria Jichova

Та при чому тут людська слабість? Та ще якісь її пояснення чи виправдання? Ну не всі ж піддані в минулих століттях були такими свідомими, справжніми християнами, що жили так зразково, наче персонажі апокрифів чи святих писань, правда?;) І що тут заперечувати, коли те, про що я пишу справді практикувалося? І насильства були, і різне (і це y релятивно мирний час, бо про війни і про ховороби такі, як є чума, холєра, що косили людство у середньвіччі, я не буду взагалі згадувати). Чи Ви хіба не читали історії? Як кажу, язичництво ще й досі закорінене в нас, лише от завдяки науково-технічному прогресу новітньої епохи виражається у сучасності трішки по-іншому. В одних випадках це проявляється як псевдо- чи наукові гіпотези, в інших - просто як забобони чи ідолопоклонство, котpе люди навіть і не усвідомлюють, що підчиняються йому. Словом, наше язичництво випливає на поверхню християнської ріки, наче раптові глибинні течії, що утворюють при цьому водоверті, чи як краще висловитись - чорториї, і ворушать спокійний плин цієї ріки.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну при чому тут древні легенди, чи якесь язичництво? В Білії все сказано.

8. Viktoria Jichova

Миху, Ви говорите про Біблію, про моральний закон, про ідеал так сказати у чистій своїй формі. Я ж говорю про реальне життя та факти, котрі сталися і про людей, котрі хоч і намагаються здебільшого жити за Біблійними законами, та все ж, нажаль, не всі це витримують.. Бачу, що наша розмова розвивається в зовсім інших площинах. Але. Якщо вже говорити про телегенію як таку, то ж чи не Ви сам твердите, що вона проявляється у реалі? Я собі просто прикинула: чи телегонія як гіпотеза не є часом частковим відголоском оцього язичеського вірування у магічну силу "права першої ночі"? Як відомо, одне і теж можна використати в різних цілях: одні вірили, що ця традиція буде охороняти їхній рід від всяких напастей та хвороб, злиднів тощо, а інші твердять навпаки, що позбавлення цноти може мати вплив на дітей жінки, оскільки вони буцімто успадковують гени першого мужчини у сексуальому житті цієї жінки. Тобто, в одному випадку віриться у благодарний вплив на подальшe життя жінки через позбавлення цноти з кимось з "божественних" аристократів, у іншому ж випадку її таким чином застерігають від дошлюбного статевого життя, буцімто це є дуже шкідливе для її майбутніх дітей, народжених у законному шлюбі, наприклад, вже з іншим партнером. :)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нічого не зрозумів.

10. Viktoria Jichova

Миху, а що тут розуміти?:) Про успадкування генів (у випадку першому, телегонії тобто) чи то так сказати "магічної сили" (у випадку другому, "права першої ночі") "першовідкривача" дівчини говорить як телегонія, так і "право першої ночі".

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

По-моєму, Вікторіє, Ви вмрішили мене заплутати.... спеціально, нє?

12. D.M.

D.M. Well-Known Member

От, блін! І на цьому форумі побачив цю байку, яка ходить по газетках іще з середини 90-х. Повністю гілку не прочитав, але схоже, що тут до мене не було таких, які чітко орієнтуються в її неправдивості.

Отже, пояснюю. Результати дослідів з зебрами не "забули", не "заборонили", і не "знищили". А просто продовжили ретельно досліджувати цей феномен і в результаті дійшли висновку, що інформація не підтвердилась. Справа в тому, що в будь-якого коня час від часу можуть народжуватися смугасті діти. Така подія випадково збіглася з ситуацією, коли перед цим були зебри, і подальші дослідження показали, що збіг був справді випадковим.

От і все. А хтось потім це отак роздув, ніби "було і забули". Головою подумайте, який сенс вченим чи політикам приховувати, якби це було правдою.

Те, що я описав вище, можна прочитати в енциклопедіях. Хто не довіряє радянським енциклопедіям, візьміть енциклопедію Брокгауза та Єфрона, видану в Росії на зламі 19-го та 20-го століть.

Що ж до випадків з чорними дітьми після олімпіади, то, якщо це не вигадка, пояснити це можна тим, що дівчата на олімпіаді познайомилися з неграми і пізніше таємно продовжували з ними зустрічатись.

Мені сподобалося, як тут писали про собак: без перебільшень. Я думаю, щось типу телегонії може проявитися лише завдяки наявності сперматозоїдів, які залишилися з попередніх спарювань.

• Подобається Подобається x 1
  13. Forpost

Forpost Стоїк

О нарешті хлопака розколовся...мальчішка,а мі ссерьйозно отвечалі на его темі

14. Melody

Melody Well-Known Member

Моєї знайомої чоловік прочитав статтю про телегонію, і тепер мучить свою жінку, що його дитина на нього не подібна.

15. Forpost

Forpost Стоїк

Якщо син ,то тембральна окраска голосу має бути однакова

16. Forpost

Forpost Стоїк

Ми з сином зовсім не схожі,ні чим ... тембральну окраску не підробиш,навіть в неті путають мене з ним

17. Melody

Melody Well-Known Member

Якщо Ви з ним зовсім не схожі, то чому ж вас плутають?

18. Forpost

Forpost Стоїк

Я мав на увазі зовнішні ознаки ..але можем продовжити Ви певне маєте на увазі виховання....

19. Melody

Melody Well-Known Member

Я мала на увазі тембр голосу. Думала, вас по Скайпу плутають ;)

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Так, завдання не з легких найти і красиву і ше шоп цнотлива... =)

То як там в КамедіКлаб ЮА.... "есть те что чпокаються , а есть из приличной семьи . Мама твоя блин, из приличной семьи " (с)

а де твій аватар? :)